Saltar al contenido

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: Hur väljer du den bästa oljefria fritösen?

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer

Är du en av dem som är van vid att leva en hälsosam livsstil? Om svaret är ja, kommer du att vara intresserad av den här artikeln. I den presenterar vi fyra olika modeller av oljefria stekpannor som tillagar mat med hjälp av varmluft, vilket simulerar stektekniken, men med fördelen att ingen olja används. Vi kommer särskilt att analysera fyra modeller av Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer. Om du vill veta mer och se vilken stekpanna som är mest komplett, se till att läsa vår recension!

Kort introduktion: Vad är en oljelös fritös?

Denna fråga, som verkar mycket enkel, är en av de första tvivlen som ofta drabbar användare som inte är bekanta med dessa apparater. Även om de ofta kallas oljelösa fritösar är den korrekta termen varmluftsfritösar.

De fungerar på ett enkelt sätt: varm luft cirkulerar vid högsta temperatur och i olika hastigheter, vilket simulerar den teknik som används när man steker mat. Men dessutom är denna typ av fritös mycket bekväm att använda, särskilt de som har en timer.

För att vara ärlig är resultatet inte exakt detsamma som när vi steker maten, men reproduktionen är mycket trogen och du kommer inte att märka någon större skillnad. Den enda skillnaden är att maten är mycket mindre fet. Som du kan se är det en mycket hälsosammare och lättare matlagningsteknik, perfekt för att hålla din kost i schack.

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: Hitta den bästa oljefria fritösen

I det här avsnittet avslöjar vi varje märkes styrka genom att fokusera på en modell i en prisklass mellan 100 och 160 euro. Du bör dock tänka på att varje företag erbjuder ett bredare utbud av oljefria stekpannor.

1) Cecofry – PerfectCook-teknik och bra valuta för pengarna

Det första alternativet vi tittar på är från Cecotec, ett spanskt företag som främst kännetecknas av sitt utmärkta prisvärdhet, en kvalitet som de också behåller när det gäller varmluftsfrysar.

De har ett brett utbud av alternativ i alla prisklasser; de mest ekonomiska och enkla kan köpas från 50 euro, medan de mest avancerade kostar 140 euro.

I det här fallet kommer vi att fokusera på Cecofry Advance 5000 Black, en av de mest sålda modellerna på Amazon. Fritösen har en maximal kapacitet på 5,5 liter och en effekt på 1700 watt. Den har också 8 förinställda matlagningsprogram och en termostat som gör att du kan reglera temperaturen mellan 80 och 200 grader.

Skärmen är touchstyrd, vilket ger den ett mer tekniskt och modernt utseende. Dessutom är korgen diskmaskinssäker.

Dessutom cirkulerar PerfectCook-tekniken för varm luft den varma luften inuti och ut ur de bakre ventilerna, vilket förhindrar brända eller brända aromer. Det är viktigt att veta att den är skyddad mot överhettning. Slutligen är den här modellen utrustad med 6 silikonformar för bakning av muffins, en liten detalj som kan göra hela skillnaden.

2) Proscenic – Kompatibilitet med Google Assistant och Alexa

Vi fortsätter vår analys med fördelarna med Proscenic T21-modellen. Detta är den mest tekniska modellen med störst kapacitet för synkronisering med andra enheter. Den är kompatibel med Alexa och Google Assistant, så att den känner igen din röst och direkt tillämpar de kommandon du ger den.

Dessutom kan den via WiFi-anslutning anslutas till Proscenics mobilapp. Här kan du ändra fritösens inställningar, ändra timern och få tillgång till ett stort antal recept som är särskilt utformade för den här apparaten.

Om vi tittar på skålen kan vi se att den har en kapacitet på 5,5 liter och en effekt på 1700 watt. Det är värt att notera att korgen är non-stick och diskmaskinsäker. Den väger dock cirka 2,5 kilo, vilket är mindre än Cecofry och Cosori som väger 4 respektive 5 kilo. Därför är den lättare att hantera och placera i köket så att den inte tar upp så mycket plats.

Värmetekniken som används är en 360º-teknik som fördelar värmen jämnt och cirkulärt. Den har också andra funktioner som ger den ett modernare utseende, t.ex. LED-displayen. Slutligen kan du välja mellan 8 olika tillagningslägen.

