Saltar al contenido

75-tums Smart TV: de 5 mest rekommenderade modellerna

tv 75 inch 3

Att titta på tv är en av de små dagliga nöjen som du inte får missa, och för det behöver vi en bra smart-tv som vi kan optimera upplevelsen maximalt med. Numera finns det många olika modeller på marknaden, vilket kan försvåra beslutet om du inte vet vad du ska leta efter. För att hjälpa dig förklarar vi de viktigaste funktionerna hos fem av de mest kompletta 75-tums Smart-TV:erna med bäst värde för pengarna, så att du kan välja den som passar bäst för dina behov.

Första tipset: Minsta avstånd vs. 75-tums Smart TV:er

Innan vi går in på de mest kompletta tv-apparaterna på marknaden är det viktigt att du tar hänsyn till vissa aspekter. Storleken 75 tum är en av de största på marknaden idag, men den är inte giltig för alla ytor.

Med andra ord är rekommendationen för en 75-tums TV att ha ett minsta avstånd på 2,3 meter. Annars kan det vara skadligt och skada din syn.

De 5 bästa 75-tums Smart TV-apparaterna

Om du vill köpa en bra Smart TV i den här storleken analyserar vi de 5 mest rekommenderade 75-tums TV-modellerna som finns på marknaden idag.

TCL 75QLED760: ett lite känt men mycket effektivt märke

Den första Smart TV:n som presenteras i den här artikeln är förmodligen det minst kända märket, TCL. Den är dock en av dem som erbjuder den bästa bildkvaliteten tack vare Ultra HD-tekniken, vars upplösning på 3840 x 2160 pixlar är fyra gånger högre än Full HD-upplösningen.

Bland de funktioner som är integrerade i den här Android TV:n sticker Google Assistant, Play Store och Chromecast ut. Den är också kompatibel med Netflix, Alexa och Youtube. Den har också Micro Dimming-teknik som ger extra ljusstyrka. Särskilt värt att notera är Smart HDR, som förbättrar HDR-området och ger ännu mer färgliv.

Den har också Dolby Audio-teknik för att komplettera den optimala bildkvaliteten. Men trots de avancerade funktionerna är det en av de mer prisvärda smart-TV:erna.

Det positiva:

Smart HDR Ultra HD-upplösning
Android TV
Teknik
Mikrogradering

Cons:

Mindre tillförlitlighet i fråga om varumärken

Philips 75PUS8007/12: Ambilight-teknik för att förbättra din upplevelse

Den andra 75-tums-TV:n i den här jämförelsen är från Philips, som redan är synonymt med tillförlitlighet och garanti.
Men det är också en Smart TV med avancerade funktioner. Den mest anmärkningsvärda funktionen är Ambilight-systemet, som visar filmer och serier som om du vore på bio. Det gör den genom att ha en rad lysdioder på sidorna och runt skärmens kant, så att belysningen ändras beroende på vilket innehåll som spelas upp.

Detta är en 4K UHD-TV med HDR-bildkvalitet som i kombination med Philips P5-motorn ökar prestandan och förbättrar skärmens kvalitet. När det gäller ljudet är det värt att notera att den här TV:n är Dolby-kompatibel, vilket ger en nästan professionell ljudupplevelse.

En särskild funktion, DTS Play-Fi, gör det möjligt att ansluta tv:n till andra smarta högtalare i hemmet för att fortsätta lyssna på innehållet på tv:n. Om du till exempel måste gå till köket missar du inte någon dialog, eller så kan du följa ditt favoritlags match.

Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube och andra är bara några av de program som redan är installerade. Dessutom kan den synkroniseras med Google Assistant och Alexa tack vare artificiell intelligens.

För att protestera är det inte alla uppdateringar som aktiveras automatiskt, utan i vissa fall måste du manuellt söka efter dem.

Vad vi gillar:

Bra uppsättning konfigurerade appar
Ambilight för bättre stämning
Ultra HDR-bild
DTS Play-Fi för anslutning av andra högtalare

Vad vi inte gillar:

Högre pris
Uppdaterar inte alltid automatiskt

Samsung QLED 4K QE75Q80B: kompatibel med 3 virtuella assistenter

Vi fortsätter med den dyraste modellen i den här jämförelsen, men den har också de mest avancerade funktionerna. Och vi har redan berättat att det inte är den enda Samsung i granskningen.

