Saltar al contenido

Braun Silk Expert vs Silk’n Motion: Två epilatorer med pulserande ljus och olika teknik

Braun Silk Expert vs Silk'n Motion

När vi förbereder oss för det varma vädret kommer vi att tänka på att epilera och visa mer hud. Men om du är som jag, kanske du saknar motivationen att ta itu med uppgiften. Lyckligtvis har introduktionen av epilatorer med pulserande ljus helt förändrat hur vi ser på hårborttagning. Med tanke på hur många människor som befinner sig i en liknande situation vill jag dela med mig av de viktigaste skillnaderna mellan två ledande märken: Braun Silk Expert och Silk’n Motion.

Även om varje märke erbjuder ett brett utbud av modeller, kommer jag att fokusera på två specifika modeller som ger dig en omfattande förståelse. Följ med mig när jag utforskar skillnaderna mellan Braun Silk Expert Pro 5 och Silk’n Motion Premium. Gör dig redo att upptäcka deras unika egenskaper och fördelar, så att du kan fatta ett välgrundat beslut som kommer att revolutionera din hårborttagningsrutin.

IPL vs HPL-teknik: Vad handlar det om?

Om du har tagit en titt på Brauns epilator vet du att den använder IPL-teknik. Men om du har tittat på Silk’n Motion-epilatorn har du märkt att det inte är IPL, det är HPL. Vet du vad skillnaden är?

IPL står för Intense Pulsed Light, en teknik som ofta används i hårborttagningsapparater, inklusive epilatorer. Intense Pulsed Light-epilatorer använder bredspektrumljus för att rikta in sig på och hämma tillväxten av hårsäckar. Här är några viktiga punkter om IPL-epilatortekniken:

IPL-tekniken fungerar genom att avge högintensiva ljuspulser till huden. Ljuset absorberas av pigmentet (melanin) i hårsäckarna, som omvandlar ljusenergin till värme. Värmen skadar hårsäckarna och leder med tiden till minskad hårväxt.

HPL står för Home Pulsed Light, vilket är en annan teknik som används i vissa hårborttagningsapparater, inklusive vissa epilatorer. HPL-tekniken liknar IPL (Intense Pulsed Light), men det finns vissa skillnader. HPL-enheter levererar ljusenergi i pulser till riktade områden av huden. Dessa pulser levereras vanligtvis med specifika våglängder för att maximera deras effektivitet när det gäller att rikta in sig på hårsäckarna.

Låt oss titta på hur de skiljer sig åt

De största skillnaderna mellan IPL (Intense Pulsed Light) och HPL (Home Pulsed Light) ligger i deras specifika användningsområden och de enheter som de är kopplade till. Här är de viktigaste skillnaderna:

  • Enhetens utformning: Enheter för intensivt pulserande ljus tenderar att vara större, klumpigare och kraftfullare, eftersom de är utformade för professionell användning i kontrollerade miljöer. HPL-enheter, å andra sidan, tenderar att vara mindre och mer kompakta, och är utformade för bekväm och enkel användning hemma.
  • Energinivåer: IPL-apparater tenderar att arbeta med högre energinivåer än HPL-apparater. Detta beror på att professionella IPL-apparater kräver korrekt kalibrering och utbildad personal för att garantera en säker och effektiv behandling. HPL-enheter som används för hårborttagning i hemmet är utformade med lägre energinivåer för att ge en säkrare användarupplevelse.
  • Behandlingseffektivitet: På grund av högre energinivåer och professionell expertis anses pulserande ljusapparater som används på kliniker eller salonger ofta vara mer effektiva när det gäller att reducera hår än pulserande ljusapparater som används hemma. Båda teknikerna kan dock ge varierande grad av hårreducering beroende på individuella faktorer.
  • Teknikens ursprung: IPL är en etablerad teknik som används i professionella miljöer, t.ex. kliniker och skönhetssalonger, för olika kosmetiska behandlingar, inklusive hårborttagning. HPL, å andra sidan, är en term som används av specifika tillverkare för att beskriva deras patenterade pulserande ljusteknik avsedd för hemmabruk.
  • Säkerhetsfunktioner: IPL-apparater som används i professionella miljöer har ofta ytterligare säkerhetsfunktioner och inställningar för att anpassa energinivåerna till olika hudtoner och känslighetsnivåer. HPL-apparater avsedda för hemmabruk har också säkerhetsmekanismer, men kan ha färre anpassningsalternativ.
  • Pris: IPL-behandlingar som utförs av professionella kan vara dyrare än att köpa en IPL-apparat för hemmabruk. Kostnaden för IPL-behandlingar kan omfatta flera sessioner och underhållsbesök. HPL-enheter kräver ett engångsköp och kan ge långsiktiga besparingar för dem som föredrar hårborttagning hemma.

