Saltar al contenido

Bose Soundbar 700 och 900: Hur får du den bästa ljudupplevelsen?

Bose Soundbar 700 Vs 900

Om du gillar elektroniska apparater som har med ljudteknik att göra vet du att Bose är en av de främsta referenserna inom sektorn. I den här recensionen fokuserar vi på att jämföra deras två mest kompletta soundbars: Bose Soundbar 700 vs 900. Båda har många likheter, men de har några viktiga skillnader som kan styra ditt beslut mot den ena eller andra sidan. Om du vill veta vilka de är, rekommenderar vi att du läser hela vår artikel!

Bose Soundbar 700 Vs 900: Utforskning av båda soundbars

Först tittar vi på varje soundbar separat och lyfter fram positiva och negativa aspekter. Vi jämför sedan deras prestanda på de olika kriterier som kan påverka ditt val.

Bose Smart Soundbar 700: utmärkt värde för pengarna

Vi börjar jämförelsen med att tala om 700-modellen, som hittills har varit den mest avancerade i företagets produktsortiment. Det är en soundbar som utmärker sig för sin mångsidighet, eftersom du kan placera den nästan var som helst i vardagsrummet eller ett annat rum.

Den har bland annat PhaseGuide-teknik som riktar ljudet till olika punkter i rummet. Den är utrustad med åtta mikrofoner som är utformade för att fånga upp din röst även när det finns mycket externt buller. Du kan köpa den här soundbaren i svart och arktiskt vitt, så att den passar ihop med resten av möblerna i vardagsrummet.

Precis som andra Bose-modeller har den här soundbaren ADAPTiQ-kalibreringsystemet för att kalibrera ljudet. Å andra sidan är den kompatibel med WiFi, Blutooth, Chromecast, Apple AirPlay 2 och Spotify Connect, så du kan använda en mycket intressant sammankoppling med flera enheter.

Tack vare SimpleSync-tekniken kan du ansluta soundbaren till Bose Noise Cancelling Headphones 700 eller andra Bose-soundbars. Med Voice4Video-tekniken kan du också styra dina kommandon via Alexa.

46% RABATT
Bose Soundbar 700, Barra de sonido, con Alexa integrada, Bluetooth y Wifi, Inalámbrico y Alámbrico, Negro
 • La mejor barra de sonido Bose: La barra de sonido con el mejor rendimiento de Bose te ofrece un sonido envolvente y unos graves profundos para que puedas acceder fácilmente a todo tipo de entretenimiento. La aplicación Bose Music te guía durante la configuración
 • Alexa integrada: Gracias a la integración de Amazon Alexa y el Asistente de Google en este barra de sonido inteligente, podrás disfrutar del control por voz manos libres. Además, el sistema de micrófonos con anulación de ruido escucha tu voz en todas las direcciones
 • Control por voz del televisor: La tecnología Bose Voice4Video amplía las capacidades de Alexa para permitirte controlar esta barra de sonido inteligente, el televisor y el receptor de cable
 • satélite con un solo comando de voz
 • Haz y recibe llamadas: Solo si tienes Alexa integrada, puedes recibir llamadas en esta barra de sonido inteligente y hacer llamadas dirigidas a los productos inteligentes de Bose, a los productos de Amazon Echo y a cualquiera de tu lista de contactos. De forma gratuita y sin necesidad de utilizar las manos ni el móvil.

Bose Smart Soundbar 900: den första Bose Soundbar med Dolby Atmos

Vi går nu vidare till det nya tillskottet i Bose-katalogen, som har varit en verklig innovation tack vare integreringen av Dolby Atmos-tekniken.

Bose har lyckats ta den sensoriska upplevelsen som de kan skapa i hela hemmet till en ny nivå tack vare den här tekniken, som bygger på PhaseGuide, men med en högre utvecklingsnivå. På så sätt återger den mycket troget samma ljudupplevelse som vi har på bio.

Den här soundbaren har också möjlighet att ansluta till Alexa och Google Home samt Bose Music-appen. Precis som sin rival har den stöd för Bluetooth, WiFi, Chromecast, AirPlay 2 och Spotify Connect.

Andra gemensamma egenskaper är ADAPTiQ-kalibreringsystemet och SimpleSync-tekniken. 900:s handkontroll är lättare och mindre, men har färre funktioner.

