Saltar al contenido

AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4: Hitta rätt trådlösa hörlurar för dig

AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4

Det finns så många olika trådlösa hörlurar till salu idag att det ofta är mer förvirrande än vanligt. Det är därför viktigt att först fundera på vilka aspekter som är mest relevanta för dig, eftersom det är dessa som är de första sakerna att titta på när du jämför alternativ. Därefter kan du överväga andra ytliga frågor som kan hjälpa dig att få balansen att gå ihop. I den här recensionen analyserar och jämför vi två av de bästa modellerna på marknaden: AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4. Vill du veta vilka för- och nackdelar de har? Läs vidare!

AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4: Styrkorna hos varje modell

Först och främst tar vi en kort titt på de mest anmärkningsvärda funktionerna hos varje trådlöst headset för att se vad de har att erbjuda som helhet:

1) AirPods Pro: utmärkt ljudkvalitet

Vi börjar med att titta på vad vi tycker är höjdpunkten med AirPods Pro, och det är att de är de enda från Apple som har aktiv brusreducering och transparensläge. Du kan alltså reglera hur mycket buller du vill ha utomhus eller isolera dig helt och hållet. De har också adaptiv utjämning, så att du kan anpassa ljudet efter dina öron.

Detta är dock inte den enda intressanta funktionen i dessa hörlurar. De har också de vanliga Apple-funktionerna, till exempel spatialt ljud med dynamisk huvudspårning eller den anpassade förstärkaren med högt dynamiskt omfång.

När det gäller designen har de tagit tillbaka silikonöronkuddarna, som du kan välja mellan tre olika storlekar. Och när det gäller batteriet är batteritiden med ANC tillgänglig lite kortare än för andra AirPods, och kan fungera i 4,5 timmar på en enda laddning.

Men om du lägger till den tid som finns tillgänglig tack vare fodralet, blir det 24 timmar. Och precis som med andra modeller kan du använda touchkontroller genom att trycka direkt på hörlurarna. Slutligen är det värt att notera att de kan synkroniseras med Siri, Apples virtuella assistent.

Apple AirPods Pro
 • Cancelación activa de ruido para sumergirte en lo que escuchas
 • Modo de sonido ambiente para no desconectar del mundo exterior
 • Almohadillas cónicas de silicona suave en tres tamaños para un ajuste a medida
 • Resistencia al sudor y al agua
 • Ecualización adaptativa que ajusta la música según la forma de tu oído

2) Sony WF-1000XM4: en av de högsta autonomierna

Vi fortsätter med Sonys hörlurar, som också är utrustade med möjlighet till aktiv brusreducering och ambient mode. Sony WF-1000XM4 är utrustad med Sonys mest avancerade processor, V1, som förbättrar den redan goda brusreducering som QN1 har. Den adaptiva ljudkontrollen gör det faktiskt möjligt att känna igen miljöer på ett smartare sätt.

En annan funktion som vi verkligen gillar är Speak-to-Chat-teknologin, som innebär att hörlurarna automatiskt pausar musiken om de upptäcker att du pratar, och lämnar endast det omgivande ljudet kvar så att du kan föra en konversation utan att ta av dem.

Den tredje aspekten att lyfta fram är den goda batteritiden på upp till 8 timmar med ANC aktiverat, vilket förlängs till 12 timmar om du stänger av det. Och om du måste ladda dem tar det bara 1,5 timmar.

Rent estetiskt ser de inte alls ut som AirPods Pro. Sony XF-1000XM4 har en bulbformad, men utan stjälk, med en något bredare öronkåpa än sin rival. Detta öronstycke är täckt av en silikonöronkudde som integrerar ett system för bullerreducering, även om det bara finns två storlekar att välja mellan.

