Saltar al contenido

Dyson Vs Bosch – brittiska eller tyska sladdlösa dammsugare?

Dyson Vs Bosch

Det är självklart att både Dyson och Bosch dammsugare är utmärkta när det gäller kraft och kvalitet. Men vet du var de skiljer sig åt och vilken som ger mest valuta för pengarna? I den här artikeln jämför vi två mycket liknande modeller för att göra jämförelsen mer objektiv. Vi jämför särskilt Dyson V15 Detect och Bosch Series 8. Om du vill veta vilken av de två som är mest värdefull, läs vidare!

Dyson vs Bosch: två märken med lång erfarenhet

Till skillnad från andra jämförelser är det i det här fallet inte möjligt att säga att det ena varumärket är mer känt än det andra, eftersom båda har ett gott rykte. Bosch är ett av Tysklands största företag och har verksamhet i mer än 150 länder.

Förutom stora hushållsapparater lanserades många andra produkter på 1970-talet, t.ex. dammsugare. På den tiden hade de en stor inverkan på vardagen. Bosch står för teknisk perfektion, total tillförlitlighet och kompromisslös kvalitet.

Dyson är mest känd för sin imponerande serie sladdlösa dammsugare. Det beror främst på att företaget har positionerat sig som ett företag som står för exklusivitet och kvalitet snarare än pris. Dysons dammsugare kännetecknas av hög teknisk prestanda och teknisk innovation, även om de är ganska dyra.

1) Bosch Unlimited 8-serien: Rotation Clean-system och TurboSpin-motor

Vi börjar med att analysera de viktigaste fördelarna med Bosch dammsugare. Om du har andra verktyg från det här märket rekommenderar vi starkt att du väljer den här modellen, eftersom du kommer att kunna få ut det mesta av den.

Power For All Alliance-batteripaketet är kompatibelt med många enheter av samma märke, vilket gör att du kan återanvända det. TurboSpin-motorn ger också en autonomi på upp till 65 minuter i Eco-läget och precis som i Dyson-modellen kan du välja mellan tre hastigheter.

När det gäller tankkapaciteten är dammbehållaren endast 400 ml, vilket kan anses vara en nackdel jämfört med konkurrenten, eftersom du måste tömma den oftare.

En fördel är dammfiltret som absorberar nästan 100 % av allt fint damm och alla allergener, vilket ger renare luft. Dessutom har det hygieniska filtret en mycket lång livslängd och är lätt att rengöra med Rotation Clean-systemet genom att bara trycka på en knapp. Sist men inte minst är prestandan hos vissa borstar, t.ex. borsten för stoppning och mattor, det flexibla munstycket och den motordrivna turboborsten, enastående.

Bosch Unlimited Gen2 Serie | 8, Aspirador con batería, 3 Velocidades, Blanco
  • Power for all ALLIANZ: la batería es compatible con numerosos productos de Bosch y de otras marcas.
  • Boquilla suave para suelos duros con iluminación LED: para la limpieza suave de suelos duros como Parquet
  • 10 años de garantía del motor³: rendimiento duradero gracias a la tecnología de motor Bosch fabricado en Alemania.
  • Limpieza en todos los niveles: gracias a su amplia gama de accesorios, se elimina cualquier tipo de suciedad del suelo al techo. También se puede utilizar para limpiar el coche.
  • Sistema de filtro de cartucho: el aire de salida es gracias al 99,99 % de filtrado como el aire de la habitación.

2) Dyson V15 Detect: oöverträffad i teknik och sofistikering

Dyson V15 Detect Absolute är förmodligen Dysons mest omfattande dammsugare och en av de mest kompletta på marknaden idag. Men den är också en av de dyraste, och om du har köpt en Dyson tidigare vet du att det inte är ett billigt märke.

Även om det i det här fallet är motiverat. Det första man bör notera är den höga sugeffekten på 240 watt. Den goda prestandan beror främst på Hyperdymium-motorn, som förstärks av de 14 cyklonerna i Root Cyclone-tekniken.

Strömmen kan justeras i tre nivåer för att optimera batteriets livslängd, som kan vara upp till 60 minuter. En annan höjdpunkt för den här Dyson-modellen är borstarnas effektivitet. Huvudborsten är High Torque-borsten, som kännetecknas av sin anti-tangle-teknik. Dessutom har Dyson V15 Detect Laser Slim Fluffy, en nylonborste som avger ett grönt laserljus för att öka synligheten av partiklar i mörkare områden.

Förutom de två borstarna mäter den piezoakustiska sensorn som den är utrustad med partiklarnas storlek i realtid, och informationen överförs till dammsugarens egen display. Slutligen vill vi lyfta fram den stora tankkapaciteten på 760 ml.

Dyson V15 inalámbrico Detect vacío, Un Color
  • El láser revela el polvo microscópico. La aspiradora inalámbrica inteligente más potente.

Dyson vs Bosch: de viktigaste skillnaderna

Nedan följer en analys av de viktigaste skillnaderna mellan de två märkena i denna recension:

Sugkraft: Dyson är oslagbar

Även om många Bosch-modeller har en relativt kraftfull sugförmåga är det svårt att matcha Dysons sugkvalitet. Dyson V15 Detect har till exempel en sugeffekt som kan nå 240 luftwatt (aW).