Faktum är att många av de funktioner som du kan styra med 700:ans fjärrkontroll måste du använda appen för att göra det. Dessutom kan du bara välja mellan HDMI, eARC eller optisk ljudingång, utan möjlighet att kombinera de två.

Bose Barra de Sonido Inteligente 900 Dolby Atmos con Asistente de Voz Alexa en Negro
 • Dos altavoces dipolo upfiring diseñados a medida funcionan con tecnologías Bose para que se sienta como si el sonido proviera desde todas las direcciones, incluso por encima de la cabeza
 • Barra de sonido Dolby Atmos: esta barra de sonido Bluetooth inalámbrica le da una dimensión extra de altura a tu sonido; el procesamiento espacial patentado Bose TrueSpace analiza y actualiza sonidos para una experiencia auditiva envolvente en Dolby, estéreo y más
 • Diseño elegante: desde la calidad del material hasta la construcción y los acabados hasta los controles, Bose se obsesionó con cada detalle para producir un altavoz de barra de sonido Bluetooth que se ve tan impresionante como suena
 • Asistentes de voz integrados: los micrófonos que rechazan el ruido trabajan juntos para escuchar tus comandos de Alexa y Google Assistant, incluso cuando la música se reproduce en voz alta; para momentos en los que quieras privacidad, simplemente desactiva los micrófonos con el botón de apagado de micrófono
 • Barra de sonido de control de voz: la exclusiva tecnología Bose Voice4Video amplía tus capacidades de voz como ninguna otra barra de sonido inteligente puede; además de controlar tu barra de sonido Dolby Atmos, puedes controlar tu televisor, cable y más con solo tu voz

Bose Soundbar 700 och 900: Vilken soundbar är bäst?

Som vi berättade i det föregående avsnittet, nu när du känner till styrkorna hos varje modell, ska vi analysera vilken modell som är mest lönsam:

Utformning och visuellt utseende

Om du märker det har Bose behållit en mycket likartad design i båda soundbars. Båda har glasskivor och en smal, elegant design.

För att vara rättvis är 900-modellen något högre och bredare och väger cirka 1 kg mer än 700-modellen, men det är knappast märkbara variationer eller en förändring av var du skulle ha tänkt placera stången.

Ljudkalibrering

En av de kvaliteter som båda barerna har är AdaptiQ-ljudkalibreringssystemet, med vilket du kan justera ljudet efter varje rums specifika egenskaper.

Systemet analyserar varje rums särdrag och bestämmer utifrån detta hur ljudet bäst kan anpassas så att det täcker hela rummet på ett jämnt sätt. Och om du ändrar layouten kalibrerar systemet om igen.

Avancerad Dolby Atmos-teknik

Detta är den stora nyheten i Bose Soundbar 900, som är den första Bose Soundbar som innehåller Dolby Atmos-teknik. Tack vare den här tekniken återger den ljudet på ett rundstrålande sätt och för det till olika platser i rummet utan att det behövs högtalare i dem.

Den bygger på den egna PhaseGuide-tekniken, som också finns i 700-modellen, tillsammans med nio högtalare och två nya transduktorer. Resultatet är en audiovisuell upplevelse som liknar den du får när du ser en film på bio.

Bose Soundbar 700 vs 900_1

Bluetooth och räckvidd

En annan sak som båda soundbars har gemensamt är att de är kompatibla med Bluetooth version 4.2, och i båda fallen har de en ungefärlig räckvidd på 9 meter. Med andra ord kan alla enheter som är anslutna via Bluetooth till Bose Soundbar höras så länge de befinner sig inom en radie av 9 meter från Soundbar.

Kompatibla format

De två soundbars skiljer sig åt när det gäller kompatibilitet med andra ljudformat. Båda är till exempel kompatibla med Dolby Digital. Bose Soundbar 700 är dock också kompatibel med DTS, medan Bose Soundbar 900 är kompatibel med Dolby Atmos, Dolby Digital Plus och Dolby TrueHD.

Bose Music-applikation

Numera kan praktiskt taget alla enheter anslutas till en mobilapp. I det här fallet kan de två huvudpersonerna i vår recension synkroniseras med Bose Music-mobilappen, varifrån du kan göra alla ändringar eller parameterändringar du vill.

På så sätt kan du njuta av större sammankoppling mellan de olika Bose Smart Home-enheterna.

Differentierade anslutningar

Båda soundbars har en HDMI-port, men endast Bose Soundbar 700 har en CEC-ingång (Consumer Electronics Control). Denna typ av ingång gör det möjligt att styra olika anslutna enheter via en enda fjärrkontroll.

