Saltar al contenido

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home – Vilken robotdammsugare från Cecotec väljer du?

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home

Det spanska märket Cecotec har under åren vuxit sig allt starkare på marknaden för robotdammsugare. För några år sedan hade användarna inte så många alternativ att välja mellan, men i dag är utbudet mycket stort. I den här artikeln jämför vi tre Cecotec-robotar som kan bli din bästa allierade: Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home. Och för att du ska kunna kontrollera deras skillnader och likheter visar vi dem för dig i denna analys. Läs vidare!

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home: huvudsakliga skillnader

I det första avsnittet av recensionen hittar du de viktigaste skillnaderna mellan de tre robotarna, som förmodligen är de som hjälper dig att välja eller förkasta ett alternativ:

1) Självtömmande station

Som tidigare nämnts är Conga 2290 Ultra Home den första Cecotec-robotten med en inbyggd självtömningsstation, där roboten tömmer avfallet automatiskt. Den här basen har en hygienisk påse med en kapacitet på 2 liter, så du kan glömma bort att tömma den på flera veckor. Den självtömmande basen fungerar också som laddningsbas.

2) Sugkraft

En annan aspekt där vi ser en utveckling i Cecotecs robotar är sugförmågan, som avser robotens förmåga att absorbera avfall. Conga 4690 Home når 2700 Pascals, jämfört med 2300 Pascals för Conga 3890 Ultra och 2100 Pascals för Conga 2290 Ultra Home. Dessutom har alla tre robotarna möjlighet att justera effekten efter behov. Skillnaden är att modellerna 4690 Ultra och 3890 Ultra har 4 hastigheter, jämfört med 2290 Ultra Home med 3 hastigheter.

3) Navigering

Navigationssystemet är en av de viktigaste delarna i en robotdammsugare. I det här fallet använder Conga 2290 Ultra Home ett gyroskopiskt navigationssystem, SmartGyro 4.0-tekniken. Även om den är ganska exakt når den inte upp till de andra två modellerna, som rör sig med hjälp av ett lasersystem, iTech Laser 360. Tack vare den här tekniken kan de göra en laserskanning av utrymmet de ska arbeta i, vilket ger dem mycket större precision och noggrannhet.

4) Lagring av kartor

Det är värt att notera att alla robotar som presenteras i den här recensionen kan skapa kartor, men bara två har förmågan att lagra dem. Conga 4690 Ultra och 3890 Ultra genererar interaktiva kartor och kan tack vare det interaktiva MultiMap-systemet lagra upp till 5 olika kartor. Conga 2290 Ultra Home är däremot utrustad med Virtual Map och skapar en ny karta varje gång den körs. Kartan, som kommer att förbättras i takt med att städningen fortskrider och som du kan se i appen, är inte interaktiv.

5) Förvaltning av rum

I linje med föregående punkt är det viktigt att veta att Conga 4690 Ultra- och 3890 Ultra-modellerna har Room Plan 2.0, ett intelligent system för rumsförvaltning. Du kan hantera upp till 50 olika och personliga städplaner för varje rum via mobilappen. Du kan också ställa in rengöringsordningen och ett annat läge för varje rum.

6) Autonomi i användningen

Roboternas batteritid är ett annat avgörande kriterium för många användare, och här skiljer sig Conga 4690 Ultra tydligt från sina konkurrenter. Den här modellen kan köras i 300 minuter, vilket innebär en fördubbling av de 160 och 150 minuter som Conga 3890 Ultra och 2290 Ultra Home har. Det är ingen överdrift att säga att det är en av de robotar på marknaden som har funnits längst.

7) Tankar

Conga 4690 Ultra och 3890 Ultra har en blandad tank som kombinerar 570 ml för fast avfall och 270 ml för vätsketanken i fallet med 4690, vilket reduceras till 500 ml respektive 200 ml i fallet med 3890. Conga 2290 Ultra Home är däremot utrustad med två separata tankar, en 350 ml-tank för fasta ämnen och en 200 ml-tank för vätskor. Till detta ska läggas den extra kapaciteten tack vare den självtömmande 2 liters basväskan.

8) Slutstädning

Nu kommer vi till en funktion som endast finns på Conga 4690 Ultra och 3890 Ultra. Det här är slutstädning, en rengöringsrörelse som roboten utför i slutet av processen för att undvika att den når laddningsbasen med damm på borsten.

