Saltar al contenido

De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200: Vilken superautomatisk kaffemaskin är bäst?

De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200

Kaffemaskiner är en av de apparater som har utvecklats och förbättrats mest under det senaste decenniet, till stor del på grund av användarnas växande efterfrågan. Numera finns det så många olika alternativ att det är svårt att välja om man inte vet vad man ska leta efter. Därför har vi förberett denna jämförelse så att du själv kan se vilken av de två superautomatiska kaffemaskinerna som är bäst. Vi talar om De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200. Läs hela vägen till slutet!

Begrepp som du bör känna till innan du börjar

Låt oss först och främst klargöra vad det innebär att vi har att göra med två superautomatiska kaffemaskiner. Om du inte visste det finns det olika typer av kaffemaskiner, som vi förklarar nedan:

  • Manuell: Som namnet antyder är det kaffemaskiner som inte har någon automatisk mekanism. Till exempel italienska kaffemaskiner.
  • Halvautomatisk: I den här typen av kaffemaskiner kombineras vissa automatiska mekanismer med andra manuella kontroller, till exempel mängden kaffe som ska serveras.
  • Automatisk: Den största skillnaden jämfört med de föregående är att kaffeutvinningen i dessa också styrs automatiskt.
  • Superautomatisk: Den här typen av kaffemaskiner utför inte bara hela processen utan maler också kaffet på plats.

De'Longhi Magnifica S Vs Philips 2200_1
De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200: Relevanta kriterier att ta hänsyn till

Vi kommer nu att jämföra varje kaffemaskins prestanda på de olika kriterier som kan påverka ditt beslut, för att göra det lättare för dig att göra ditt val.

Visuellt utseende

Vid en första anblick kan vi se att varje kaffemaskin har sin egen karakteristiska visuella linje:

  • De’Longhi Magnifica S: Den här modellen har en silverfärgad kontrollpanel som kontrasterar mot kaffebryggarens svarta färg och på vilken du kan använda olika knappar för att justera apparatens huvudparametrar. Den är också något tyngre än Philips kaffemaskin.
  • Philips 2200: Den här kaffemaskinen är helt svart, utan någon särskild del på kontrollknappen. Dessutom är skärmen i det här fallet beröringskänslig. Med andra ord finns det inga knappar, utan inställningarna görs med hjälp av beröring.

Pumptryck och maximal effekt

Den mer tekniska informationen gör det möjligt att jämföra två till synes identiska kaffemaskiner. En gemensam egenskap är att båda kaffemaskinerna har en pump med ett maximalt tryck på 15 bar, vilket är vanligt för den här typen av kaffemaskiner.

Och om vi tittar på effekten har de faktiskt inte samma effekt, men skillnaden är så liten att man knappt märker den. Kaffemaskinen från De’Longhi har en effekt på 1450 watt, jämfört med 1500 watt för Philips 2200.

Typ av kvarn

Kaffemaskinens kvarn är viktig för att uppnå en bra konsistens när du maler kaffe, och den är också en annan av de olika delar som finns i dessa två superautomatiska kaffemaskiner. De’Longhi Magnifica S har en kvarn i rostfritt stål, medan Philips 2200 har en keramisk kvarn. Även om de är olika, är båda lika giltiga.

Metod för uppvärmning av vatten

Att värma upp vatten är inte så enkelt som det kan verka. Faktum är att vattentemperaturen är en av de viktigaste faktorerna som påverkar kafferesultatet. Om den är för låg kommer kaffet inte ut ordentligt och om den är för hög bränns det. Och även om båda kaffemaskinerna har möjlighet att reglera den, gör de det på olika sätt.

För det första värmer De’Longhi-modellen med hjälp av Thermoblock-systemet som, beroende på vilken typ av kaffe du har beställt, endast värmer den mängd vatten som behövs för att göra kaffet. Philips 2200 däremot håller vanligtvis vattentemperaturen mellan 90 och 98 °C, och flödet regleras beroende på vilken typ av kaffe du har beställt.

