Saltar al contenido

De 5 bästa 43-tums smart-tv:erna 2022 – Jämförelse, recensioner och köpguide

smart tv 43 inch

Sökandet efter en smart-TV kan vara en svår uppgift om du inte vet hur du ska begränsa sökandet och välja den lämpligaste modellen. Beslutet beror bland annat på hur ditt vardagsrum ser ut, vilken storlek på tv:n som passar dig bäst och vilken budget du har till förfogande. I den här artikeln analyserar vi de 5 mest intressanta 43-tums Smart TV-modellerna när det gäller värde för pengarna. Vill du upptäcka dem?

No products found.

Jämförelse: Topp 5 bästa 43-tums Smart TV-apparater

Det första vi vill klargöra är att anledningen till att olika märken samlas är inget annat än att man vill täcka ett större marknadssegment och på så sätt diversifiera alternativen. Denna variation kan leda till vissa ändringar av priser och funktioner. Här är fördelarna och nackdelarna med de olika alternativen.

1) Samsung 43AU7105 – Hög bildkvalitet och 4K-upplösning med Crystal UHD-teknik

Samsungs Smart TV har en hög nivå av teknisk implementering i sina funktioner. Ett bevis på detta är HDR10+-systemet, som är mer avancerat än det vanliga höga dynamiska omfånget och intensifierar nits-nivån på skärmen maximalt. För att förstärka bildkvaliteten erbjuder TV:n 4K-upplösning och har teknikerna Crystal UHD, Contrast Enhancer, Motion Xcelerator och PurColor, som alla syftar till att utöka det kromatiska området och ge bilderna större skärpa.

När det gäller användarvänlighet sticker synkroniseringen med den virtuella assistenten Alexa och integreringen av Tap View ut. Med det här systemet kan du ansluta din smartphone till tv:n och se allt innehåll på den.

Fördelar

  • Optimal bildkvalitet tack vare HDR10+
  • 4K-upplösning
  • Bildteknik: Motion Xcelerator, PurColor och Contrast Enhancer
  • Tryck på Visa för att synkronisera din smartphone med TV:n.
  • Multi View

Nackdelar

  • Högre pris
  • Få virtuella assistenter

2) Philips 43PUS8505/12 – Android TV med LED-belysning och bättre bildkontrast

Vi fortsätter med en Smart TV som kör Android-operativsystemet, 4K UHD och med en skärmupplösning på 3840 x 2160 pixlar. Dess främsta styrka är Ambilight, en funktion som optiskt förstorar skärmbilden tack vare intelligenta LEDS och garanterar en intensivare TV-upplevelse som skyddar synen. Dessutom förbättrar HDR 10+-teknik och P5 Perfect Picture Engine bildkvaliteten med mer levande färger.

Som Android TV kan du få tillgång till appar som finns tillgängliga i den här miljön, till exempel Netflix, navigera med röststyrningsfunktionen och utnyttja alla dess funktioner. Slutligen kompletterar den bildkvaliteten med Dolby Atmos-ljudsystemet för ett nästan filmiskt resultat.

Fördelar

– Ambilight med intelligenta LEDS
– HDR10+-system
– Kompatibel med Alexa och Google Assistant
– Attraktiv design
– Förstklassigt ljud

Nackdelar

– Energieffektivitetsklass B
– Något begränsad betraktningsvinkel

-Visa recensioner från Amazon

3) XIAOMI 43MILEDTV4A – Svårt att slå värde för pengarn

Xiaomi är ett av de märken som gradvis befäster sin ställning på marknaden, både tekniskt och när det gäller rykte. Och det gör de tack vare produkter som den här 43-tums Smart TV:n som utmärker sig för sitt Android 9.0-operativsystem. Den är inte dålig när det gäller externa anslutningar: den har en Ethernet-port, två HDMI-portar, två USB 2.0-portar, en antennintag och fyra AV-ingångar.

När det gäller bildkvalitet uppnår LED-panelen Full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar). Generellt sett, och med hänsyn till användarnas åsikter, presterar den bra i detta avseende, vilket man kan förvänta sig med tanke på priset. När det gäller ljudet är det värt att nämna dess 6 W i två högtalare och Dolby Atmos-miljön.

Fördelar

– Bra bildkvalitet
– Android TV
– Olika anslutningsmöjligheter
– Prisvärt pris

Nackdelar

– Enkel design
– Långsam navigering
– Inte 4K

No products found.

