Saltar al contenido

Dyson Vs Xiaomi (Dreame och Roidmi) – Var ska man köpa en handdammsugare?

xiaomi vs dyson

Den här gången ska vi förklara de viktigaste skillnaderna mellan de mest kända handdammsugarna på marknaden (Dyson) och Xiaomi-modellerna och några andra modeller som Dreame, Roidmi eller Roborock.

Dyson V11 Mi Vacuum G10 Dreame T20 Roidmi X30 Roborock H6
Sugkraft 180 airWatts (aW) 150 airWatts (aW) 150 airWatts (aW) 150 airWatts (aW) 151 airWatts (aW)
Hastighet 3 3 3 3 3
Vikt 3 Kg 3 Kg 1,67 Kg 2,7 Kg 2,5 Kg
Behållarkapacitet 0,76 l 0,60 l 0,60 l 0,55 l 0,50 l
Batteritid 60 min 65 min 70 min 70 min 90 min
Laddningstid 270 min 210 min 240 min 150 min 240 min
Ljudnivå 84 dB 73 dB 73 dB 75 dB 72 dB
Handdammsugare ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
LCD-skärm ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
 Hög effektivitet filter ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Mopp-funktion ✔️ ✔️ ✔️
 Flexibla röret (separat)
 LED- Lampor ✔️
Automatiskt mode ✔️ ✔️ ✔️ ✔️

Kolla priset på Amazon

Skillnader mellan Dyson och Xiaomi handdammsugare

1. Varumärket

Dyson är ett engelskt märke som tillverkar de mest prestigefyllda modellerna på marknaden, ett märke som är mycket fokuserat på dammsugarsektorn.  Deras katalog är inte särskilt omfattande och de lanserar vanligtvis en modell vartannat år. Den senaste modellen är Dyson V15 Detect.

Xiaomis marknad är inriktad på många fler produkter, men företaget tillverkar också dammsugare i eget namn. Företaget har också undervarumärken som är kopplade till dammsugare (t.ex. Dreame, Roidmi eller Roborock). Om vi räknar alla modeller, Xiaomi och dess undermärken, är katalogen riktigt bred. De senaste exemplen är Xiaomi Mi Vacuum G10, Dreame T20 och Roidmi X30 Storm.

2. Tekniska aspekter

Nu kommer vi att fokusera på de tekniska aspekter som varje företag främjar.xiaomi vs dyson

2.1 – Sugkraft:

Dysons modeller är de mest kraftfulla på marknaden och många av dem har en effekt på över 150 Air Watts (aW). Detta ger mycket mer tillfredsställande resultat och bättre dammsugningsförmåga. Dyson V15 Detect når till exempel 230 aW.

Samtidigt är effekten hos modellerna från Xiaomi och dess undermärken cirka 100-150 aW. Det är klart att de inte är lika kraftfulla som Dyson-modellerna, men sugförmågan är inte heller dålig. De mest kraftfulla modellerna i deras katalog är Xiaomi Vacuum G10, Dreame T20 och Roidmi X30 Pro, alla med en effekt på 150 aW.

2.2 – Tankkapacitet:

En annan skillnad finns i förmågan att lagra smuts. Dyson-modellerna har vanligtvis en  behållarkapacitet på cirka 0,76 l, medan Xiaomi-modellerna har en mindre tank och har vanligtvis cirka 0,50 l förvaring.

2.3 – Autonomi:

Eftersom det är batteridrivna dammsugare är det inte mindre viktigt hur länge du kan använda dem. De senaste Dyson-modellerna har vanligtvis en autonomi på 60 minuter. Inom Xiaomi hittar du olika nivåer av autonomi, från den lägsta med 20-25 minuter till exempel som är runt 90 minuter som Dreame V11.

2.4 – Ljudnivå:

Det låga ljudet som produceras av ett Dyson-handdammsugare är en av märkets mest framstående funktioner. Detta beror på den stora mängd teknik som används för akustisk dämpning.

Inom Xiaomi kan vi å sin sida lyfta fram Dreame-modellerna, som kommer att inkludera upp till 7 lager för brusreducering.

Dyson-modellerna verkar dock vara tystare.

3. Extras

Låt oss ta en titt på de extrafunktioner som ingår i varje modell.

3.1 Flexibla röret

De flexibla röret består av en led som är utformad så att dammsugaren kan böja sig för att undvika att du behöver böja dig ner för att nå låga områden.

