Saltar al contenido

Dyson V10 Absolute Vs Motorhead: Två versioner av en väletablerad sladdlös dammsugare

Dyson V10 Absolute Vs Motorhead

Om du tänker på ett ledande varumärke inom sektorn för sladdlösa dammsugare är det troligt att Dyson är det första du kommer att tänka på. Det brittiska företaget har lyckats positionera sig som det absoluta riktmärket på den här marknaden, och det har man gjort tack vare sin strategi att satsa på perfektion snarare än kvantitet. Det vill säga, i stället för att ständigt marknadsföra nya produkter, ser man till att förnya och förbättra de produkter man redan har. I den här artikeln tar vi en titt på modellerna Dyson V10 Absolute vs Motorhead för att se vilken som är bäst. Läs hela artikeln till slutet!

Vem är varje Dyson V10 avsedd för?

I allmänna termer svarar vi på en av de största frågorna som uppstår när vi talar om sådana liknande modeller. Vi går in på likheterna och skillnaderna mer i detalj nedan:

Dyson V10 Absolute är perfekt för dig som vill…

 • Letar efter en mer omfattande sladdlös dammsugare
 • Har rum med många svåråtkomliga vinklar och vrår.
 • Har inget emot en högre finansiell insats
 • Har husdjur hemma

Dyson V10 Motorhead är idealisk om du…

 • Du behöver inte lika många tillbehör som Absolute
 • Du vill ha en mer ekonomisk dammsugare
 • Du föredrar en lättare dammsugareDyson V10 Absolute Vs Motorhead_3

Dyson V10 Absolute Vs Motorhead: gemensamma egenskaper

Låt oss titta på de kriterier där det inte finns några större skillnader mellan de två dammsugarna. Kom ihåg att de båda tillhör Dyson V10-serien:

Maximal räckvidd

I båda fallen kan du använda dammsugaren i högst 60 minuter. Tänk dock på att detta är i lågeffektsläge och kan minskas när du ökar sugförmågan. Du kan alltså välja mellan 3 olika strömlägen i en av de två modellerna.

Laddningstid

När batteriet tar slut bör du veta att det tar cirka 3,5 timmar att ladda upp det helt och hållet. Eftersom batteriet är detsamma i Absolute-modellen som i Motorhead finns det inga skillnader i detta avseende.

Multicyklisk teknik

En av funktionerna i Dysons sladdlösa dammsugare är 14 cykloner som utövar en centrifugalkraft som är tillräckligt kraftfull för att hålla partiklar åtskilda från luften som släpps ut. I båda fallen är de koncentriskt placerade.

2-i-1-modeller

Precis som de flesta sladdlösa dammsugare på marknaden kan både Dyson V10 Absolute vs Motorhead omvandlas till handhållna dammsugare. Du kan alltså använda dem för att rengöra olika områden i ditt hem och din bil, vilket gör dem ännu mer mångsidiga.

Ingen skrubbning ingår

Vi tänker inte förneka att vi väntar på att Dyson någon gång ska inkludera det extra skrubberalternativet i en av sina sladdlösa dammsugare, men för närvarande har ingen av V10:orna det.

Sugkraft

Dyson utrustar båda modellerna med samma digitala motor som kan snurra med 125 000 varv per minut, vilket ger en sugkraft på upp till 150 airWatt (aW) på båda modellerna.

Tömning och filtrering

Cyklonteknik fungerar som det första inloppsfiltret, som sedan åtföljs av ytterligare en uppsättning kraftfulla filter som kan hålla tillbaka upp till 99,99 % av partiklar ner till 0,3 mikrometer.

Och för att undvika direktkontakt med damm har båda dammsugarna ett system för enkel tömning som gör att du kan lägga skräp i dammbunken genom att trycka på en knapp.

Dyson V10 Absolute Vs Motorhead_2
Dyson V10 Absolute Vs Motorhead: skillnaden mellan dem

Därefter fokuserar vi på de viktigaste skillnaderna mellan de två huvudpersonerna i vår granskning. De är inte många, men de är relevanta:

Borstar och tillbehör

Vi har redan sagt att den aspekt där vi kommer att märka skillnaden mellan Absolute- och Motorhead-modellerna är den utrustning som ingår i dem. Nedan förklarar vi de olika tillbehör och borstar som du kan hitta:

 • Motorbar-borste: Detta är det senaste tillskottet i Dysons borstkatalog och kännetecknas av en typ av universell borst som gör att den kan användas på både hårda golv och mattor. Den justerar också automatiskt sugstyrkan beroende på vilken typ av golv den känner igen. Båda modellerna är utrustade med detta tillbehör.
 • Corner: är utformad för att rengöra smala områden, t.ex. sprickor, skarvar och hörn. Både Absolute- och Motorbar-modellerna har detta munstycke.
 • Flexibel arm: gör att du kan nå hörn som annars är svåråtkomliga. Endast på det absoluta.
 • Miniborste med motor: perfekt för rengöring av soffor och madrasser i ditt hem, och ingår endast i Absolute.
  Mjuk borste med roterande huvud: endast tillgänglig på Absolute.
 • Multifunktionsmunstycke: En annan gemensam komponent i båda dammsugarna är 2-i-1-tillbehöret, med ett brett munstycke och en borste.

Volym i fast ämnesbehållaren

Om du aldrig har använt en Dyson tidigare är detta märke allmänt känt för att ha en avfallsbehållare med hög kapacitet, men i det här fallet finns det en tydlig skillnad. Dyson V10 Absolute har en tank med en kapacitet på 760 ml, medan Dyson V10 Motorhead minskar den till 550 ml, vilket är cirka 30 % mindre.

Toppsäljare: de mest populära Dyson-produkterna på Amazon

Det är ingen hemlighet att Amazon är det största försäljnings- och distributionsnätverket för produkter idag, med global räckvidd. Just denna universalisering är nyckeln till att kontrollera olika åsikter från hela världen. Det är därför vi visar dig listan över de mest sålda Dyson dammsugarna. Den här informationen kommer att vara till stor nytta om du är osäker:

No products found.

Dyson V10 Absolute Vs Motorhead: Vilken är bäst?

Det är dags att välja den modell som bäst passar dina behov, som du vet kan variera beroende på ditt individuella fall och ditt hems särdrag. Det är uppenbart att dessa två hoovers är mycket lika varandra.

Skillnaderna är praktiskt taget begränsade till tankens kapacitet och den utrustning som ingår. Det första vi vill påpeka är att Dyson som bekant är ett dyrt märke. Faktum är att det för närvarande är det dyraste varumärket på marknaden i proportion till antalet användare.

Dyson V10 är däremot inte en överprisad dammsugare, kanske för att den har funnits på marknaden längre. Även när de lanserar nyheter höjer de inte priset alltför mycket. Det finns alltså en prisskillnad mellan Absolute och Motorhead, men den är inte överdriven.

Om vi tittar på de funktionella kriterierna är Dyson V10 Absolute en mer komplett dammsugare eftersom den är mycket bättre utrustad. Utbudet av tillbehör gör den till ett mer mångsidigt alternativ och med tanke på att den ekonomiska skillnaden inte är särskilt stor (för en Dyson) rekommenderar vi att du väljer den här modellen.

Därför, och även om det är ditt beslut, kan vi utifrån vår erfarenhet försäkra dig om att det inte är många tillfällen då Dyson marknadsför en dammsugare som är så komplett som V10 Absolute till ett pris som är mer likt konkurrenternas.

Du kan sedan dra dina egna slutsatser.