4) Hisense 43AE7500F – En Smart TV som stöder alla HDR-format

Hisense är kanske det minst kända av de fem märkena i den här jämförelsen, men den här modellen förtjänar särskild uppmärksamhet tack vare sin tekniska sofistikering. Den stöder alla HDR-format: Dolby Vision, HDR10+, HDR10 och HLG. Dessutom utmärker sig tekniken Wide Color Gamut, som ger färgerna en större hyperrealism. Ultra Dimming-tekniken jämnar ut kontrasten i bilden och Smooth Motion förbättrar rörelsernas smidighet.

Den har 4K-upplösning och körs, precis som andra Hisense TV-apparater, på operativsystemet VIDAA. När det gäller ljudet ger kombinationen av DTS Virtual-X- och Dolby Audioteknik ett mer uppslukande ljud. Slutligen lyfter vi fram dess kompatibilitet med Alexa.

Fördelar

– Mångfald av bildtekniker
– Fullständigt stöd för HDR-format
– DTS Virtual-X och Dolby Audio
– Sport- och spelläge
– Stöd för Alexa

Nackdelar

– 4k-filmkvaliteten kan förbättras
– Brist på kompatibla virtuella assistenter

No products found.

5) CHiQ Smart TV LED 43 – En mängd nya funktioner

För många användare är detta märke helt okänt. För att vara rättvis, även om den inte riktigt når upp till de mer välrenommerade märkenas kvalitet, är den inte dålig och den är verkligen prisvärd. CHiQ TV på 43 tum är en LED Smart TV med 4K UHD-upplösning på 3840 x 2160 pixlar. En bildkvalitet som kompletteras av Dolby Audio-systemet. Den är också kompatibel med HDR 10/HLG-format och har en ultrasmal och ganska modern design.

Det är en Smart TV med en CPU med fyra kärnor och tillgång till audiovisuella innehållsapplikationer som Netflix, Amazon Prime och YouTube. Den har Bluetooth-anslutningar endast för ljud och WiFi, och operativsystemet är Android TV 9.0. Slutligen lyfter vi fram några märkliga funktioner som hotelläge, säkerhet och barnlås, timer och väckarklocka samt NetRange, en funktion som föreslår de mest populära lokala apparna med rekommendationer per land.

Fördelar

– Interaktion på flera skärmar baserad på Android-gränssnittet
– Balans mellan bild och ljud
– Många olika tillämpningar och ytterligare funktioner
– NetRange
– Mycket smal och elegant design

Nackdelar

– Bluetooth endast för ljud
– Kan vara lite långsam ibland

-Visa recensioner från Amazon

Vilka är fördelarna med att köpa en 43-tums Smart TV?

43-tums smart-tv
De 5 bästa 43-tums smart-tv:erna 2022

Att köpa en smart-TV är en självklarhet eftersom du kommer att använda den dagligen och du måste hitta en TV som verkligen fungerar bra och uppfyller dina krav. Men vilka är fördelarna med 43-tums Smart TV-apparater?

Skärmstorlek

En 43-tums storlek är perfekt för ett medelstort vardagsrum, eftersom den inte är lika liten som en 24-tums eller 32-tums och inte tar lika mycket plats som en större. Samtidigt kan du öka avståndet mellan soffan och tv:n, något som dina ögon kommer att uppskatta.

Prisvärt pris

Just för att de är mellanklassiga är det tv-apparater som inte är överdrivet dyra. I den här jämförelsen har du sett några av de mest prisvärda modellerna, även om det finns många fler.

Internetanslutning

De flesta aktuella modellerna har WiFi-anslutning och internetanslutning, vilket gör att du kan dra nytta av flera kanaler och få ut det mesta av ditt innehåll. På så sätt kan du också titta på YouTube, Netflix, HBO och mycket mer.

Bra skärmupplösning

43-tums Smart TV-apparater har i allmänhet 4K-upplösning, vilket rekommenderas. Tänk på att en högre upplösning uppfattas mycket bättre på TV-apparater av den här storleken än en lägre upplösning, så vi rekommenderar att den så långt det är möjligt ska vara 4K.

Slutsats: Vilken är den bästa 43-tums smart-tv:n?

Vi kommer inte att upptäcka Amerika åt dig, men faktum är att den modell som är rätt för dig är den du väljer. Du har redan sett att de tekniskt sett alla har en mycket tillfredsställande prestanda, både när det gäller bildkvalitet och kombinationen med ljudsystemet. Därför måste du titta på andra, mer personliga kriterier.

Vissa Smart TV-apparater har till exempel en mängd extra funktioner som du kan ha stor nytta av. Ett annat beslutskriterium kan vara varumärkets tillförlitlighet. Tänk i alla fall på de aspekter som är viktiga för dig innan du fattar ditt beslut.

Om du fortfarande är osäker rekommenderar vi att du går till Amazon och kollar andra användares åsikter för att se vilken som har bäst acceptans.