Saltar al contenido

Braun Series 9 vs 7 – Hitta rätt elektrisk rakapparat för dig

Braun Series 9 vs 7

Det råder ingen tvekan om att Braun är ett av de mest etablerade och välrenommerade varumärkena som finns idag. Men det är också ett företag som är engagerat i innovation, teknik och produktkvalitet. Ett bevis på detta är den serie elektriska rakapparater som vi fokuserar på i den här recensionen. Men hur vet du vilken som är bäst lämpad för varje person? Det första du måste göra är att vara tydlig med dina behov, för att det ska bli lättare att identifiera vilken modell som bäst uppfyller dem. För att hjälpa dig finns här en fullständig jämförelse mellan Braun Series 9 vs 7.

Braun Series 9 vs Series 7 – Samma modell, olika versioner

Som ett inledande steg i analysen är det viktigt att klargöra att varje serie har flera modeller, även om vi i denna jämförelse kommer att behandla dem på ett generaliserat sätt. Du bör dock veta att du kan välja mellan:

  • Braun Series 9: Det finns totalt 11 rakapparater, från Braun 9410S till 9477cc.
  • Braun Series 7: I det här fallet består sortimentet av 12 rakapparater, från Braun 7 71-B1000S till Braun 7 71-B7850.

Braun Series 9 vs 7_2

Braun Series 9 vs Series 7 – Köpguide för att välja den bästa elektriska rakapparaten

Först och främst ska vi skilja Braun Series 9 och Braun Series 7 åt utifrån, baserat på deras design och estetik. På så sätt vet du på ett ögonblick vilken modell som är vilken, sedan analyserar vi alla tekniska funktioner och hur de fungerar, och slutligen väljer vi vilken som är den bästa Braun rakapparaten i en rad slutsatser som du inte får missa.

Braun Series 9 vs Series 7 – Låt oss börja med designen

Vi talar om två mycket likartade rakapparater vars konstruktionsmaterial är praktiskt taget detsamma: rostfritt stål och plast av högsta kvalitet som finish.

Men den viktigaste aspekten av denna sektion i varje självrespektive enhet i denna kategori är rengöring och underhåll: som med vissa elektriska rakapparater har vi i båda fallen en rengöringsstation.

Om du har använt andra elektriska rakapparater har du förmodligen stött på sådana tillbehör som inte bara är enkla att använda, utan som snarare är ett hinder. Brauns station är dock annorlunda.

På både Braun Series 9 och Braun Series 7 fungerar rengöringsstationen exceptionellt bra. Ja, den är stor, men patronerna som använder en alkoholbaserad lösning desinficerar och rengör rakapparaten snabbt och smidigt. Om du använder det här tillbehöret regelbundet behöver du inte heller lägga till smörjmedel i rakapparaten eftersom stationen gör det åt dig.

Du bör veta att du kan välja om du vill köpa Braun rakapparater med eller utan rakstation, vilket givetvis varierar det slutliga försäljningspriset.

Braun Series 9 vs Series 7 – Låt oss tala om prestanda

Om man bortser från de estetiska skillnaderna är det viktigaste med en elektrisk rakapparat utan tvekan dess prestanda. I detta avseende måste vi erkänna att båda rakapparaterna är mycket kompetenta enheter, tekniskt avancerade och kan ge dig en nära och smärtfri rakning.

Om vi först fokuserar på den nära rakningen är Braun Series 7 en lika populär rakapparat som en kvalitetsrakapparat. Den fantastiska egenskapen är dess högkvalitativa mikroblad med hög precision. Dessa blad, tillsammans med de skarpa knivarna, har gjort rakapparaten till en av de bästa på marknaden.

Om du inte är alltför kräsen kan Braun Series 7 vara tillräckligt för dig, men finishen är mycket bättre på Braun Series 9 eftersom den kräver mindre ansträngning. Rakaren är kraftfullare och snabbare.

Så vilken är den mest bekväma rakapparaten? Braun Series 7 har alltid varit det, och om du har känslig hud är den lämplig för dig. Detta är en funktion som många användare köper eftersom alla spår av akne kan förvandlas till en mardröm. De mikropulser som maskinen utför är som en massage, och huvudet blir inte varmt så det finns ingen brännande känsla.

Braun Series 9 är en mycket kraftfullare elektrisk rakapparat, ja, men man har också lyckats förbättra huvudets utformning, så komforten är exceptionell. Den håller sig fortfarande sval när den används, men det bästa av allt är att designen och konstruktionen har gått ett steg längre, så att du behöver färre rakningspass för att göra din rakning till en 10-takts rakning.

AutoSense: Brauns bästa innovation

I båda rakapparaterna finns funktioner som företaget kallar AutoSense-teknik. Den fungerar faktiskt på samma sätt som många nyutvecklade elektroniska apparater.

Det är en sensor som kan justera rakningshastigheten beroende på hur mycket skägg den känner av och hur tjockt skägget är. På så sätt blir optimeringen mycket större, eftersom den anpassar sig till den intensitet som behövs för varje person. Enligt Braun har rakapparater med den här tekniken cirka 30 % mer skärande verkan.

Det gör den genom att analysera antalet hårstrån i skägget totalt 13 gånger per sekund, vilket gör att den kan justera hastigheten på varje slag i realtid. Föreställ dig att du gör två överfarter över samma område. Båda rakapparaterna minskar intensiteten i rakningen vid det andra slaget, eftersom skägget redan är mindre än vid det första slaget.

Den här funktionen är också perfekt för personer som lättare drabbas av hudirritation efter rakning, eftersom endast den nödvändiga hastigheten används.

Detaljhandelspris

Med tanke på att Braun Series 9 är en mer komplett och kraftfullare rakapparat än Braun Series 7 är det logiskt att förvänta sig ett högre pris. Detta är faktiskt fallet, även om skillnaden kan förändras beroende på det aktuella prisutbudet.

Braun Series 9 vs 7_1

Braun Series 9 vs Series 7 – Vilken ska vi välja?

Som vi har nämnt i den här artikeln är Braun Series 9 den mest kompletta rakapparaten hittills från detta märke. När det gäller kraft, intensitet och rakkvalitet är den mer professionell än Braun Series 7. På den negativa sidan är priset högre.

Det är därför upp till dig att avgöra om du vill satsa på innovation och rakkvalitet när det gäller den ekonomiska investeringen, eller om du inte är alltför krävande och tycker att modellen i serie 7 är tillräcklig.

I detta avseende vill vi klargöra att Braun Series 7 är en mycket prisvärd rakapparat. Även om den inte når upp till den senare seriemodellens perfektion är det ett alternativ med mycket intressanta funktioner.

Kort sagt är Braun Series 9 en naturlig utveckling av Braun Series 7 i alla avseenden. Det är dock en dyrare rakapparat än Series 7. Denna ökning är dock mer än motiverad med tanke på de tekniska förbättringarna.

Rakning är en uppgift som måste utföras regelbundet. Vi anser därför att det är bättre att öka investeringen något i utbyte mot en mer komplett, teknisk och innovativ rakapparat. Men som vi alltid säger, det är bara du som har det sista ordet.

Vilka är de mest populära elektriska rakapparaterna?

Om du fortfarande är osäker kan vi visa dig listan över de mest sålda rakapparaterna på Amazon, så att du kan se vilka erfarenheter andra användare har haft.

No products found.