Vattentank

Det finns skillnader i kaffetanken, men inte i vattentanken. I båda fallen är det 1,8 liter. Därför kommer mängden kaffe som kan göras med denna kapacitet att vara mycket likartad, även om det beror på hur länge du vill ha dem. Men i vilket fall som helst skulle det vara samma sak med båda kaffemaskinerna.

Inställning av malning

Alla gillar inte samma typ av kaffekvarn och alla kaffesorter kräver inte heller samma finhet. Det är därför lämpligt att välja kaffemaskiner med olika malningsinställningar.

I denna jämförelse är det värt att notera att skillnaden är ganska liten. Vi ger dock en liten fördel till De’Longhi, som maler kaffe på 13 nivåer, jämfört med 12 för Philips. För älskare av djupa L är även den minsta millimetern viktig för dem som älskar djupa L. Båda maskinerna kan naturligtvis ta emot malet kaffe om du redan har det.

Kapacitet för hela kaffetanken

En av de skillnader som vi fann är storleken på kaffebönorna. De’Longhi-modellen har ett 250 grams fack, vilket är en mycket vanlig kapacitet för den här typen av kaffemaskiner. Philips 2200 har dock en något större kapacitet på 275 gram.

Kaffe: kort eller lång

Traditionellt dricks kaffe antingen med kaffesump eller med mjölk. Det vill säga med mer kaffe eller mer mjölk. Det är därför inte ovanligt att det finns kaffemaskiner, som de två som vi analyserar, där det är möjligt att välja hur mycket kaffe man vill ha i koppen.

I både De’Longhi och Philips kan vi välja mellan två olika kaffestorlekar: espresso (eller kort) och lungo (eller lång). Dessutom har båda kaffemaskinerna två olika kaffekoppar, så att du kan tillreda två kaffesorter samtidigt.

Stav i metall

Vad är en god cappuccino utan ett krämigt mjölkskum? Även om det är ett extra tillbehör har fler och fler kaffemaskiner en metallstång för mjölkskumning som standard för att få en fantastisk crema i varje kaffe. I det här fallet gör båda det.

Lätt att rengöra

När du har använt kaffemaskinen är det bra att rengöra den efter varje användning. På så sätt förhindrar du att kafferester blir kvar i apparaten och smutsar ner nästa kaffe som du gör.

Våra två protagonister har ett enkelt rengöringssystem, eftersom både den avtagbara brickan och behållaren i båda fallen kan diskas i diskmaskinen. I båda fallen kan du dessutom använda en speciell avkalkningsprodukt då och då, även om du måste köpa den separat.

Värde för pengarna

Sist men inte minst tittar vi på priset för varje kaffemaskin. Även om de är mycket lika varandra är det sant att Philips kaffemaskin är dyrare utan ekonomisk rabatt, cirka 400 euro, även om dess funktioner är mycket lika dem hos konkurrenten. Därför ger vi segern till De’Longhi.

De'Longhi Magnifica S Vs Philips 2200_3
De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200: Vad är vår slutsats?

Vi avslutar jämförelsen och måste välja vilken av de två som vi tycker är den bästa superautomatiska kaffemaskinen. Man kan säga att både De’Longhi- och Philips-modellerna är två superautomatiska kaffemaskiner med hög kvalitet, teknisk innovation och bra valuta för pengarna.

Vi måste dock välja en, och det är De’Longhi Magnifica S. Det är sant att den inte ser lika teknisk ut som sin konkurrent, men den har ett intelligentare vattenvärmesystem, erbjuder en högre grad av kaffekvarn och i alla andra viktiga funktioner är den likvärdig med Philips.

Till förmån för den sistnämnda modellen är det värt att notera att kaffeavdelningen är något större, även om skillnaden inte är väsentlig. Dessutom är den något billigare, även om priset är mycket likartat, vilket gör att förhållandet mellan kvalitet och pris är lite bättre.

Kort sagt känner du nu till för- och nackdelarna med varje kaffemaskin, och det är upp till dig att göra det slutliga valet. Oavsett vilken du väljer kommer du att få rätt.

Det här är de mest sålda superautomatiska kaffemaskinerna

Slutligen, som vi brukar göra, visar vi dig rankningen av de mest sålda superautomatiska kaffemaskinerna på Amazon:

No products found.