Saltar al contenido

Din guide för att välja den bästa 32-tums Smart TV:n

Smart TV 32 inch-2

Det är bra att titta på tv, men att titta på tv på en smart-tv är en fantastisk upplevelse. Om du behöver en 32-tums Smart TV:n och inte vet vilken som är bäst på marknaden just nu kan vi hjälpa dig. Vi har valt ut de fem mest intressanta modellerna, både med tanke på deras tekniska egenskaper och pris. Vill du upptäcka dem?

Topp 5: De bästa 32-tums smart-TV:n

Du har förmodligen tittat på olika alternativ för att välja det som bäst passar dina behov. Tänk först och främst på vad som kännetecknar ditt vardagsrum: hur det är inrett, var du ska placera det och hur långt det ligger från soffan. Det gör det lättare för dig att utvärdera alla modeller.

1) Philips 32PFS5823 – LED-TV med USB-port och ultrasmal design

Vi börjar vår recension med denna intressanta modell från Philips som kombinerar elegans och funktionalitet. Det första som sticker ut är att det är en Smart TV med LED-teknik, vilket gör bilderna mycket skarpare. Alla program och plattformar visas alltså i Full HD. Dessutom har den SAPHI-systemet, som gör att du kan njuta av den här TV:n på det mest intelligenta sättet. När det gäller ljudet innehåller denna Smart TV Dolby Audio-systemet, med garanterad kvalitet. Det är också värt att notera den ultrasmala och eleganta designen, så den passar in i nästan alla rum.

2) LG 32LM6300PLA – Artificiell intelligens och optimal bilddefinition

Vi fortsätter vår jämförelse med en av de första smart-tv-modellerna som innehåller artificiell intelligens tack vare ThinQ, ett system för röststyrning av olika enheter. LG Smart TV med webOS 4.5 gör det dessutom möjligt för dig att njuta av innehåll på det enklaste, snabbaste och säkraste sättet. På så sätt kan du titta på många plattformar och program som Netflix, Youtube osv. Upplösningen är Full HD, och tack vare brusreducering, analys bild för bild och alternativ för justering av upplösningen är bildkvaliteten perfekt. Ljudkvaliteten verkar vara mindre bra, enligt flera användare. Den är inte dålig, men den gör inte rättvisa åt den goda bilddefinitionen.

3) Samsung 32T4305 2020 – optimerad bildteknik

Vi fortsätter med stora varumärken, i det här fallet Samsung. Den smarta tv som vi har valt kännetecknas främst av PurColor-tekniken. Vad består den av? Det handlar om att utöka färgskalan maximalt så att bilderna blir så optimala som möjligt. Den är också kompatibel med HDR-bilder, dvs. bilder med högt dynamiskt omfång.

Som avslutning på granskningen av bildkvaliteten är det värt att notera att platta bilder får liv genom att justera kontrasten, så att bilderna ser bättre och skarpare ut. Intressant nog är den här tv:n kompatibel med Alexa, Google Assistant och Bixby, varav den sistnämnda är sällsynt. Slutligen kan du också använda appar och plattformar som Youtube och Netflix.

4) Sharp 32Bi6EA – Android TV med förbättrad bildkvalitet

Precis som resten av Sharp-sortimentet är den smarta tv:n vi har valt en Android-tv. Den körs på operativsystemet Android, som många köpare är mer än bekanta med. I det här fallet är upplösningen 1366 x 768 pixlar, och den stöder också HDR.

Den har också Harman Kardon-högtalare som ger ett riktigt bra ljudsystem, enligt köparna. Slutligen bidrar Active Motion 400 till att förbättra rörliga bilder, vilket är en klar förbättring jämfört med den tidigare modellen.

No products found.

5) Hisense HD TV 2020 32AE5500F – Automatisk volymjustering och färgoptimering

Den sista modellen vi har är Hisense HD TV 2020 32AE5500F, men den är inte mindre viktig. Den har varumärkets egen färgoptimeringsfunktion som tydligt skiljer mellan mer levande färger och färger med högre kontrast. Operativsystemet som används är VIDAA, som maximerar reduktionen av bildbrus och gör det möjligt att se mörkare scener tydligt. När det gäller ljudet är det viktigt att notera att den har ett 12 W Dolby Audio stereoljudsystem, som har förmågan att automatiskt justera sig självt så att volymen inte ökar plötsligt.

När det gäller synkronisering av plattformar är det värt att notera att den här Smart TV:n inte är kompatibel med Android-systemet, så alla appar som är exklusiva för Android är inte tillgängliga. I stället ger One Touch Access snabb och intuitiv åtkomst till YouTube och Netflix.

Rekommendationer för att välja den bästa 32-tums Smart TV:n

Smart TV 32 inch
Topp 5: De bästa 32-tums smart-TV:n

Att välja mellan ett oändligt antal alternativ kan vara en mycket svår uppgift om du inte vet vad du ska leta efter för att vägleda ditt beslut. Sanningen är att dessa kriterier kanske inte är lika relevanta för alla. Medan vissa användare kanske styrs mer av budgeten kan andra föredra att bestämma sig utifrån estetik. I vilket fall som helst är detta några av de vanligaste faktorerna för att bedöma Smart TV-prestanda:

  • Bildkvalitet och upplösning: Detta är den viktigaste aspekten av en TV. Numera är det självklart att alla märken erbjuder optimal kvalitet i detta avseende, men det finns fortfarande skillnader. 4K UHD rekommenderas.
  • Avstånd till TV:n: Detta verkar vara en aspekt av liten betydelse, men inget kan vara mer fel. Ju större avståndet är mellan TV:n och den plats från vilken du ska titta på den, desto större storlek behöver du. Vi rekommenderar därför att skärmen har LED- eller OLED-teknik. De har en bredare betraktningsvinkel och återger ett stort antal färger.
  • WiFi-anslutning: Numera är det svårt att tänka sig en elektronisk enhet som inte kan anslutas via WiFi. Vissa smart-tv-apparater har också en Ethernet-port.
  • Ljud: En bild som inte åtföljs av ett bra ljud, även om det är utmärkt, förmedlar ingen positiv känsla. Om ljudsystemet inte är särskilt bra kan du välja att köpa en extra soundbar.

Slutsats: Vilken är den bästa 32-tums smart-tv:n?

Den bästa 32-tums TV:n är den du väljer. Alla tv-apparater som vi har visat i det här urvalet har bra prestanda när det gäller både bild och ljud, och de tillhör märken som har en lång historia på marknaden. Skillnaderna beror alltså på din personliga smak.

Om du till exempel är en trogen Android-användare och vill att den smarta tv:n du köper också ska tillhöra detta universum, vet du att dina alternativ är mer begränsade. Ett annat beslutskriterium kan vara designen, med tanke på hur ditt hem ser ut. Som du kan se är alla modeller tekniskt sett bra, men det slutliga valet beror mer på din subjektivitet.