Sony WF-1000XM4 Auriculares inalámbricos con cancelación de ruido (hasta 24 horas de duración de la batería, conexión Bluetooth estable, optimizados para Alexa y Google Assistant, manos libres) Negro
 • Cancelación de ruido líder en la industria gracias a un procesador V1 HD integrado, una nueva y potente unidad de mando y unas innovadoras almohadillas con cancelación de ruido con un ajuste más estable.
 • Sonido de alta calidad y placer auditivo inalámbrico con DSEE Extreme y LDAC.
 • Con Speak-to-Chat, la música se detiene automáticamente cuando hablas, el sensor de proximidad proporciona una reproducción adaptativa y dos acelerómetros detectan si los auriculares están encendidos o apagados.
 • Entretenimiento sin interrupciones gracias a las llamadas manos libres sin complicaciones. Los auriculares WF-1000XM4 proporcionan una transmisión de voz más clara, para que pueda entender claramente a su interlocutor incluso en entornos ruidosos.
 • La batería de iones de litio integrada garantiza hasta 24 horas de música (con cancelación de ruido) con una sola carga. Con la función de carga rápida, puedes escuchar música durante otros 60 minutos después de solo 5 minutos de carga.

AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4: Var vinner AirPods Pro?

Vi tar en titt på de funktioner där Apple är bättre än Sony:

 • Högre komfort, främst tack vare headsetets smalare storlek, som passar bättre för olika typer av öronproppar. Dessutom ger hörlurarnas stjälk mer stabilitet i greppet.
 • Ljudteknik: Fördelen är liten, men Apple har utrustat sina AirPods Pro med en rad tekniker och funktioner som gör att de låter klarare än sin rival.
 • Rumsligt ljud: Både AirPods Pro och Sony WF-1000XM4 har rumsligt ljud, men ljudkvaliteten och dynamiken är bättre på AirPods Pro.

AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4: Vilka funktioner är bättre i Sony WF-1000XM4?

Vi gör samma sak med Sony-hörlurarna, som utmärker sig i följande kriterier:

 • Bullerdämpande kudde för att dämpa ljud som kan vara störande, t.ex. vind eller buller.
 • Batteritid: 40 % längre uppspelningstid med ANC-funktionen aktiv i båda fallen.
 • Anslutningsmöjligheter med andra enheter, eftersom den är mer mångsidig med både iOS- och Android-enheter.

AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4_4
AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4: teknisk jämförelse

Det är inte bara skillnader, det finns också vissa likheter mellan de två modellerna. Dessa är följande:

 • Active Noise Cancellation är en funktion som båda hörlurarna har gemensamt och som gör att du kan isolera dig från ljud utifrån. Du kan dock också byta till transparent eller ambient läge om du vill behålla ett visst bakgrundsbrus.
 • IPX4-resistens, vilket innebär att båda klarar stänk eller droppar av svett och vatten.
 • Snabbladdning, ett alternativ där båda hörlurarna kan laddas på 5 minuter för en timmes batteritid.

AirPods Pro vs Sony WF-1000XM4: de bästa trådlösa hörlurarna är…

Beslutet beror på dina preferenser och din estetiska smak. Vi antar att båda hörlurarna presterar utmärkt när det gäller ljudkvalitet. Båda har till exempel ANC aktiv brusreducering och transparensläge. Men i det här avseendet är Apple kanske ett steg bättre tack vare bättre spatialt ljud, som ger en mer uppslukande känsla.

Detsamma gäller inte för batteritiden, där Sony är den klara vinnaren. I det här avseendet är vi faktiskt förvånade över den korta batteritiden hos AirPods Pro, även om det är sant att Apple inte är känt för batteritiden hos alla sina AirPods.

Och om vi tittar på design- och komfortfrågorna kommer subjektiva uppfattningar in i bilden. Vi anser att formen på AirPods Pro är bekvämare än Sony AirPods, eftersom de är något smalare och har en stjälk som stabiliserar greppet på örat. Men som sagt, det beror mycket på din smak.

Priset, som vanligtvis är en avgörande faktor, är inte avgörande i det här fallet, eftersom den ekonomiska skillnaden inte är så stor. Å andra sidan visar detta att vi har att göra med två trådlösa hörlurar med mycket liknande funktioner, så oavsett vilken modell du väljer kommer du att få rätt.AirPods Pro Vs Sony WF-1000XM4_2

Topp 5: de mest framgångsrika trådlösa hörlurarna

En av de största plattformarna för försäljning och distribution av elektroniska produkter är Amazon. Därför är det värt att veta vilka de bäst säljande modellerna av varje märke är på denna marknadsplats, liksom andra användares åsikter:

