Saltar al contenido

CHiQ vs Klarstein vs Hisense: Skillnader mellan dessa minikylskåp

CHiQ vs Klarstein vs Hisense

Njut av den ultimata sommarlyxen med minikylskåp, måste-ha-tillbehöret för att hålla dina drycker svala. Dessa kompakta underverk passar perfekt i alla utrymmen, oavsett om det är vardagsrummet, kontoret eller till och med sovrummet. Men hur väljer man det perfekta minikylskåpet bland de otaliga alternativ som finns? För att förenkla beslutsprocessen presenterar vi en djupgående jämförelse av tre fascinerande modeller: CHiQ, Klarstein och Hisense. Utforska deras utmärkande egenskaper och fatta ett välgrundat beslut om att uppgradera ditt minikylskåp. Håll dig sval och släck törsten med stil i sommar.

När ska vi överväga ett minikylskåp?

Det första vi ska göra är att specificera vilka egenskaper ett minikylskåp måste ha för att betraktas som ett sådant.

  • Kapacitet: Minikylskåp har en begränsad lagringskapacitet jämfört med kylskåp i full storlek. De är avsedda att förvara en liten mängd mat och dryck. Minikylskåp har vanligtvis en kapacitet på mellan 1 och 5 kubikfot, men det kan förekomma variationer.
  • Storlek: Minikylskåp är kompakta och utformade för att vara mindre och mer portabla än vanliga kylskåp. De är ofta utformade för att passa i små utrymmen som sovrum, kontor, sovsalar eller små lägenheter. Storleken kan variera, men minikylskåp har vanligtvis en kapacitet på mindre än 5 kubikfot.
  • Bärbarhet: Minikylskåp är utformade för att vara bärbara, så att du enkelt kan flytta dem från plats till plats. De är ofta lätta och utrustade med handtag eller hjul för bekvämlighetens skull.
  • Kylmekanism: Minikylskåp använder olika kylmekanismer, t.ex. kompressorkylning eller termoelektrisk kylning. Minikylskåp med kompressorkylning tenderar att vara mer effektiva och kan nå lägre temperaturer, medan termoelektriska kylskåp är tystare men kan ha begränsningar i kylkapaciteten.
  • Funktioner: Även om minikylskåp kanske inte har alla funktioner som ett fullstort kylskåp har, levereras de ofta med grundläggande funktioner. Detta kan omfatta justerbara temperaturkontroller, hyllor eller ställ för organisering, en liten frys (i vissa modeller) och interiörbelysning. Vissa minikylskåp har även ytterligare funktioner som burkhållare, dörrförvaring eller vändbara dörrar för flexibel placering.
  • Strömförsörjning: Minikylskåp kan drivas med el, vanligtvis med en vanlig nätsladd som ansluts till ett eluttag. Vissa modeller kan också ha alternativ för alternativa strömkällor, t.ex. en biladapter eller USB-ström, vilket gör dem lämpliga för resor eller utomhusbruk.

Tillsammans definierar dessa egenskaper vad som i allmänhet anses vara ett minikylskåp. Det bör dock noteras att det kan finnas variationer i specifika funktioner och design mellan olika modeller och märken.

CHiQ vs Klarstein vs Hisense 2

CHiQ vs Klarstein vs Hisense: Viktiga likheter

Som du kan föreställa dig finns det flera modeller, men vi har valt ut de som vi anser ger bäst valuta för pengarna. I det här avsnittet kommer vi att visa dig de gemensamma nämnarna mellan de tre minikylskåp vi har valt:

Vändbar dörr

I alla de tre minikylarna kan vi välja vilket håll vi vill att dörren ska öppnas åt, eftersom alla tre har en vändbar dörr. Därför kan du placera dem var som helst, utan att detta är en avgörande faktor när det gäller placeringen.

Flaskställ

Minibarer används vanligtvis för att förvara flaskor och drycker. Av den anledningen är det intressant att veta att de tre vi har analyserat har ett flaskförvaringsutrymme placerat i dörren. Klarstein har dock mer förvaringsutrymme för flaskor på upp till 2 liter, eftersom den inte har ett andra fack i dörren, vilket de andra två kylskåpen har.

Mått

En av de viktigaste aspekterna när man väljer en minibar är dess storlek, eftersom vi letar efter kompakthet, användarvänlighet och förmågan att passa nästan var som helst. I den meningen har de tre vi har valt mycket liknande mått; i själva verket överstiger ingen av dem 50 centimeter i höjd, så du kommer att kunna använda dem i praktiskt taget vilket utrymme som helst.

