Saltar al contenido

Köpguide: de 3 bästa 98-100-tums Smart TV-apparaterna

98-100 tums smart-tv:erna

Tänk en stund på vilka de största TV-apparaterna du någonsin sett är. Om du har önskat att du hade en sådan i ditt vardagsrum för att kunna titta mer intensivt på filmer och serier, kommer den här artikeln att intressera dig. I den analyserar vi tre Smart TV-modeller på 98-100 tum, en storlek som inte är särskilt vanlig på marknaden och där det är viktigt att känna till alla relevanta krav och funktioner för att kunna välja den mest lämpliga modellen.

Första tipsen: minsta avstånd

Som du kan föreställa dig är en tv av den här storleken inte lämplig för alla rum. Om du har bestämt dig för att köpa en tv i den här storleken är det därför viktigt att du vet om ditt vardagsrum har de rätta egenskaperna för den.

Om vi tänker på en 85-tums TV verkar den redan mycket stor. Därför är 98-100 tums TV-apparater nästan som biografskärmar. Tänk därför på att om ditt vardagsrum inte är stort kommer det att vara större än den rätta storleken.

Ju större TV-skärmen är, desto större avstånd måste du lämna för att kunna titta på den bekvämt utan att försämra din syn. För en skärm på 98-100 tum bör du tänka på att lämna ett avstånd på cirka 3 meter. Annars måste du hela tiden vrida på huvudet och du täcker inte hela synfältet.

smart tv 98 pouces

Andra intressanta överväganden för att välja den bästa Smart TV:n

Förutom det vi redan har berättat för dig, vilket är det viktigaste, ger vi dig en rad intressanta rekommendationer som du bör ta hänsyn till när du jämför olika modeller. Den ekonomiska investeringen som krävs för den här TV:n är stor, så all information du kan samla in i förväg hjälper dig att göra rätt val:

  • Vilken är den rekommenderade betraktningsvinkeln? Detta är en annan funktion som blir viktigare när det gäller en så stor TV. Betraktningsvinkeln bestämmer den totala vinkeln som en TV av den här storleken täcker, och i de flesta fall är den cirka 180°. Det innebär att den tar upp praktiskt taget hela ditt synfält och att det är lättare att vrida huvudet för att få bra sikt.
  • Hur långt bort ska jag placera den? Om du köper en Smart TV för att ställa in den i ditt vardagsrum ska du mäta mått och avstånd för att kontrollera att den passar in. Se också till att avståndet till soffan är tillräckligt stort så att du inte skadar din syn.
  • Vilken typ av skärm har den? Du vet redan att det finns LED-, LCD-, OLED-, QLED- och andra skärmar. Sanningen är att när det gäller så stora smarta tv-apparater är överflödet mindre. Om du ser det, är de tre vi har valt LED eller LCD. Med undantag för Hisense, som är en laser-TV.
  • Hur ser jag till att rörliga bilder ser jämna ut? Om du inte visste det, beror den smidiga rörliga bildflödet på vissa tekniker, till exempel Smooth Motion. När din TV är så här stor är det viktigt att se till att dina videor visas utan någon fördröjning eller fördröjning.smart tv 98 pouces 2

Här är de bästa 98-100-tums Smart TV-apparaterna du kan hitta

Nu känner du till alla faktorer som du ska tänka på för att välja rätt Smart TV i den här storleken, så nu är det dags att titta på de viktigaste funktionerna hos våra tre bästa TV-apparater:

1) Samsung QM98N: optimal jämnhet i rörliga bilder

Vi börjar jämförelsen med denna Smart TV vars LED-pekskärm har en 4K UltraHD-upplösning på 3840 x 2160 pixlar, vilket gör att du kan titta på bilder med maximal kvalitet.

En annan av dess egenskaper är att den har IPX5-skydd, vilket gör den motståndskraftig mot damm och smuts och förhindrar reflektioner. Därför är det ett mycket bra alternativ att ha den utomhus. Dessutom har den stöd för HDR+, som återger färgerna tydligare.

