Saltar al contenido

De 3 bästa externa Blu-ray-spelarna på marknaden

Extern Blu-ray-spelare

Minns du när det bara fanns cd-skivor och dvd-skivor? Under de senaste decennierna har nya sätt att spela in, läsa och spela upp audiovisuellt innehåll vuxit fram. Ett av dem är Blu-ray-formatet, även om det krävs en rad särskilda enheter för att läsa dessa skivor. För att hjälpa dig att välja rätt spelare har vi här tre externa Blu-ray-spelare som kombinerar effektivitet, mångsidighet och överkomligt pris. Läs vidare!

Tre externa Blu-ray-spelare från ledande elektronikmärken

För att du ska veta vilken som bäst passar dina behov fokuserar vi på tre modeller som inte lämnar dig oberörd och som är en bra ekonomisk investering. Dessutom stöds de av välkända varumärken som Asus, Pioneer och Verbatim:

external blu ray driver 2

1) ASUS BW-16D1H-U Pro: enastående hastighet för Blu-ray-uppspelning

Det första märket som vi har valt är ett av de mest kända inom PC-världen, men det säljer även andra högkvalitativa enheter. Och bland dem finns externa Blu-ray-spelare.

Vi fokuserar särskilt på ASUS BW-16D1H-U Pro, blu ray-drivrutinen med det högsta priset av de tre i vår recension. Trots detta är den fortfarande under 200 euro, så förhållandet mellan pris och prestanda är fortfarande positivt.

Det mest anmärkningsvärda med den här spelaren är att den kan spela upp med en hastighet på 16X, något som inte alla externa blu ray-spelare klarar av. Förutom att vara en blu ray-spelare är den också en inspelare, vilket gör den dubbelt användbar.

Tack vare TurboDrive Pro-systemet och SuperSpeed USB 3.0 är det en av de snabbaste Blu-ray-brännarna på marknaden. Du kan bränna upp till 25 GB på bara 8 minuter, eftersom den överför data upp till 10 gånger snabbare än andra modeller.

Säkerheten är en aspekt som inte får försummas, och i detta avseende har den filkryptering och Power Backup, så att du kan behålla alla nödvändiga säkerhetskopior. Den är också M-Disc-kompatibel så att du kan lagra all data du vill ha längre, även om den har 1 GB RAM-minne.

Om du vill konvertera 2D-filer till 3D är det möjligt med den här modellen. På tal om kompatibilitet är den kompatibel med både Windows (Windows 7 och framåt) och Mac OS, så du kan använda den med praktiskt taget alla operativsystem. Och under 6 månader kan du lagra alla filer du vill i molnet. Slutligen har den Dolly- och DTS-ljudteknik.

Vad vi gillar med Asus BW-16D1H-U Pro

 • Snabba läs- och skrivhastigheter
 • SuperSpeed USB 3.0
 • Kompatibilitet med Windows och MacOS
 • Avtagbart stativ

Vad vi inte gillar med Asus BW-16D1H-U Pro

 • Det är den mest skrymmande av de tre
 • Inte den mest lämpliga för resor

2) Pioneer BDR-XD07TB: PureRead och Power Read, avancerad lästeknik

Vi fortsätter vår jämförelse med Pioneer BDR-XD07TB, en enhet som har många av samma egenskaper som Verbatim-modellen. En av de stora fördelarna är att det är en bärbar Blu-ray-spelare och spelare, eftersom dess mått och vikt är praktiskt taget desamma som hos konkurrenten.

Med andra ord kan du till och med bära den i fickan. Dess mångsidighet innebär dessutom att den inte bara är lämplig för Blu-ray, utan även stöder olika format, t.ex. Blu-Ray, CDXL, DVD och CD.

Ett annat differentierande element är införlivandet av teknik som PureRead 3+, som förbättrar läsningen av skivor även om de har repor och fingeravtryck, vilket i en annan enhet skulle kunna försvåra läsning och uppspelning av dem.

I samma anda lyfter vi också fram Power Read-funktionen, som förhindrar att Blu-Ray-skivan stoppar uppspelningen om det uppstår komplikationer på grund av en repa, utan i stället spolar den snabbt vidare till nästa läsbara datauppsättning. Detta gör uppspelningen smidigare och oavbruten.

Med Auto Quiet kan du justera hastigheten automatiskt beroende på om du spelar upp en film eller ett musikspår, och det är en annan av Pioneer-spelarens mest anmärkningsvärda egenskaper.

När det gäller kompatibilitet stöder den Windows-operativsystem (Windows 7 och framåt) och Mac OS (Mac OS X 10.11 och framåt). Slutligen är den också M-Disc-kompatibel och innehåller Cyberlink-säkerhetsprogram.

Slutligen har den en ny design; till skillnad från sina två rivaler, som bara finns i svart, kan du välja mellan svart och silver. Och när det gäller inspelningshastigheten är den också 6X.

Pluspoäng för Pioneer BDR-XD07TB

 • Hög läseffektivitet tack vare funktionerna Power Read och PureRead 3+
 • Bärbar och lätt
 • Prisvärt pris
 • Automatiskt tyst läge

Punkter som kan förbättras på Pioneer BDR-XD07TB

 • Långsammare inspelningshastighet för Blu-Ray
 • Mjukare hölje

3) Verbatim Slimline: perfekt om du är på språng

Den sista enheten i vår jämförelse kommer från ett märke med lång erfarenhet.

