Saltar al contenido

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30 – På jakt efter den bästa Xiaomi dammsugaren

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30_3

Xiaomi är ett av de varumärken som har diversifierat sin verksamhet under de senaste åren, och inte bara när det gäller mobiltelefoner och datorer, utan även hemelektronik. Så mycket att de har flera dotterbolag som fungerar som självständiga enheter och utgör ett eget varumärke, till exempel Dreame eller Roidmi. De har faktiskt blivit så stora att de konkurrerar på samma marknad. I den här recensionen analyserar vi en modell av varje märke för att jämföra deras prestanda. Vill du veta vilken modell som är mest komplett? Fortsätt läsa!

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30: köpguide

Om du är osäker på vilken av de tre modellerna du ska välja rekommenderar vi att du läser det här avsnittet noggrant. Vi kommer att analysera de viktigaste egenskaperna hos varje produkt, deras styrkor och mest utmärkande egenskaper, så att du kan se vilken som passar bäst för dina behov.

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30_2

Dreame T20 Pro: dessa är dess funktioner

Det första du bör veta om den här modellen är att om du ser den med «efternamnet» Mistral är det för att det är den europeiska modellen. Först och främst vill vi lyfta fram den stora sugkraften, som uppgår till 25 000 Pascals eller 150 airWatt, och som du kan reglera i olika hastigheter. Det finns också två batterier i Pro-modellen, vilket är en av de största skillnaderna jämfört med den enkla versionen. På så sätt fördubblar den sin autonomi till 140 minuter, med 70 minuter för varje batteri.

Dreame T20 Pro har också två olika huvuden, ett för hårda golv och ett för mattor. Den är också utrustad med en avtagbar moppmopp med två vattennivåer, så att du kan dammsuga och moppa. Och om du har husdjur hemma kommer du att bli intresserad av att veta att huvudborsten har en speciell anti-tangle-teknik för att förhindra att djurhåren stör apparatens effektivitet. En annan fördel är att du kan använda den som både kvast och handdammsugare.

En annan höjdpunkt är filtreringssystemet, som är uppdelat i fem steg. Dreame T20 Pro har å sin sida en 8-stegs bullerreduceringsteknik som förhindrar att ljudet överstiger 73-75 decibel. Slutligen bör vi påpeka att denna sladdlösa dammsugare har en LCD-färgskärm som ger den ett mycket mer tekniskt och modernt utseende.

Xiaomi G10: enastående funktioner

Den andra modellen vi analyserade är Xiaomi Mi Vacuum Cleaner G10, och som du kommer att se har den vissa likheter med Dreame dammsugaren. En av dem är den höga sugeffekten, som också når 150 airWatt och kan justeras i tre hastigheter. Den har också en skrubberfunktion gemensamt med sin «syster», för vilken den har en avtagbar mopp och en extra vattentank. Eller till exempel LCD-displayen där du kan se dammsugarens status i realtid.

När det gäller batteritid finns det fler skillnader. Xiaomi G10 har ett enda batteri med en drifttid på cirka 65 minuter. Du kan komplettera den med ett andra batteri, men du måste köpa det separat, eftersom det inte ingår som i den tidigare modellen.

Å andra sidan förbättrar det andra funktioner, t.ex. filtreringskapaciteten. Den här dammsugaren använder totalt 12 cykloner och ett HEPA-filter, vilket gör att den kan suga upp till 99,97 % av de finaste partiklarna. Den har också ett antal sensorer som gör att den kan känna igen vilken typ av golv den arbetar på och anpassa sugkraften därefter. Precis som Dreame kan Xiaomi G10 också omvandlas till en handhållen dammsugare.

Roidmi X30: framhävda egenskaper

Vi avslutar vår recension med att prata om det kanske minst kända Xiaomi-dotterbolaget i detta urval, Roidmi. Det är viktigt att klargöra att du i det här fallet kan välja mellan olika versioner av Roidmi X30: Pro, Plus och Storm. Vår granskning fokuserar dock på den enkla versionen. Det första som slår oss är att även om den också har en effekt på 150 watt, når den här dammsugarens motor ett sug på 26500 Pascals, vilket är högre än Dreames 25000 Pascals. Det är en dammsugare med Bluetooth-anslutning, vilket gör att du kan konfigurera den direkt via den tillhörande mobilappen.

