Saltar al contenido

Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic – Två högkvalitativa hårtorkar i en recension

Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic

Om du tvättar håret varje dag är en hårtork en oumbärlig del av ditt liv. Men även om du tvättar håret med några dagars mellanrum behöver du en effektiv, kraftfull och hållbar hårtork för att hålla ditt hår välskött. I den här jämförelsen tittar vi på skillnaderna och likheterna mellan Dyson Supersonic och Bellissima My Pro Ceramic, två hårtorkar av professionell kvalitet som inte kommer att svika dig. Så om du funderar på att förnya ditt och inte vet vilket du ska välja, håll dig uppdaterad på vår artikel!

Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic: Vad har de gemensamt?

Låt oss börja med att tala om vilka de viktigaste likheterna är:

Kall luft

En av de egenskaper som båda hårtorkarna har gemensamt är möjligheten att använda kall luft, om vi helt enkelt vill ta bort fukt eller om det är väldigt varmt och vi behöver mindre varm luft. Den är också mycket användbar för att fixa redan gjorda frisyrer, efter att ha sprayat hårspray, så att vi kan använda den för att ta bort den fuktighet som finns kvar efter att ha sprayat hårspray och hålla den fixerad.

Avtagbart filter

Båda hårtorkarna har ett avtagbart filter som kan rengöras. Det är tillrådligt att göra det minst en gång i månaden för att hålla torktumlaren i perfekt skick och förlänga dess livslängd så mycket som möjligt.

Längd på sladden

Ärligt talat har båda hårtorkarna en mycket bra sladdlängd jämfört med andra modeller. Båda är cirka 3 meter långa, vilket innebär att du kan använda dem i vilket rum som helst utan problem om det finns ett eluttag i närheten.

Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic 3

Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic: Alla skillnader

Låt oss nu titta på de viktigaste skillnaderna mellan de två modellerna, som är de som kommer att ha störst inflytande på ditt slutliga beslut:

Visuell linje

Vid en första anblick är det ganska lätt att se skillnaden mellan de två torkarna eftersom de har mycket olika utseende. Dysons torktumlare har en mer originell design, är mindre i storlek, vilket är särskilt märkbart i huvuddelen av kroppen, som är smalare än sin rival. Detta gör den i sin tur lättare och den har en estetik som vi personligen älskar.

Effekt

Torkens effekt påverkar aspekter som torkningshastighet, eftersom den definierar torkens förmåga att nå högre eller lägre temperatur, liksom luftutsläppskraften. I det här fallet måste vi säga att vi i praktiken märkte liten skillnad mellan de två modellerna, men i teorin finns det en.

Dyson Supersonic har en maximal effekt på 1 600 watt, men den enda information som märket tillhandahåller är att den har den digitala V9-motorn som snurrar med 110 000 varv per minut. Denna motor har dock en maximal effekt på 1500-1600 watt.

Bellissima My Pro Ceramic kan däremot nå upp till 2300 watt maximal effekt. Som vi har sagt är dock båda dessa produkter i praktiken mycket bra och det är svårt att märka skillnaden.

Hastigheter och temperatur

En annan viktig skillnad när du väljer hårtork är antalet hastigheter och den högsta temperaturen som vi kan välja. I det här fallet är det Dyson som vinner, som slår Bellissima på båda punkterna. Låt oss ta en titt på varför.

Om vi tittar på hastigheterna ser vi att Dyson Supersonic har 3 hastigheter, medan Bellissima-torktumlaren bara har 2. Skillnaden är att Dyson Supersonic har bättre prestanda för lockigt och format hår, tack vare alternativet med hög temperatur.

När det gäller temperatur ser vi också att det är Dyson som vinner. Den här torktumlaren har 4 hastigheter, från 28°, 60°, 80° och 100°. Med Bellissima My Pro Ceramic kan du välja mellan 3 hastigheter. I det här fallet tycker vi att det är intressant att välja mellan fyra temperaturer, så Dyson erbjuder mer mångsidighet.

Värmeteknik

Det är vanligt att varje märke utvecklar sin egen teknik, och i det här fallet är det inget undantag. Dyson Supersonic har Air Multiplier-teknik som genererar ett luftflöde med högre hastighet och mer tryck, men på ett mer kontrollerat sätt.

Bellissima My Pro Ceramic har keramisk teknologi som genererar en mildare värme samtidigt som håret hålls mer återfuktat.

Utrustning

De olika tillbehören som varje modell är utrustad med är en av de saker som ger varje hårtork sin egen identitet.

  • Dyson Supersonic har ett utjämningsmunstycke, en diffusor med borstningskoncentrator, en halkfri matta och en förvaringskrok.
  • Bellissima My Pro Ceramic har ett smalt munstycke och en diffusor, vilket inte är dåligt, men mindre välutrustat än Dyson.

Pris

Den största skillnaden mellan de två torkarna är utan tvekan priset. Vi vet redan att Dyson är ett dyrare märke, men den ekonomiska skillnaden mellan dessa två modeller motsvarar inte skillnaden i daglig användning. Faktum är att priset kan vara ett av de största nackdelarna för Dyson, eftersom funktionaliteten och prestandan hos de två torkarna är mer likartad.

Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic 2

Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic: Vilken hårtork rekommenderar vi?

Efter att ha jämfört skillnaderna och likheterna mellan de två hårtorkarna är det dags att bestämma vilken som passar bäst för dig. Det slutliga beslutet beror på ett antal personliga faktorer, men vi måste erkänna att oavsett vilken modell du väljer så är prestandan bra.

Dyson är dock en bit över Bellissima när det gäller kvalitet och kompetens. Både när det gäller optimeringen av den motor som ingår, den mer kompletta utrustningen och kvaliteten på själva materialet. Vi älskar det faktum att den är så lätt, eftersom den inte bara är lättare att hantera utan också lättare att transportera.

Den höga prislappen kan dock vara en nackdel för många som inte vill spendera så mycket pengar på en hårtork. Om denna aspekt är viktigare för dig är Bellissima My Pro Ceramic också ett bra och billigare alternativ. Den är inte riktigt lika bra som Dyson, men resultatet är också ganska tillfredsställande.

Tänk på dina prioriteringar så vet du vilken hårtork du ska välja. Du kan också läsa recensioner för varje produkt eller hålla utkik efter säsongsbundna erbjudanden.