Saltar al contenido

Cecotec Powerful Titanium vs Power Titan Black vs PowerGear: Vilken blender ska jag välja?

Cecotec Powerful Titanium vs Power Titan Black vs PowerGear

Jag älskar att börja dagen med en läcker, fräsch och naturlig smoothie gjord på en blandning av färska frukter. Jag tycker också mycket om att experimentera med nya såser för att överraska mina gäster. Av den anledningen saknas aldrig ett viktigt köksredskap i mitt hem: en fantastisk mixer. Idag vill jag dela med mig av skillnaderna mellan tre av Cecotecs stavmixrar som har rönt stora framgångar på marknaden: Cecotec Powerful Titanium, Power Titan Black och PowerGear.

Det här är tre stavmixrar som ger utmärkt valuta för pengarna och även om de är ganska enkla har de några variationer som kan vara avgörande när du väljer rätt. Vill du veta vilka de är? Fortsätt läsa min recension och ta reda på det!

Cecotec Powerful Titanium vs Power Titan Black vs PowerGear: De viktigaste skillnaderna

Låt oss börja med att analysera vilka som är de viktigaste skillnaderna mellan de tre stavmixrarna:

Antal hastigheter

Vi tittar på en annan av de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till i denna typ av mixer: antalet hastigheter. Detta kommer att avgöra vilken typ av produkter du kan blanda, liksom de varierande graderna av finhet mellan dem. Cecotec Powerful Titanium och PowerGear har 21 tillgängliga hastigheter. Cecotec Power Titan Black, å andra sidan, har en väljare som gör att du kan välja mellan två hastigheter.

Maximal effekt

Det är värt att notera att de tre modellerna vi har valt har varianter beroende på vilken maximal effekt de når. Även om Cecotec Powerful Titanium i detta fall når upp till 1000 watt, medan Titan Black och PowerGear når 1500 watt maximal effekt. Faktum är att även om prestandan hos Powerful Titanium är ganska bra, märks den extra kraften hos de andra två modellerna.

Matberedare och knivar

Uppsättningen av tillbehör som varje blender levereras med är en annan skillnad mellan de tre blenders. Powerful Titanium har en visp och en matberedare med 1250 ml kapacitet. Det är faktiskt den enda av de tre blenders som har förmågan att krossa is.

Å andra sidan har Powerful Titanium en annan fördel jämfört med sina två rivaler, och det är att den är utrustad med en visp bland tillbehören. Detta gör mångsidigheten hos denna mixer något högre än för sina två systrar.

Cecotec Powerful Titanium vs Power Titan Black vs PowerGear 3
Cecotec kraftfullt titan vs Power Titan Black vs PowerGear: gemensamma punkter

Nu kontrollerar vi vad som är likheterna mellan dem:

Knivblad

En av de grundläggande delarna i en stavmixer är bladet och, mer specifikt, antalet blad, som indikerar bladets kapacitet att blanda och mala. I det här fallet har alla tre blenders ett 4-bladigt blad med titanbeläggning, som inte bara förstärker bladet utan också ger en mycket intressant estetisk touch. I synnerhet har alla tre Cross Blades-tekniken, som kännetecknas av sin mer intensiva skärpa.

Å andra sidan är det värt att notera att modellerna Titan Black och PowerGear har en indikatorlampa som följer med hastighetshjulet. Cecotec Powerful Titanium, å andra sidan, saknar denna lampa.

Tumblerns kapacitet

En annan likhet som delas av alla tre blenders är att de alla har en bägare med en kapacitet på cirka 800 ml, som är tillverkad av plast. Plasten är dock BPA-fri, vilket garanterar att den inte innehåller denna kemiska tillsats.

Fötter som tål maskindisk

En annan likhet mellan de tre blenders är att de alla är tillverkade av rostfritt stål, vilket innebär att de är diskmaskinssäkra. Min rekommendation är dock alltid att diska dem för hand, eftersom non-stick-beläggningen kommer att hålla längre.

Stänkskyddande huva

För att vara ärlig är det idag mycket svårt att hitta stavmixrar som inte har ett stänkskydd, vilket är den typ av huva som förhindrar att mixern stänker ut medan den är igång.

Mjuk beröring

Soft Touch-systemet som varje stavmixer har ger ett mer ergonomiskt och enklare grepp när du håller i mixern. De har ett soft-touch-grepp som anpassar sig helt efter din hand, för en mycket bekvämare upplevelse.

System för enkel fixering

Placeringen av foten på blenderkroppen är en annan gemensam egenskap hos alla tre blenders, eftersom alla tre har Easy Fix-systemet. Detta är en mekanism för enkel montering och demontering av mixerfoten, så att vi bara behöver göra en halv skruv varje gång vi vill montera eller demontera delarna.

Cecotec Powerful Titanium vs Power Titan Black vs PowerGear 1

Cecotec Powerful Titanium vs Power Titan Black vs PowerGear: Vilken är den bästa blendern?

När jag har analyserat de viktigaste skillnaderna mellan de tre Cecotec stavmixrarna är det dags att bestämma vilken av de tre som är mest intressant. Det första du bör notera är att Cecotec Powerful Titanium har ett högre pris, men det beror främst på att den har fler tillbehör än de andra två blenders. Med andra ord erbjuder den en mer mångsidig användning.

Cecotec Power Titan Black och PowerGear har däremot ett lägre pris, men inkluderar inte ytterligare tillbehör. De har dock mer kraft, vilket innebär att de kan mala fler typer av hårdare livsmedel. Den största skillnaden mellan dem är att PowerGear har 21 hastigheter, i motsats till de två hastigheterna på Titan Black.

Därför är Cecotecs stavmixer med bäst valuta för pengarna PowerGear, eftersom den har mer kraft och fler hastigheter och, även om den inte har lika många tillbehör, är dess prestanda som mixer mer intressant och priset mycket överkomligt.