Saltar al contenido

Cosori Vs Ninja Air Fryer Vs Cecofry – Vilken oljefri fritös ska jag välja?

Cosori Vs Ninja Air Fryer Vs Cecofry

Matlagning är en av de uppgifter som det är svårast att hitta tid för, på grund av den rutinvirvel som vi befinner oss i dagligen. Därför är det intressant att ha apparater som gör det möjligt att minska tiden i köket så mycket som möjligt, utan att ge avkall på smak, kvalitet och hälsosam kost. I den här artikeln berättar vi om skillnaderna och likheterna mellan tre oljelösa stekpannor som du inte får missa: Cosori Vs Ninja Air Fryer Vs Cecofry. Fortsätt läsa!

Cosori Vs Ninja Air Fryer Vs Cecofry: Huvudlikheter

Det första vi ska göra är att analysera alla gemensamma aspekter mellan de två oljelösa fritösarna, även kallade varmluftsfritösar:

Programmeringstid: 1 timme

När det gäller programmeringstiden finns det några små detaljer som måste klargöras.

Alla tre stekhällar har som standard en timer som kan ställas in mellan 0 och 60 minuter. Ninja Air Fryer Max klarar dock upp till 240 minuter (i grill- och gräddningslägen) och upp till 720 minuter i dehydratiseringsfunktionen.

Vi anser dock att detta är en likhet med tanke på att de vanligaste användningssätten har en maximal tid på 60 minuter.

Display: pekskärm

Alla de tre oljelösa stekpannorna i vår recension styrs via pekskärmen. Här kan du välja temperatur, typ av tillagning, tid osv.

Korg: diskmaskinsäker

I alla tre fallen kan du sätta korgen i diskmaskinen, eftersom de är diskmaskinsäkra. På så sätt behöver du inte tvätta varje enskild produkt för hand när du har använt den färdigt.

Cosori vs Ninja Air Fryer vs Cecofry_3

Cosori Vs Ninja Air Fryer Vs Cecofry: Skillnadsfaktorer

Nu är det dags att se vilka kriterier som gör att de är olika och har en egen personlighet jämfört med sina konkurrenter:

Maximal effekt

Som vanligt är en av de viktigaste faktorerna vi tittar på makt, och i det här fallet är det annorlunda. Cosoris fritös har en effekt på 1 700 watt, liksom Ninja Air Fryer Max. Cecofry ligger däremot kvar på 1450 watt, vilket är något lägre än sina konkurrenter.

Anslutning till appen

Vi inser att det faktum att alla apparater är kompatibla med en mobilapp är mycket attraktivt för oss, eftersom det gör det möjligt för oss att optimera deras funktion maximalt.

I det här fallet är Cosori den enda fritösen av dessa tre som kan anslutas till VeSync-appen, från vilken du även kan aktivera och programmera den.

Korgens kapacitet

En av de största skillnaderna mellan de tre stekhällar som vi analyserar är deras kapacitet. Det är värt att notera att du i vissa fall kan välja storleken på pannan. Cosori har till exempel en korg på 6,4 liter, medan Cecofry har en kapacitet på 5,5 liter.

Ninja Air Fryer Max har tre olika kapaciteter: 3,8 liter, 5,2 liter och 7,6 liter. Modellen med störst kapacitet är naturligtvis också den dyraste.

Uppvärmningssystem

En annan sak att tänka på är det temperaturområde som varje fritös kan nå. Här är skillnaderna:

 • Cosori: temperaturen varierar från 75º C till 275º C, tack vare 360 ThermoIQ med dubbelt motstånd.
 • Ninja Air Fryer Max: Den här fritösen har en temperatur på mellan 40 °C i dehydratiseringsläget och 240 °C i Max Crisp-läget. I resten av funktionerna är den maximala temperaturen 200 °C.
 • Cecofry: temperaturområdet ligger i detta fall mellan 80 och 200 ºC.

Tillgängliga recept och fördefinierade program

Alla oljelösa stekpannor är konstruerade så att de har flera fördefinierade lägen och funktioner. Och i det här fallet är detta en annan av de viktigaste skillnaderna mellan de tre som vi har valt:

 • Cosori har 12 funktioner och totalt 90 recept som du kan välja mellan.
 • Ninja Air Fryer Max har 6 matlagningsfunktioner och 20 recept.
 • Cecofry är däremot utrustad med 8 förinställda lägen, och i det här fallet ingår ingen receptbok.