Dyson-modellerna har inte flexibla rör i sig själva, men de har ett tillbehör som kallas «Low Reach» som fungerar som en led och anpassar dammsugarröret så att det blir flexibelt.

dyson vs xiaomi

I Xiaomis katalog och dess undermärken kan vi inte hitta någon flexibel handdammsugare.

3.2 – Mopp- och skrubbarfunktion

Många handdammsugare skrubbar också och de gör det med hjälp av en mopp som blir våt. I det här fallet är det bara Xiaomi och dess undermärken som kan erbjuda denna extra funktion. Vi hittade flera modeller för golvmoppning, till exempel följande: Xiaomi Mi Vacuum G10, Roidmi x30 Storm, Dreame T20. Golvmoppiningsfunktionen ger dessa dammsugare är en extra funktion genom att golve kan dammsugas och rengöras i en gång.

Dyson föredrar att inte hindra sin högkvalitativa dammsugning med andra funktioner och därför hittade vi ingen golvtvätt i deras katalog.

3.3 – LED-lampor

LED-lampor används för att belysa mindre synliga områden (t.ex. under sängar och soffor). Dyson-modeller har aldrig inkluderat det och inom Xiaomi är det inte heller särskilt vanligt, men vissa modeller, som Roidmi X30, har detta extra.

3.4 – Laserteknik

Av dessa två märken är det bara Dyson V15 Detect som har laserteknik. Denna teknik gör att dammsugaren lyser upp gröna områden där det finns mer damm. Som du kan se är detta ett stort steg framåt.

4. Kvalitet

I det här avsnittet hittar vi en klar vinnare: Dyson. Dessa modellerna, som är tillverkade av polykarbonat, är utformade för att hålla i upp till 10 år, vilket stöds av olika studier. Dessutom är föråldringen av detta märke lägre, eftersom deras modeller vanligtvis släpps vartannat år och tar längre tid på sig att bli föråldrade, vilket är bra när du letar efter reservdelar eller gör reparationer.

Modellerna från Xiaomi och dess undermärken är inte heller dåliga. De är vanligtvis tillverkade av material som plast och aluminium. När det gäller graden av föråldring är det sant att de släpper fler modeller på marknaden.

5. Pris

Som du kan föreställa dig är priset på en Dyson-dammsugare högre. Det är faktiskt sällsynt att hitta deras mest aktuella modeller under 600 euro.

Xiaomi och dess närstående företag har ett stort antal olika sortiment och priser. Det finns handdammsugare som kostar mellan 100 euro och 500 euro.

Xiaomi och Dyson: gemensamma punkter

Efter att ha analyserat de viktigaste skillnaderna ska vi titta på likheterna.

1. Sladdlösa modeller

Både Dysons och Xiaomis modeller är sladdlösa. Det finns inget bekvämare än att dammsuga utan att ständigt behöva leta efter uttag.

Skillnader mellan Dyson och Xiaomi handdammsugare

2. Handhållen dammsugare

Praktiskt taget alla kvastdammsugare i båda katalogerna tillåter att motorn, i form av en handhållen dammsugare, kan lossas från ramen och fungera som sådan.

Detta är mycket praktiskt, eftersom du enkelt kan rengöra hyllor, bord och andra höga områden.

3. Liknande vikt

Inom andra märken kan du hitta ganska tunga modeller, men inom Dyson eller Xiaomi är det sällsynt att hitta modeller som väger mer än 3,5 kg.

4. Vakuumeringens intensitet

Varje dammsugare erbjuder olika nivåer av dammsugning, vanligtvis två eller tre intensiteter.

5. Automatiskt läge

Inom båda märkena finns modeller som automatiskt anpassar effekten till varje typ av golv. Om de till exempel träffar en matta ökar de sin sugkraft för att arbeta mer noggrant.

Några modeller som anpassar kraften är följande: Dyson V15 Detect, Dyson V11, Dreame T20, Xiaomi Mi Vacuum G10. Tack vare intelligenta sensorer kan alla dessa modeller själv anpassa sugkraft och prestanda utefter golvtyp och smutsighetsgrad. 

6. Skärm

Skärmar har vanligtvis mycket enkla men användbara funktioner. De visar till exempel batterinivån, den angivna effekten eller låter dig ändra vissa dammsugningsparametrar.

Denna fördel finns i de senaste modellerna av båda märkena.

