Saltar al contenido

Echo Dot 4 Vs 3 – Är det lämpligt att byta till den fjärde generationens högtalare?

Echo Dot 4 Vs 3

De smarta högtalarna Echo Dot är mycket populära på grund av sin goda kvalitet, bärbarhet och den garanti som det integrerade Alexa-systemet ger. Amazon har nyligen lanserat den fjärde generationen, där vi kan se en tydlig estetisk förändring jämfört med den tredje generationen. Den stora frågan är om den här förändringen också återspeglas i dess funktion och om det verkligen är värt att ersätta Echo Dot 3 med Echo Dot 4. Om du vill veta svaret på den här frågan, läs vidare!

Echo Dot 4 vs. 3: skillnaden mellan dem

I tveksamma fall är det oftast skillnaderna som hjälper oss att välja ett alternativ eller åtminstone att utesluta andra. Det är dessa punkter som skiljer de två högtalarna åt:

Design – Ett engagemang för cirkulära former

Det råder ingen tvekan om att detta är den tydligaste skillnaden. Amazon har valt att ändra den visuella linjen helt och hållet och bryter helt med den tidigare designen. Amazon Echo Dot 3 har en mer tillplattad rektangulär form med en cirkel av LED-ljus som omger toppen. Echo Dot 4 ändrar däremot sin form och väljer en sfärisk design med ljuscirkeln i botten.

En annan sak att tänka på är höjden, särskilt om du ska placera den på nattduksbordet där det finns mindre utrymme. Den nya modellen är högre än den tidigare, men har en modernare känsla. Cirkulära former tenderar att vara mer attraktiva för användarna, även om detta beror på personliga kriterier. Echo Dot 4 finns i färgerna antracit, blågrått och vitt, medan Echo Dot 3 finns i antracit, mörkgrått och lila.

Versioner – Funktioner och färger

För färgmedvetna användare finns Echo Dot 4 i antracit, blågrått och vitt. Echo Dot 3 finns i lila, mörkgrått och antracit. Förutom färgen finns det en annan egenskap hos Echo Dot 4 som du bör känna till.

Denna modell har två versioner, en standardversion och en där högtalaren har en integrerad klocka. Resten av funktionerna är desamma. Modellen med klocka är dock något dyrare och finns endast i blågrått och vitt.

Pris – Lätt variation

Som man kan förvänta sig har Echo Dot 4 ett något högre pris än Echo Dot 3, med en skillnad på cirka 10 euro. Detta ökar dock om du väljer Echo Dot 4 med klocka, med vilken variationen är cirka 20 euro.

Echo Dot 4 Vs 3_2

Echo Dot 4 vs 3: rimlig likhet

Nu när du känner till skillnaderna mellan de två generationerna av Echo Dot är det dags att titta på deras likheter.

Drift – Samma operativsystem, olika processor

Assistenten i båda fallen är Alexa, så deras funktioner i detta avseende skiljer sig inte åt. Det finns vissa förändringar när det gäller processorn, men utan någon större praktisk effekt. Echo Dot 4 har en uppdaterad version av processorn, från MediaTek MT516 till AZ1 Neural Edge. Detta gör modellen något snabbare när det gäller att utföra kommandon, även om skillnaden inte är särskilt stor.

Båda har samma funktionella intelligens för hemmet. Båda kan visa väderinformation, aktuella nyheter och utföra hemelektronikrelaterade kommandon, t.ex. släcka ljuset.

Erbjuder Drop-In, en funktion som gör att du kan kommunicera med vilket rum som helst i hemmet eller med familjemedlemmar, så länge de har en Echo Dot i hemmet.

Du kan också spela upp innehåll från appar som Spotify, Amazon Music osv. i båda fallen. Och om du har flera Echo Dot-enheter kan musiken spelas i olika rum.

Slutligen kan båda modellerna monteras på väggen med ett väggfäste, men du måste köpa ett separat fäste.

Ljudkvalitet – Liknande prestanda

Båda enheterna har en 41 mm högtalare, med skillnaden att Echo Dot 4 har en högtalare på framsidan. Detta kan förbättra ljudkvaliteten något, även om det i praktiken är en svår skillnad att uppfatta.

Echo Dot 4 är något bättre när det gäller basåtergivning, men det är ingen större skillnad. Dessutom har båda en 3,5 mm ljudutgång för anslutning av hörlurar.

Anslutningsmöjligheter – WiFi och Bluetooth

En annan vanlig funktion är möjligheten att ansluta högtalaren till ett WiFi-nätverk och Bluetooth. Båda modellerna har stöd för samma version av dessa anslutningar, så det finns ingen skillnad i detta avseende.

