Saltar al contenido

DeLonghi vs Krups: vilken superautomatisk kaffemaskin ska du välja?

DeLonghi Vs Krups

Det är ingen hemlighet att DeLonghi och Krups är två av de mest eftertraktade märkena av kaffemaskiner på marknaden. Det är ingen överraskning, eftersom båda modellerna har ett mycket attraktivt pris-kvalitetsförhållande och en rad riktigt intressanta funktioner. I den här artikeln jämför vi de båda märkena för att se vilket märke som har de bästa superautomatiska kaffemaskinerna, dvs. de som garanterar de mest professionella resultaten. Så om du är villig att känna till skillnaderna mellan DeLonghi vs Krups, läs vidare!

DeLonghi Vs Krups: Vad är en superautomatisk kaffemaskin?

Först och främst måste du veta vad vi talar om när vi talar om superautomatiska kaffemaskiner. Den här typen av kaffemaskiner är de som arbetar med kaffebönor, maler dem, tillsätter dem och kaffet kommer ut nybryggt och nymalet. I vissa modeller kan du också värma mjölken med ett ångtillbehör för att ge den en mer professionell touch.

Det finns många olika modeller av superautomatiska kaffemaskiner och de har olika funktioner och priser. För att vår granskning ska bli mer objektiv kommer vi att fokusera på två superautomatiska kaffemaskiner som tillhör samma ekonomiska kategori och har liknande egenskaper: DeLonghi Magnifica Evo och Krups Evidence.

Men senare kommer vi att berätta om alla de olika sortiment som erbjuds av vart och ett av de två märkena i vår recension.

DeLonghi Vs Krups_1

DeLonghi Vs Krups: skillnaderna mellan dem

Det första vi kommer att analysera är de viktigaste skillnaderna som kan hjälpa oss att välja vilken kaffemaskin som är bäst:

Behållare för kaffesump: olika kapacitet

Superautomatiska kaffemaskiner har en behållare för att samla upp kaffesump som inte har använts. I det här fallet har DeLonghi-kaffemaskinen större kapacitet än Krups, med 14n jämfört med 10n.

Vattentank: fördel för Krups

Förutom behållaren för kaffesump eller kaffebönor är vattentanken en viktig del av den här typen av kaffemaskin. Kaffemaskinen från DeLonghi har en vattenbehållare på 1,8 liter, vilket är mindre än Krups 2,3 liter.

Typer av kaffebryggning

Kaffetypen kan varieras beroende på din smak och dina preferenser. I superautomatiska kaffemaskiner är det vanligt att det finns en rad fördefinierade recept för att brygga olika typer av kaffe. DeLonghi-modellen har 7 recept, medan Krups-modellen har upp till 15 recept, vilket ger större mångsidighet.

Visuell linje

Design är ett av varumärkenas kännetecken och är också en av de första aspekterna som fångar vår uppmärksamhet. Kaffemaskinen från DeLonghi har en rundare och något mer kompakt design, medan Krups-maskinen är fyrkantig och mer voluminös.

Det känns som om det finns mer utrymme för koppen i Krups-maskinen, vilket kan ge intrycket att den är bättre, även om storlek inte är en indikation på kvalitet.

DeLonghi Vs Krups_4
DeLonghi vs Krups: gemensamma nämnare

Trots att de två kaffemaskinerna är av olika märken har de följande egenskaper gemensamt:

Bönmalning på flera nivåer

En av de saker som oftast efterfrågas av användare av den här typen av kaffemaskiner är att man kan justera malningen av bönorna.

Både Krups- och DeLonghi-kaffemaskiner gör det, men med olika mekanismer. Krups har tre nivåer av kaffekvarn, medan DeLonghi-maskinen har ett hjul för att reglera kaffekvarnen, och inga specifika nivåer som sådana.

Kapacitet för kafferummet

Om du inte visste det har de superautomatiska kaffemaskinerna en låda där du måste lägga hela bönor så att maskinen kan mala dem automatiskt.