Den har en ljudingång till en dator, inbyggda högtalare och WiFi-anslutning samt en kapacitet på 8 GB. Och om du vill använda den som en professionell bildskärm på kontoret vill du använda Samsungs KNOX-plattform, som är speciellt utformad för distansarbete.

Slutligen är den utrustad med MagicINFO Player S6, en processor för TIZEN-operativsystemet som säkerställer en mycket smidig övergång av bilder och minskar abrupta klipp mellan videobilder.

2) Hisense 100L5F: teknik för ren färg och Smooth Motion

Nästa modell som vi fokuserar på är den mest avancerade, enligt vår mening. Det är faktiskt inte vilken Smart TV som helst: det är en ultrakort laser-TV med 4K UHD-upplösning. Som en kuriositet berättar vi att en 100-tums laser-TV förbrukar 63 % mindre än en LED-TV av samma storlek.

Det är också värt att notera att det är den största av alla, eftersom den i det här fallet når upp till 100 tum i storlek. Bildkvaliteten är fantastisk, bland annat tack vare teknikerna Pure Colour och Smooth Motion, som jämnar ut rörelser vid videouppspelning.

Operativsystemet i den här modellen är Vidaa U, och det har en funktion som skiljer det från de andra. Vi talar om DLP Theater-teknik, en mekanism som är typisk för biografskärmar och som förbättrar bildernas ljusstyrka.

Den har en laserljuskälla som förhindrar spridning av blått ljus och ger en mer naturlig och mindre skadlig bild. Den enda nackdelen är priset, som är det högsta av alla.

Láser TV Hisense 100L5F-B12 UHD 4K DVB-T2/C/S2, Smart TV & Pantalla ALR 100” Fix Frame
  • Láser TV UST 4K con pantalla ALR Fresnel de 100"
  • DVB-T2/C/S2 y Smart TV, altavoces Dolby Atmos de 30W, wifi/bluetooth
  • Láser TV Hisense 100L5F UHD 4K DVB-T2/C/S2, Smart TV & Pantalla ALR 100” Fix Frame
  • Para disfrutar de la instalación gratuita de Hisense Smart Láser TV, debes llamar al teléfono 960 468 888

3) LG 98LS95D: bra värde och effektiv förbrukning

Vi avslutar urvalet med LG-modellen, en 98-tums LCD-skärm med samma upplösning som Samsung-modellen.

I det här fallet är den kompatibel med 4K UHD-teknik, vilket garanterar optimal bildåtergivningskvalitet. Dessutom är operativsystemet för den här modellen webOS, och den kännetecknas av en mer måttlig energiförbrukning på 450 watt.

Den 178° stora betraktningsvinkeln är särskilt anmärkningsvärd, vilket förstärker idén att placera den längre bort från soffan så att du kan se allt utan att vrida huvudet.

Signane Flat Panel-designen gör att du kan återge de mest dynamiska bilderna utan att kompromissa med kvaliteten.

Vilken 98-100 tums Smart TV är det bästa valet?

När vi väljer vilken produkt vi ska rekommendera brukar vi oftast ta hänsyn till förhållandet mellan pris och kvalitet. I det här fallet är priset inte ett avgörande kriterium, eftersom detta är en typ av produkt som är mycket dyrare än andra.

Men om du ska köpa en 98-100 tums Smart TV, vilket är en mycket stor investering, är det kanske bättre att välja den mest kompletta, eftersom den ekonomiska aspekten inte heller kommer att vara en relevant differentieringsfaktor. I detta avseende är Hisense-modellen den mest avancerade.

För det första är det en laser-tv, vilket är en särskiljande egenskap i förhållande till de två konkurrenterna. Det är också den största, eftersom de andra två är 98 tum. Det som verkligen övertygar oss är dock mängden integrerad teknik för att förbättra bildkvaliteten och prestandan.

Det är sant att det är en mycket dyr modell, men den ekonomiska investeringen du gör när du väljer att köpa en Smart TV av den här storleken är mycket hög. Med det sagt är både Samsungs och LG:s smart-TV:er enastående, och om du väljer en av dem är det säkert ett bra köp. Dessutom har alla tre TV-apparater garantin från ett välrenommerat märke som har en lång historia och är välkänt på marknaden, så du kan lita på dem.