Voice4Video

Hemautomation finns redan i många spanska hem. Om du är en av dem och har vant dig vid att använda någon av de virtuella assistenterna Alexa eller Google Home kan du ansluta dem till någon av de två Bose soundbars.

Du behöver inte använda mer än din röst för att aktivera, ändra eller stänga av enheten. Å andra sidan har båda två Voice4Video-tekniken, som gör att du med hjälp av Alexa också kan utföra en rad andra åtgärder, till exempel sätta på och stänga av den smarta tv:n eller spela upp musik på den.Bose Soundbar 700 vs 900_3

Universell fjärrkontroll

De två huvudpersonerna i vår recension är båda utrustade med en fjärrkontroll, men den är väldigt olika i varje fall. Och till skillnad från vad det kan verka är Bose Soundbar 700:s fjärrkontroll mer komplett och har fler funktioner.

Å andra sidan har Bose Soundbar 900 en fjärrkontroll som visserligen är lättare, men där fler funktioner är beroende av synkronisering med appen. Dessutom, och även om det är en oviktig detalj, är Bose 700 utrustad med fyra batterier, två mer än 900.

Pris

Med tanke på skillnaderna mellan de två soundbars är det inte orimligt att förutsäga att deras pris också kommer att variera. Bose Soundbar 900 är den dyraste av de två, även om den är den enda som är kompatibel med Dolby Atmos.

Bose Soundbar 700 Vs 900: Vår rekommendation är…

Det beror på din situation. Om du inte har någon soundbar och är osäker på vilken du ska köpa är vårt råd att välja Bose Smart Soundbar 900.

Prisskillnaden är inte stor jämfört med den tekniska förbättringen av ljudkvaliteten, främst tack vare Dolby Atmos. Därför är det värt att välja en modell som kostar cirka 100 euro mer för att få den här funktionen.

Men om du redan har Bose Smart Soundbar 700, är det värt att uppgradera till den nya modellen? I det här fallet beror det på. Det beror på hur mycket det är värt för dig att välja Dolby Atmos-teknik för högre ljudkvalitet. Det skulle vara orättvist att säga att 700-modellen inte presterar bra när det gäller ljudkvalitet.

Nyckeln är att avgöra om det är värt att spendera en liknande summa pengar på den nya modellen om du precis har köpt 700. Enligt vår åsikt kan du överväga att köpa en ny modell om du är en biografälskare som föredrar att uppleva filmer och serier som om du var på biografen. I vilket fall som helst är det ett mycket subjektivt beslut som bara du kan fatta.

Amazon: de mest framgångsrika soundbars

I det här avsnittet kontrollerar vi vilka Bose soundbars som är mest populära bland Amazon-användare, samt vilka olika betyg och recensioner de lämnar om dem:

17% RABATT
Bose TV Speaker Barra de Sonido compacta con conectividad Bluetooth
 • Escucha mejor tu televisor el altavoz Bose TV Speaker es una barra de sonido compacta que, gracias a su diseño orientado a la sencillez, supone una solución fácil para aclarar los diálogos y mejorar la calidad del sonido de la televisión
 • Sonido amplio y natural dos transductores de rango completo generan una experiencia de audio espacial más realista que mejora la calidad general del sonido de la televisión con una barra de sonido compacta
 • Diálogos potenciados este altavoz para TV está diseñado para centrarse específicamente en aclarar y potenciar las voces y la pronunciación
 • Altavoz bluetooth para tv empareja tu dispositivo con esta barra de sonido bluetooth para reproducir tu música o tus podcast favoritos de forma inalámbrica
 • Configuración sencilla solo necesitas un cable de audio óptico (incluido) o un cable HDMI (de venta por separado) para conectar esta barra de sonido al televisor y empezar disfrutar en minutos
18% RABATT
Bose Solo Soundbar Series II - Altavoz de TV con conectividad Bluetooth, Negro
 • Sonido nítido. Sin complicaciones. La barra de sonido Bose Solo Soundbar serie II es un altavoz Bluetooth para TV fácil de usar que te proporciona un sonido nítido desde el televisor.
 • Diálogos mejorados. Esta barra de sonido hace que cada palabra sea más fácil de entender, sin tener que ajustar el volumen. Para activarlo, pulsa el botón «Dialogue Mode» en el mando a distancia incluido.
 • Configuración sencilla. Con solo conectar el cable de audio óptico incluido al televisor, podrás empezar a disfrutar al instante.
 • Tamaño compacto. Esta compacta barra de sonido Bluetooth solo mide 7 cm de alto, por lo que puede colocarse debajo de la mayoría de televisores. También incluye un soporte de pared de acero de alta calidad para montarla a ras de la pared.
 • Reproduce música a través de Bluetooth. Gracias a la conectividad Bluetooth, podrás escuchar lo que quieras y cuando quieras. Pulsa el botón «Bluetooth» del mando a distancia para emparejar un dispositivo y reproducir música, podcasts y mucho más de forma inalámbrica a través de la barra de sonido.
42% RABATT
Barra de Sonido Bose Smart Soundbar 300 con conectividad Bluetooth y Control por Voz de Alexa Integrado, Negra
 • No hay otra igual. Esta elegante barra de sonido para televisión, películas, música y juegos ofrece un sonido amplio, una claridad excepcional y unos graves profundos, y cuenta con un acabado en negro mate con una rejilla metálica sin juntas.
 • Rendimiento acústico. Cinco transductores de rango completo proporcionan un sonido nítido y amplio, lo que hace que sea la barra de sonido perfecta para televisión, películas, juegos y mucho más.
 • Alexa integrada. Gracias a la integración de Amazon Alexa y el Asistente de Google en esta barra de sonido inteligente, podrás disfrutar del control por voz manos libres. Además, el sistema de micrófonos con anulación de ruido escucha tu voz en todas las direcciones.
 • Control por voz para televisor. La tecnología Bose Voice4Video amplía las capacidades de Alexa para permitirte controlar esta barra de sonido inteligente, el televisor y el receptor de cable/satélite con un solo comando de voz.
 • Conectividad. Empareja tu dispositivo con esta barra de sonido inalámbrica para transmitir tu música favorita y mucho más a través de una conexión Bluetooth, una red Wi-Fi doméstica, Apple AirPlay 2 o Spotify Connect.
15% RABATT
NUEVOS Barra de sonido inteligente Smart Ultra de Bose con Dolby Atmos, control por voz de Alexa,Bluetooth inalámbrico con IA, sistema de sonido envolvente para TV, Negro
 • TU SONIDO FAVORITO NUNCA HABÍA SONADO TAN BIEN: La Barra de sonido inteligente Bose Smart Ultra con Dolby Atmos y control por voz es un altavoz inalámbrico de alta gama, un sistema de sonido envolvente para TV y mucho más
 • BARRA DE SONIDO INTELIGENTE CON DOLBY ATMOS: La barra de sonido inteligente para TV incorpora la tecnología Dolby Atmos y Bose TrueSpace, que separa el sonido y los desplaza a diferentes puntos de una sala para una experiencia de sonido espacial
 • DIÁLOGOS EXTRAORDINARIAMENTE NÍTIDOS: El modo diálogo A.I. equilibra la voz y el sonido envolvente, logrando una nitidez vocal extraordinaria para que nunca te pierdas lo que dicen tus personajes gracias a este altavoz de sonido envolvente
 • LO NUNCA OÍDO: Con seis transductores y dos altavoces dipolo de diseño personalizado orientados hacia arriba, sentirás cómo tu espacio se llena de sonido en todas las direcciones, incluso por encima de tu cabeza
 • CONTROL POR VOZ, A TUS ÓRDENES: Controla por voz tu entretenimiento, tus tareas cotidianas y el acceso a la información desde Amazon Alexa
33% RABATT
Bose - Barra de sonido 500, con Alexa integrada, Bluetooth y Wifi negro
 • Puedes hablar con Alexa en tu dispositivo. Con Alexa, puedes reproducir música, escuchar noticias, conocer la predicción del tiempo, controlar dispositivos de Hogar digital y más.
 • Diseño delgado y potente para una experiencia de sonido mejorada que no estorbará a la pantalla de tu tv
 • Reproduce servicios de música integrados como spotify y amazon music o tu propia biblioteca de música a través de conexiones de bluetooth o wi-fi
 • Con wi-fi, bluetooth y apple airplay 2, puedes transmitir de manera inalámbrica lo que quieras y como quieras
 • Gracias a las distintas opciones para gestionar lo que quieres oír, el control es muy sencillo: la aplicación bose music, el mando a distancia incluido o el bose soundbar universal remote opcional