Saltar al contenido

Beats Solo 3 Vs Solo Pro vs Beats Studio 3 – På jakt efter de bästa trådlösa hörlurarna från Beats

Beats Solo 3 Vs Solo Pro_1

Om du inte känner till Beats-märket föreslår vi att du läser den här artikeln för att upptäcka tre trådlösa hörlurar med ett riktigt intressant pris- och kvalitetsförhållande. Trots att det är tre modeller från samma märke skiljer de sig åt i vissa viktiga aspekter som kan påverka ditt slutliga val. I den här artikeln jämför vi på djupet prestandan hos Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Beats Studio 3. Håll ögonen öppna!

Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Studio 3: dessa är de gemensamma punkterna

I detta första avsnitt kommer vi att hänvisa till de gemensamma dragen mellan de två modellerna. De två trådlösa hörlurar vi analyserar tillhör samma produktserie, så det är inte förvånande att det finns vissa gemensamma aspekter:

Beats Solo 3 Vs Solo Pro_4

Autonomi: snabb laddning och liknande batteritid

Som vi förklarar nedan är en av de viktigaste skillnaderna mellan Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Studio 3 att endast de två sistnämnda har ANC, och detta har också en inverkan på batteritiden.

Solo 3, Solo Pro och Studio 3 kan alla köras i 40 timmar utan avbrott, men de två sistnämnda minskar batteritiden till 22 timmar om du aktiverar ANC-alternativet.

Och om du behöver ladda dem kan du göra det på mindre än två timmar på båda. Och båda erbjuder snabbladdning. Du får alltså upp till 3 timmars drift med bara 5 minuters laddning på Beats Solo 3 och Studio 3 och 10 minuter på Beats Solo Pro.

Design: De behåller samma estetik.

Både Beats Solo 3 och Solo Pro har en supra-aural design, även kallad on-ear. Deras främsta egenskap är att öronkudden vilar på örat, snarare än på huvudet som i fallet med cirkumurala hörlurar.

Beats Studio 3 har en cirkumural design, även om den estetiska utformningen liknar de två konkurrenternas.

Öronkudden i de två första är mindre och hörlurarna är motsvarande lättare. Beats Solo Pro har ett något smidigare utseende, men i praktiken är känslan densamma.

Beats Solo 3 finns i färgerna svart, roséguld och rött. Beats Solo Pro finns i svart eller grått.

För Beats Studio 3 är färgutbudet bredare och du kan välja mellan blått, rött, grått, svart, svart och svart med guld. Observera att priset kan variera beroende på vilken design du väljer.

Bluetooth-anslutning

När det gäller anslutningsmöjligheter och andra smarta funktioner är skillnaderna minimala.

Båda stöder Bluetooth-anslutning, även om Solo Pro stöder Bluetooth 5.0 jämfört med 4.2 på Solo 3 och Studio 3. Det är väldigt enkelt att koppla ihop den med andra enheter via Bluetooth, särskilt om det är Apple-enheter (kom ihåg att Beats är ett dotterbolag till Apple).

Nackdelen är att ingen av dem stöder NFC-teknik (Near Field Communication) och du kan inte koppla ihop dem med flera enheter samtidigt, bara en.

Solo 3 har också en liten fördel eftersom den har en ljudkabel som gör att du kan växla till trådbundet läge när batteriet är svagt eller om du vill ha en anslutning utan latens.Beats Solo 3 Vs Solo Pro_3

Viktiga skillnader mellan Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Beats Studio 3 trådlösa hörlurar

Nu när du känner till likheterna mellan de två modellerna är det dags att titta på skillnaderna, eftersom det är dessa som kommer att hjälpa dig att avgöra vilket alternativ som passar bäst för det du letar efter.

Bullerreducering och transparensläge

Detta är förmodligen den mest anmärkningsvärda skillnaden och den som har störst inverkan på priset. Det är ANC-funktionen (Active Noise Cancelling).

Beats Solo Pro och Beats Studio 3 har ANC, till skillnad från Beats Solo 3 som inte tar bort ljud utan isolerar det.