AirPods

11% RABATT
Apple AirPods Pro (2.ª generación)
 • Con el hasta el doble de cancelación activa de ruido que los AirPods Pro de la generación anterior, podrás aislarte del mundo cuando vayas en transporte público o necesites concentrarte.
 • El modo de sonido ambiente te permite escuchar lo que te rodea y minimiza en tiempo real la intensidad de los ruidos fuertes, como las sirenas o las obras.
 • El audio espacial personalizado te envuelve en un sonido adaptado a ti. Funciona con el seguimiento dinámico de la cabeza para que te sumerjas en tus pelis y en tu música.
 • Vienen con cuatro tamaños de almohadillas de silicona, incluida la nueva talla XS, para que encuentres el ajuste perfecto. Las almohadillas crean un aislamiento que bloquea el ruido del entorno y mantienen los AirPods Pro en su sitio.
 • El control táctil te permite ajustar el volumen con solo deslizar el dedo por el auricular. Presiona el vástago para poner música, pausarla, contestar una llamada o colgar. Y si quieres pasar de la cancelación activa de ruido al modo de sonido ambiente adaptativo, solo tienes que mantenerlo pulsado.
11% RABATT
Apple AirPods (3.ª generación) con Estuche de Carga MagSafe (2021)
 • Audio espacial con seguimiento dinámico de la cabeza que te mete de lleno en lo que escuchas
 • Ecualización adaptativa que ajusta automáticamente la música a tus oídos
 • Nuevo diseño con ajuste anatómico
 • Sensor de presión para controlar con facilidad la música, responder o colgar llamadas y mucho más
 • Resistencia al agua y al sudor
11% RABATT
Apple AirPods (3.ª generación) con Estuche de Carga Lightning (2021)
 • El Audio espacial personalizado con seguimiento dinámico de la cabeza te pone en el centro de lo que escuchas.
 • Talla única
 • Sensor de presión para controlar la reproducción de contenidos y contestar o colgar llamadas.
 • Los AirPods y el estuche de carga son resistentes al sudor y al agua.
 • Estuche de carga Lightning o estuche de carga MagSafe.
[Certificato MFi Apple] AirPods Auriculares Inalámbricos, In-Ear Auriculares Bluetooth 5.3 con HD Mic, Inalambricos Bluetooth, IP7 Impermeable Carga inalámbrica para iOS Android
 • ♬ 【Último enlace bluetooth 5.2】Auriculares Inalámbricos adoptan Bluetooth 5.2, que tiene una excelente compatibilidad y estabilidad. Velocidad de conexión más rápida (solo 2 segundos), música más clara y una experiencia de llamada más fluida.
 • ♬【Compatibilidad universal】Los auriculares Bluetooth son compatibles con la mayoría de los reproductores de música Bluetooth, incluidos para iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi, teléfonos inteligentes Android, PC y Mac.
 • ♬ 【Micrófono integrado y táctil】Con el micrófono incorporado y el toque, puede ajustar directamente el volumen y otras operaciones a través de los auriculares inalámbricos, ya sea conduciendo, corriendo, montando en bicicleta, practicando deportes, trotando, caminando o haciendo ejercicio de manera más conveniente.
 • ♬ 【Calidad de música de alta fidelidad】Cascos Inalambricos Adoptan un diafragma compuesto de 13 mm, para evitar la distorsión del sonido, una calidad de sonido delicada, Escuchar música, ver películas, videollamadas, juegos y trabajar a distancia son muy adecuados.
 • ♬ 【Diseño ergonomico&IPX7 a prueba de agua】 Diseñado ergonómicamente, de modo que el auricular se ajusta cómodamente al oído durante el ejercicio y la carrera, y evita que el auriculares inalámbricos se caiga. Auriculares bluetooth deportivos impermeables IPX7 y estuche de carga con nano-revestimiento en el interior para resistir el sudor y las salpicaduras de agua.
11% RABATT
Apple AirPods con Estuche de Carga con Cable (2.ª generación)
 • Ajuste universal para una gran comodidad todo el día
 • Activación y conexión automáticas
 • Configuración sencilla con todos tus dispositivos Apple
 • Acceso rápido a Siri con solo decir «Oye Siri»
 • Cambio fácil de un dispositivo a otro

Sony

No products found.