Saltar al contenido

Babyliss Vs Imetec Bellissima – En plattång för alla hårtyper

Babyliss vs Imetec Bellissima

Alla hårtyper är olika och alla hårtyper är inte lika nöjda med samma typ av hårvårdsapparater. Därför är det viktigt att veta hur ditt hår ser ut, vad som fungerar för det och vad du ska undvika. I den här artikeln jämför vi två plattänger som, trots att de är mycket lika i pris, har olika uppvärmningsteknik: Babyliss Vs Imetec Bellissima. På så sätt kan du välja den som passar dig bäst. Se upp!

Babyliss vs Imetec Bellissima: saker att tänka på

Under hela jämförelsen kommer vi att förklara hur varje plattång presterar när det gäller de kriterier som mest påverkar köpbeslutet. Vi rekommenderar dock att du först funderar på dina individuella behov. Till exempel vilken hårtyp du har, hur ofta du reser eller vilken design du tycker är mest attraktiv.

Babyliss Vs Imetec Bellissima_4

Uppvärmningssystem: jonisk eller ånga

Som vi redan har nämnt är en av de viktigaste delarna i driften av ett ångstrykjärn det system genom vilket värmen produceras.

Babyliss strykjärn har jonisk teknologi, vilket är perfekt för att fördela värmen utan att orsaka frissighet.

Imetec arbetar däremot med ånga, vilket passar bättre för personer som föredrar att lämna håret rakt. Den använder dock bara så mycket ånga som behövs för varje sträng.

Det är inte så att den ena är bättre än den andra, eftersom båda är mycket avancerade tekniker. Vi väljer dock Imetecs eftersom ångsystemet erbjuder mer mångsidighet när det gäller olika frisyrer.

Vinnare: Imetec Bellissima

Säkerhet: automatisk avstängning

Det är vanligare än vad det verkar att du låter plattången vara på eller inkopplad. Det är därför som de två stjärnorna i vår recension stängs av automatiskt om de upptäcker inaktivitet.

Babyliss väntar i 72 minuter, medan Imetec stängs av efter 60 minuter utan användning.

Vinnare: Oavgjort

Beläggning: Keramisk på båda

Keramiska beläggningar är relativt vanliga på den här typen av apparater, vilket du förmodligen redan känner till om du har använt andra plattänger tidigare. Anledningen är att det är det perfekta materialet för att leda värme jämnt utan att skada håret.

Babyliss plattång har Advanced Ceramics-systemet, vilket innebär att plattorna är belagda med turmalinkeramik.

Imetec ger sin plattång Active Plates-teknik, vars oscillerande plattor också är belagda med samma material. Som du kan se finns det inga större skillnader i detta avseende.

Vinnare: Oavgjort

Temperaturinställning: termiskt område

En annan aspekt som vi gillar mest i alla apparater är möjligheten att justera temperaturen. När det gäller plattång är det ännu värre, eftersom inte allt hår behöver samma värmeintensitet och inte heller alla frisyrer.

Båda plattängerna kan justeras i temperatur, men skillnaderna är tydliga. Babyliss kan justeras på 6 nivåer, med ett värmeområde mellan 140° och 235°. Det är värt att notera att de flesta modeller inte erbjuder 6 värmeinställningar, så Babyliss erbjuder ett stort mervärde i detta avseende.

Imetec plattång har dock 3 nivåer mellan 170° och 230°. Som du kan se är Babyliss strykjärnets värmeområde bredare.

Vinnare: Babyliss

Start: Snabb uppvärmning

Som vanligt med de flesta modeller är både Babyliss- och Imetec-modellerna utformade för att värmas upp snabbt. Du måste vänta i ungefär 20-30 sekunder innan du använder plattången.

Vinnare: Oavgjort

Sladd: olika längd

Om du undrar så är ingen av de två plattängerna vi recenserar sladdlösa. Babyliss plattång har dock en sladd på 2,5 meter, vilket är längre än vanligt.

I fallet med Imetec plattång är sladden 1,8 meter lång, vilket inte heller är dåligt. Men om du till exempel reser och inte vet hur hotellrummet kommer att se ut, är det troligare att du kan hantera Babyliss strykjärn utan problem eftersom sladden är längre.

