Saltar al contenido

Dyson Airwrap vs Dyson Corrale: högeffektiv, innovativ kapillärteknik

Dyson Airwrap vs Dyson Corrale

Om du är ett Dyson-fan har du tur. Företaget har lanserat en ny version av Dyson Airwrap-stylern, vars främsta innovation är den teknik för värmefördelning som har införlivats för att minska skadorna på håret. Det är också värt att notera att de för inte så länge sedan också förnyade Dyson Corrale-redskapet, som du kan använda trådlöst. Om du är osäker på vilken av dem som är mest värd att köpa kan du läsa vår jämförelse. I den tittar vi på skillnaderna och styrkorna mellan Dyson Airwrap vs Dyson Corrale. Håll ögonen öppna!

Dyson Airwrap vs Dyson Corrale: Köpguide

Vi har redan visat några av de viktigaste fördelarna med de två huvudpersonerna i vår recension. Nedan förklarar vi hur de båda företagen presterar i varje aspekt som är relevant för köpbeslutet och definierar vem av de två som vinner i varje omgång.

Dyson Airwrap Vs Dyson Corrale_3

System för värmetillförsel: Coanda-effekt

En av de viktigaste aspekterna som Dyson har infört i sin nya generation av stylingmaskiner är den aerodynamiska, cykloniska Coanda-tekniken. Det innebär att den inte utövar extrem värme som bränner håret, utan fungerar på grundval av mildare varmluft, men ger samma resultat.

Effekten av Coanda-tekniken kombineras med Dyson V9 digitalmotor, så att luften används för att linda håret runt stylern eller borsten utan att bränna det. För att göra detta har Dyson V9 digitalmotor ett 13-bladigt pumphjul som roterar med upp till 110 000 varv per minut och uppnår en effekt på 3,2 kPa.

Vinnare: Dyson Airwrap

Trådlös eller sladdlös användning

Att kunna ta med sig plattången överallt och till och med använda den i bilen är en riktig bonus. Dyson Corrale har en viktig ny funktion jämfört med andra plattänger, nämligen möjligheten att använda den sladdlöst i en halvtimme. Dyson Airwrap, å andra sidan, måste anslutas för att användas, precis som de flesta andra plattänger.

Vinnare: Dyson Corrale

Temperaturinställning

Vi måste vara helt ärliga och säga att både Dyson Airwrap och Dyson Corrale har ett system som automatiskt kan styra och reglera värmen så att den aldrig överskrider den optimala temperaturen.

Den största skillnaden är att Dyson Airwrap också har ett konstant flöde av kall luft. Dyson Airwrap mäter luftflödets temperatur mer än 40 gånger i sekunden och överstiger aldrig 150 grader.

I fallet Dyson Corrale är mätningen cirka 100 gånger per sekund, så temperaturkontrollen är total. Även om Dyson Corrale mäter fler gånger per sekund är det Dyson Airwrap som erbjuder fler nivåer av värmejustering. Det finns 4 för Dyson Airwrap och 3 för Dyson Corrale (165°, 185° och 210°).

Vinnare: Dyson Airwrap

Funktioner ingår

Vi har tidigare talat om fördelarna med Dyson Corrale, en plattång som även kan skapa vågor och lockar med hjälp av specifika tekniker.

Men Dyson Airwrap går längre. Det är en enhet som kan användas som en styler, plattång eller hårtork, så dess mångsidighet är mycket större. Den enda nackdelen är att det på grund av dess mångsidighet kommer att ta längre tid att lära sig alla användningsmöjligheter.

Dessutom kan den användas på både vått och torrt hår, medan Dyson Corrale endast är lämplig för torrt hår.

Därför är den kompatibel med totalt 12 tillbehör, inklusive en rad olika borstar och stylingverktyg. Om du vill utnyttja den här modellens potential på bästa sätt är det bäst att köpa den med så många tillbehör som möjligt.

Vinnare: Dyson Airwrap

Digital display

Det blir allt vanligare att hitta apparater med digitala displayer, även om de är små. Dysons plattång har lite mer högteknologiska funktioner än stylern, till exempel en liten OLED-skärm på vilken du kan kontrollera den återstående batterinivån och temperaturkontrollen.