Miljöengagemang – Återvunnet material

Om du är en av de användare som baserar ditt beslut på hållbarhetskriterier är Echo Dot 4 din favorit. Enligt företaget har Echo Dot 4 50 % återvunnen plast, 100 % återvunnet tyg och 100 % återvunnet aluminium.

LED-ring – Ändring av position

Generellt sett gör LED-ljusringen att den ser mycket mer teknisk och tilltalande ut vid första anblicken. De två smarta högtalarna behåller den, men i en annan position. Echo Dot 4 har den i botten, medan Echo Dot 3 har den i det övre området.

 

Intressanta faktorer för att välja den bästa smarta högtalaren

Om du funderar på att köpa en smart ljudenhet som Echo Dot men inte vet vilka funktioner du ska titta på är du inte ensam. Här är några tips som kan hjälpa dig att fatta ditt beslut, även om det beror på dina personliga behov och smak.

 • Form och estetik: Förutom dina estetiska preferenser är det intressant att känna till storleken på varje modell. Särskilt om du ska placera den på en mindre yta, t.ex. ett nattduksbord.
 • Högtalare: Vissa enheter har en enda högtalare, medan andra har två, som kan vara en woofer och en tweeter. Förutom antalet ska du också titta på storleken på högtalarna, som vanligtvis anges i millimeter eller tum. Ett annat intressant faktum är att se om de är vända mot framsidan, som Echo Dot 4, vilket gör att ljudet projiceras tydligare.Echo Dot 4 Vs 3_1
 • Operativsystem: Om du är lojal mot Apple-universumet rekommenderar vi att du väljer motsvarande högtalare. De som integrerar Alexa eller Google Assistant är dock lite öppnare och kan vara kompatibla med ett större antal enheter.
 • Smart Home: De flesta högtalare kan informera dig om vädret, aktuella nyheter, spela upp spellistor med musik osv. Trots detta kan det vara ett differentiellt element om resten av egenskaperna är desamma.
 • Skärm: Det bör noteras att det finns enheter av den här typen som också har en skärm, och i så fall måste du titta på skärmens storlek och upplösning.

 

Echo Dot 4 Vs 3: den bästa smarta högtalaren är…

Den du väljer. Du kan vara säker på att det tekniskt sett inte finns någon skillnad när det gäller prestanda och drift. I båda fallen kommer du att kunna dra nytta av samma fördelar, till exempel att kolla de senaste nyheterna, veta hur vädret kommer att vara eller ansluta till andra enheter i hemmet. Detta beror på att de båda har samma operativsystem som Alexa.

Echo Dot 4 har en modernare processor och projicerar en något bättre bas, men om jag ska vara ärlig är det väldigt svårt att märka en förbättring i det här avseendet.

Om estetik inte är en prioritet för dig anser vi att funktionerna är desamma i båda fallen och att Echo Dot 3 är billigare. Vi erkänner dock att designen på Echo Dot 4 är slående och mycket attraktiv.

Därför måste du bestämma om du föredrar den sfäriska modellen eller den mer rektangulära högtalaren. Ett annat avgörande kriterium kan vara priset, även om skillnaden mellan de två är mycket liten.

 

De bästa Echo Dot-högtalarna på Amazon

Vill du veta vad andra användare föredrar när det gäller Echo Dot-smarta högtalare? Det här är de bäst säljande produkterna på Amazon.