3) Cosori – 360 graders varm luftcirkulation

Cosori är ett av de ledande varumärkena när det gäller försäljning av oljefria stekpannor, men sanningen är att denna typ av redskap inte är lika utbredd i alla länder. Det är ett dotterbolag till Vesync, ett företag som specialiserat sig på elektriska apparater och hushållsprodukter. Du kan hitta deras stekpannor i två varianter, med eller utan tillbehör, men priset varierar.

Det finns modeller, som CS-158 AF, som har WiFi-anslutning, men priset är högre. I den här granskningen fokuserar vi på CP158-AF-modellen. Det första vi vill lyfta fram är den effekt på 1700 watt som den har, vilket inte är dåligt och inte har något att avundas sina rivaler.

Fritösen har en icke-stickad bricka med en ungefärlig kapacitet på 5,5 liter. Det är den som har flest förinställda program, med ett urval av 11 förinställda program. Dessutom kan den minska matfettet med upp till 85 %.

Tekniken för 360º varmluftscirkulation gör att förvärmningen går mycket snabbt, på 5 minuter, och förseglar fuktigheten inuti. Dessutom har den en LED-display där du kan se det valda programmet, den återstående tillagningstiden och eventuella underhållsvarningar. Den levereras också med en bok med 100 intressanta recept.

4) Philips Airfryer – Fritösen med mer kapacitet och kraft

Vi avslutar den här recensionen med vad vi anser vara den mest kompletta oljelösa stekpannan av alla. Detta är Airfryer XL, som har upp till 2000 watt effekt. Den överträffar också sina konkurrenter i korgstorlek med 6,2 kilo, vilket är perfekt för större familjer eller stora måltider.

Trots vad du kanske tror på grund av skålens storlek är den den lättaste av alla, med en vikt på mindre än 2 kilo. Detta innebär i sin tur att den tar mindre plats i köket, vilket är mycket bekvämare för användaren. Dessutom minskar den fettet i maten med 90 % jämfört med traditionell stekning.

Precis som de tre tidigare modellerna har Philips Airfryer en digital pekskärm för att välja ett av de 7 tillgängliga programmen, inklusive ett halvtimmes varmhållningsläge.

Anslutningsmöjligheter är en annan stor styrka hos Philips Airfryer, som kan styras via en mobilapp eller röstassistenten Alexa. Om vi fokuserar på uppvärmningstekniken har den Rapid Air-systemet, som värmer luften i form av en stjärna.

 

Vilka är de mest sålda oljelösa stekpannorna på Amazon?

Om du fortfarande är osäker på vilken oljefri stekpanna du ska välja kan det vara bra att veta vad andra användare som har provat dem tycker. Om det är ditt fall visar vi dig en lista över de mest sålda produkterna på Amazon, information som kan hjälpa dig att fatta det slutgiltiga beslutet.

53% RABATT
Aigostar Cube Smart - Freidora de aire inteligente sin aceite, 1900W, 7L. Modo manual, pantalla LED táctil, 7 funciones preestablecidas + mantener caliente y modo manual. Conexión Wifi. Libre de BPA
 • 【Conexión Wifi】La freidora de aire Smart Cube le ofrece una experiencia de cocinado totalmente nueva, podrá controlar la freidora desde su móvil, solo hay que conectarla mediante wifi a la aplicación AigoSmart para tener acceso a sus numerosas funciones y facilidades de uso.
 • 【Comida más saludable】La freidora de aire Aigostar Cube es 4 veces más rápida un horno convencional, su rápido calentamiento interno por circulación de aire a 360º a alta velocidad, cocina sin aceites añadidos a la comida por lo que tiene menos calorías y es más saludable. Reduzca su consumo de grasa hasta en un 85% evitando las freidoras de aceite tradicionales.
 • 【Gran capacidad & Uso versátil】Dispone de una capacidad de 7 litros que cocina de 6 a 10 raciones; además su uso versátil permite el cocinado tradicional en la cesta o el cocinado directo en el cajón haciendo un pequeño ajuste en el mango.
 • 【Fácil de usar】La freidora cuenta con 6 funciones pre-programadas: patatas, gambas, pollo, ternera, carne, tarta y mantener caliente. Su uso es muy sencillo sólo tiene que seleccionar la función que quiera usar en su pantalla LED o si lo prefiere hacer un ajuste manual dispone de 80ºC a 200ºC de temperatura y de un tiempo ajustable de 0 a 60 min. También incluye 20 recetas pdf para proporcionarle ideas adicionales.
 • 【Funcional】La freidora es totalmente libre de BPA, la cesta es extraíble y se limpia fácilmente, además dispone de patas antideslizantes, hueco recoge-cables, asa de toque frío y función mantener caliente; además conectándola a la app AigoSmart tendrá funciones adicionales como añadir un menú y guardarlo para usarlo en el futuro o un aviso recordatorio para girar la cesta durante el cocinado.

