Saltar al contenido

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs – Tre espressomaskiner av högsta kvalitet

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs_3

Oavsett om du vill ha starkt kaffe, med mjölk, svart eller cappuccino kan du köpa en kaffemaskin av hög kvalitet till ett bra pris och njuta av denna dryck inte bara på kaféet utan även hemma. En god drink efter middagen är mycket bättre med ett väl tillagat kaffe, och för detta föreslår vi tre märken som inte kommer att lämna dig likgiltig: Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs. Är du redo att ta reda på vilken som passar bäst för dina behov? Missa inte vår recension!

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs: analys och jämförelse

Först och främst bör du veta att alla kaffemaskiner från dessa märken inte är likadana. Russell Hobbs har till exempel ett brett utbud av droppkaffemaskiner, medan Smegs är mer professionella. I den här jämförelsen kommer vi dock att fokusera på automatiska espressomaskiner som finns i alla kök.

Det som utmärker den här typen av kaffemaskiner är att de inte använder kapslar, utan att de istället använder nymalet kaffe för att få den mest intensiva smaken. Du behöver alltså en bra automatisk espressomaskin om du gillar kaffe och vill dricka kaffe av bästa kvalitet.

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs_4

1) Create Ikohs: den mest ekonomiska och funktionella espressomaskinen

Det första varumärket vi började prata om är Create Ikohs, som också kännetecknas av en mycket attraktiv design med en mer vintage visuell linje. Thera Retro-serien är en serie espressomaskiner som du kan köpa i olika färger (svart, röd, pastellgrön osv.), men deras pris varierar. Alla har dock ett mycket intressant pris- och kvalitetsförhållande och är betydligt billigare än sina konkurrenter.

I stället för att erbjuda en mer digital design har den analoga detaljer, som en tryckmätare i bar som kommer att glädja alla som gillar den här typen av apparater. Trots det är den kompatibel med både malet kaffe och Easy Serving Espresso-kapslar. Den har en tank på 1,25 liter, en 15 bar tryckpump och en effekt på 1100 W. Dessutom kan du göra två kaffekoppar samtidigt, så den är perfekt för frukost med en partner.

Även om den inte kan konkurrera med den smak som erbjuds i kaféer, eller för den delen med Smeg-modellerna, är den utsökt, creman är vad alla kaffeälskare söker och den är mycket lätt att använda. Allt detta med en begränsad storlek så att du kan placera kaffemaskinen i vilket hörn som helst i köket utan att behöva tänka på utrymmet, och med en attraktiv estetik som passar perfekt med alla typer av möbler.

2) Smeg: en mer traditionell kaffemaskin eller en superautomatisk?

Vi är säkra på att du är mer bekant med detta märke av kaffemaskiner, och det är inte förvånande. Det första vi vill påpeka om detta företag är att det har mycket olika produktlinjer. Den mest retro är Smeg ECF01-serien, som finns i olika pastellfärger (röd, blå, grön, rosa, vit och svart). Trots sitt oattraktiva namn är det märkets mest sålda modell.

Värmeblocket har ett värmesystem som gör det möjligt att starta mycket snabbt och kontrollera graderna exakt. Du kan alltså alltid välja vilken temperatur du vill dricka ditt kaffe i. Och hur kan man garantera att det blir en god espresso? Tack vare dess 15 bar tryckpump. Liksom den föregående konkurrenten gäller den för både malet kaffe och kaffe i enstaka doser. Den är mycket enkel att använda, med bara tre knappar för att ändra inställningarna efter dina önskemål.

Å andra sidan har Smeg BCC01-serien, med en modernare och mer avantgardistisk design, långt ifrån den tidigare seriens vintage-estetik. Bortsett från den eleganta designen (med en aluminiumplatta som finns i olika färger) har vi en apparat vars vattenpump har en kapacitet på 1,4 liter (den är ganska stor), som gör kvalitetskaffe utan större ansträngning och som har en effekt på 1350 W för att klara av alla typer av situationer. Det bör noteras att denna serie superautomatiska kaffemaskiner har ett högre pris än den tidigare serien, även om den har upp till 7 olika funktioner beroende på hur du vill ha ditt kaffe.Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs_4

3) Russell Hobbs: kaffet som aldrig blir kallt

Den tredje huvudpersonen i vår recension är Russell Hobbs, som du kanske är mer bekant med genom sina droppkaffemaskiner, men som också har en mycket intressant serie espressomaskiner: Retro Ribbon.