Även om lådorna i Krups- och DeLonghi-modellerna inte har exakt samma kapacitet är skillnaden endast 10 gram, eftersom DeLonghi har en låda på 250 gram jämfört med 260 gram för Krups.

Kaffebryggning: kraft och tryck

Två av de viktigaste kraven från användarna är temperaturkontroll och ultrasnabb uppvärmning. I slutändan letar vi efter en maskin som sparar tid varje morgon. Dessa två märken uppfyller mer än väl detta krav. Och här måste vi också tala om barerna, dvs. det tryck som vattnet värms upp och cirkulerar i kaffemaskinen.

Båda modellerna har en effekt på 1450 watt, vilket innebär att vi kan dra slutsatsen att prestandan i detta avseende är densamma. På samma sätt är trycket 15 bar i båda maskinerna. För en god espresso krävs ett tryck på mellan 15 och 21 bar.

Värde för pengarna

Du vet redan att de två huvudpersonerna i vår recension har samma pris, mellan 500 och 550 euro. De är dyrare än en vanlig automatisk kaffemaskin, men det bör noteras att båda hör till det enklaste sortimentet av superautomatiska kaffemaskiner.

Automatisk rengöring av tanken

Ett annat gemensamt inslag i båda modellerna är det självrengörande systemet efter varje användning, för att garantera maximal hygien och för att inte förändra kaffesmaken. Det är dock tillrådligt att rengöra dem noggrant från tid till annan.

DeLonghi Vs Krups: versioner och sortiment av superautomatiska kaffemaskiner

Både DeLonghi och Krups har ett särskilt sortiment av superautomatiska kaffemaskiner:

DeLonghi: fyra sortiment

Det italienska varumärket saluför fyra olika serier av superautomatiska kaffemaskiner:

 • Magnifica: den enklaste att använda och den mest ekonomiska.
 • Dinamica: perfekt för dem som föredrar kaffe med mycket skum.
 • PrimaDonna: har en mer exklusiv premiumdesign.
 • Maestosa: Det är en enda kaffemaskin, men den är den mest kompletta i hela katalogen.

Krups: sju modeller

Krups delar inte upp sina superautomatiska kaffemaskiner efter sortiment, utan efter versioner och modeller, som kan delas in i följande kategorier:

 • Evidence: i normal och ekodesignutförande.
 • Intuition: preferenser och väsentligheter.
 • Arabica: standard och Latte
 • Roma: standardmodell eller med mjölkkaraff.
 • Milano
 • Pisa
 • EssentialDeLonghi Vs Krups_3

DeLonghi Vs Krups: Styrkor hos varje modell

Nu när vi har gjort en allmän jämförelse är det dags att titta på styrkorna hos de två modellerna som vi har tagit som referens för den här artikeln.

Krups Evidence: QuattroForce-teknik för att anpassa din dryck till dina behov

Den första modellen vi fokuserar på är Krups kaffemaskin, som delar vissa aspekter med DeLonghi-modellen, men skiljer sig på många andra.

Den här modellen har ett AutoClean-system som rengör tanken själv efter varje användning. Om du vill lägga till tillbehöret cappuccino finns det också tillgängligt.

Vi vill framhäva den stora mångsidigheten i den, tack vare de 15 recepten som finns tillgängliga. QuattroForce-tekniken gör det däremot möjligt att få en perfekt mald böna beroende på vilken typ av kaffe du väljer. ActiveSpeed-kvarnen är 20 % snabbare än andra modeller.

Liksom sin rival når den ett tryck på 15 bar, men har en större vattentank. Du kan också justera temperaturen i upp till 3 nivåer för varje bryggning.

