Saltar al contenido

Alexa: de mest kompletta smarta högtalarna från Amazon

Alexa-högtalare

Funderar du på att köpa en smart högtalare och är osäker på vilken som är bäst lämpad? Det är inte så konstigt med tanke på det stora utbudet på marknaden. För att hjälpa dig att bestämma dig tar vi en titt på fem Alexa-högtalare med vissa likheter och en hel del skillnader mellan dem, vars praktiska användbarhet beror på vad du vill använda dem till. Om du letar efter en kraftfull, praktisk och mångsidig högtalare rekommenderar vi att du läser den här recensionen – håll dig uppdaterad!

No products found.

De 5 bästa Alexa-smarthögtalarna

Alla huvudpersonerna i vår granskning har Alexa som sin huvudsakliga virtuella assistent. Från och med nu har alla olika design, funktioner och särdrag. Är du redo?

 Alexa-högtalare

Amazon Echo Spot – Högtalaren som väcker dig på morgonen

Den första modellen som vi tittade på kan också användas som väckarklocka. Vi gissar att en väckarklocka inte är den tekniska pryl du är mest intresserad av att köpa, men ge Echo Spot ett försök. Du kommer att upptäcka att dess mångsidiga användningsmöjligheter går långt utöver det.

Den har inte bara klock- och väckarfunktioner, utan du kan också ringa videosamtal med användare som har en annan kompatibel Echo-enhet, Alexa-appen eller Skype. Samtidigt gör det faktum att den integrerar Alexa att du kan styra resten av hemmets enheter som är synkroniserade med den.

En annan viktig funktion är att Echo Spot har en liten skärm där den visar information som väder, nyheter eller de senaste filmerna, om du ber den om det.

När det gäller ljudkvaliteten finns det fyra mikrofoner med brusreducering som förbättrar räckvidden för att fånga upp din röst. Kvaliteten på musikuppspelningen är inte bättre än Amazon Echo, men tillräcklig för tillfredsställande vardaglig användning. Slutligen lyfter vi fram den karakteristiska sfäriska designen med en platt yta, som du kan köpa i svart eller vitt.

Amazon Echo – Den ursprungliga, enklare och mer praktiska modellen

Amazon Echo är ursprunget till alla de efterföljande versionerna, eftersom det var Amazons första stora satsning inom detta segment. Teknikjätten valde den här högtalaren för att inleda sin aktiva satsning på ljudteknikmarknaden, och därför är den den enklaste av dem alla. Det betyder dock inte att den inte uppdateras, vilket bevisas av den förändrade designen och funktionerna i den fjärde generationen.

Amazon Echo visuella linje har helt förändrats från en cylinder i den tredje generationen till en sfär, en radikal förändring där den personliga smaken spelar en viktig roll. Du kan välja mellan vitt, blågrått eller antracit.

När det gäller ytterligare alternativ kan du med den integrerade Digital Home-kontrollen hantera olika Zigbee-aktiverade smarta enheter samtidigt från högtalaren.

När det gäller ljudet, som är den viktigaste faktorn, är den här högtalarens prestanda mycket positiv. Amazon Echo har en 76 mm (3,0 tum) högtalare och två diskanter, förstärkta med Dolby-teknik. Slutligen har den 7 mikrofoner som tar upp alla kommandon vi ger den, även om det finns bakgrundsljud.

Amazon Echo Dot – Perfekt att ta med sig på en weekendresa

Den tredje modellen som vi har valt är den minsta av dem alla. Man kan faktiskt kalla den Echos lillebror. Alla Alexa-smarthögtalare är utformade för att kunna tas med på resor och placeras på olika platser, men det finns en som sticker ut även i detta avseende. Precis som smartphones har en miniversion är Amazon Echo Dot med integrerad klocka en miniversion av Alexahögtalare.

Enheten har en 41 mm högtalare på framsidan, vilket är nytt i den fjärde generationen. På så sätt kan ljudet avges med mycket högre kvalitet och projicering. Den har också fyra inbyggda mikrofoner för att ta emot våra kommandon och en LED-indikatorlampa för ett modernare utseende.

Den har inte lika många funktioner som Amazon Echo, men den är lättare och lättare att hantera. Alla funktioner är dock inte annorlunda: Echo Dot svarar på enkla frågor och förfrågningar, t.ex. vad klockan är, ställer in ett alarm eller en väckarklocka och ändrar spellistan.