Försäljningspris

Sist men inte minst tittar vi på priset för varje produkt. Även om de är ganska lika bra när det gäller prestanda varierar priset förvånansvärt mycket.

När det gäller valuta för pengarna är Cecofry den billigaste, medan Ninja Air Fryer Max är den dyraste, eftersom dess pris liknar Cosoris, men den har mindre kapacitet.

Cosori vs Ninja Air Fryer vs Cecofry_1

Cosori Vs Ninja Air Fryer Vs Cecofry: Vilken ska vi välja?

Sanningen att säga är någon av de tre alternativen ett bra alternativ, eftersom de uppfyller sin funktion på ett bekvämt sätt och ger tillfredsställande resultat. Vår rekommendation är dock Cosori, eftersom vi anser att den ger bäst valuta för pengarna.

För det första för att den har flest olika funktioner och det största antalet och variationen av recept. Dessutom kan den anslutas till en app, vilket alltid är ett plus. Den är också en av de mest kraftfulla, och vi gillar särskilt tekniken med dubbla värmeelement som ger värme både i toppen och i botten.

Det är också värt att notera att den har en kapacitet på 6,4 liter, vilket är högre än sina konkurrenter. Och ur ekonomisk synvinkel är den, med tanke på alla dessa egenskaper, ganska välbalanserad. Därför väljer vi Cosori, utan att förringa Air Fryer Max eller Cecofry, som är två fantastiska stekpannor.

Vi är faktiskt positivt överraskade av priset på Cecofry, som är mindre än 100 euro, eftersom stekpannan är en av de mest kompletta som finns på marknaden idag. Men som du vet är det bara du som har sista ordet.

Amazon: de mest populära oljelösa fritösarna

Det råder ingen tvekan om att Amazon är den plattform för distribution och försäljning av produkter med störst global räckvidd i dag. Så om du vill se vad andra användare tycker är det här webbplatsen för dig. Vi visar dig listan över de mest sålda oljelösa stekpannorna:

53% RABATT
Aigostar Cube Smart - Freidora de aire inteligente sin aceite, 1900W, 7L. Modo manual, pantalla LED táctil, 7 funciones preestablecidas + mantener caliente y modo manual. Conexión Wifi. Libre de BPA
 • 【Conexión Wifi】La freidora de aire Smart Cube le ofrece una experiencia de cocinado totalmente nueva, podrá controlar la freidora desde su móvil, solo hay que conectarla mediante wifi a la aplicación AigoSmart para tener acceso a sus numerosas funciones y facilidades de uso.
 • 【Comida más saludable】La freidora de aire Aigostar Cube es 4 veces más rápida un horno convencional, su rápido calentamiento interno por circulación de aire a 360º a alta velocidad, cocina sin aceites añadidos a la comida por lo que tiene menos calorías y es más saludable. Reduzca su consumo de grasa hasta en un 85% evitando las freidoras de aceite tradicionales.
 • 【Gran capacidad & Uso versátil】Dispone de una capacidad de 7 litros que cocina de 6 a 10 raciones; además su uso versátil permite el cocinado tradicional en la cesta o el cocinado directo en el cajón haciendo un pequeño ajuste en el mango.
 • 【Fácil de usar】La freidora cuenta con 6 funciones pre-programadas: patatas, gambas, pollo, ternera, carne, tarta y mantener caliente. Su uso es muy sencillo sólo tiene que seleccionar la función que quiera usar en su pantalla LED o si lo prefiere hacer un ajuste manual dispone de 80ºC a 200ºC de temperatura y de un tiempo ajustable de 0 a 60 min. También incluye 20 recetas pdf para proporcionarle ideas adicionales.
 • 【Funcional】La freidora es totalmente libre de BPA, la cesta es extraíble y se limpia fácilmente, además dispone de patas antideslizantes, hueco recoge-cables, asa de toque frío y función mantener caliente; además conectándola a la app AigoSmart tendrá funciones adicionales como añadir un menú y guardarlo para usarlo en el futuro o un aviso recordatorio para girar la cesta durante el cocinado.