När det gäller design är det värt att notera att de alla har en ganska liknande estetik, där färgen är det visuella element som förändras mest. Formen är dock ganska lik i alla tre fallen, med undantag för de små skillnaderna i utrymmesfördelning som vi har sett.

De är tysta

En annan viktig aspekt är ljudnivån hos dessa minikylskåp, särskilt på natten. Alla tre är dock ganska tysta, eftersom ingen av dem överstiger 40 decibel. Klarstein ligger dock före sina två rivaler, med endast 26 decibel, jämfört med 36 decibel för de andra två.

Prisintervall

Sist men inte minst vet vi att priset ofta är en avgörande faktor när man väljer mellan produkter, men i det här fallet är det inte så mycket. Även om det finns skillnader, finns det tre minikylskåp med en mycket liknande prisklass, så du har råd att välja enbart på grundval av deras funktioner.

CHiQ vs Klarsteinvs Hisense 3

CHiQ vs. Klarstein vs. Hisense: skillnaderna

Här är de viktigaste skillnaderna mellan de modeller vi har valt från de tre varumärkena.

Temperaturkontroll

I alla modeller i denna recension kan temperaturen justeras i flera nivåer, även om det finns några viktiga förändringar som du bör vara medveten om. CHiQ minikylskåp har 7 temperaturnivåer i ett intervall från 0º C till 10º C. Klarsteins minikylskåp kan å andra sidan justeras i 5 nivåer, men har ett bredare temperaturintervall på upp till 15 grader Celsius.

Hisense minikylskåp å andra sidan anger inte det maximala temperaturintervallet, men kan justeras manuellt med hjälp av justeringshjulet.

Hur är utrymmet fördelat?

I själva verket är det mesta av utrymmet fördelat på samma sätt mellan de tre minikylskåpen, med undantag för det utrymme vi ser i dörren. CHiQ och Hisense minikylskåp har två förvaringsfack, medan Klarstein minikylskåp endast har en hylla för flaskor. Därför utnyttjar CHiQ och Hisense det tillgängliga utrymmet mycket bättre, eftersom de också har ett förvaringsfack för flaskor.

Invändig belysning

Vi är vana vid att de flesta minikylskåp på marknaden idag har en innerbelysning. Detta är dock inte fallet med CHiQ, som är den enda av de tre som inte har denna lilla lampa för att belysa interiören. Det är vanligtvis inte nödvändigt, men om du känner för att ta en drink på natten och inte vill väcka någon, är det ett välkommet tillskott.

Maximal volym

En annan skillnad är kapaciteten hos de tre minikylarna, och här finns det några viktiga skillnader. Klarsteins minikyl har en större kapacitet än sina två rivaler. Denna minikyl har en volym på 17 liter, långt ifrån de 46 och 45 liter som CHiQ respektive Hisense har.

Automatisk avfrostningsfunktion

Endast Hisense minikylskåp har Auto Defrost-funktionen, vilket innebär att den automatiskt kan utföra avfrostningsprocessen. I de andra två kylskåpen kan avfrostningen göras manuellt, dvs. genom att dra ut kontakten och låta islagret tina.

CHiQ vs Klarstein vs Hisense: vilket minikylskåp ska vi välja?

Slutligen kommer vi att berätta för dig vilken slutsats vi drar av analysen av de tre modellerna, för att dela med oss av vad som skulle vara vårt val. Naturligtvis vet du att detta är mycket personligt, så du bör först tänka på vad dina behov och prioriteringar är, eftersom det är de som kommer att villkora ditt beslut.

Med tanke på att alla tre är ganska lika i pris, kommer vi bara att titta på deras funktionalitet. Och med det sagt anser vi att Hisense är den mest intressanta. Den har en stor kapacitet, såväl som invändig belysning och ett mer lämpligt system för att utnyttja utrymmet. Faktum är att det är den enda som har alla funktioner, eftersom de andra två har vissa men saknar andra.

CHiQ har till exempel en bra kapacitet och ett dubbelfack, men ingen innerbelysning. Klarstein, å andra sidan, har en innerbelysning, men kapaciteten är mindre. Den är dock den tystaste av de tre.

Med detta sagt är valet helt upp till dig, så tänk efter noga och, beroende på det utrymme du har hemma, välj den som passar dig bäst.