Saltar al contenido

Köpguide: de bästa billiga Xiaomi-mobilerna

de bästa billiga Xiaomi-mobilerna

Xiaomi slog igenom på den europeiska elektronikmarknaden för några år sedan som en tydlig konkurrent till stora teknikjättar som Samsung, Apple och Huawei. I dag har företaget lyckats befästa sin position som ett av de mest sålda mobiltelefonmärkena på Amazon, tack vare produkternas utmärkta prisvärdhet. I den här jämförelsen analyserar vi 5 av de billigaste och mest effektiva Xiaomi-mobilerna som du kan hitta i år, så håll ögonen öppna!

Xiaomi: de billigaste smarttelefonerna på marknaden

Det första vi vill klargöra är att de modeller som vi kommer att prata om nedan har olika tekniska egenskaper och därför varierar även priset. Dessutom kan den variera beroende på vilka erbjudanden som gäller vid en viss tidpunkt eller om det finns lager.

1) Xiaomi Redmi 9C NFC – Trippelkamerasystem och batteri med hög kapacitet

Vi har redan varnat dig för att det kommer att bli svårt att hitta en smartphone med samma egenskaper och funktioner som den här modellen till ett liknande pris. För mindre än 150 euro kan du köpa Redmi 9C NFC, ett pris- och kvalitetsförhållande som gör den till ett av de bästa alternativen på Amazon. Och det är inte konstigt om man tittar på dess funktioner. Skärmen är till exempel en 6,53-tums HD LCD-skärm som ger dig möjlighet att optimera din spelupplevelse och dina känslor.

Den inbyggda processorn är MediaTek Helio G35, med 3 GB RAM och 64 GB intern lagring. Batteriet är inte heller dåligt, med en kapacitet på 5000 mAh, vilket är mycket högre än i andra mer avancerade mobiler. Den har också ett 10 W snabbladdningsalternativ. Det är inte mycket, men det är tillräckligt för detta pris.

Kameran är också en annan anmärkningsvärd aspekt. Xiaomi Redmi 9C NFC har tre bakre kameror på 13 MP och en frontkamera på 5 MP för selfies. Alla kan spela in Full HD-videor. Som namnet antyder har den stöd för Near Field Communication (NFC), tekniken som möjliggör kontaktlösa betalningar via smartphone.

2) Xiaomi Redmi Note 8 – Högkvalitativa foton tack vare fyra kraftfulla kameror

Den andra smarttelefonen vi lyfter fram från Xiaomi är lite dyrare än den föregående, men kostar fortfarande mindre än 250 euro, även om dess funktioner är ganska kvalificerade. Detta är fallet med den fyrdubbla uppsättningen kameror, där vi hittar en huvudlins på 48 MP och ytterligare tre, som lyfter fram vidvinkeln på 120 grader och två andra kameror på 2 MP (makroobjektiv och djupsensor). Det finns också en frontkamera på 13 MP. Kvaliteten på fotografierna är helt jämförbar med den som erbjuds av andra mer avancerade och sofistikerade modeller.

I det här fallet hittar vi Snapdragon 655 Octa Core-processorn, som ger 4 GB RAM och 64 GB internminne. Batteriet har 4000 mAh och 18W snabbladdning.

Skärmen är 6,3 tum och skyddas fram och bak av Corning Gorilla Glass 5. Den har också stöd för NFC-funktionalitet så att du kan göra kontaktlösa betalningar.

3) Xiaomi Redmi 7A – Den perfekta smarttelefonen för dig som föredrar en liten och enkel telefon

Den här modellen är inte en av Xiaomis senaste modeller, men den är en av de billigaste och en av dem med de mest intressanta erbjudandena. Funktionerna är dock något mer begränsade än hos andra modeller. Den har inget NFC-stöd, men du kan låsa upp skärmen med hjälp av ett system för ansiktsigenkänning. Processorn i den här smarttelefonen är Snapdragon 439 Octa Core, som gör att du kan lagra upp till 2 GB RAM och 32 GB intern lagring, som kan utökas upp till 256 GB genom att lägga till ett microSD-kort. Du kan faktiskt få plats med upp till två NanoSIM-kort och ett microSD-kort samtidigt.

Skärmen med lågt blått ljus är något mindre än de andra rivalerna, och med en HD-skärm på 5,45 tum är den mer hanterbar. För att förhindra att läsningen blir ett problem kan du aktivera funktionen för extra stor text. Den har ett stänkskydd, även om det inte är särskilt kraftfullt.

Batteriet har en kapacitet på 4000 mAh och kan laddas snabbt tack vare en 10W-laddare. Slutligen har den två kameror, en bakre kamera på 13 MP och en frontkamera på 5 MP. Som du kan se är det en mycket enklare modell, men för drygt 100 euro är den inte alls dålig.

