Saltar al contenido

Dyson Airwrap vs Supersonic: Vilken Dyson-hårtork är bättre?

Dyson Airwrap vs Supersonic

När det gäller hårstyling är det viktigt att nämna Dyson Airwrap och Dyson Supersonic hårtorkar som de ledande verktygen. Faktum är att en av dem, Dyson Airwrap Multi-Styler, vann det prestigefyllda Allure Best of Beauty-priset 2022 för sin otroliga teknik för hårtorkning och styling.

Med tanke på båda verktygens höga prestanda kan det vara svårt att välja vilket som är rätt för dig. Jag har full förståelse för detta dilemma, eftersom jag själv har befunnit mig i denna situation. Så i den här artikeln kommer jag att avslöja de viktigaste skillnaderna mellan Dyson Airwrap och Supersonic – notera!

No products found.

Dyson Airwrap vs Supersonic: Hur skiljer de sig åt?

Vi börjar med att titta på de viktigaste skillnaderna mellan de två hårtorkarna, även om vi måste erkänna att termen «hårtork» inte gör rättvisa åt de olika funktionerna hos varje hårtork.

Olika kraft, överlägsen prestanda

Teoretiskt sett är en av de saker vi alltid tittar på först den maximala effekt som de två huvudpersonerna i recensionen når. I det här fallet bör du veta att Dyson Airwrap uppnår cirka 1 200 watt, medan Supersonic är 1 600 watt högre. Prestandan är dock densamma i båda fallen och i själva verket är multifunktionaliteten ännu bättre i Airwrap.

Natur: Vad är de utformade för?

I linje med föregående avsnitt är det viktigt att definiera vad varje enhet är, eftersom det kommer att göra det möjligt för oss att förstå skillnaderna mellan de två mycket bättre. Dyson Supersonic är en hårtork, utrustad med flera tillbehör som ger den mer mångsidighet, men dess funktion är att torka.

Dyson Airwrap, å andra sidan, kan definieras som en hårstyler, som kombinerar funktionerna hos en hårtork, styler och till och med en plattång. Med andra ord, förutom att torka håret fokuserar Airwrap på att skapa olika stilar, såsom att räta ut, locka och ge volym.

Design och estetik

Om de inte har samma funktionalitet är det självklart att de inte heller har samma design. Dyson Supersonic är en av de mest igenkännliga hårtorkarna på marknaden, på grund av munkformen på dess huvudkropp. Faktum är att detta skiljer den från sina konkurrenter, så ur ett företags synvinkel är det en ganska bra prestation.

Om man tittar på Dyson Airwrap är dess design mer som en styler eller strykjärn. Det är alltså inte en hårtork, utan en multifunktionell enhet för att hålla håret välvårdat. Vad de två modellerna har gemensamt är Dysons signaturfärg fuchsia, även om de finns tillgängliga i andra färger. Nyanserna är dock alltid desamma.

Värme och temperaturnivåer

Som du kan föreställa dig är Dyson alltid på hugget, och en av de egenskaper som kännetecknar alla deras produkter är teknisk innovation. Denna innovation innebär att det finns 3 värmeinställningar att välja mellan på Dyson Airwrap, som stiger till 4 på Dyson Supersonic. Eftersom det är en hårtork är det naturligtvis logiskt att luftflödet är större och därför har en bredare marginal för att expandera nivåerna. Naturligtvis har båda 3 hastigheter.

Tillbehör som ingår

En av de mest intressanta frågorna i båda fallen är att se vilka tillbehör de är utrustade med, eftersom dessa hjälper oss att veta vilken typ av hår var och en är mest effektiv för och hur många olika typer av frisyrer vi kan göra.

I detta avseende Dyson Airwrap . Den levereras med åtta tillbehör, inklusive fyra locktångar, en förstylingstork, en rund borste, en rätborste och en mjuk rätborste. Dyson Supersonic har däremot fem tillbehör, inklusive ett uträtningsmunstycke, en kam med bred tand, ett tillbehör för oregerligt hår, en diffusor och ett tillbehör för mjukt hår.

dyson airwrap vs supersonic 3

Dyson Airwrap vs Supersonic: Viktiga likheter

Här är de viktigaste likheterna mellan de två huvudpersonerna i recensionen:

Coanda-teknik

Om du är ett Dyson-fan vet du förmodligen vad den här unika Dyson-tekniken handlar om. Och om du inte är bekant med konceptet kommer jag att berätta för dig nu. Coanda-tekniken i Dyson-torkar, som Dyson Supersonic™ och Dyson Airwrap™, använder ett aerodynamiskt fenomen som kallas «Coanda-effekten» för att uppnå effektiva tork- och formningsresultat utan behov av extrem värme. Coanda-effekten avser tendensen hos en vätska, i detta fall luft, att dras mot en yta som gränsar till dess bana.

I Dysons torktumlare utnyttjas denna effekt så att luften drivs med en balanserad hastighet och tryck, träffar en böjd yta och fastnar på den. Detta gör att håret kan linda sig runt ytan och bilda den önskade frisyren, vare sig det är vågor, lockar, plattning eller föning, utan behov av extrem värme.

Kort sagt, Coanda-tekniken i Dysons hårtorkar använder den aerodynamiska effekten med samma namn för att uppnå tork- och stylingresultat utan behov av extrem värme, vilket ger en slät, glänsande och välvårdad finish.

De är joniska

En annan gemensam nämnare för Dyson Airwrap och Supersonic är att de båda har jonteknik, som är avgörande för att förhindra frissigt hår. Faktum är att det idag är svårt att hitta hårtorkar, stylers eller plattänger utan jonteknik, vilket gör stylingen mycket enklare och mer professionell.

Reglering av värme

Som nämnts ovan har båda modellerna oberoende värmereglering. Båda har 3 hastigheter och låter dig variera intensiteten, lufthastigheten och temperaturen för att passa din hårtyp och den stil du vill uppnå.

dyson airwrap vs supersonic 4

Dyson Airwrap vs Supersonic: Min slutliga slutsats

Slutligen måste vi bestämma vilken av de två hårtorkarna som är mer intressant om du funderar på att köpa en av dem. Den största skillnaden, och det som kommer att avgöra ditt beslut, är dock vilken funktionalitet du letar efter i en hårtork. Dyson Airwrap är en multifunktionell enhet som inte bara torkar utan också stylar, rätar ut, lockar och underhåller hår i praktiskt taget vilken form som helst.

Dyson Supersonic är en av de mest omfattande hårtorkarna som finns, men dess funktion är begränsad till torkning. Det är sant att de många olika tillbehören gör den till ett utmärkt alternativ för styling av olika hårstilar, men den har inte Airwraps multifunktionalitet.

Airwraps mer mångsidiga funktionella kapacitet gör den helt klart till ett dyrare verktyg, även om ingen av dem är särskilt billig, i Dyson-serien. Så tänk på vilken typ av enhet du behöver beroende på vilken typ av vård ditt hår kräver, eftersom detta kommer att avgöra ditt val.