Roidmi X30 arbetar också med cyklonteknik, och i det här fallet finns det 8 koniska separationscykloner som uppnår ett mycket konstant sug, vilket förhindrar att partiklar blandas med den utblåsta luften. När det gäller filtrering har Roidmi X30 sex nivåer av filter, inklusive HEPA-filter. När det gäller autonomi kan den köras i cirka 70 minuter, en egenskap som den delar med Xiaomi och som den också skulle dela med Dreame T20 om det inte vore för Pro-versionen, som innehåller två batterier. Laddningen av dammsugaren, som tar 2,5 timmar, är magnetisk.

NEX-V-rullen är vatten- och fläckresistent, vilket ökar dess effektivitet. Den har också en antibakteriell jonisk beläggning, så du behöver inte byta borste varje gång du använder den. En av fördelarna med att den slår sina konkurrenter är att den här borsten har LED-lampor i borsthuvudet. Slutligen har den här dammsugaren även skrubbarfunktion, med en magnetisk vattentank som är lätt att fästa på dammsugarens kropp. I den här tanken absorberar mopparna vattnet så att de alltid är fuktiga men inte droppar.

Slutsats: Vilken sladdlös dammsugare från Xiaomi är bäst?

Det är värt att notera att de tre modellerna är mycket lika varandra, särskilt Dreame T20 Pro och Xiaomi G10. Både när det gäller funktioner och pris är skillnaderna mellan de två små. Vi hittade några fler i Roidmi X30, som i allmänhet har högre prestanda men som kostar mer. Om du föredrar att betala lite mer för en dammsugare med bättre sugkraft, ett mer komplett huvud och ett superstarkt filtreringssystem rekommenderar vi att du väljer Roidmi X30.

Men om du inte vill eller har råd med ett så högt pris är Dreame T20 Pro och Xiaomi G10 också mycket bra alternativ. Likheterna mellan dem är mer uttalade, även om det finns vissa variationer. En av dem är designen. Dreame T10 Pro har ett blått rör, medan Xiaomi G10 har vita och silverfärgade nyanser med några röda detaljer.
Dreame T20 Pro är dock utrustad med dubbla batterier, vilket också innebär att den fördubblar Xiaomi G10:s batteritid. Så mellan de två billigare modellerna är vår rekommendation att välja Dreame. Men som vi alltid säger, beslutet är upp till dig.

Vilka faktorer ska man tänka på innan man köper en sladdlös dammsugare?

Om du aldrig har stått inför detta beslut tidigare är det troligt att du inte vet vilka de viktigaste faktorerna är att fokusera på. Oroa dig inte, det är normalt. Här följer en kort förklaring av de viktigaste aspekterna för att hjälpa dig:

  • Filtreringssystem: Som du har sett har varje dammsugare ett annat filtreringssystem, även om de alla har cyklonteknik och HEPA-filter gemensamt. Försök så långt det är möjligt att kombinera dessa två egenskaper, vilket gör att du kan avlägsna fler mikropartiklar.Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30_1
  • Batteritid: Sladdlösa dammsugare har en begränsad batteritid. Vårt råd är att det ska vara minst 45 minuter. En bra lösning är att köpa ett extra batteri så att du alltid har ett laddat och redo att använda.
  • Sugkraft: Sugkraften hos varje dammsugare mäts vanligtvis i Pascals. Även om det inte finns någon minimiindikator bör sladdlösa dammsugare i mellanklassen, som de tre som presenteras i den här recensionen, ha minst 20 000 Pascals.
  • Ergonomi: Det rekommenderas inte att sladdlösa dammsugare av den här typen väger mer än 2,5 kilo. Anledningen till detta är att de också kan användas som hand- och upprättstående dammsugare för att rengöra höga områden, t.ex. gardiner. Om den väger för mycket kommer du inte att kunna hålla den länge och dess prestanda kommer att bli sämre.