De gäller för både malet kaffe och kapslar, så det finns ingen skillnad i detta avseende jämfört med konkurrenterna. Den når ett tryck på 15 bar och har en mycket personlig funktion som vi älskar särskilt mycket.

Det här är alternativet «koppvärmare», som håller kopparna varma medan du väntar på att kaffet ska bryggas. När det gäller designen är den mer som en traditionell retrolinje, med en mer fyrkantig estetik än retro-Smeg och Create Ikohs. Kontrollindikatorn är en nålindikator, vilket bidrar till 1950-talskänslan av en kaffemaskin.

Å andra sidan har den en termoblockvärmare som påskyndar bryggningsprocessen och värmer vattnet snabbt till den optimala espressotemperaturen. Den håller också temperaturen. Och om du föredrar cappuccino kan du använda den särskilda roterande ångstången för att skapa mjölkskum. När det gäller priset är den bra för pengarna, vilket är mer i linje med Create Ikohs.

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs: vår slutsats

Du har redan sett att alla tre märkena erbjuder espressomaskiner av hög kvalitet, även om de inte alla är likadana beroende på vad du letar efter. Den första stora skillnaden som vi kan göra är uppenbar och har att göra med priset.

Smegs kaffemaskiner ligger ett steg över Create Ikohs och Russell Hobbs när det gäller automatisering, eftersom de är mer likvärdiga med vad du kan hitta på ett kafé. Om du letar efter en professionell kaffemaskin skulle vi därför definitivt rekommendera Smeg, även om det är ett dyrare märke.

Om du däremot föredrar att hålla dig till en mer prisvärd kaffemaskin står valet mellan Create Ikohs och Russell Hobbs. Prisskillnaden är inte så stor, om jag ska vara ärlig. I det här fallet gör båda två bra kaffe.

De har ett maximalt tryck på 15 bar och har en automatisk ångspruta för att skapa perfekt skum. Dessutom är de kompatibla med både malet kaffe och engångskaffe, och du kan välja mellan olika typer av kaffesortering.

Create Ikohs har en dubbel kaffekopp, även om denna skillnad inte spelar någon roll när det gäller att dricka gott kaffe. Därför spelar mer subjektiva faktorer in, till exempel vilken design du tycker bäst om eller vilken som passar bäst in i ditt kök.

Alla dessa tre kaffemaskiner är perfekta för att börja dagen på rätt sätt, vilket framgår av de goda recensionerna från användare som redan har provat dem på Amazon.

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs_4

Tips som kan hjälpa dig att välja den bästa espressomaskinen

Om du har bestämt dig för att ha en espressomaskin i ditt kök är det viktigt att du vet vad vissa viktiga begrepp betyder när du utvärderar olika alternativ. Nedan förklarar vi några av de mest relevanta:

  • Malet kaffe eller kapslar: Det finns kaffemaskiner som kan användas för både malet kaffe och kapslar, vilket är fallet med de tre maskinerna i vår recension. Det finns dock andra som inte erbjuder denna dubbla kompatibilitet, så du måste vara uppmärksam om du vill ha en som gör det.
  • Ångrör: Som du har sett har vissa modeller en extra ångstång för att komplettera kaffet med mjölkskum, men det är inte vanligt i alla modeller. Men om du är osäker kan det vara en differentierande faktor att ta hänsyn till.
  • Design: Det är vanligt att märkena marknadsför espressomaskiner med en mer vintage-estetik och i ljusa färger som rött eller pastellfärger. Därför är den visuella aspekten en funktion som också kan göra skillnad, särskilt om du har ett kök med en mer traditionell design.
  • Manuell eller automatisk: Espressomaskiner kan vara manuella eller automatiska. Inom den senare kategorin finns det halvautomatiska, automatiska och superautomatiska. Halvautomatiska espressomaskiner ger vatten på ett organiserat sätt, men maler inte kaffet och styr inte vattnet. Superautomatiska maskiner tar däremot hand om hela processen, inklusive malning, mätning av mängden och stampning av kaffet.