Det är viktigt att notera att specifika IPL- och HPL-enheter kan ha olika funktioner, effektivitet och prestanda eftersom de har utvecklats av olika tillverkare. När du överväger hårborttagningsalternativ rekommenderas att du undersöker och jämför specifikationer, användarrecensioner och resultat för olika enheter för att hitta den som bäst passar dina behov och preferenser.

braun silk expert vs silkn motion 4
Braun Silk Expert vs Silk’n Motion: Låt oss titta på deras skillnader

Vi börjar med att titta på de viktigaste skillnaderna mellan de två epilatorerna, så att du kan få en uppfattning om vilken som passar dig bäst.

Epileringsteknik

Som nämnts ovan har Braun Silk Expert IPL-teknik, jämfört med HPL-tekniken hos Silk’n Motion Premium. Vi har redan förklarat skillnaderna ovan, men vi bör tillägga att ett av de kriterier som hjälper dig att bestämma vilken som är bäst för dig är din hudton, eftersom inte alla är lika benägna att använda detta epileringssystem.

Antal pulser

En av skillnaderna att ta hänsyn till är antalet ljuspulser som varje epilator erbjuder. Braun Silk Expert Pro 5 har totalt 400 000 pulser, medan Silk’n Motion Premium har 600 000 pulser. Det bör dock noteras att ljuspulserna från IPL-teknik är mer intensiva än de från HPL; enligt feedback från användare verkar Braun faktiskt optimera ljuspulserna bättre än sin rival.

Utformning

Båda epilatorerna har en ergonomisk design, men den här kunde inte vara mer annorlunda. Braun Silk Expert har en mer långsträckt och till synes mer kompakt design, eftersom den inte har ett huvud som är mer framträdande än kroppen. Silk’n Motion har däremot en pistolform, med ett avlångt huvud och ett vinkelrätt handtag för grepp.

Intensitetsnivåer

Som du ser nedan kan båda epilatorerna justera graden av intensitet efter hudton, men de har inte samma intervall för att göra det. Braun-epilatorn har totalt 10 intensitetsnivåer, vilket reduceras till 5 i fallet med Silk’n Motion. Så i detta avseende ger vi fördelen till Braun, eftersom det möjliggör ett bredare utbud av hudtoner och därför en mer riktad åtgärd på folliklarna.

braun silk expert vs silkn motion 3

Braun Silk Expert vs Silk’n Motion: Varför är de lika?

Låt oss nu sammanfatta vad de har gemensamt:

De är lämpliga för hela kroppen

Var och en av de två epilatorerna i denna recension kan användas på benen, under armarna, ansiktet eller bikinilinjen, samtidigt som man tar hänsyn till den maximala intensitetsnivån som varje del av kroppen kan tolerera beroende på dess ton.

Hög nivå av effektivitet

Enligt de kriterier och den information som tillhandahålls av varje varumärke får vi i båda fallen ett resultat med mer än 90% effektivitet efter cirka tre eller fyra månader. Braun Silk Expert börjar visa resultat tidigare, även om effektiviteten på lång sikt är mycket likartad.

Sensor för att identifiera hudton

En viktig fördel som båda epilatorerna delar är att de har en sensor som kan identifiera hudtonen och justera intensitetsnivån därefter. I Brauns fall är det Skin Pro 2.0 eller SensoAdapt-sensorn, medan Silk’n Motions epilator kallar den Skin Colour Sensor.

Braun Silk Expert vs Silk’n Motion: Min slutsats

Det är dags att fatta ett slutgiltigt beslut och välja den IPL-epilator som bäst passar dina behov. Eftersom epilatorerna delar samma epileringssystem med pulserande ljus är det viktigt att titta på de små detaljerna som kan göra skillnad. En av dem är din hudton, eftersom det finns vissa hudtoner där IPL-hårborttagning är mer effektiv än HPL.

En annan viktig faktor är priset, men i detta avseende är premiumversionen av Silk’n Motion ganska lik Braun Silk Expert i pris, så detta är inte en aspekt som kommer att göra en stor skillnad för ditt beslut.

Du måste också titta på precisionen hos varje epilator. Braun har dubbelt så många intensitetsnivåer som Silk’n, vilket innebär att den är mer exakt när den analyserar hudton. Å andra sidan har Silk’n fler ljuspulser, även om intensiteten är lägre.

Kort sagt, fundera på vilka dina viktigaste sökpreferenser är och välj utifrån dem den epilator som passar dig bäst. I det här fallet går vi för Braun Silk Expert, för hittills har vi inte hittat en som vi tycker överträffar den när det gäller kvalitet och effektivitet.