24% RABATT
Krups Cafetera totalmente automática Evidence Evidence | Pantalla OLED con tecnología Barista Quattro Force | 12 cafés | 3 variaciones de té | capuchino con un toque | función para 2 tazas | negra
 • Grupo cervecero de metal Long life, solo con Krups Grupo cervecero fabricado en metal y no en plástico
 • 12 variantes diferentes de bebidas: espresso, espresso doble, ristretto, café, café doble, capuchino, capuchino doble, doble capuchino, doble macchiato, macchiato doble, americano, leche espumosa, 3 especialidades de té, funciones adicionales: espresso extra chupito y oscuro/extra fuerte, se puede seleccionar con cada bebida
 • Panel de control OLED intuitivo con controles táctiles hápticos, su bebida estará lista en poco tiempo y tendrá un control total sobre cada paso de la preparación de la bebida
 • Descubra la variedad de máquinas de café totalmente automáticas Evidence con el libro de recetas en línea disponible para descargar aquí mismo, en Más información técnica
 • Grupo cervecero de metal único El único Krups Grupo cervecero metálico que no contiene plástico en absoluto Krups Máquinas totalmente automáticas instaladas. Garantiza siempre un café caliente, un disfrute duradero del café, una larga vida útil y, sobre todo, se limpia de forma higiénica y totalmente automática

DeLonghi Magnifica Evo: med professionell mjölkskummarmaskin

Vi fortsätter med ett av de bästa alternativen för älskare av latte, skummat kaffe eller cappuccino. Vi talar naturligtvis om DeLonghi Magnifica Evo.

Tack vare den manuella mjölkskummaren och Latte Crema System är det möjligt att tillaga krämiga beredningar med en mycket professionell finish. Den har upp till 7 olika recept, beroende på hur mycket kaffe du vill ha.

När det gäller trycket når den totalt 15 bar, vilket gör att du kan tillaga espresso av hög kvalitet. Du kan till och med göra två espresson samtidigt tack vare den dubbla pipen.

Den har en färgskärm som är mycket intuitiv och lätt att använda, vilket också ger den ett mer tekniskt utseende. Slutligen vill vi lyfta fram tankens självrengörande funktion och möjligheten att ställa in hyllan och mjölkkannan i diskmaskinen. Båda dessa funktioner gör maskinen ännu bekvämare att använda.

12% RABATT
De'Longhi Magnifica Evo Cafetera Superatomática para Café y Cappuccino, ECAM292.81.B, Sistema LatteCrema, 7 Recetas, Negra
 • VARIEDAD DE BEBIDAS - Hasta 7 recetas de café con un toque, a partir de granos recién molidos
 • LatteCremaSystem para la preparación automáticas con leche. Facilidad de uso gracias al nuevo panel de control con iconos de colores
 • ESPUMADOR DE LECHE - Espumador de leche manual para preparaciones con leche o agua caliente para tés e infusiones
 • FACILIDAD DE USO gracias al nuevo panel de control con iconos de colores
 • FÁCIL LIMPIEZA - Fácil mantenimiento y limpieza, con función de limpieza automática y componentes aptos para el lavavajillas

DeLonghi Vs Krups: vår slutsats

Du har sett skillnaderna och likheterna mellan de två superautomatiska kaffemaskinerna från DeLonghi och Krups. Nu är det dags att välja rätt, och det beror på många faktorer.

En av dem kan vara om du redan har använt en kaffemaskin av dessa märken tidigare eller inte. Om du har det, kommer du att hålla dig till det märke du redan känner till, även om vi kan garantera att i det här fallet kommer båda att fungera bra.

I de flesta fall är priset ett annat kriterium för valet, men den ekonomiska skillnaden i det här fallet är mycket liten, så den är inte särskilt avgörande. Å andra sidan är det den enskilda kaffedrickarens smak och preferenser som är avgörande.

Om du vill ha ditt kaffe med mjölk eller gräddskum ska du välja DeLonghi-kaffemaskinen, som har Latte Crema-systemet. Om du däremot föredrar espressokaffe har Krups kaffemaskin fler recept att välja mellan.

Du kan också ta en titt på recensionerna av båda modellerna på Amazon. För att vara ärlig är DeLonghi-modellen något annorlunda, även om båda är mycket positiva.

Sammanfattningsvis: fundera på vilken av dem du tror passar bäst för dina möjligheter, så vet du vilken du ska välja.