Det första vi vill påpeka är att den är välutrustad när det gäller tekniska funktioner. För det första har den inbyggda röstassistenterna Google Assistant, Bixby och Amazon Alexa, så du behöver inte ha dessa enheter i hemmet för att ansluta den.

Om du gillar att spela spel på fritiden kommer Gaming Hub, en samling molnbaserade tjänster och spel som du kan spela var du vill, att vara mycket användbar. Motion Xcelerator Turbo+ optimerar dessutom rörelsescener så att du kan njuta av ditt spel utan fördröjning.

Dessutom kan du ringa videosamtal direkt till TV:n och få en bättre bild när du pratar med vänner och familj. Med Digital Butler kan du också koppla olika enheter till din TV.

Den har en Quantum 4K-processor med artificiell intelligens som gör att du kan visa 4K-bilder från vilken källa som helst. Dessutom förbättrar Quantum HDR 10+-tekniken färgkontrasten för bättre bildkvalitet, vilket också underlättas av den breda betraktningsvinkeln.

Fördelar:

Inbyggda röstassistenter
Artificiell intelligens
Utrustad med flera tekniska funktioner
Quantum HDR 10+ och bred betraktningsvinkel

Nackdelar:

Högt pris
Mindre bra svartprojektion

Samsung 4K UHD 2021 75AU7105: exceptionellt värde för pengarna

Vi fortsätter att prata om den andra Samsung-modellen vi valde, i det här fallet 75AU7105. Som du kan se är den ganska mycket billigare än den andra Samsung-TV:n vi valde, men den har kvar varumärkets kvalitetsgaranti.

Den har Crystal UHD-processorn och är kompatibel med HDR10+. Och för ett större färgdjup har den Contrast Enhancer, som ger mer naturliga toner, och PurColor-teknik, som ger mer intensitet.

Och när det gäller anslutningsmöjligheter är det en mycket omfattande Smart TV. Du kan synkronisera TV:n med datorn och via Tap View med din smartphone. TV:ns operativsystem är Tizen och den är kompatibel med röstassistenterna Google Assistant och Alexa, även om de inte är integrerade. Dessutom kan du koppla ihop den med Q-Symphony soundbar för att skapa ett mer uppslukande ljud.

Viktiga fördelar:

Tryck på Visa
Crystal UHD-processor
Värde för pengarna
Utmärkt färgåtergivning: PurColor-teknik och Contrast Enhancer

Minuspoäng:

Q-Symphony är endast giltigt om du har motsvarande soundbar, men den ingår inte.
Inga inbyggda röstassistenter

LG 75UQ8100: perfekt för dina videospel

Slutligen avslutar vi vår recension med denna modell från LG, som finns i olika storlekar, från 70 till 75 tum. Det första vi vill lyfta fram är det mångsidiga stödet för alla typer av HDR-format: HDR10, HDR HLG och HDR GiG.

Detta är en TV som bygger på operativsystemet SmartTV webOS, som förbättrar prestandan från sin föregångare och är UL Cybersecurity-certifierad.

Det är värt att notera att detta är en modell baserad på artificiell intelligens som integrerar Google- och Amazon Alexaassistenterna. När det gäller bildprocessorn har den Quad Coreα5 Gen5 AI Processor 4K, som ger bättre färgprecision. Om du gillar olika appar kan du få tillgång till några av de mest populära apparna, till exempel Netflix, Apple TV eller Disney+.

Å andra sidan har den FilmMaker-läget för en filmisk upplevelse med ljud av högsta kvalitet. För detta har den AI Sound & Virtual Surround-processorn. Och om du är mer av en spelare kommer du att bli glad över att veta att HGiG-läget är särskilt utformat för att justera HDR-grafik under spelandet för att förbättra bildkvaliteten.

Vad gillar vi med den här TV:n?

webOS SmartTV
Stöd för alla HDR-format
FilmMaker-funktioner
AI-ljud och virtuell surround-processor

Vad gillar du minst med LG?

Mindre synlighet från en mer sidovinkel
Endast en USB-port och 2 HDMI-portar

tv 75 inch 2

Vad ska du tänka på innan du köper en Smart TV?

