Saltar al contenido

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk’n Infinity: Vilken epilator med pulsat ljus ska vi välja?

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk'n Infinity

IPL-epilatorer har blivit ett måste för många människor som vill slippa kroppsbehåring i flera månader i taget. Faktum är att om du gör en större ekonomisk investering i förväg kan du undvika nästan 20 år av epileringssessioner genom att skaffa en kraftfull, effektiv och mångsidig elektrisk epilator. I den här granskningen jämför vi två mycket intressanta modeller: Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk’n Infinity. Missa inte det!

Låt oss börja med att definiera IPL-epilering

Låt oss klargöra vad vi menar med IPL eller epilering med pulserande ljus. IPL-epilatorer gör permanent hårborttagning på vilken del av kroppen som helst genom att sända ut «pulser» av polykromatiskt ljus med hög hastighet, vilket hämmar hårväxten från follikeln.

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk’n Infinity: viktiga likheter

Nu är det dags att ta reda på vad våra två huvudpersoner har gemensamt:

Sensor för att identifiera din hudfärg

Ett annat tillbehör som är gemensamt för båda epilatorerna är en intelligent sensor som kan mäta hudtonen hos varje person och anpassa ljusintensiteten till varje person.

Syftet med den här sensorn är att kontrollera hudens kompatibilitet med epilatorn baserat på hudfärg. I Brauns fall är det SensoAdapt-tekniken, medan Silk’n inte har gett den något specifikt namn.

Var kan du använda den?

Oavsett om du vill använda epilatorn på benen, under armarna, i ansiktet eller på bikinilinjen kan du använda båda epilatorerna. Huvudet är konstruerat för att ge lätta skott till dessa områden, även om de måste vara torra i förväg.

Ljuspulser

Båda de elektriska epilatorerna ger upp till 400 000 ljuspulser, vilket motsvarar ungefär 20 års behandling. Som nämnts ovan är tekniken inte exakt densamma, men antalet ljusutsläpp som de kan erbjuda är det.

Melaninet absorberar i sin tur ljuspulserna och «talar om» för follikeln att den inte ska fortsätta växa.

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silkn Infinity 400_2

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk’n Infinity: Skillnaden mellan dem

Det är skillnaderna som hjälper oss att välja när vi tvekar mellan två till synes likartade alternativ. Därför fortsätter vi vår jämförelse genom att hänvisa till de mest relevanta variationerna hos båda epilatorerna:

Hur effektiva är de?

För att vara rättvis måste denna aspekt sättas in i ett sammanhang. Varumärkena fastställer en procentuell effektivitet efter flera veckors användning på grundval av studier som de har genomfört. Denna procentsats är dock inte densamma för alla, eftersom den beror på faktorer som hudton, hårets grovhet och hudens känslighet.

Braun hävdar att Silk Expert Pro 5 kan reducera upp till 75 % av hårstråna på 12 veckor, medan Silk’n tar denna procentandel till 92 %. I verkligheten beror detta på individen, så vi rekommenderar inte att du använder detta som enda riktmärke.

Driftsteknik

Båda modellerna är epilatorer med pulserande ljusteknik, men Silk’n-modellen har en teknik som går ett steg längre. Detta är eHPL, som kombinerar galvanisk och optisk energi. På så sätt utnyttjas fördelarna med båda teknikerna: galvanisk behandling är effektivare när det gäller att nå håret, medan optisk behandling värmer follikeln.

Betyder detta att eHPL-tekniken är bättre än IPL? Inte nödvändigtvis. Det intensiva pulserande ljuset i Brauns apparat har en effektivitet som är oöverträffad av Silk’n. De arbetar alltså med olika tekniker, men båda ger mycket tillfredsställande och smärtfria resultat.

Integrerade huvuden

Braun-modellen är utrustad med ett huvudepilationshuvud och ett precisionsepilationshuvud, särskilt för känsliga områden som armhålor och bikinilinjen. Silk’n epilatorn har däremot inga extra huvuden, utan använder samma huvud för alla delar av kroppen.

Justerbara nivåer

Båda epilatorerna har en sensor som mäter hudtonen, men har inte samma energinivåer. Braun Silk Expert Pro 5 har 10 nivåer, dubbelt så många som Silk’n Silk’ns 5 nivåer.

Anslutningsmöjligheter

I det här fallet är det bara Silk’n epilatorn som kan synkroniseras med en namngiven mobilapp. Du hittar den på både App Store och Google Play, och genom den kan du se en kalender med specifika behandlingar för att kontrollera när nästa behandling ska äga rum.

Pris

En annan viktig skillnad för många användare är detaljhandelspriset för varje epilator, som är ganska högt. Om man bortser från de billiga erbjudandena är Braun cirka 70 % dyrare än sin rival, vilket är en ganska stor skillnad.

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silkn Infinity 400_1

 

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk’n Infinity: Vår slutsats

Nu när du vet hur de liknar varandra och vilka skillnaderna är, är det dags att bestämma vilken IPL-epilator du ska välja. Vi utgår från att båda ger mycket goda resultat och innehåller smart teknik, till exempel den automatiska sensorn för att upptäcka hudtoner och förmågan att leverera upp till 400 000 pulser.

Vi lutar dock mer åt Braun Silk Expert Pro 5. Efter att ha testat dem tycker vi att Braun’s IPL-teknik är något mer effektiv än Silk’n’s eHPL, även om de är ganska jämnt fördelade. Dessutom har Braun Silk Expert Pro 5 ett precisionshuvud, ett tillbehör som vi tycker är mycket användbart för vissa delar av kroppen.

Å andra sidan har den kvalitetsgarantin från Braun, ett av de ledande varumärkena inom personlig vård. Men som sagt är Silk’n Infinity ett mycket intressant alternativ, särskilt när det gäller valuta för pengarna, eftersom priset är mycket lägre och hårborttagningen är riktigt bra, även om den inte når upp till Braun’s excellens.

Kort sagt, fundera på vad du föredrar och prioriterar, så blir det lättare för dig att välja. Om du är en budgetmedveten person är Silk’N Infinity troligen bättre lämpad. Om du däremot vill ha teknisk kvalitet är Braun Silk Expert Pro 5 vinnaren.