Vad bör du veta innan du väljer en oljelös fritös?

Fritösen är vanligtvis inte den vanligaste hushållsapparaten, och därför vet du kanske inte vilka aspekter du ska titta på när du bedömer prestandan hos de nuvarande modellerna. Här är några av de mest relevanta:

 • Uppkoppling och digital visning: I vissa fall kan fritösen synkroniseras via Wi-Fi med en mobilapp så att den kan styras på distans. När det gäller displayen har de flesta aktuella modeller en skärm som visar temperaturen, tillagningstiden och för att välja ett av de fördefinierade programmen.Cosori Vs Cecofry Vs Proscenic Vs Philis Airfryer_3
 • Maximalt temperaturintervall: Alla stekpannor når inte samma maximala temperatur. Temperaturintervallet beror i allmänhet på den maximala effekten, även om de flesta av dem vanligtvis ligger mellan 50 och 200 grader. Vissa modeller har till och med en automatisk temperaturreglering beroende på vilken mat du ska tillaga.
 • Uppvärmningsmetod: Detta avser det sätt på vilket fritösen värmer upp luften för att tillaga maten. Den kan vara med 360º konvektion, liknande en ugn, stjärnformad osv. Nästan alla modeller har numera liknande prestanda i detta avseende.
 • Korgkapacitet: Detta bestämmer hur mycket mat du kan tillaga per omgång. För att ge dig en uppfattning räcker en korg på mellan 5 och 6 kilo vanligtvis för en genomsnittlig familj på mellan 2 och 4 personer. I detta avseende bör du veta att de mest avancerade stekpannorna kan ha en skål i stället för en korg.
 • Effekt: Detta är relaterat till korgens maximala kapacitet. De flesta stekhällar på 5,5 liter har till exempel en effekt på 1 700 watt.
 • Material som tål diskmaskin: När du använder den måste du veta om korgen på den modell du väljer tål diskmaskin eller om du ska tvätta den för hand. Tillverkarna är skyldiga att informera dig om detta, så om så är fallet bör du se det i de allmänna egenskaperna.
 • Timer: En annan funktion som du kan hitta i oljelösa stekhällar är timern, en mycket användbar funktion för att laga mat och undvika att glömma maten inuti.

 

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: vår slutsats

Vi kommer till beslutstillfället, och i det här fallet är det ganska tydligt. Om vi bara tittar på de tekniska funktionerna väljer vi Philips Airfryer. Det är den mest kompletta av de fyra, men också den dyraste. När det gäller kapacitet kan den rymma upp till 6,2 liter mat, jämfört med 5,5 liter för de andra. Den leder också rankingen när det gäller effekt, med upp till 2000 watt, vilket gör att den kan minska mängden fett som intas med 90 %.

Om du inte har råd att spendera så mycket är Proscenics fritös inget dåligt alternativ. Den är lika stor som Cosory och Cecotec när det gäller kapacitet och effekt, men har fler anslutningsmöjligheter.

Den bästa oljelösa fritösen är dock den du väljer. Det är en klyscha, men i det här fallet är alla fyra alternativ mycket positiva, vilket användarna har påpekat i sina recensioner. När det gäller den ekonomiska skillnaden hör alla fyra till en prisklass mellan 100 och 160 euro, så skillnaden blir inte särskilt uttalad.