Vinnare: Babyliss

Babyliss Vs Imetec Bellissima_2

Siktlinje: olika former och ytbehandlingar

Utseendet är det som slår oss mest vid första anblicken, eftersom det är det första visitkortet för alla hushållsapparater. Vid första anblicken inser du att vi inte talar om samma plattång.

Babyliss har något tunnare plattor än Imetec, och dess krökning slutar i en mer spetsig form, vilket ger den ett mer elegant utseende. Imetec-utjämnaren har däremot något bredare, helt rundade plattor.

Och om vi tittar på färgerna är det värt att notera att kombinationen av svart och guld på Babyliss strykjärn också bidrar till en mer premium finish. Imetec Bellissima plattång har däremot en design som blandar svart och metalliskt rosa.

Vi tycker att Babyliss-strykjärnet är lite tunnare och elegantare.

Vinnare: Babyliss

Pris: ingen förändring

Om du kommer ihåg att vi i början av artikeln nämnde att vi i det här fallet har fokuserat på två modeller som tillhör samma prisklass. Vid det här laget kan du se att deras priser är praktiskt taget identiska.

Båda hårplattorna har ett detaljhandelspris på mellan 55 och 65 euro, beroende på vilka erbjudanden som finns. Som du kan se är det i det här fallet inte en särskilt stor skillnad.

Vinnare: oavgjort

Babyliss Vs Imetec Bellissima: Vilken hårplatta är bäst?

Detta är inte ett lika lätt beslut som andra. Ett av skälen till detta är att priset, som vanligtvis är en viktig faktor i beslutet, inte spelar någon roll i det här fallet, eftersom båda ligger inom samma ekonomiska intervall.

Å andra sidan finns det inte heller någon tydlig skillnad i prestanda. Både Babyliss- och Imetec-utjämnarna är mycket lika varandra när det gäller funktionalitet och prestanda. Beslutet beror därför på andra kriterier.

Det är därför viktigt att du är tydlig med din hårtyp: grövre, finare, svagare, starkare, tjockare osv. Så för personer med tunnare eller svagare hår är vår rekommendation att välja Babyliss plattång. De 6 temperaturinställningarna gör att du kan använda plattången vid en lägre temperatur på 140 °C, vilket är mindre skadligt för håret.

Om du däremot har starkt och tjockt hår kommer du att vara mer intresserad av att välja Imetec Bellissima hårplattång, eftersom du kommer att få ut det mesta av alla möjligheter med ångdrift.

Du bör veta att dessa faktorer inte är de enda som kan påverka. Om du till exempel brukar resa och ta med dig plattången kan du känna dig tryggare med Babyliss, vars sladd är en halv meter längre och som är lättare att använda överallt. Du kan också utgå från estetiska kriterier, där det också finns betydande skillnader.

Du har redan sett att det slutliga beslutet beror på personliga kriterier, men du kan vara säker på att du kommer att göra rätt val, oavsett vilket du väljer.

Babyliss Vs Imetec Bellissima_1

Amazon: Vilka är de mest sålda plattängerna?

Om du fortfarande är osäker på vilken plattång du ska välja kan det vara bra att veta vilka modeller som är mest populära på dagens största distributions- och försäljningsplattform. Här är rankningen av de mest framgångsrika plattängerna på Amazon:

Babyliss: de mest sålda plattängerna

Vi börjar med de fem mest framgångsrika Babyliss plattängerna på plattformen:

32% RABATT
BaByliss ST255E Planchas de pelo con placas flotantes de cerámica con turmalina, 3 temperaturas 180ºC, 200ºC y 230ºC, calentamiento instantáneo, apagado automático, cable giratorio 2 m
 • Planchas de pelo con Placas de 25 x 90 mm
 • Plancha de cerámica con turmalina: maximiza la temperatura
 • Tres ajustes de temperatura: 180ºC, 200ºC y 230ºC
 • Plancha de pelo con Indicador LED
 • Alfombrilla termorresistente incluida

