Saltar al contenido

Dyson Corrale vs GHD Platinum+ Styler – En sladdlös plattång eller en med förutsägbar värmeteknik?

Dyson Corrale vs GHD Platinum+ Styler

Det finns ett stort antal olika plattänger på marknaden idag, och om du inte har en grundlig förståelse för deras tekniska egenskaper vet du kanske inte vilken du ska välja. Detta beslut påverkas också av vilken typ av hår du har. I vissa fall kan det faktiskt vara en faktor som utesluter många modeller, särskilt om ditt hår är bräckligt, mycket svagt eller mycket fint. I den här artikeln jämför vi två modeller från ledande märken som, även om de är mycket lika varandra, har några viktiga skillnader. Vi talar om Dyson Corrale Vs GHD Platinum+ Styler. Om du vill veta vilka varianter de har, missa inte vår recension!

Dyson Corrale: en sladdlös plattång som du kan ha med dig i handväskan

Den första huvudpersonen i vår recension har Dysons kvalitetsgaranti, som redan är en symbol för förtroende för många. Den största styrkan med denna plattång är att den kan användas trådlöst. Har en högteknologisk vakuummotor som hjälper till att enkelt räta ut håret, jämna ut det och göra det glansigare.

Den levereras med en 360 graders magnetisk laddare som hjälper till med snabbladdning. Den här funktionen är mycket användbar om du behöver använda plattången på morgonen, har precis tillräckligt med tid och har glömt att ladda den.

En annan viktig funktion är att den har tre värmeinställningar (165° C, 185° C och 210° C) som du kan välja beroende på din hårtyp och den stil du vill ha. Den har också ett system för snabb uppvärmning som värms upp på drygt 30 sekunder.

Estetiskt sett kännetecknas Dysons hårplättare av en mycket elegant och ungdomlig design tack vare kombinationen av fuchsia och silver. Den har en liten OLED-display där du kan se batterinivå, temperatur och laddningsstatus.

Säkerheten är en av de viktigaste frågorna när det gäller plattänger, och Dyson är inget undantag. Om du vänder på strykjärnet ser du en flygplanssymbol på baksidan som markerar en spak som kan dras upp för ett säkert batteriflygläge. Å andra sidan stängs den automatiskt av efter 10 minuter om användaren inte använder strykjärnet. Det är också värt att notera att den aldrig överskrider den optimala temperaturen tack vare det intelligenta värmekontrollsystemet.

Nu ska vi tala om hur det fungerar. De flexibla plattorna med 15 sektioner möjliggör optimal styling med mindre värme, vilket minskar värmeskadorna på håret med 50 %. Detta minskar i sin tur frissighet.

Som nämnts ovan kan Dyson Corrale användas sladdlöst. Den drivs av ett litiumjonbatteri med fyra celler, vilket ger den en drifttid på cirka 30 minuter, vilket räcker för att göra en daglig styling varje morgon.

Dyson Corrale Vs GHD Platinum+ Styler_1

Viktiga fördelar med Dyson Corrale

 • 30 minuters sladdlös användning
 • Intelligent värmekontroll
 • OLED-skärm
 • Tre värmeinställningar
 • Automatisk avstängning
 • Flexibla plattor för att minska hårskador
 • Snygg och attraktiv design
 • Lämplig för alla hårtyper och frisyrer
 • Perfekt för resor

 

GHD Platinum+ Styler: Oändliga sensorer och förutseende teknik

Vi fortsätter att analysera fördelarna med hårplättaren från GHD, ett av de ledande företagen inom hårvård.

I det här fallet är drivkraften i GHD Platinum+ Styler att den är utrustad med Ultra-zone-teknik, som är en av de senaste innovationerna inom värmestyling och garanterar värme genom alla plattor, vilket ger en vacker look och en mer märkbar glans.

Detta är en prediktiv teknik som övervakar plattornas temperatur upp till 250 gånger per sekund. Därför kan den förutse och förutse ditt hårs behov och anpassa sig till dem, vilket ger en personlig stylingupplevelse.

Dessutom har GHD Styler 2 oändliga sensorer som anpassar effekten, tjockleken på hårstråna och hastigheten för ett skräddarsytt resultat. Den håller en kontrollerad temperatur på 185 °C, vilket är den optimala temperaturen för att skapa en frisyr utan att skada håret.