Amazon Echo Studio – ytterligare ett steg i ljudtekniken

Om vi tidigare pratade om den mindre versionen av Amazon Echo är det nu dags att ta en titt på den förbättrade versionen. Echo Studio förbättrar framför allt den tekniska kvaliteten på det ljud som projiceras. Detta är tack vare Dolby 5.1- och Dolby Atmos-tekniken som är integrerad i Echo Studio, som gör det möjligt att avge ljudet på ett mer kvalitativt sätt, utan brus och med en mycket mer dynamisk och omslutande känsla. Med andra ord får ljudet som genereras av den här tekniken en mycket större dimension och ökar djupet.

Echo Studio är den enda smarta högtalaren i det här sortimentet där du kan lyssna på 3D- och Ultra HD-musikformat. För att göra detta har den fem högtalare: tre 25 mm mellanhögtalare, en 51 mm diskant och en 133 mm högtalare.

Precis som Amazon Echo är den utrustad med Zigbee-kontrollen för att styra andra enheter i hemmet. Dessutom analyserar den automatiskt de akustiska egenskaperna i ditt hem och justerar uppspelningen baserat på denna analys för att leverera det mest lämpliga ljudet i varje ögonblick. En annan förändring är designen: Echo Studio har en cylindrisk form och är svart i färgen.

Amazon Echo Show – En högtalare med skärm

Amazon Echo Show är en hybridenhet som kombinerar en högtalarfunktion med en videofunktion. Det är faktiskt den mest kompletta modellen av alla på grund av denna dubbla funktionalitet. Du kan välja mellan olika skärmstorlekar: 5, 8, 10 och 15 tum. Priset varierar, så var försiktig med vilken du väljer. När det gäller designen finns alternativen svart, vit och antracit.

Vi förnekar inte att skärmen är det mest karakteristiska elementet i den här modellen, men det betyder inte att ljudkvaliteten är bortglömd. I tredje generationens Amazon Eco Show 10 finns till exempel två 1-tums diskanthögtalare och en 3-tums bashögtalare.

Om vi tittar på kameran har Echo Show en integrerad frontkamera, som är 2 MP i 5-tumsformatet, men går upp till 13 MP i de större storlekarna. Upplösningen ändras också, från 960 x 480 pixlar till 960 x 480 pixlar på 15-tummaren.

Nycklar för att vägleda ditt köpbeslut och köpa den bästa Alexahögtalaren

Du har redan sett att det finns en högtalare för praktiskt taget alla användare. De många olika modellerna gör valet ännu större. Det första du bör göra är därför att fundera på vad du behöver köpa och vad du ska använda högtalaren till. Därefter ger vi dig några nycklar för att mäta varje enskilds prestanda:

 • Skärm: Det finns modeller, till exempel Echo Show, som har en skärm så att du kan visa information som väder eller nyheter. Om du bara vill ha en skärm för tillfällig användning kan Echo Spot räcka. Om du däremot också vill använda högtalartelefonen för att ringa videosamtal eller titta på filmer bör du välja Echo Show.
 • Ljud och ljud: Detta är det viktigaste kriteriet när du köper en högtalare. Det är värt att notera att ingen av huvudpersonerna i vår recension är av dålig kvalitet, men det är sant att Echo Studio är ett steg över resten tack vare de fem inbyggda högtalarna och Dolby Atmos-systemet. Alexa-högtalare
 • Design: Det är oundvikligt att det första intrycket redan i viss mån styr vårt beslut. Som du kan se är det olika för varje smart högtalare. Amazon Echo har en rundad form, Echo Studio är cylindrisk och Echo Show är rektangulär. Samma sak gäller för färgerna, även om alla vanligtvis finns i vitt, svart eller antracit.
 • Funktionalitet: Du har redan sett att vissa modeller bara är högtalare, men andra kan användas som väckarklockor, informationskällor och till och med minitelevisioner. Tänk därför på vilka prioriterade användningsområden du kommer att ha för högtalarna så att du vet i vilken riktning du ska titta.
 • Anslutning till flera enheter: Funktionen «Drop-in» är ett av de alternativ som endast finns på vissa Alexa-enheter. Den används för att ansluta enheten till en annan enhet inom samma räckvidd som dina vänner och personer i din närhet kan ha.
 • Ytterligare tjänster: Alexa har avtal med vissa företag så att du kan begära en tredje tjänst via enheten. Till exempel beställning av taxi eller pizza, där Alexa ansvarar för att göra förfrågan.