4) Xiaomi Redmi Note 9 – Xiaomis billiga smartphone med omvänd laddning, NFC och skanner

Vi går in på de mest kompletta modellerna i Xiaomis instegssortiment, något som återspeglas både i priset och i funktionerna. Låt oss börja med batteriet, som når upp till 5020 mAh, vilket överträffar konkurrenterna. Dessutom är snabbladdningen 18 W med ett alternativ för omvänd laddning, något som andra modeller saknar. En annan konkurrensfördel är att du kan använda den för att skanna dokument, vilket är en mycket användbar funktion nuförtiden.

Den har fyra kameror, 48 MP, 8 MP, 2 MP och 2 MP, plus en frontkamera på 13 MP. Vi lyfter fram porträttläget med justering av suddig bakgrund, som gör att du kan ta selfies av högre kvalitet. Den är också den mest kompletta när det gäller lagringskapacitet. Dess Octa Core MediaTek Helio G85-processor har 4 GB RAM och 128 GB intern lagring, vilket matchar de mest kompletta smarttelefonerna.

När det gäller skärmen är den i det här fallet Full HD+, 6,53 tum och med DotDisplay-design, där kameran är integrerad i själva skärmen. Den ger en ljusstyrka på 450 nits, är certifierad för lågt blått ljus och skyddad med Corning Gorilla Glass 5. Slutligen lyfter vi fram dess NFC-kompatibilitet.

5) Xiaomi Poco X3 NFC – Kompatibel med Google Pay och särskilt lämplig för spelare

Xiaomis telefoner i Pocophone-serien har ofta mycket intressanta erbjudanden som gör att du kan köpa en mer avancerad telefon till ett lägre pris. Xiaomi Poco X3 NFC är ett exempel på detta. Skärmen, även den DotDisplay, är 6,67 tum, den största av de fem, och har en frekvens på 120 Hz, vilket gör att rullningsrörelsen blir jämnare. Men om det finns en sak som den här smarttelefonen utmärker sig för så är det dess optimala prestanda för spelare.

Den har LiquidCool 1.0 Plus-teknik som minskar överhettning av processorn genom att öka kylområdet med upp till 70 %. Detta förhindrar överhettning och förlänger telefonens livslängd, även om du spelar spel i flera timmar i sträck. Kvaliteten på Snapdragon 732G-processorn bidrar också till detta, vilket ger en lagringskapacitet på 6 GB RAM och 128 GB intern lagring.

Batteriet är 5160 mAh, och i det här fallet är snabbladdning 33 W, vilket är betydligt bättre än konkurrenterna. När det gäller kamerorna hittar vi en huvudkamera på 64 MP och ytterligare tre på baksidan, 13 MP och 2 MP. De kompletteras med en 20 MP frontkamera, som också har en högre upplösning än andra smartphones. Slutligen vill vi lyfta fram dess kompatibilitet med NFC och Google Pay, vilket ökar möjligheterna. På nackdelen är att den är lite tjockare än de andra, men det är inte obekvämt.

Toppsäljare: de populäraste billiga Xiaomi-mobilerna

Om du tvekar om vilken mobil du ska köpa är vi övertygade om att du kan få hjälp av att känna till de mest sålda mobilerna på Amazon. Därför visar vi dig vilka som är de främsta säljarna på denna marknadsplats så att du kan jämföra:

20% RABATT
Smartphone Xiaomi Redmi 13C 8GB/ 256GB/ 6.74"/ Azul Marino
 • MOVIL SMARTPHONE XIAOMI REDMI 13C 8/256GB DS NAVY BLUE HELIO G85/6,74 /90Hz/8GB/256GB/50MP 8MP/5000mAh Xiaomi Telefonía MZB0FT4EU
28% RABATT
Xiaomi Smartphone Redmi Note 13, Version Global, 8+256GB, Pantalla Amoled de 6,67 Pulgadas, 120Hz, Dimensity 6080, 100MP, 5000mAh, Cargador de 33W, Negro
 • Cellular technology : 4G
 • Memory storage capacity : 256.0 GB
 • Operating system : Android 13.0
 • Wireless provider : all carriers
 • Transportation restrictions : {modes:["AIR","GROUND"],eval attrs:{{4AEA6u6jgYPen4a+nN6ahI6RaGF6bWF0U3ltYm9sVGFibGWFIQGIIV7ekrvdskg/7Cj1wo9cKbNxXaNxXw==}}}
16% RABATT
Xiaomi Redmi Note 11S - Smartphone-4G, 6+128GB, Pantalla AMOLED 6.43" 90Hz FHD+, MediaTek Helio G96, cámara Profesional 108MP, 5000mAh, Gris Grafito (3 años de garantía)
 • Equipado con una configuración de cámara trasera cuádruple, el Redmi Note 11S ofrece una excelente experiencia fotográfica sin concesiones.
 • Su cámara principal de 108MP captura impresionantes imágenes y videos en colores vivos de alta resolución; una cámara ultra gran angular de 8 megapíxeles amplía su perspectiva con un ángulo de visión de 118 grados; una cámara macro de 2MP que captura detalles finos de cerca y un sensor de profundidad de 2MP sirve para capturar retratos más naturales.
 • Una gran pantalla FHD+ AMOLED de 6,43 pulgadas con amplia gama de colores DCI-P3 ofrece colores y detalles más vibrantes y alcanza los 1000 nit para una claridad óptima incluso a la luz del día. Además, con los dos parlantes lineales ubicados en la parte superior e inferior del teléfono, Redmi Note 11S ofrece un sonido estéreo envolvente para jugar y mirar videos.
 • Con una frecuencia de actualización de pantalla de 90 Hz y una frecuencia de muestreo táctil de hasta 180 Hz, Redmi Note 11S mejora la experiencia con animaciones más suaves y transiciones sin demoras, registrando cada toque al instante.
 • Alimentado por una gran batería de 5000 mAh, el Redmi Note 11S tiene una batería de larga duración que te permite pasar el día con una sola carga. Gracias a la carga rápida de 33W, podrás recargar su batería de 0 a 100a en 58 minutos

Köpguide: hur du väljer den perfekta billiga Xiaomi-mobilen

de bästa billiga Xiaomi-mobilerna
De bästa billiga Xiaomi-mobilerna

Alla smarttelefoner som är med i den här jämförelsen har en sak gemensamt: de har ett fantastiskt värde för pengarna. Så hur vet du vilka aspekter du ska titta på för att jämföra deras prestanda och välja den som bäst passar dina behov? Här är några tips för att hjälpa dig med denna uppgift:

Funktioner på skärmen

Skärmen och designen på din Xiaomi-telefon är viktig, särskilt att den har bra bildkvalitet. FullHD och Amoled är bäst, även om det finns modeller med endast HD-skärm. När det gäller storleken kan en skärm på mindre än 6 tum vara för liten, även om telefonen skulle ha en mer hanterbar storlek. En annan rekommendation som de flesta av dem uppfyller är att de ska ha en certifiering för lågt blått ljus.

Processor och RAM-minne

Processorn och RAM-minnet är andra aspekter som ska bedömas och är nära kopplade till varandra. Ju mer avancerad processorn är, desto mer lagringskapacitet får du, även om de flesta har 8 kärnor. När det gäller minnet kan du välja en modell med stöd för ett microSD-kort om du vill utöka det, eftersom det för ett så lågt pris inte är lätt att hitta kapacitet på mer än 128 GB internt.

Batteriets livslängd

Med tanke på att mobiltelefonen används nästan varje timme och förbrukar mer och mer resurser är det viktigt att ha en bra batteritid. Helst ska batterikapaciteten vara 5000 mAh eller mer, men om du inte har råd med det är modeller med 4000 mAh inte heller dåliga. Vi rekommenderar att du väljer en som har snabbladdning, eftersom det kan hjälpa dig att ta dig ur trubbel på ett ögonblick.

Kameror

Som du har sett har de flesta Xiaomi-telefoner 3 eller 4 kameror, även om det finns några som Redmi 7A som bara har 2. För att jämföra deras prestanda kan du titta på antalet megapixlar i varje kamera, eftersom det är ett sätt att bedöma kvaliteten på bilderna.

Slutsats: Vilken är den bästa billiga Xiaomi-mobilen?

Vi utgår från att alla smartphones som vi har valt ut har ett avundsvärt pris-kvalitetsförhållande som är svårt att uppnå. Du kommer inte att hitta några super avancerade funktioner, men de är mer än tillräckliga för daglig användning utan att du behöver spendera mycket pengar. Med ett bra erbjudande är dock den mest rekommenderade modellen Xiaomi Poco X3 NFC. Det är den som har de mest avancerade funktionerna, och den är också en av de senaste i varumärkets katalog. Redmi Note 9, som ligger närmare mellanklassen, är inte heller dålig.

Trots detta kan det finnas andra faktorer som påverkar ditt beslut, till exempel telefonens storlek, kvaliteten på fotografierna eller budgeten, som om den är mycket liten minskar alternativen. I vilket fall som helst är det bästa att fundera på vilka kriterier som är prioriterade för dig, vilket kommer att hjälpa dig att vägleda ditt slutliga beslut.

Och om du fortfarande är osäker rekommenderar vi att du läser de åsikter som användare som redan har provat dessa smartphones har lämnat, eftersom deras erfarenheter kan vara mycket upplysande.