Dess flytande plattor är perfekt riktade tack vare en patenterad axelkonstruktion och garanterar en glänsande finish där glidning uppnås utan att håret bryts eller dras. Den är också utrustad med ett värmebeständigt plåtskydd.

För att säkerställa att det inte finns några säkerhetsproblem har plattången ett automatiskt avstängningssystem som aktiveras om den upptäcker att den inte har använts på mer än 30 minuter.

Uppvärmningstiden är reducerad till cirka 20 sekunder. I det här fallet kan den inte användas som ett sladdlöst strykjärn, men vi vill lyfta fram kabelns längd, som är nästan 3 meter lång.

Dyson Corrale Vs GHD Platinum+ Styler_2

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos GHD Platinum+ Styler?

 • Ultra-zon prediktiv teknik
 • Optimal temperatur på 185ºC
 • Uppvärmningstid på 20 sekunder
 • Automatisk avstängning
 • Oändliga sensorer
 • 2,7 meter kabel
 • Justerade flytande plattor
 • Elegant design
 • Bra värde för pengarna

 

Teknik, nyckeln till att välja den bästa plattången

Som du kan se tar de två plattängerna hand om ditt hår som få av konkurrenterna. De använder dock inte samma teknik, vilket är en av de viktigaste skillnaderna mellan dem.

Plattorna på Dyson Corrale använder en flexibel mangan-kopparlegering (som ska skada håret mindre, vilket gör att det inte går sönder). Om vi fokuserar på GHD Platinum+ Styler är skillnaden att plattorna är solida med en keramisk beläggning.

En av de mest relevanta aspekterna är om den unika temperaturinställningen på GHD Platinum+ Styler, tillsammans med de keramiskt belagda plattorna, gör den till en mindre kraftfull plattång än Dyson Corrale.

Ärligt talat är det svårt att se skillnaden, kanske mer märkbart för mycket ömtåligt hår, som bör välja Dyson eftersom den har en lägre temperaturinställning.

Dyson Corrale vs GHD Platinum+ Styler: Hur är det med priset?

När vi har analyserat skillnaderna kan vi tänka oss att även om priset inte är detsamma, så ligger de i samma ekonomiska intervall.

Vi är dock förvånade över att prisskillnaden mellan Dyson Corrale och GHD Platinum+ Styler är större än vad vi skulle kunna tänka oss med tanke på att deras funktioner är ganska lika.

Dyson Corrale har en viktig fördel, nämligen att den kan användas trådlöst, vilket ökar priset avsevärt. Den gör det också möjligt att justera temperaturen, vilket GHD saknar.

Bortsett från denna variation har båda en mycket avancerad värmeteknik som ger lika tillfredsställande resultat. Dyson Corrale är dock mellan 50 och 60 % dyrare än GHD, en skillnad som kan vara ett stort hinder för många användare.

Dyson Corrale Vs GHD Platinum+ Styler_2

Dyson Corrale vs GHD Platinum+ Styler: Vilken plattång ska vi välja?

Det första du bör veta är att valet kan vara väldigt olika beroende på din hårtyp. Om ditt hår till exempel är extremt ömtåligt och har en tendens att gå sönder, är det bättre att höja din budget och välja Dyson, som har ett lågtemperaturläge som är viktigt om detta är ditt fall.

Dessutom har du redan sett att Dyson Corrale kan användas som ett sladdlöst strykjärn. Det är dock inte helt uppenbart för oss att detta i praktiken är en särskiljande funktion, eftersom du i de flesta fall kommer att använda den både med och utan sladd. Det kan vara fallet om du till exempel reser mycket.

En av de faktorer som har störst inverkan på användarens beslut är priset. GHD Platinum+ Styler är 50 % billigare, men det gör den inte mindre tillfredsställande.

Den prediktiva tekniken är idealisk för att förutse ditt hårs behov och anpassa sig till dem. Dessutom är GHD-garantin viktig, eftersom GHD är ett av de mest välrenommerade märkena på marknaden.

Så om ditt hår inte är för ömtåligt är vår rekommendation att välja GHD, som ger samma professionella resultat som Dyson men är mycket billigare. Men ingen känner ditt hår bättre än du själv, så valet är ditt eget.