Saltar al contenido

De’Longhi Dinamica vs Krups Espresseria – Det mest kompletta utbudet av superautomatiska kaffemaskiner

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria

Att veta vilken kaffemaskin som är rätt för dig bland de många olika alternativen är ibland en komplicerad uppgift om du inte är bekant med de tekniska begreppen. Här hjälper vi dig med en analys där vi jämför prestanda hos två mycket intressanta superautomatiska kaffemaskiner: De’Longhi Dinamica Vs Krups Espresseria. Är du redo att ta reda på vilken av de två som passar bäst för dig? Håll dig uppdaterad!

Första överväganden

Först och främst måste vi klargöra ett begrepp för att undvika missförstånd. De två huvudpersonerna i vår granskning är serier av kaffemaskiner, inte specifika produkter. För att fokusera artikeln kommer vi dock att jämföra en representativ modell från varje serie, men det kan finnas vissa delar som varierar från en modell till en annan:

 • De’Longhi Dinamica LatteCrema
 • Krups LattEspress, även känd som Quattro Force

De’Longhi Dinamica Vs Krups Espresseria: Höjdpunkter

Först ska vi kortfattat beskriva de viktigaste fördelarna med varje modell, som vi sedan förklarar i detalj i jämförelsen.

Höjdpunkter i De’Longhi Dinamica

 • Modern pekskärm
 • Kvarn i rostfritt stål
 • Hög grad av anpassning
 • Bra kraft och tryck
 • Dubbel kaffetut
 • Hög tankkapacitet
 • LatteCrema
De'longhi - Cafetera superautomática, función cappuccino, negro
 • Panel de control táctil con pantalla LCD
 • LatteCrema System, prepara bebidas con leche automáticamente
 • Función de limpieza automática integrada en deposito de leche y cafetera
 • Función "MY", memoriza bebidas personalizadas
 • Funciona con café en granos y con café molido

Krups Espresseria plus poäng

 • Bra pumpstyrka och tryck
 • Mer kompakt design
 • Lätt att använda
 • Mjölkbehållare ingår
 • Cappuccino-system med en knapptryckning
 • Bra värde för pengarna
KRUPS Espresseria Latt, Tanque 1,7 L, 1450 W, Cafetera de grano de acero, Trituradora, Cappuccino de un solo toque, Limpieza automática, Presión de 15 bares, Hecho en Francia YY4201FD
 • UN CAFE SIEMPRE PERFECTO: máquina automática de café de grano con molino para café espressos y alargados de calidad profesional, control de molienda y temperatura, 2 tazas simultáneas
 • CAPPUCCINOS SIEMPRE DE EXCEPCIÓN con solo pulsar un botón, gracias al sistema One-Touch-Cappuccino y al frasco de leche integrado
 • UNA MÁQUINA SIEMPRE LIMPIA: una limpieza completa y automática de la máquina ultra simple, sin intervención humana: inserte una pastilla y ejecute el programa, la máquina se encarga de todo
 • UNA MÁQUINA SIEMPRE LISTA: Pantalla LCD intuitiva con rueda de selección para un uso muy fácil
 • Reparabilidad de 15 años. Garantía de 2 años. Fabricado en Francia

De’Longhi Dinamica vs Krups Espresseria: Fullständig jämförelse

Nu när du vet vilka två modeller du ska fokusera på ska vi jämföra de valda modellernas prestanda i olika avseenden som kan påverka ditt beslut:

Effekt och pumptryck

Tekniskt sett är två av de enklaste faktorerna att jämföra effekt och pumptryck. Och i det här fallet finns det inga skillnader. Båda kaffemaskinerna har en effekt på 1450 watt.

Därför är de båda kaffemaskinernas prestanda i detta avseende mycket lika, eftersom de båda har samma maximala effektkapacitet. Detsamma gäller för pumptrycket, som är 15 bar, vilket är vanligt för den här typen av kaffemaskiner.

Slipgrad och justerbar temperatur

Vi förnekar inte att allt som kan regleras manuellt för att göra kaffe precis som vi vill ha det är en mycket positiv aspekt. Båda kaffemaskinerna gör det möjligt att reglera temperaturnivån, även om De’Longhi har 5 nivåer jämfört med Krups 3.

När det gäller kaffekvarnen är De’Longhi återigen vinnare med 7 nivåer, medan Krups bara har 3.

Utformning och utseende

Vid en första anblick är det lätt att se att de två kaffemaskinerna skiljer sig åt. Det första vi ser är att medan De’Longhi har en övervägande svart design är Krups silverfärgad. En annan märklig aspekt är att De’Longhi-modellen har mjölkskummaren på höger sida, medan Krups har den på vänster sida.

