Saltar al contenido

Dyson Pure Hot+Cool Link vs Philips AC4236/10 Connected 4000I: Vilken är den bästa luftrenaren?

Dyson Pure Hot+Cool Link vs Philips AC4236/10 Connected 4000I

Ventilation i hemmet är en av de viktigaste aspekterna av renlighet. Särskilt om det finns personer i huset med andningsproblem, känsliga för allergener eller med någon form av komplikation. I dessa fall är en luftrenare en lösning som gör att du kan hålla miljön helt ren hela tiden. Därför visar vi dig i den här jämförelsen två avancerade luftrenare som ger exceptionella resultat: Dyson Pure Hot+Cool Link vs Philips AC4236/10 Connected 4000I. Vill du veta vilken du ska välja ska vi berätta!

Dyson Pure Hot+Cool Link vs Philips AC4236/10 Connected 4000I: Vad är skillnaden?

Nu när vi har sett hur de är lika varandra fortsätter vi med att analysera de viktigaste skillnaderna mellan de två huvudpersonerna i vår recension:

Estetik

Om vi tittar på designen på varje renare kan vi se att det finns tydliga skillnader mellan dem. Dyson-modellen har en mer modern och oregelbunden estetik, med en bredare bas och en smal överkropp med en central fördjupning. Philips har å andra sidan designat en mer symmetrisk, cylindrisk renare.

Det är också värt att notera att Dysons renare är utrustad med en fjärrkontroll, till skillnad från Philips renare som endast kan styras, förutom manuellt, via appen.

De renar, och vad mer?

En av de viktigaste skillnaderna är att Dyson-modellen, förutom att vara en renare, även fungerar som fläkt och värmare. För att göra detta har den läget Jet Focus, med vilket vi kan välja två olika luftflöden för att aktivera personlig långvarigt uppvärmning eller snabb uppvärmning. Philips-modellen har däremot endast en luftreningsfunktion. Dysons luftrenare kan också rotera i 70 grader, vilket ökar dess mångsidighet.

Luftflöde

I själva verket är det inte så mycket skillnad när det gäller det maximala luftflödet som de uppnår, utan hur de mäter det. Dyson hävdar att dess luftrenare uppnår 20 l/s, medan Philips avslöjar att dess luftrenare uppnår 610 m3/h. I praktiken är de ganska lika i detta avseende.

Hastighetsnivåer

Både Dysons och Philips luftrenare har justerbara hastighetsinställningar, även om Dyson har en klar fördel i detta avseende. I den här modellen kan vi välja mellan 10 hastigheter, medan Philips har 4 olika hastigheter.

Pris

Om vi analyserar pris-prestandaförhållandet för de båda renarna måste vi erkänna att vi har blivit överraskade. Dysons luftrenare har ett högre pris, men skillnaden är inte särskilt märkbar med tanke på att det är en apparat med tre funktioner, eftersom den även har värme och ventilation. Den har därför bättre valuta för pengarna än Philips.

Dyson Purifier Hot+Cool Link vs Philips AC303610 Connected 3000I_3

Dyson Pure Hot+Cool Link vs Philips AC4236/10 Connected 4000I: Allt de har gemensamt.

Här är alla likheter mellan de två luftrenarna:

Automatisk justering

Du har säkert märkt att det här inte är två billiga luftrenare, och en av anledningarna till detta är att de kan justera reningsnivån efter varje rums egenskaper. För att göra detta har de en uppsättning sensorer som övervakar luftkvaliteten och justerar den så att den alltid ligger på den perfekta nivån.

Filtrering med hög effektivitet

Naturligtvis har båda luftrenarna ett högeffektivt HEPA-filter som kan hålla tillbaka mer än 99,95 % av partiklarna ungefär. Även om det inte är exakt samma typ av filter är prestandan utmärkt i båda fallen. Ändå är det rättvist att säga att Dysons luftrenare har HEPA 360 Glass, medan Philips luftrenare har HEPA H13-filtret.

Synkronisering med mobilappen

En av likheterna mellan de två modellerna är att båda kan synkroniseras med en mobilapp för att utnyttja sin fulla tekniska potential. Dyson Pure Hot+Cool Link kan anslutas till appen Dyson Link, som finns tillgänglig för både iOS- och Android-operativsystem.

Philips luftrenare synkroniseras med appen Air+. I båda fallen är det möjligt att hålla koll på hur rent ditt hem är tack vare den ständiga övervakningen de gör. Vi kan också programmera dem så att de aktiveras via appen, ändra deras inställningar eller upprätta en anslutning med de virtuella assistenterna Alexa och Google Home.

Digital display

Båda luftrenarna har en display på vilken du kan se nivån på luftkvaliteten. På Dyson-modellen är displayen placerad i botten av basen och är mindre än Philips display, som är placerad i toppen.

Nattläge

Om du vill slå på renaren på natten kan du göra det med båda modellerna utan att oroa dig för buller tack vare deras gemensamma nattläge. Faktum är att de i denna funktion inte bara minskar bullret genom att köra på lägre effekt, utan de tar också bort belysningen från skärmen.

Dyson Purifier Hot+Cool Link vs Philips AC303610 Connected 3000I_5

Dyson Pure Hot+Cool Link vs Philips AC4236/10 Connected 4000I: Vilken luftrenare är bäst?

Efter att ha granskat båda modellerna lutar vårt beslut åt Dyson Pure Hot+Cool Link. Det är en luftrenare som också är en fläkt och värmare, så dess mångsidighet multipliceras. Trots detta är den ekonomiska skillnaden i förhållande till Philips mindre än vad vi förväntade oss.

Det är värt att komma ihåg att vi har att göra med två märken med en stor tillförlitlighet och ett gott rykte på marknaden, så att någon av dem garanterar ett tillfredsställande resultat. Dessutom har Dysons luftrenare fler hastigheter att välja mellan, en modernare design och har en fjärrkontroll, vilket ger ytterligare en form av fjärrkontroll utöver appen.

Om du föredrar Philips renare kan du dock vara säker på att resultatet också blir mycket tillfredsställande. Filtreringskvaliteten som den erbjuder och det maximala luftflödet gör att huset förblir renare längre. Och precis som Dyson har den ett nattläge.

Så fundera på vilka funktioner som är prioriterade för dig och vad din budgetgräns är så blir det lättare att välja.