 

Vår slutsats och dom

Den perfekta Alexa-smarthögtalaren för dig beror framför allt på vad du kommer att använda den till. I andra jämförelser möttes vi av liknande modeller där priset var ett av de viktigaste kriterierna. Men utbudet av Alexa-högtalare är mycket varierande, och varje högtalare har en specifik funktion som skiljer den från de andra och gör den unik.

Om du letar efter en smart högtalare som fungerar som väckarklocka är valet inte detsamma som om du väljer en högtalare som kan ringa videosamtal av hög kvalitet eller titta på film. Och om du reser ofta och behöver ytterligare en som är mer lätthanterlig, kommer beslutet också att variera.

Det viktiga i detta beslut är därför att identifiera dina grundläggande behov och bestämma vilken som bäst uppfyller dem. Vad du kan vara säker på är att ingen av dem kommer att vara ett dåligt köp.

De bäst säljande Alexa-högtalarna på Amazon

Om du fortfarande är osäker på vilken högtalare du ska välja, visar vi dig en lista över de mest sålda högtalarna så att du kan se vad andra användare har upplevt.

Echo Dot (5.ª generación, modelo de 2022) | Altavoz inteligente wifi y Bluetooth con Alexa, con sonido más potente y de mayor amplitud | Blanco
 • NUESTRO ECHO DOT CON MEJOR CALIDAD DE SONIDO HASTA LA FECHA: disfruta de un audio mejorado respecto al anterior Echo Dot con Alexa, con un sonido potente en cualquier habitación, con voces más nítidas y graves más intensos.
 • CONTROLA TU MÚSICA Y CONTENIDO FAVORITOS: escucha en toda tu casa música, audiolibros y pódcast de Amazon Music, Apple Music, Spotify, Deezer y otros servicios de música en streaming o usa el Bluetooth integrado.
 • ALEXA SIEMPRE ESTÁ AHÍ PARA AYUDARTE: pídele que te diga qué tiempo hace o que ponga temporizadores, hazle preguntas o deja que te cuente un chiste. ¿Quieres dormir un poquito más? Pospón la alarma del Echo Dot con un solo toque.
 • MANTÉN TU CASA CONFORTABLE: controla dispositivos de Hogar digital con la voz y define rutinas activadas con los sensores de temperatura integrados en tu Echo Dot. Crea rutinas para encender automáticamente un ventilador inteligente cuando la temperatura de tu casa aumente por encima del umbral que establezcas.
 • SÁCALE MÁS PROVECHO VINCULANDO DISPOSITIVOS: inunda tu casa de música con dispositivos Echo compatibles en distintas habitaciones o crea un sistema de cine en casa con el Fire TV.
Echo Dot con reloj (5.ª generación, modelo de 2022) | Altavoz inteligente wifi y Bluetooth con Alexa y reloj, con sonido más potente y de mayor amplitud
 • NUESTRO ECHO DOT CON MEJOR CALIDAD DE SONIDO HASTA LA FECHA: disfruta de un audio mejorado respecto al anterior Echo Dot con Alexa, con un sonido potente en cualquier habitación, con voces más nítidas y graves más intensos.
 • CONSULTA LA HORA Y MUCHO MÁS DE UN SOLO VISTAZO: con el indicador LED mejorado, podrás ver la hora, tus alarmas, la información del tiempo, los títulos de las canciones y más.
 • CONTROLA TU MÚSICA Y CONTENIDO FAVORITOS: escucha en toda tu casa música, audiolibros y pódcast de Amazon Music, Apple Music, Spotify, Deezer y otros servicios de música en streaming o usa el Bluetooth integrado.
 • ALEXA SIEMPRE ESTÁ AHÍ PARA AYUDARTE: pídele a Alexa que te diga qué tiempo hace o qué canción suena, pon temporizadores, hazle preguntas o deja que te cuente un chiste. ¿Quieres dormir un poquito más? Pospón las alarmas del Echo Dot con reloj con un solo toque.
 • MANTÉN TU CASA CONFORTABLE: controla dispositivos de Hogar digital con la voz y define rutinas activadas con los sensores de temperatura integrados en tu Echo Dot. Crea rutinas para encender automáticamente un ventilador inteligente cuando la temperatura de tu casa aumente por encima del umbral que establezcas.
Echo Pop | Altavoz inteligente Bluetooth con Alexa de sonido potente y compacto | Blanco