9) Pris

För att vara rättvis ska jag säga att ingen av de tre robotarna har ett särskilt högt pris jämfört med andra robotar med liknande funktioner. Det är också värt att notera att Conga 2290 Ultra Home har en självtömningsstation, en funktion som de två rivalerna saknar. Conga 3890 Ultra är den billigare roboten och har förmodligen bäst valuta för pengarna. Vi rekommenderar ändå att du håller utkik efter billiga erbjudanden på både Amazon och Cecotec.

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home_2

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home: vad de har gemensamt

Nu när du har sett de mest anmärkningsvärda skillnaderna mellan de tre Cecotec-robotarna är det dags att analysera deras likheter, som inte är få:

1) Skrubbning i 3 nivåer

Alla huvudpersonerna i denna jämförelse är multifunktionella och förutom att dammsuga så skrubbar de också. I alla tre fallen hittar vi iWater-systemet, som gör att roboten kan justera vattenflödet i tre nivåer och på så sätt optimera vattenförbrukningen. Conga 4690 Ultra och 3890 Ultra har även Scrubbing-läge, en fram– och återgående rörelse som ökar skrubbeffektiviteten.

2) Jalisco och BestFriend Care borstar

Cecotec är ett av de företag som patenterar sina egna borstar, vilket ger dem en unik och personlig karaktär. Därför är alla robotar utrustade med Jalisco-borsten för hårda golv. Den här borsten är tillverkad av två material och har en motor som gör att dess mikrofibrer fångar upp alla typer av partiklar och skräp mer effektivt. Dessutom är alla tre modellerna utrustade med BestFriend Care-borsten, som är tillverkad av silikon och speciellt utformad för att suga upp ditt husdjurs hår utan att det trasslar till sig.

3) Endast tystnadsteknik

Om du är en person som aktiverar robotdammsugaren först på morgonen eller kvällen kommer du att bli intresserad av att veta att alla tre Cecotec-modellerna har Only Silence-teknik. Det innebär att de inte överskrider 64 decibel i ljudeffekt, så du behöver inte oroa dig för att störa dina grannar med buller.

4) Mobilapp

En av de största fördelarna med robotdammsugare är möjligheten att konfigurera dem på distans från din smartphone. Detta tack vare en mobilapp som i det här fallet är kompatibel med alla tre modellerna. Via appen kan du kontrollera robotens status för tillfället, programmera rengöringen, ändra det valda läget, hantera de särskilda egenskaperna i varje rum, kontrollera batterinivån osv.

5) Virtuell röst

En annan teknik som är gemensam för de tre robotarna är Virtual Voice, med vilken du kan synkronisera dem med de virtuella assistenterna Alexa och Google Assistant. På så sätt känner de igen den order som du skickar direkt till dem genom att tala och skickar ordern till roboten så att den kan utföra den.

6) Ladda och återlämna

Oberoende drift är en av de stora fördelarna med robotdammsugare, och en av de faktorer som bidrar till detta är alternativet för laddning och återlämning. När roboten upptäcker att batteriet är mycket lågt åker den själv till laddningsstationen. När den är laddad återupptar den rengöringen på samma ställe där den slutade. På så sätt behöver du inte oroa dig för att ladda roboten om den inte har rengjort färdigt.

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home_3

De mest sålda robotdammsugarna från Cecotec

Här är en lista över de Cecotec-robotdammsugare som användarna köper mest på Amazon:

No products found.

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home: vårt omdöme

Nu när du har all information och kan jämföra varje modells prestanda är det dags att välja den som passar bäst för dina behov. Det första du måste göra är därför att fastställa vilken prioritet varje kriterium har för dig. Ur teknisk synvinkel är Conga 4690 Ultra den mest avancerade modellen av de tre, även om den inte är den mest avancerade i hela Cecotec-sortimentet. Den har mer effekt och dubbelt så stor räckvidd som sina två rivaler, även om priset är högre.

Conga 3890 Ultra förbättrar däremot prestandan hos Conga 2290 Ultra Home, både när det gäller sugkraft och när det gäller navigationsintelligens och interaktivitet. Det är också den billigaste av de tre modellerna, vilket är ett plus. Om du däremot letar efter en robot med en självtömningsstation är Conga 2290 Ultra Home ditt val. Navigationen är dock gyroskopisk och mindre exakt än lasern.

Vårt råd är att om du har möjlighet att utnyttja ett ekonomiskt erbjudande, välj Conga 4690 Ultra, som är den mest framstående när det gäller prestanda och funktioner. Till det vanliga priset är Conga 3890 Ultra det bästa priset för pengarna. I båda fallen, så länge du inte prioriterar tillägget av den självtömmande basen.

Kort sagt, den mest lämpliga Cecotec-roboten är den du väljer, eftersom du är den som bäst känner till dina behov och möjligheter.