7. Vanliga borstar och tillbehör

De vanligaste tillbehören är vanligtvis hörnen för att arbeta på svåråtkomliga ställen, de utdragbara rören för att dammsuga på hög höjd eller de olika borstarna (för stoppning, för husdjur, för hårda golv).

Normalt kan varje modell vara mer eller mindre utrustad och det är möjligt att köpa den med fler eller färre tillbehör för att få en komplett städning.

Här är en kort beskrivning av de viktigaste modellerna från varje märke.

Dyson V11

Dyson V11, en av märkets mest kraftfulla raka dammsugare med 180 aW (airWatt) sugkapacitet. Den har också en autonomi på 60 minuter, vilket är mer än tillräckligt för att städa stora hus i ett svep. Lämplig för rengöring av alla typer av ytor (städar du smidigt såväl trappan som mattan och hyllplan.). När det gäller kapacitet är den utrustad med en 0,76 liters tank, så du behöver inte ständigt oroa dig för att tömma den.

Tack vare den digitala displayen kan du kontrollera det valda driftläget och den återstående batterinivån. Den har också ett brett utbud av tillbehör, bland annat en borste för envis smuts och en mjuk borste med roterande huvud.

Slutligen är det värt att nämna att Dysons dammsugare har ganska höga priser jämfört med andra dammsugare i samma kategori.

Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner

Den här dammsugaren har en motor med nio cykloner och kan ta bort 99,97 % av det fina dammet i ditt hem. Den har en enkel estetik eftersom den är tillverkad av högkvalitativ plast och aluminium.

En av de största fördelarna med den här dammsugaren är att den är lätt. Tack vare den låga vikten på 1,5 kg kan du använda den utan ansträngning och med bara en hand. Dessutom ingår olika borstar och tillbehör för att anpassa rengöringen till varje yta (golv, mattor, soffor, möbler osv.).

 

Denna sladdlösa dammsugare har dock några nackdelar som du bör ta hänsyn till. Å ena sidan är det den minst kraftfulla modellen av alla de som vi kommer att prata om i det här inlägget (med 350 W). Å andra sidan har batteriet en maxtid på 30 minuter, vilket kan vara en nackdel när du städar stora utrymmen.

Dreame V11

Detta är en sladdlös dammsugare med en Space 4.0 höghastighetsmotor och en sugkapacitet på 150 Aw, vilket garanterar maximal rengöringseffektivitet. Till skillnad från andra modeller har den här en färgskärm som ger användaren information.

En aspekt som vi vill lyfta fram är att Dreame V11 har ett 3000 mah (milliampere) Sony-batteri som ger upp till 90 minuters drift. Den har också ett brett utbud av tillbehör för att hantera alla ytor (golv, möbler, mattor, soffor, sängar osv.).

När det gäller ljudstyrka är Dreame V11 en av Xiaomis tystaste modeller tack vare sin 7-skiktsdesign för brusreducering. Detta är möjligt tack vare den nya Gedebao Noise Reducer Cotton som blockerar ljudet och ger en bekväm användarupplevelse.

Dreame V10

Dreame V10 Boreas är en modell med 140 watt sugeffekt och en autonomi på 60 minuter. Även om den är mindre än Dreame V11 kan att rengöra alla typer av utrymmen utan avbrott. Batteriladdningen räcker i ungefär 3,5 timmar.

Den här modellen utmärker sig genom att den har ett stort antal tillbehör för att uppnå bra resultat på alla ytor. Vi lyfter fram den mjuka turbinborsten i kashmir, 2-i-1 plattborsten och förlängningsslangen (utformad för att nå högt belägna områden). Den innehåller också en borste mot dammkvalster som kan ta bort 99,99 % av de samlade allergenerna från sängar, stolar och soffor.

Precis som Dreame V11 har den här sladdlösa dammsugaren ett akustiskt dämpningssystem och är ergonomiskt utformad för enkel hantering. En nackdel är att den bara har en kapacitet på 0,5 liter, så du måste tömma tanken ganska ofta.

Dreame T20

Det är dags för en av de mest kraftfulla handdammsugarna med 150 aW (airWatt) sugkraft. På så sätt får du optimala resultat i en enda passage. Den är ett perfekt val för större hem eftersom den har 70 minuter (per utbytbart batteri).

Den är också utrustad med olika rullborstar för att anpassa rengöringen till alla typer av ytor, oavsett om det är hårda golv, mattor eller textilier. Tack vare sin låga vikt kan du förflytta dig utan ansträngning och till och med nå höga områden som tak eller gardiner. Den har också en ergonomisk utformning som bland annat gör att du kan låsa avtryckaren under dammsugningen.

