Saltar al contenido

Dyson V15 vs Rowenta X Force 11.60x – Jämförelse och recension

Dyson V15 vs Rowenta X Force 11.60x_6

Det finns fler och fler olika sladdlösa dammsugare och modeller att välja mellan, men alla erbjuder inte samma prestanda. Å andra sidan har de inte alla samma pris, och ibland är det svårt att hitta en bra balans mellan de två. I den här recensionen tittar vi på skillnaderna och likheterna mellan två av de mest sålda sladdlösa dammsugarna: Dyson V15 vs Rowenta X Force 11.60x. Båda tillhör ledande märken som är väldigt lika i många av sina funktioner, men med viktiga skillnader. Missa inte detta!

Dyson V15 vs Rowenta X Force 11.60x: Där de skiljer sig åt

Låt oss börja med att analysera de element där de skiljer sig åt, som är de som hjälper oss att bestämma oss i tveksamma fall:

Maximal sugeffekt

En av de viktigaste faktorerna när det gäller att avgöra prestanda hos en sladdlös dammsugare är dess sugkraft. Eftersom den inte är ansluten till elnätet är det sugkraften som avgör dess förmåga att absorbera mer eller mindre skräp. Och här finns det få dammsugare som kan mäta sig med Dyson.

Dyson V15 uppnår en maximal effekt på 230 airWatt, medan Rowenta X Force 11.60 ligger på 130 airWatt. Hyperdymmotorn som är monterad på Dyson uppnår en högre sugförmåga än Rowentas Digital Force-motor.

Batteriets livslängd och kapacitet

När det gäller sladdlösa dammsugare är det viktigt att titta på batteritiden – hur länge du kan använda den innan batteriet tar slut. I det här fallet erbjuder Dyson V15 en ungefärlig drifttid på 60 minuter, medan Rowenta ligger på 45 minuter.

För att vara helt rättvis kan dock drifttiden variera beroende på vilken effektnivå du väljer, så denna skillnad kan öka eller minska.

Tankkapacitet

Om vi tittar på den inre tankens maximala kapacitet går segern till Rowenta. X-Force 11.60x kan rymma upp till 900 ml, vilket är något mer än Dysons kapacitet på 760 ml. Det är värt att notera att båda dammsugarna har en mycket hög tankkapacitet, eftersom det vanliga genomsnittet ligger på cirka en halv liter.

Grönt ljus eller LED-ljus?

En av de mest utmärkande egenskaperna hos Dyson V15 är Slim Fluffy-huvudet, som avger ett grönt laserljus som gör det mycket lättare att se även den minsta dammfläck. I detta avseende ersätter Dyson de klassiska LED-lamporna på huvudhuvudet med detta effektivare belysningssystem.

Rowenta X Force 11.60 har LED-belysning, men har inte det sofistikerade belysningssystemet som Dyson har.

Dammdetektering och analys

En annan funktion i Dyson V15 som vi hittills inte har sett i andra dammsugare är den piezoakustiska sensorn som kan analysera storleken på partiklar på upp till 10 mikrometer i realtid. Den ger till och med en fullständig rapport om den smuts som sugits upp i slutet av städningen.

Flexibilitet

En annan av de egenskaper vi gillar mest med Rowenta X Force 11.60x är den flexibilitet som den erbjuder tack vare sitt ledade rör. Det kan böjas i rätvinkliga vinklar, vilket gör det lättare att rengöra svåråtkomliga områden, till exempel undersidan av soffan. Dyson V15 har däremot inte detta flexibla rör.

Pris

Det är ingen hemlighet att Dyson inte är känd för sina låga priser, men de kompenserar för det med teknik och innovation. Rowenta är inte heller det billigaste märket, men det är betydligt billigare än Dyson.

Dyson V15 vs Rowenta X Force 11.60x_4

Dyson V15 vs Rowenta X Force 11.60x: Viktiga likheter

Här tittar vi på de viktigaste likheterna:

3 effektnivåer

Även om den maximala effekten är olika i de båda dammsugarna har de en sak gemensamt, och det är att de kan justeras i 3 olika nivåer. Detta optimerar inte bara batteriets livslängd, utan är också ett sätt att spara energi genom att bara använda så mycket kraft som du behöver vid varje tillfälle.

2-i-1 dammsugare

Förutom att användas som kvastdammsugare kan både Dyson och Rowenta användas som handdammsugare. Detta ökar deras mångsidighet avsevärt, vilket gör det möjligt att rengöra en mängd olika ytor med endera av dem. Dessutom gör det faktum att de kan omvandlas till handdammsugare att vi även kan rengöra bilen.

Tillbehörskit

Mångsidigheten hos kvastdammsugare beror till stor del på de tillbehör som ingår i varje modell. I det här fallet har både Dyson och Rowenta en mycket komplett uppsättning tillbehör. Det är inte exakt samma, men det är mycket bra i båda fallen:

  • Dyson V15 är utrustad med High Torque-borsten med Hair Screw-teknik mot trassel, borsten med laserhuvud, den lilla motoriserade borsten, den mjuka borsten med roterande huvud, borsten för envis smuts och hörnborsten.
  • Rowenta X Force 11.60x är utrustad med Animal Turbo-borsten, ett spaltmunstycke, en möbelborste, ett extra filter och två extra borstar.

Digital display

En annan likhet mellan de två huvudpersonerna i vår recension är att de har en digital LCD-display på vilken vi kan se hur många procent av batteriet som återstår, den valda effektnivån eller om det finns några underhållsfel eller fel som måste åtgärdas.

Filtrering med hög effektivitet

Filtreringssystemet är viktigt för att upprätthålla en hygienisk miljö i alla dammsugare. Ännu mer för personer som är mer känsliga för damm och dammkvalster. I detta avseende är det värt att notera att båda dammsugarna har ett högeffektivt filtersystem, förstärkt av cyklonteknik.

Dyson V15 vs Rowenta X Force 11.60x_1

Dyson V15 vs Rowenta X Force 11.60x: Vad är slutsatsen?

Slutligen är allt som återstår att bestämma vilken dammsugare man ska välja. Visserligen är detta inte ett lätt beslut, eftersom det främst kommer att bero på de aspekter som är viktigast för oss. Om vi utgår från tekniska kriterier och prioriterar innovation, effektivitet och kraft är vår rekommendation Dyson V15. Hittills har vi inte hittat många dammsugare som kan överträffa den i förträfflighet och prestanda, och Rowenta kommer visserligen nära, men inte heller i närheten.

Men om ekonomi är viktigt för dig är Rowenta X Force 11.60x definitivt mer attraktiv för pengarna eftersom den är mer ekonomisk. Det är också en mycket mångsidig dammsugare, inte bara på grund av den goda tillbehörsutrustningen, utan också på grund av den flexibilitet den har.

Därför är det viktigt att du funderar på vilka aspekter av köpet som är viktigast för dig, eftersom det slutliga beslutet kommer att bero på det. Vad vi kan försäkra dig om är att oavsett vilken du väljer kommer resultatet att bli otroligt bra, eftersom båda har ett bra track record på marknaden och erbjuder en kvalitetsgaranti som är mer än bevisad.