Imetec Bellissima: bäst säljande plattänger

Slutligen är det dags att se vilka fem Imetec-hårglättare som är de mest populära bland Amazons kunder:

34% RABATT
Bellissima Imetec Diffon Supreme, Difusor de aire caliente para cabello rizado, XL con 12 dedos, tecnología cerámica y aceite de argán, 2 velocidades, 3 temperaturas, ionizador, secado suave
 • Sistema Supreme Curl Flow, diseñado para distribuir el aire de forma más uniforme alrededor de los rizos simulando un secado natural, para unos rizos suaves, elásticos y definidos
 • La rejilla perforada distribuye el aire de manera uniforme mientras que los 12 dedos largos se mantienen en forma y maquilla los rizos. Puedes secar tu cabello suavemente, sin ensuciarlo
 • Las combinaciones entre 2 velocidades y 3 temperaturas, combinadas con el delicado soplo de aire frío, permiten un secado personalizado para cada tipo de rizo
 • Difusor XL para acomodar una mayor cantidad de cabello y secarlo rápidamente
 • Tecnología Ion Care, tecnología con iones positivos y negativos que ayuda a mantener la hidratación del cabello y reduce el encrespamiento, para unos rizos suaves, definidos y protegidos
34% RABATT
BELLISSIMA Imetec Steam Elixir, Plancha de pelo con vapor, alisa en una sola pasada sin dañarlo, revestimiento cerámica y aceite de Argán, calentamiento rápido, 4 temp, alfombrilla termoresistente
 • Tecnología de vapor Active Care para un cabello liso en una sola pasada y sin daños
 • Gran salida de vapor para un peinado completo
 • Placas basculantes de 28 x 110 mm que se adaptan a tu cabello y están recubiertas de cerámica e infundidas con aceite de argán
 • Sistema de calentamiento rápido
 • 4 temperaturas 170°C, 185°C, 200°C y 230°C, pantalla LED
Bellissima Imetec Diffon Ceramic & Argan Oil Difusor de Aire Caliente para Cabello Rizado, Tecnología de 2 Niveles de Aire/Temperatura, Secado Suave, 700 W, Color Gris
 • Tecnología de Ceramic & Argán Oil para un cabello protegido, suave y brillante. Acción antiencrespamiento y antisequedad
 • Curls Booster System: acción combinada de la rejilla perforada y 12 dedos largos para mantener los rizos en forma y compuestos
 • Dry Care System: secado suave para unos rizos flexibles y sin encrespamiento
 • Cómodo mango para facilitar su uso en toda la cabeza; 2 niveles de aire/temperatura para un secado personalizado
 • Filtro extraíble para facilitar la limpieza; Longitud del cable 2,2 m; Potencia 700 W
Bellissima Imetec My Pro Twist & Style GT22 100, Base para moldeadora de pelo, temperatura automática, se puede girar a 90º, guante antiquemaduras accesorios no incluidos
 • Base para moldeador componible con accesorios que se venden por separado para ondas y rizos
 • Accesorios fáciles de acoplar
 • Mango utilizable en vertical o bien orientado a 90º
 • Temperatura automática que se adapta según el accesorio que elijas
 • Rápido calentamiento y guante antiquemaduras y antideslizante, cable giratorio de 1,8 m
33% RABATT
Bellissima Imetec My Pro Beach Waves GT20 400, Plancha de cabello revestimiento de cerámica, para hacer ondas anchas y estrechas, efecto natural, 3 niveles de temperatura 160-200 °C
 • Plancha para moldear el cabello con un ondulado luminoso ancho o estrecho
 • Desbloquea la plancha y gírala al tiempo que presionas los dos botones laterales; Elige el efecto deseado: el lado ancho para un ondulado suave y de aspecto natural, o el lado estrecho para un ondulado definido de aspecto glamuroso
 • Placas onduladas recubiertas de cerámica; la cerámica ofrece una distribución homogénea del calor que respeta por completo tu cabello
 • Thermo Control System para ajustar manualmente la temperatura de 160 ºC a 200 ºC
 • Longitud del cable: 1.8 m