Dammdetektering: laserteknik

I det här avseendet ligger Dyson före sina konkurrenter tack vare det laserljus som används för att förbättra synligheten av damm. Det finns bara en särskild modell där dammsugaren lyser grönt så fort den hittar områden med mer damm tack vare laserteknik, vilket verkligen är en stor innovation. Endast Dyson V15 Detect kan göra detta.

Batteri: Bosch förändrar spelet

Återigen är Dyson mer konsekvent. Båda märkena använder ett litiumjonbatteri, men det finns vissa skillnader när det gäller batteritid. Dyson har en liknande batteritid på 60 minuter för alla dammsugare, medan Bosch är mer föränderlig i detta avseende. Det finns alltså Bosch-modeller vars autonomi är reducerad till 30 minuter, jämfört med 90 minuter för andra.

Dammbehållare: bra storlek i båda fallen

Innehållet i dammbehållaren beror mycket på vilken modell du väljer, särskilt på Bosch-modellerna. Det finns modeller med 400 ml behållare och modeller med 900 ml behållare. När det gäller Dyson är det värt att notera hur bra de är i detta avseende, eftersom de flesta av deras dammsugare har en behållarkapacitet på cirka 760 ml.

Vikt: beror på modellen

Vikten är en viktig faktor för den här typen av apparater, eftersom kvastdammsugare i allmänhet också kan användas som upprättstående och handhållna dammsugare. En Dyson väger vanligtvis cirka 3 kg. Vikten på en Bosch beror däremot mycket på linjen. Till exempel är Athlet-linjen mycket tyngre än Unlimited-linjen.

Flexibilitet: liten fördel för Dyson

För att skilja det här tillbehöret åt bör du veta att flexibla slangar består av en serie skarvar eller kopplingar som gör att dammsugaren kan vara flexibel och slipper böja sig ner för att nå vissa låga områden.

Dyson har inga stävsugare som är flexibla som sådana. Detta har lösts genom att lägga till en komponent kallad «Low Reach» som fungerar som en koppling och anpassar sig till staven som önskat. Bosch-sortimentet har ingen flexibel dammsugare.

Pris: Bosch är billigare

Som vi redan har nämnt är Dyson ett av de dyraste märkena på marknaden, och märket konkurrerar inte med priset utan med avancerad funktionalitet. Därför är Dysons sortiment av dammsugare något dyrare än Boschs, även om skillnaden är mindre än för andra märken som Cecotec eller Xiaomi.Dyson vs Bosch

Dyson vs Bosch: viktiga likheter

Låt oss nu titta på de funktioner som Dyson och Bosch har gemensamt:

Ingen skrubbning

Det blir allt vanligare att hitta dammsugare med kvast som är utrustade med en avtagbar mopp och en extra skrubbar tank, men det är en funktion som varken Dyson eller Bosch har varit villiga att införa i sina modeller.

Olika effektnivåer

Var och en av de två märkena har olika intensitetsnivåer. I allmänhet kan dammsugaren ställas in på två eller tre olika hastigheter, beroende på hur mycket smuts som samlas på dammsugaren.

2-i-1 dammsugare

Både Dysons och Boschs modeller är sladdlösa och kan även användas som handhållna dammsugare.

Fullständiga bilagor

De vanligaste tillbehören är de som följer med dammsugaren och är specifika för olika användningssituationer, t.ex. hörn och svåråtkomliga områden. Dammsugare har också olika borstar för olika golv och förlängningsbara slangar.

De flesta tillbehören på dessa modeller är utbytbara. I allmänhet har alla dessa maskiner en uppsättning reservdelar i större eller mindre utsträckning för att möjliggöra en fullständig rengöring.

Digital display

Displayerna på den här typen av dammsugare har begränsad funktionalitet, men det är en av de funktioner som vi gillar mest. Du kan bland annat visa följande data: batterinivå, rengöringsläge, använd sugeffekt. Det är också möjligt att justera vissa funktioner med knappen på skärmen. Det är värt att notera att alla nyare modeller av båda märkena har denna skärm.

Dyson vs Bosch

Dyson Vs Bosch: slutsats och domslut

Som vi ofta säger beror valet på vilka funktioner du vill ha i en sladdlös dammsugare. Om du har en begränsad budget och föredrar att vara mer återhållsam genom att offra vissa funktioner, kommer du förmodligen att välja Bosch. Å andra sidan rekommenderar vi den om du redan har andra verktyg från det här märket, eftersom du kan dra nytta av varandras batterier.

Men om du hellre vill spendera lite mer pengar men ändå få en superinnovativ dammsugare med högteknologisk sugning och dammdetektering, är Dyson det rätta valet. Det är ett dyrt märke, men när det gäller marknaden för sladdlösa dammsugare är dess prestanda oöverträffad.

Det är dock bara du som kan avgöra vilken modell som passar dig bäst och hur mycket du är villig att lägga ut på den. Vad vi kan försäkra dig om är att oavsett om du väljer en Dyson- eller en Bosch-dammsugare är du säker på att få rätt.