Vinnare: Dyson CorraleDyson Airwrap Vs Dyson Corrale_3

Tillbehörssats

Den multifunktionalitet som vi har talat om beror främst på de olika tillbehör som du kan använda. Det är dock värt att förklara vilka typer av tillbehör du kan hitta när du köper Dyson Airwrap, som inte finns på Dyson Corrale.

Du kan välja mellan fem stylingverktyg i olika storlekar, beroende på hårets längd, och sex olika borstar. Dessa inkluderar en liten rundborste, tre rakborstar, en större rundborste och en stylingborste. Du kan också köpa ett tillbehör som är avsett för att torka håret.

Vinnare: Dyson Airwrap

Automatisk avstängning efter 10 minuter

Dyson Corrale har en mängd tekniska funktioner som ger den ett modernare utseende och känsla. En av de mest avancerade funktionerna som du bara hittar på Dyson Corrale är möjligheten att automatiskt stänga av efter mer än 10 minuters inaktivitet.

Säkerheten är av största vikt när du använder en elektrisk apparat. Så förmågan att stänga av automatiskt, förutom att hjälpa till att maximera drifttiden, ger ökad säkerhet, för om du glömmer att stänga av den kommer den inte att vara på.

Vinnare: Dyson Corrale

Design att välja mellan

Det råder ingen tvekan om att Dysons apparater är lätta att känna igen på grund av produkternas estetik. Så det är ingen överraskning att både Dyson Airwrap styler och Dyson Corrale strykjärn finns i livliga färger.

Stylern finns i tre kombinationer: nickel/koppar, fuchsia/nickel och blå/koppar. Dyson Corrale finns i fem olika utföranden: koppar, lila, röd, fuchsia och blå.

Vinnare: Dyson Corrale

Detaljhandelspris

Det är sant att ingen av dessa apparater är de billigaste på marknaden, men det är ett av Dysons främsta kännetecken. Detta varumärke saluför produkter av hög kvalitet, men konkurrerar inte med priset.

Mellan de två modellerna har Dyson Corrale ett lägre pris, även om det är sant att dess mångsidighet är mindre. Dessutom är Dyson Airwrap kompatibel med olika tillbehör, men alla ingår inte. Priset kan därför bli högre.

Vinnare: Dyson Corrale

Dyson Airwrap Vs Dyson Corrale_3
Dyson Airwrap Vs Dyson Corrale: Vad är vår slutsats?

Vi tenderar att se på priset som det viktigaste beslutskriteriet. Ibland är det dock bättre att höja det ekonomiska taket lite om resultatet är värt det. Det är fallet här. Dyson Corrale är en plattång som även kan locka, men den är inte lika mångsidig som Dyson Airwrap, som inte bara stylar utan även vågar, plattar och torkar.

Den andra faktorn att ta hänsyn till är den värmeteknik som används, och här minskar Dyson skadorna på håret tack vare den förbättrade Coanda-effekten som är inbyggd i Dyson Airwrap.

Den utövar en mildare värme på håret och uppnår samma resultat utan att bränna det, vilket gör att håret lider mindre. Temperaturen kan också justeras på fyra nivåer, även om apparaten själv kan styra den automatiskt, precis som Dyson Corrale.

Hårtången är utrustad med fler tekniska egenskaper och funktioner, till exempel en OLED-display och automatisk avstängning. Den kan också användas trådlöst, vilket gör den mer mobil. De aspekter där Dyson Corrale överträffar sin konkurrent är dock av mer ytlig karaktär, medan Dyson Airwraps styrkor har en mer strukturell innebörd och därför är mer relevanta.

Som du vet bestäms köpbeslutet av ett antal kriterier som varierar beroende på individuella behov och begränsningar. Så det första vi rekommenderar är att du funderar på vilken typ av produkt du behöver beroende på ditt hårs hälsa, din livsstil och din budget.

Priset kan vara ett avgörande kriterium, möjligheten att ha samma apparat som lockar, rätar, vågar och torkar håret är mer värt. Så i det här fallet väljer vi Dyson Airwrap. För lite mer pengar får du en styler som kan räta ut, torka, locka och bölja i en och samma apparat.