Å andra sidan har Beats Solo Pro också ett transparent läge som i stället för att helt ta bort ljudet bibehåller ett mer naturligt omgivande ljud. Beats Solo Pro överträffar därför sin rival när det gäller akustisk optimering.

Storlek och bärbarhet

Som du kan se är de båda hörlurarna likadana till utformningen, men en av dem har en liten fördel när det gäller bärbarhet. Beats Solo 3 har en mer praktisk storlek för att vara bärbar.

Deras vikt är faktiskt reducerad till 215 gram, jämfört med 260 gram och nästan 270 gram för Solo Pro. Därför är de större än Solo 3, men båda är perfekta för daglig användning.

Processortyp

Precis som för andra elektroniska apparater är processorn mycket viktig för att de ska fungera, även om den inte är synlig för blotta ögat. Beats Solo 3 och Studio 3 drivs av Apples W1-chip, medan Beats Solo Pro drivs av det uppgraderade H1-chipet. En av de mest märkbara aspekterna är den Bluetooth-version som stöds, som är högre för Solo Pro.

Ljudkvalitet

Denna aspekt hänger samman med den föregående. Det finns också skillnader i ljudkvaliteten, även om de är mindre uttalade.

Beats Solo 3 har ett mer bastungt ljud, men överlag är ljudkvaliteten bättre på Beats Solo Pro och Studio 3. De har en mer naturlig ljudprofil och är mer mångsidiga i fler olika musikgenrer.

Antal mikrofoner

Vi kan inte säga att detta är hörlurarna med de mest avancerade mikrofonerna, men det finns ändå skillnader.

Beats Solo 3 och Studio 3 har en enda mikrofon, medan Beats Solo Pro har två mikrofoner med strålformningsteknik och ett röstdetekteringssystem.

Taktila knappar

De skillnader som vi noterade när det gäller direkta manuella kontroller är relaterade till de möjligheter som varje modell erbjuder. Beats Solo Pro har en extra kontroll som gör att du kan växla mellan ANC- och transparenslägen.

Beats Solo 3 har däremot en fjärrkontroll på ljudkabeln, utöver de vanliga tre kontrollerna som alla modeller har för att styra musiken. Solo Pro kan däremot slås på och stängas av genom att bara veckla ut dem.

Värde för pengarna

Priset är en av de viktigaste faktorerna i köpbeslutet och det är uppenbart att det finns en prisskillnad mellan de två huvudpersonerna i vår recension. Det är inte särskilt tydligt med tanke på att Solo Pro har mer avancerade funktioner.

Båda modellerna är tillgängliga för mindre än 200 euro, så pris-prestandaförhållandet är i båda fallen mycket bra. När det gäller Beats Studio 3 stiger priset till nästan 300 euro, vilket kan göra den mindre konkurrenskraftig än andra modeller från konkurrenterna och det egna märket.

Topp 5: de bäst säljande Beats-hörlurarna på Amazon

Om du fortfarande är osäker och inte vet vilken av de tre modellerna du ska välja kan det vara bra att veta hur andra användare har upplevt sina köp på Amazon. Därför visar vi dig de mest sålda modellerna på denna plattform:

22% RABATT
Beats Studio Buds – Auriculares intraurales Totalmente inalámbricos con cancelación del Ruido – Auriculares Bluetooth Resistentes al Sudor, compatibles con Apple y Android – Negro
 • La plataforma acústica personalizada ofrece un sonido potente y equilibrado
 • Controla tu sonido con dos modos de escucha: cancelación activa del ruido (ANC) y modo de sonido ambiente
 • Tres tamaños de almohadillas blandas que brindan un ajuste cómodo y estable a la vez que garantizan un aislamiento acústico óptimo
 • Hasta 8 horas de sonido ininterrumpido (hasta 24 horas de autonomía con el estuche de carga de bolsillo)
 • La tecnología líder Bluetooth de Clase 1 ofrece mayor alcance y menos interrupciones
14% RABATT
Beats Auriculares inalámbricos Flex – Chip Apple W1, Auriculares magnéticos, Bluetooth de Clase 1, 12 Horas de Sonido ininterrumpido - Negro
 • Auriculares magnéticos con reproducción y pausa automáticas
 • Hasta 12 horas de sonido ininterrumpido
 • Comodidad todo el día gracias al cable Flex-Form y los cuatro tamaños de almohadillas
 • El chip Apple W1 aporta una excelente conectividad
 • Audio Compartido permite compartir sonido inalámbricamente con otro par de auriculares Beats4 o unos AirPods
Beats Solo3 Wireless - Auriculares supraaurales - Chip Apple W1, Bluetooth de Clase 1, 40 Horas de Sonido ininterrumpido - Negro
 • Conexión inalámbrica con tu dispositivo mediante tecnología bluetooth de clase.1
 • Sonido y diseño con el sello inimitable de beats
 • Hasta 40 horas de batería para que no te pierdas ni un segundo
 • Fast fuel convierte 5 minutos de carga en 3 horas de reproducción con batería baja
 • Acolchados y ajustables para aportar confort a tu día a día
30% RABATT
Beats Studio Pro - Auriculares inalámbricos Bluetooth con cancelación de Ruido - Audio Espacial Personalizado, Sonido USB-C sin pérdida, compatibilidad con Apple y Android - Arena
 • La plataforma acústica personalizada de Beats ofrece un sonido detallado y envolvente tanto al escuchar música como al recibir llamadas.
 • USB-C para disfrutar de audio sin pérdida y tres perfiles de sonido integrados que mejoran la experiencia de escucha
 • Oye lo que deseas con los dos modos de escucha: Cancelación Activa del Ruido (ANC) totalmente adaptativa y Modo de Sonido Ambiente
 • Mejor compatibilidad gracias al enlace con un toque y diversas funciones nativas de Apple y Android
 • El audio espacial personalizado con seguimiento dinámico de la cabeza te coloca en el centro de una experiencia de escucha envolvente de 360 grados
24% RABATT
Beats Studio Buds + (2023): auriculares totalmente inalámbricos con cancelación de ruido, mejor compatibilidad con Apple y Android, micrófono integrado, Bluetooth, resistencia al sudor - Plata cósmico
 • Siente la emoción de un sonido vibrante y equilibrado con la plataforma acústica personalizada de Beats
 • La Cancelación Activa del Ruido (ANC) se adapta a ti para que te sumerjas en la música
 • El Modo de Sonido Ambiente combina la experiencia de escucha con el mundo que te rodea
 • Hasta 36 horas de autonomía (9 horas en los auriculares + 27 horas en el estuche de carga)
 • Mejor compatibilidad con Apple y Android gracias al enlace con un solo toque y una integración más profunda con el ecosistema

Beats Solo 3 Vs Solo Pro Vs Studio 3: Vilken är bäst?

Om vi bara tittar på de tekniska och funktionella aspekterna är Beats Solo Pro ett bättre val på alla sätt och vis. Av de två modeller som vi granskade är de de enda som har ANC och transparensläge, vilket är en stor fördel jämfört med Solo 3 och även Studio 3, som inte har transparensläge.

Dessutom har de en modernare processor, fler mikrofoner och bättre ljudkvalitet. Kort sagt, de överträffar Solo 3 i praktiskt taget alla ljudkvalitetsfrågor.

Men om vi tittar på priset, som är en av de viktigaste faktorerna som kan ändra beslutet, kan vi se att den ekonomiska skillnaden är mycket liten, praktiskt taget obefintlig.Beats Solo 3 Vs Solo Pro_2

Och beroende på vilka erbjudanden som finns kan du till och med hitta Beats Solo Pro billigare än Solo 3. I det här fallet sticker Beats Studio 3 ut från sina konkurrenter och har en högre prislapp.

De är något lättare och finns i fler färger. Vi anser dock inte att dessa skäl är tillräckligt viktiga för att överträffa Beats Solo Pro.

Som du kan se är beslutet inte bara baserat på objektiva aspekter, utan kan också bero på personliga frågor som bara du känner till. Därför ger vi dig informationen, men det är bara du som kan fatta det slutliga beslutet.