En av de första sakerna du tittar på när du köper en TV är förmodligen antalet tum, vilket avgör storleken och kvaliteten på bilden. Men i det här fallet varierar det inte, eftersom alla alternativ vi visar är 75 tum. Du måste därför ta hänsyn till andra faktorer för att avgöra vilken som är rätt för dig:

Ultrasmal design

Dessa tv-apparater tenderar att vara stora och tunga på grund av sina dimensioner. Men de har också ofta en smal design, vilket ger dem ett modernare utseende. Därför är det viktigt att se till att skärmens mått passar in i det utrymme där du planerar att placera den. Designen kan också påverkas av hur den passar in i resten av rummet.

Röstassistenter och externa anslutningar

Kontrollera att du har de anslutningar du behöver och hur många det är. Du kan behöva ett minimum av HDMI, USB, bluetooth, wifi med mera. Ju fler kontakter desto bättre, men det viktiga är att du har åtminstone de kontakter du behöver. Å andra sidan är smart-tv-apparater vanligtvis kompatibla med vissa röstassistenter, vanligtvis Google Assistant och Alexa. Det finns dock modeller som också kan ansluta till Bixby.

Skärmtyper

Skärmtypen är en av de aspekter där du kan jämföra de olika alternativens prestanda, eftersom du beroende på vilken teknik de använder kommer att uppfatta en bättre bild i vissa avseenden. De viktigaste skärmarna på marknaden är LED-, OLED- och QLED-skärmar, där de senare är bättre. QLEDs ger också en bättre bild i mörka scener och ger mer levande färger.

Utrustning för tillämpning

En av de mest attraktiva egenskaperna hos den här typen av TV är de program som redan är installerade som standard på TV:n. Numera kan detta vara en avgörande faktor för människor som är vana vid att använda Netflix, Amazon Prime eller Youtube.

Det här är de mest populära 75-tums Smart TV:erna

Även om vi i analysen har undersökt fem modeller av smarta tv-apparater betyder det inte att de är de mest sålda på plattformar som Amazon. Här är en lista över de mest framgångsrika 75-tums TV-apparaterna på denna marknadsplats för att göra det lättare för dig att välja.