 • ECHO POP: Un altavoz inteligente Bluetooth con Alexa que es compacto y con un sonido potente, ideal para habitaciones pequeñas y espacios de tamaño reducido. Tan pequeño que no desentona en ninguna parte, pero tan potente que no pasará desapercibido.
 • CONTROLA TU MÚSICA CON LA VOZ: Pídele a Alexa que reproduzca música, audiolibros y pódcast de tus servicios de streaming favoritos, como Amazon Music, Apple Music, Spotify, Deezer y más. También puedes conectar el Echo Pop a tu móvil por Bluetooth y llenar tu espacio del audio en streaming que reproduzcas desde tu móvil.
 • CONVIERTE CUALQUIER ESPACIO EN INTELIGENTE: Usa la voz o la app Alexa para controlar fácilmente dispositivos de Hogar digital compatibles, como luces o enchufes.
 • HAZTE LA VIDA MÁS FÁCIL: Pídele a Alexa que configure temporizadores, que te diga qué tiempo hace, que te ponga las noticias, que vuelva a comprar papel de cocina, que llame a alguien, que responda a preguntas y mucho más.
 • PERSONALIZA ALEXA CON LAS SKILLS: Con miles de Skills disponibles y en constante crecimiento, Alexa puede ayudarte a hacer cada vez más cosas. Por ejemplo, puede reproducir sonidos para que descanses mejor o retarte con preguntas sobre música.
Echo Auto (2.ª gen.) | Alexa en tu coche
 • ACCESORIO MANOS LIBRES: el Echo Auto está pensado para brindarte las ventajas del control por voz de Alexa en coches que no cuentan con un asistente de voz integrado. Con él, podrás poner música, hacer llamadas, responder a mensajes y más con tan solo la voz.
 • HECHO PARA LA CARRETERA: su diseño fino hace que sea muy fácil de instalar en el coche y sus cinco micrófonos integrados permiten que Alexa te oiga incluso sobre el ruido del aire acondicionado o de la carretera, o sobre la música que tienes puesta. Incluye un cargador rápido para el coche, para que puedas cargar la batería de tu móvil mientras conduces.
 • ESCUCHA TU MÚSICA FAVORITA: pídele a Alexa que te ponga una playlist de Amazon Music, Apple Music, Spotify y más, o escucha la radio en directo. Usa la función de reproducción automática para seguir escuchando tu música exactamente donde la dejaste.
 • PÍDELE A ALEXA QUE LLAME POR TI: usa la voz para hacer llamadas, llamar con Drop In a dispositivos Echo compatibles o enviar un comunicado para anunciar algo en casa.
 • DISFRUTA DEL CONTENIDO QUE TE GUSTA SIN APARTAR LAS MANOS DEL VOLANTE: escucha pódcast nuevos, audiolibros superventas de Audible o ponte al día con las noticias.
Echo Show 5 (3.ª generación) | Pantalla táctil inteligente con Alexa diseñada para controlar tus dispositivos de Hogar digital y más | Gris azulado
 • PON A ALEXA EN TU MESITA DE NOCHE: Disfruta del control por voz para configurar alarmas y temporizadores, poner una playlist que te ayude a relajarte, prepararte para empezar el día con una rutina que encienda tus luces compatibles o consultar de un vistazo tu calendario o la información del tiempo.
 • TAMAÑO COMPACTO, SONIDO POTENTE: Reproduce música, series, pódcast y más desde Amazon Music, Spotify, Prime Video y otros servicios de streaming y disfruta de un sonido con graves más potentes y voces más nítidas. Además, con la pantalla de 5,5", podrás ver series, visualizar los títulos de las canciones y más de un solo vistazo.
 • MANTÉN TU CASA CONFORTABLE: Controla dispositivos de Hogar digital compatibles como luces y termostatos incluso cuando no estás en casa.
 • VE AÚN MÁS CON LA CÁMARA INTEGRADA: Echa un vistazo a lo que pasa en casa con la cámara integrada y asegúrate de que tu familia o tus mascotas están bien. Usa las llamadas de Drop In cuando estés fuera o conecta un videotimbre compatible para ver quién hay en la entrada desde tu Echo Show 5.
 • DISFRUTA DE TUS FOTOS EN PANTALLA: Cuando no estés interactuando con el dispositivo, podrás usarlo como marco de fotos digital para exponer tus fotos favoritas con Amazon Photos. Además, los miembros Prime cuentan con acceso a espacio de almacenamiento ilimitado en la nube para sus fotos.