En av de största fördelarna med den här dammsugaren är att den är utrustad med en färgdisplay som informerar användaren om aspekter som den valda intensiteten eller den återstående batterinivån. Slutligen ingår även en mopp som blir våt för att skrubba golvet och få en mer grundlig rengöring.

Roidmi X30

Roidmi X30 Storm har en sugkraft på 150 aW och en autonomi på 70 minuter i standardläge.

Som vi redan har nämnt ovan ingår en avtagbar mopp som gör att du kan moppa golvet efter dammsugning och på så sätt uppnå mer grundliga rengöringsresultat.

För att underlätta rengöringen är huvudet utrustat med LED-lampor som aktiveras automatiskt när de upptäcker mörka områden.

En av de stora innovationerna med denna Roidmi X30 Storm dammsugare är att den har en mobilapplikation från vilken du kan få information om t.ex. filtrets status eller batterinivån. Den här appen fungerar via Bluetooth-anslutning.

Den har en modern och elegant design som har vunnit flera internationella priser. Det är en ergonomisk och lätt kvastdammsugare. Den kan användas med en hand och utan ansträngning, eftersom den är ganska lätt. Dessutom fungerar den utan avtryckare.

En nackdel som vi vill påpeka är att tankkapaciteten endast är 0,55 liter.

 

Roidmi F8 Storm Pro

Denna modell förbättrar de två tidigare nackdelarna, eftersom den har en autonomi på 60 minuter och en effekt på 435W (vilket innebär ett större motstånd och en sugeffekt på 23500 pascal).

En av de viktigaste fördelarna med den här sladdlösa dammsugaren är dess ergonomi, eftersom den har en praktisk och bekväm struktur för att dammsuga i alla hörn av huset. Den är också utrustad med ett LED-ljus som automatiskt aktiveras när den upptäcker mörka områden, vilket gör det enkelt att rengöra under sängar, möbler och soffor.

Men enligt oss är en av dess stora fördelar att den har en Bluetooth-anslutning och ger dig information i realtid så att du får en effektivare rengöring.

Den laddar också utan kablar: placera bara din Roidmi i den magnetiska hållaren tills den är redo att användas igen.

Roborock H6

Den sista sladdlösa dammsugaren som vi vill presentera för dig är Roborock H6, en prototyp som har en sugkraft på 150 watt. Den har tre driftslägen (eco, automatic och max) och utmärker sig genom att den har Boost-teknik, som automatiskt ökar sugförmågan när den upptäcker en matta.

Den här modellen garanterar upp till 90 minuters oavbruten drift och har ett 5-stegs filtersystem som fångar upp 99,97 % av dammkvalster och partiklar i ditt hem. Därför är den idealisk för personer med allergier eller andningsproblem.

Med hjälp av den lättöverskådliga OLED-displayen kan du övervaka dammsugarens status (liksom batteriprocent, vald hastighet, underhållsvarningar etc.). Tack vare den lätta och ergonomiska designen kan du använda den bekvämt och utan att behöva hålla ned avtryckaren.

En nackdel är att tanken inte är större än 0,50 liter. Den har dock ett enkelt och hygieniskt tömningssystem och enkelt underhåll.

Slutsats – Xiaomi eller Dyson?

Varje märke erbjuder något annorlunda, även om det är sant att de är mycket olika.

Om du letar efter den högsta exklusiviteten på marknaden, dammsugningskvalitet och stor hållbarhet rekommenderar vi att du väljer Dyson. Dessutom har de större lagringskapacitet och är vanligtvis tystare än Xiaomi-modellerna.

Å andra sidan är katalogen för Xiaomi och dess andra märken (Dreame, Roidmi eller Roborock) riktigt stor. Det finns olika sortiment av kvastdammsugare och mycket olika modeller. Vi rekommenderar Xiaomi för dess mångsidighet, eftersom många modeller skrubbar, och framför allt för dess kvalitet och pris.

Om du vill ha vår åsikt rekommenderar vi att du provar en av Xiaomis dammsugare innan du betalar priset för en Dyson-modell. Roidmi X30 dammsugaren har precis kommit ut på marknaden och är en av de mest kompletta modellerna du kan hitta, eftersom den skrubbar, har bra effekt och är välutrustad.

Om du vill ha Roidmi X30… Vi lämnar dig detta erbjudande från Amazon!