TCL 75P639 Smart TV con 4K HDR, Ultra HD, Google TV, Game Master, Dolby Audio, Google Assistant
 • 4K HDR: reproduce con precisión los tonos claros y oscuros con colores precisos e imágenes con detalles deslumbrantes
 • MEJORA DEL COLOR: para una calidad de imagen similar a la del HDR
 • HDR10: Entretenimiento sin fin con la máxima calidad HDR
 • GAME MASTER: Con HDMI 2.1, y ALLM, experimentarás la menor latencia y los mejores ajustes de imagen para los juegos, automáticamente
 • DOLBY AUDIO: Haz que tu TV tenga un sonido más rico que nunca
Hisense 75A6G - Smart TV 4K UHD con Dolby Vision HDR, 75 ", DTS Virtual X, Freeview Play, Alexa Built-in, Bluetooth, Modelo 2022
 • 4K UHD: 4 veces más resolución que las TV Full HD. Disfruta de tus programas favoritos, introdúcete dentro de las últimas películas o emociónate en cada momento de los mejores videojuegos.
 • Dolby Vision: inspirado por la tecnología del cine, la tecnología Dolby Vision HDR trae un brillo y contraste mejorados hasta 40 veces más brillantes y negros 10 veces más oscuros que una imagen convencional.
 • DTS Virtual X: Disfruta del audio envolvente sin necesidad de añadir altavoces extra, la percepción de los graves te meterá en el centro de la actuación.
 • Alexa Built-in: haz aún más en tu TV con tu voz. Pídele a Alexa que reproduzca música, te relate las últimas noticias, te de el informe del tiempo, controle tus dispositivos Smart y más.
 • Modo Deportes: Cuando una señal de deportes es detectada, se cambia al Modo Deportes para una experiencia inmersiva tal y como sería en el estadio, desde la imagen hasta el sonido.
Android TV Box,HK1 Android 12.0 Allwinner H618 Quadcore 4GB RAM 32GB ROM GPU Mali-G31 MP2 Soporte 8K 3D 1080P 2.4/5.0GHz WIFI6 BT5.0 10/100M Ethernet DLNA HDR10 HDMI 2.0 Smart TV Box
 • 【NEWEST ANDROID 12.0 OS and H618 CHIPSET】HK1 TV BOX viene con el último sistema operativo Android 12.0 OS y el chipset Allwinner H618, que es más rápido y eficiente.El nuevo sistema introduce un nuevo lenguaje de diseño de materiales "material you" para mostrar una interfaz de usuario más moderna y redondeada en forma y color. Esta caja androide tiene una mejor compatibilidad de software, juegos y aplicaciones, mejor interfaz de usuario y experiencia de usuario.
 • 【4GB RAM y 32GB ROM】Nuestro Android TV box proporciona abundante espacio 4GB DDR3 RAM 32GB eMMC ROM CPU traer inicio rápido para sus aplicaciones y juegos. También puede ampliar la memoria a través de ranura para tarjeta TF (Soporte 4GB/8GB/16GB/32GB/64GB), sin almacenamiento en búfer o romper y nunca preocuparse por quedarse sin espacio.
 • 【SUPPORTS 8K/3D】Esta última caja de TV androide soporta decodificación y reproducción de casi todos los formatos populares de audio y video, puede disfrutar de 8K ultimate HD video, que es más claro que 4K. Puede jugar miles de juegos androides en una gran pantalla 8K y disfrutar de una experiencia de mayor calidad con menos almacenamiento en búfer. Lo que es más, esta caja de TV soporta 3D, se puede disfrutar de la fiesta visual.
 • 【SUPPORTS HDR10】Esta última TV BOX adopta la tecnología HDR10.High Dynamk Range (HDR10) proporciona imágenes más brillantes, negros más profundos y una gama de colores más amplia que una imagen 4K.
 • 【EASY&CONVENIENT TO USE】The HK1 Android 12.0 TV Box Comes with built-in 2.4/5.8GHz Wi-Fi and supports 10/100M Ethernet LAN. Ofrecemos conexión conveniente y señal WIFI más estable y Google Play store en esta caja de TV android soporta muchas aplicaciones Android. Sólo tiene que conectar la fuente de alimentación, conecte el cable HDMI de la caja y Wi-Fi / Ethernet, se puede disfrutar de lo que quieras.
Novara TV98 TV Stick 1G+8G Android12.1 2.4G 5G WiFi Android Decodificador Smart TV Box 4K 60Fps
 • sobre la desconexión de WiFi.
 • Con la última tecnología HDR10+ y procesamiento 4K de alta velocidad con reproducción de hasta 60 fps. Brindarle una experiencia de visualización realista.
 • Bajo consumo de energía: garantice una señal WiFi más fuerte y estable con una velocidad de transmisión más rápida. Nunca te preocupes
 • Debido a los diferentes lotes, puede haber diferencias en la apariencia, el color y la impresión del producto, lo que no afecta su uso.

Slutsats: Vilken är den bästa 75-tums smart-tv:n?

Som du har sett är alla de fem TV-apparater som vi har analyserat värda den här titeln, eftersom det är fem mycket kompletta modeller med avancerade funktioner som förvandlar din fritid till en nästan professionell bioupplevelse.

Det finns dock vissa aspekter som kan påverka ditt beslut. För det första, och en av de mest relevanta, priset. Om du ska köpa en Smart TV vet du redan att den ekonomiska investeringen blir högre än om du köper en vanlig TV, men det finns fortfarande skillnader.
Du kan hitta billigare modeller för under 1 000 euro, medan andra alternativ är mycket dyrare. I detta avseende erbjuder LG- och TCL-modellerna bäst värde för pengarna.

Å andra sidan bör du tänka på bildkvaliteten, som kan vara HD, Full HD eller Ultra HD. Alla de fem smart-tv-apparater som vi har valt har en optimal upplösning, även om TCL sticker ut särskilt i detta avseende. Inte bara för att det är Ultra HD, utan också för att det förbättrar HDR-området och utvecklas till Smart HDR.tv 75 inch 4

Ett annat särskiljande kriterium är de förinstallerade appar som varje modell har. Alla har till exempel inte Netflix eller Amazon Prime Video som standard, och det kan också hjälpa dig att välja eller välja bort beroende på vilka appar du använder mest.

I slutändan beror beslutet på många personliga faktorer, till exempel priset, hur du ska använda de olika apparna eller designen. Vad som är säkert är att någon av de fem smart-tv-apparaterna kommer att vara ett tillfredsställande köp som inte kommer att göra dig besviken. Och om du fortfarande är osäker kan du kolla in de recensioner som köparna lämnat på Amazon.