Adaptador de corriente oficial de Amazon, compatible con Echo Dot (3.ª y 4.ª generación), Echo Show 5, Echo Spot y Fire TV Cube | 15 W, blanco
 • Adaptador de corriente oficial de Amazon de 15 W para Echo Dot (3.ª y 4.ª generación), Echo Dot con reloj (3.ª y 4.ª generación), Echo Dot Kids Edition (3.ª y 4.ª generación), Echo Show 5 (1.ª y 2.ª generación), Echo Spot y Fire TV Cube.
 • Este adaptador de corriente no es compatible con dispositivos Echo, Echo Show 10, Echo Show, Echo Show 8 y Echo Plus.
 • Cable de 1,5 m de longitud.
 • Certificación UL.
Gonine 30W Cable Adaptador de Corriente Echo para Amazon Echo 3rd Gen, Echo 4th Gen, Echo Plus 2nd Gen, Echo Show 2nd Gen, Echo Show 8, Echo Show 10 3rd Gen
 • [Parámetro:] Entrada: Voltaje de entrada mundial 100-240VAC 50 / 60Hz; Salida: 18V 1.67A 30W
 • [Compatible con: ] para Alexa Echo (3.ª generación), Echo (4.ª generación), Echo Show (2.ª generación), Echo Show 5 (2.ª generación para niños), Echo Show 10 (3.ª generación), Echo Show 15, Echo Plus (2.ª generación), Echo Show 8 (1.ª generación, versión 2019), Echo Show 8 (2.ª generación, versión 2021)
 • [No compatible:] ✘✘No encaja en Amazon Echo Dot, Amazon Echo Dot 4th Gen, Echo Dot 3rd Generation, Echo Dot con reloj, Echo Show 5, Echo Spot, Fire TV Cube Tenga en cuenta que Amazon Echo es diferente con Amazon Echo punto !!!!!
 • Tenga en cuenta: Este cargador solo es apto para dispositivos de 18V, NO se adapta a dispositivos de 5V 12V 15V !!!!!!!!!!!!!!! ¡Por favor, confirme las especificaciones y el tamaño del enchufe antes de comprar! Si no puede asegurarse, no dude en contactarnos
 • [Protecciones seguras:] CE, certificado por ROHS. Protección incorporada contra sobretensión, sobrecorriente y cortocircuitos
Adaptador de corriente oficial de Amazon, compatible con Echo (3.ª y 4.ª generación), Echo Show 10 (3.ª generación), Echo Show (2.ª generación), Echo Show 8 y Echo Plus (2.ª generación) | 30 W, blanco
 • Adaptador de corriente de 30 W oficial de Amazon para dispositivos Echo (3.ª y 4.ª generación), Echo Show 10 (3.ª generación), Echo Show 8 (1.ª y 2.ª generación), Echo Show (2.ª generación) y Echo Plus (2.ª generación).
 • Este adaptador de corriente no es compatible con dispositivos Echo Dot, Echo Dot con reloj, Echo Dot Kids Edition, Echo Show 5, Echo Spot y Fire TV Cube.
 • Cable de 1,5 m de longitud.
 • Certificación UL.
5% RABATT
AmzFwing Echo Adattatore di Alimentazione 15W Caricatore per Echo Dot 3rd Gen, Echo Dot 4th, Echo Dot 5th, Echo Dot con Orologio, Echo Show 5, Echo Spot, Fire TV Cube.
 • [15W echo Charger Compatibilidad Perfecta :] para Alexa echo dot 3a gen, echo dot 4a gen, echo dot 5a gen, echo show 5 (1st gen, 2019 release), echo show 5 (2nd gen, 2021 release), echo dot 3a gen with Watch, echo dot 4a gen with Watch, echo spot, Fire TV cube, echo dot 4a gen Kids Edition of Food.
 • [Nota:] ❌❌❌ Echo 4th Gen, TV Box 1st Gen, Fire TV Stick, Amazon Tap, Echo Dot 1st Gen, Echo Dot 2nd Gen, Echo Show 2nd Gen, Echo Show 8, Echo Plus 2nd Gen ❌❌❌.
 • [Modelo de Repuesto::] C78MP8 B7W64E B7W644 GP92NA GP92NB ZE39KL H23K37 D9N29T RQP2A5 SK705D1.
 • [Protección Segura :] certificado ul FCC y rohs, con protección de sobretensión, protección de sobrecalentamiento, protección de sobrecarga y protección de cortocircuito. Sustitución perfecta para Amazon Power.
 • [Especificación de Potencia :] rango de tensión de entrada mundial: 100-240v 50/60hz; Salida: 12v 1.25a, potencia 15w Max. Cable de fuente de alimentación con un total de 5.0ft.
Stouchi Echo Dot Soporte de Pared Compatible con Echo Dot 3ª generación Socket Hanger Bracket Case, gestión de Cable integrada, Puerto de Audio Disponible (Negro)
 • ★ 【Diseño compacto】: se reduce a 16 cm de altura, ahorra más espacios, oculta perfectamente el adaptador y organiza los cables, disfruta invisiblemente del servicio Alexa en cualquier momento en el comedor, cocina, dormitorio, etc.
 • ★ 【Reduce el bloque de sonido】El diseño descubierto de casi 270 ° te ofrece una mejor experiencia con la salida de sonido original Echo, diga adiós al bloqueo de sonido silencioso. El puerto de audio está hacia fuera, compatible con auriculares o altavoces todo el tiempo.
 • ★【Mejor Interacción】Mantenga el Echo Dot en posición vertical y paralela a la pared para recibir mejor los comandos de voz horizontal. Optimiza la experiencia con cuatro micrófonos y botones de función que se enfrentan a los usuarios.
 • ★【Fácil de instalar】: conecta a la pared solo a través del enchufe, seguro y estable, sin necesidad de taladros, tornillos o pegatinas, fácil de instalar o quitar.
 • ★【1 año de garantía】Todos los productos STOUCHI incluyen 1 año de garantía. Por favor no dude en contactar con nosotros si usted tiene alguna pregunta, le responderemos en 24 horas, y trataremos de ayudarle.