Saltar al contenido

De’Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: Rekommendationer för att välja den bästa superautomatiska kaffemaskinen

De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150

Superautomatiska kaffemaskiner gör det möjligt att göra kaffe professionellt men hemma, varför de är ett av de mest intressanta alternativen för många människor. Men vet du vad du ska tänka på när du väljer rätt maskin? I den här artikeln analyserar vi skillnaderna och likheterna mellan De’Longhi Magnifica S vs Krups EA8150, två av de mest populära modellerna på marknaden. Det är dock viktigt att du först identifierar dina behov och följaktligen dina preferenser. Har du det, då kör vi!

De’Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: Mest relevanta skillnader

Låt oss börja med att hänvisa till de viktigaste skillnadsaspekterna mellan de två:

Justerbar kvarn i flera nivåer

Vi måste säga att du i båda kaffemaskinerna kan justera malningsgraden av kaffet. Systemet är dock olika. I De’Longhi sker justeringen med hjälp av ett hjul med vilket vi kan variera graden från en lägsta till en högsta nivå. I Krups kaffemaskin finns det däremot 3 malningsnivåer att välja mellan, men den är inte lika variabel som i De’Longhi kaffemaskin.

Accepterar du malet kaffe?

Båda kaffemaskinerna används för att brygga kaffe som är malet direkt tack vare en integrerad kvarn, så båda tar emot kaffebönor. De’Longhi kan dock även användas med förmalet kaffe direkt, för vilket den har ett separat fack från kaffebönbehållaren.

Behållare för kaffesump: maximal kapacitet

Den maximala volymen som kaffesumpbehållaren kan rymma varierar i båda fallen, där De’Longhi-kaffemaskinen har en större volym. Denna modell har en volym på 14 jämfört med 9 för Krups kaffesumpbehållare.

De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150_4

De’Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: Gemensamma punkter

Nu analyserar vi de delar där vi inte finner några eller mycket få skillnader:

Tryck och maximal effekt

Trycket är en av de viktigaste aspekterna av en kaffemaskin, eftersom det är nyckeln till att utvinna så mycket arom som möjligt. I det här fallet når båda kaffemaskinerna upp till 15 bar tryck, vilket gör att de presterar bra i detta avseende. Faktum är att om man ska vara ärlig så ger alla kaffemaskiner med ett tryck på mer än 9 bar ett bra resultat.

Om vi tittar på effekten kan vi se att båda maskinerna har samma tillförda effekt på 1450 watt, vilket tillsammans med det faktum att de har samma tryck innebär att resultatet blir mycket likartat i båda de superautomatiska kaffemaskinerna.

Hur är kvarnen utformad?

För att mala kaffet har båda maskinerna en konisk kvarn, vilket är den vanligaste typen. Den här kvarnen kan kalibrera malningsgraden mer exakt.

Uppvärmning med termoblock

En annan av de mest slående likheterna mellan de två kaffemaskinerna är Thermoblock-systemet, med vilket kaffemaskinen når den ideala temperaturen för att brygga kaffe på ett så optimalt sätt som möjligt.

Tankvolym

Båda kaffemaskinerna arbetar med kaffebönor och har ett 250-grams kaffebönfack. De har därför samma kaffekapacitet, vilket innebär att de kan brygga ungefär samma kaffesorter.

När det gäller vattentanken har de också samma maximala volym på 1,8 liter. På så sätt kan de två kaffemaskinerna brygga samma mängd kaffe.

Dubbla kaffekoppar

Om du vill göra två espressokaffe samtidigt kan du göra det i båda maskinerna, eftersom de båda har en dubbel kaffekopp för detta ändamål. Dessutom kan man också göra längre kaffesorter med hjälp av båda i samma kopp.

Gillar du cappuccino?

Båda modellerna gör det möjligt för dig att tillreda cappuccino, eftersom de har ett rör för att skumma upp mjölken och skapa ånga, så att du efter att ha förberett kaffet kan skumma upp mjölken för att skapa en grädde och färdigställa ett mer genomarbetat kaffe.

Automatisk rengöring

I båda kaffemaskinerna finns en automatisk rengöringsmekanism där själva maskinen rengörs invändigt. Detta håller den avkalkad och renare längre, vilket innebär en längre livslängd.

Försäljningspris

Som du kan se är likheterna mellan de två huvudpersonerna i vår recension större än skillnaderna. Därför är det logiskt att tro att försäljningspriset också är liknande, även om det kan variera beroende på de ekonomiska erbjudanden som varje modell har från tid till annan.

De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150_3

De’Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: Vilken kaffemaskin ska vi välja?

Efter att ha jämfört skillnaderna och likheterna har vi en tydligare uppfattning som gör att vi kan välja den mest lämpliga kaffemaskinen för oss. Du vet dock att valet kommer att bero på dina individuella preferenser och behov, varför det är viktigt att identifiera dem i förväg. Med andra ord behöver det beslut vi fattar inte nödvändigtvis vara det rätta för dig, även om det kan fungera som en vägledning.

Vi har särskilt valt De’Longhi kaffemaskinen, eftersom kvaliteten tycks oss vara något mer sofistikerad än Krups. När vi tittar på skillnaderna, som är det som har hjälpt oss att bestämma oss, finner vi att De’Longhi kaffemaskinen har en mer exakt malningsinställning än Krups.

Likaså är kapaciteten på malningsbehållaren också större, och både malet kaffe och kaffebönor kan användas. Men som du kan se ligger de två kaffemaskinerna verkligen nära varandra när det gäller tekniska egenskaper, så båda är ett bra val.