Dessutom är De’Longhi-kaffemaskinen längre och smalare, och den är också något tyngre, cirka 9 kilo jämfört med 7,5 kilo för Krups.

Den centrala delen är också annorlunda utformad. Det börjar med att den ena har knappar och den andra inte. Krups kaffemaskin har färre knappar, två på varje sida och ett hjul i mitten, och ingen pekskärm, till skillnad från De’Longhi som erbjuder fler valmöjligheter.

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria_4

Förinställda program

Vi fortsätter att prata om graden av personalisering som vi kan ge vårt kaffe med varje kaffemaskin, och i det här fallet identifierar vi några viktiga skillnader:

 • De’Longhi Dinamica: Den har funktionen «MY», med vilken du kan anpassa inställningen för varje dryck, mängden mjölk eller vatten och vilken typ av kaffe du vill ha.
 • Krups Espresseria: Det är möjligt att välja en av de 6 förinspelade dryckerna som kaffemaskinen har, även om det inte går att justera utanför dessa alternativ.

Dubbla utlopp

Som vanligt i många superautomatiska kaffemaskiner har både De’Longhi och Krups en dubbel kaffekopp, så att du kan påskynda serveringen av kaffe om du till exempel har gäster hemma.

Kapacitet för vatten- och kaffetank

Professionella kaffemaskiner har två behållare: en för vatten och en för kaffebönor. Om vi tittar på vattentanken rymmer De’Longhi 1,8 liter, vilket är något mer än Krups 1,7 liter.

Skillnaden är däremot något större när det gäller behållaren för kaffesump, som är 300 gram i De’Longhi och 275 gram i Krups.

Kvarn eller malet kaffe?

Kvarnen är en grundläggande del av en superautomatisk kaffemaskin och är till stor del ansvarig för kaffekvaliteten. I det här fallet är båda modellerna utrustade med en konisk kvarn i rostfritt stål.

Dessutom kan du använda redan malet kaffe om du har det, eftersom båda har ett fack för det.

Mjölksystem

Om du älskar kaffe där mjölk är huvudpersonen kommer du att bli intresserad av att veta att båda modellerna har en extra mjölkbehållare som redan ingår. De har också en skummare, men systemet är inte exakt detsamma.

De’Longhi har LatteCrema-systemet, med en automatisk rengöringsfunktion som är integrerad i skumkontrollknappen.

Krups Espressaria har däremot One-touch Cappuccino-systemet, med vilket du kan skapa cappuccino tack vare ångmunstycket, även om det inte värmer mjölken direkt.

Pris

Du vet redan att slutpriset kan förändras beroende på vilka erbjudanden som varje märke erbjuder, även om de båda ligger i ett mycket liknande ekonomiskt intervall. Därför är den vanliga skillnaden inte stor, även om den kan öka beroende på säsongsrelaterade rabatter.

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria_3

Toppförsäljning: de mest framgångsrika kaffemaskinerna på Amazon

Om du vill veta vilka shoppingupplevelser andra användare har haft innan du väljer är Amazon den bästa marknadsplatsen för att se det. Därför visar vi dig vilka Krups- och De’Longhi-kaffemaskiner som är mest populära bland användarna:

Krups

No products found.

De’Longhi

No products found.

 

De’Longhi Dinamica vs Krups Espresseria: Huvudsakliga slutsatser

Du vet att beslutet i dessa jämförelser kan variera beroende på varje användares behov. I det här fallet anser vi att De’Longhi Dinamica-serien är ett bättre alternativ.

Trots detta kan vi försäkra dig om att något av de två alternativen som vi här diskuterar ger utmärkta resultat. Så varför valde vi De’Longhi?

Ett av skälen till att du väljer en av dessa två kaffemaskiner är möjligheten att tillverka kaffe som cappuccino, mokka eller liknande. Och för den här funktionen tycker vi bättre om De’Longhi LatteCrema-systemet.

Å andra sidan har den större kapacitet för både vatten och kaffebönor och erbjuder ett större utbud av malningsnivåer att välja mellan. Vi tycker också att det är mer övertygande att den har en pekskärm där det finns fler alternativ, särskilt alternativet «MY» för personlig anpassning.

Slutligen, och med hänsyn till att det inte finns några skillnader mellan de två kaffemaskinerna när det gäller de mer tekniska kriterierna, såsom effekt, tryck och typ av kvarn, tippar vår våg till De’Longhis fördel.

Men som vi redan har sagt är det bara du som fattar det slutliga beslutet, och det kommer att bli rätt om du väljer något av dessa två alternativ.