Vi talar om Verbatim Slimline, ett mycket intressant alternativ med tanke på prisvärdheten. För drygt 110 euro kan du köpa en superlätt extern blu-ray inspelare och spelare som är perfekt att ta med dig överallt.

Det första vi vill lyfta fram är enhetens låga vikt, eftersom Verbatim väger drygt 200 gram och har en platt, kompakt design som inte tar upp mycket plats. Som du kan se är vikten mycket lik Pioneer, som också har samma fickmodell.

Hårdvarugränssnittet är USB 3.2 Gen 1, kompatibelt med USB 2.0. När det gäller det operativsystem som stöds måste det vara Windows XP, Vista, 7 eller högre och Mac OS X10.6 eller högre.

Ett annat särskiljande element jämfört med andra konkurrerande modeller är att den är utrustad med en 25 GB Verbatim Blu-ray-skiva. Dessutom är den kompatibel med alla CD-, DVD- och Blu-Ray-format. Precis som sina två rivaler är den också M-Disc-kompatibel.

Man får dock inte glömma att det är en mindre enhet, så inspelningshastigheten är lägre jämfört med Verbatim och ligger kvar på 6X. När det gäller det interna minnet har det 512 MB.

Slutligen har den stöd och kvalitetsgarantier från Verbatim, ett av de mest erkända företagen inom sektorn för läsare, inspelare och elektroniska spelare på marknaden.

Fördelar med Verbatim Slimline:

 • Låg vikt
 • Ekonomiskt pris
 • Mångsidighet och kompatibilitet med flera operativsystem
 • Superliten storlek, perfekt för resor

Nackdelar med Verbatim Slimline:

 • Litet internminne
 • Långsammare förbränningshastighet

external blu ray driver 3

Användbara tips för att välja den bästa externa Blu-ray-spelaren

Externa Blu-ray-spelare är inte de vanligaste enheterna som vi vanligtvis har hemma, och det kan innebära att du inte är lika tekniskt kunnig när det gäller vilka aspekter som är viktigast. För att hjälpa dig med detta beslut svarar vi på några av de vanligaste frågorna som köparna ofta ställer innan de väger olika alternativ mot varandra:

Lätt att bära

Du kan välja en spelare i fickformat eller en lite större spelare med ett fysiskt medium. Externa blu-rayspelare har fördelen att de ofta är ett populärt val för resor, om du måste resa och behöver ta med dig den.

En annan faktor som kan påverka ditt beslut är därför dimensionerna och utrymmet som den tar upp. Som du har sett i den här jämförelsen är vissa modeller mycket små, medan andra är större, men har också mer avancerade funktioner.

2-i-1-apparater

De tre modeller som vi har analyserat i den här artikeln kombinerar båda funktionerna, men alla behöver inte göra det. Det är dock sant att det blir allt vanligare att hitta apparater som inte bara läser blu-ray utan också spelar in. I det här fallet kan du kontrollera om de spelar in i 4K, Full HD eller andra upplösningar.

Kompatibilitet med operativsystemet

Se till att den externa blu-rayspelaren eller spelaren du väljer är kompatibel med operativsystemet på den dator som du ska använda den på. De flesta har stöd för både Windows och Mac OS, men du bör kontrollera vilken version de är kompatibla med.

Maximal läshastighet

Det finns ingen standardparameter som avgör vilken hastighet som är lämplig, även om det är vanligt att hitta modeller vars uppspelnings- och bränningshastighet för Blu-Ray är omkring 6X. Du vet att de flesta externa blu-rayspelare också kan spela in, men uppspelningshastigheten och inspelningshastigheten behöver inte nödvändigtvis vara densamma. Hastigheten varierar också beroende på formatet, så samma enhet kan spela in eller spela upp i olika hastigheter beroende på om det är en CD, DVD eller Blu-ray.

external blu ray driver 1

Asus, Pioneer eller Verbatim: vilken ska vi välja?

Som du kan föreställa dig finns det inget perfekt, universellt val. Det beror på dina huvudsakliga behov och ditt budgettak. De begränsningar du har avgör hur du prioriterar varje beslutskriterium, och det kan innebära att det som vi anser vara det bästa alternativet inte är det bästa alternativet för dig.

Vi anser att Pioner har bäst värde för pengarna. Även om den inte uppnår lika hög inspelnings- och uppspelningshastighet som Asus, innehåller den mycket intressanta funktioner som förbättrar läsarens prestanda, till exempel Power Read eller PureRead 3+.

I detta avseende slår den Verbatim, som saknar dessa avancerade funktioner, men priset är ännu lägre. Dessutom kan du välja den i två olika färger, medan Verbatim endast finns i svart.

Men som sagt, det kan hända att du behöver en läsare som inte är lika bekväm att bära med sig, men som kräver högre hastighet. I så fall bör du definitivt välja Asus, vars hastighet når en nivå som är ovanlig för externa Blu-ray-enheter i den här prisklassen.

I vilket fall som helst är de alla under 200 euro, men skillnaden mellan Asus och dess två rivaler är mer uttalad. Om du fortfarande är osäker rekommenderar vi att du läser de åsikter som användarna har lämnat om varje modell på Amazon.