Saltar al contenido

Emma Original Vs Naturalex Perfect Sleep – Vilken madrass är bäst?

Emma Original Vs Naturalex Perfect Sleep

I den här jämförelsen analyserar vi skillnaderna och likheterna mellan två madrasser som har dykt upp på marknaden: Emma Original vs Naturalex Perfect Sleep. Båda har fått mycket goda recensioner på grund av den komfort som de erbjuder, men vilken är bäst att rekommendera? Innan vi går djupare in i analysen kan vi berätta att det är viktigt att du har dina prioriteringar klara, annars blir det svårare för dig att välja. Har du dem? Låt oss gå vidare!

Emma Original Vs Naturalex Perfect Sleep: jämförelse och analys

I den här artikeln kommer vi att granska egenskaperna hos varje modell för att se hur de liknar varandra och hur de skiljer sig åt. På så sätt blir det lättare för dig att veta vilken av de två du ska välja, även om du måste vara tydlig med vad du vill prioritera i ditt sökande:

1) Olika storlekar och höjder

Du vet redan att när du köper en madrass bör du vara uppmärksam på madrassens storlek. Det är inte samma sak att köpa en madrass för en enkelsäng som för en dubbelsäng. I det här fallet har båda modellerna flera storlekar att välja mellan. De är dock inte exakt likadana.

Emma Original finns i olika storlekar mellan 90×190 centimeter och 200×200 centimeter. Naturalex Perfect Sleep finns från 70×190 centimeter till 180×200 centimeter.

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till madrassens höjd, som i vissa fall också kan anpassas.

2) Andningsförmåga

En annan egenskap som båda madrasserna har gemensamt är förmågan att reglera temperaturen och andningsförmågan hos den som sover på dem. Därför får du i båda fallen maximal andningsförmåga, vilket förhindrar att fukt tränger in i madrassen.

3) Viskoelastiskt skum i lager

Numera föredrar de flesta användare en madrass med viskoelastiskt skum, eftersom det är mer anpassningsbart till kroppens form. Den är därför bekvämare.

Emma Original-madrassen har Airgocell-skum förstärkt med ett lager viskoelastiskt skum, medan Naturalex Perfect Sleep är utrustad med MemoFeel V30-skum. Var och en har utvecklat sin egen teknik, men båda är viskoelastiska.

Emma Original Vs Naturalex_2

4) Stödpunkter för förbättrad justerbarhet

En av de viktigaste faktorerna i en madrass är att den har en god anpassningsförmåga till ryggraden.

Detta är till stor del möjligt tack vare det viskoelastiska skummet. Dessutom har båda madrasserna en uppsättning fibrer som ger olika stödpunkter i hela madrassen, vilket korrigerar hållningen och anpassar sig till din kroppsform.

Emma-madrassen uppnår detta tack vare HRX-kallskummet med hög densitet, som har strategiskt differentierade tryckzoner. Naturalex-modellen däremot gör det med hjälp av Blue Latex-tekniken, som ger den totalt 7 stödzoner.

5) Material och tyger

En av skillnaderna mellan de båda madrasserna är att Naturalex-madrassen har ett dubbelt tyg på varje sida, beroende på om det är för vinter eller sommar. Under de kallaste månaderna är det idealiska att använda sidan med SoftSensation-polyestertyg, medan det på sommaren är bättre att använda 3D Airflow-tyget, som har större transpiration.

När det gäller madrassen Emma Original är tyget detsamma på båda sidor, även om det bör noteras att den har ett avtagbart och tvättbart överdrag som är tillverkat av en speciell fiber för att förhindra svettning.

6) Garantiperiod

En annan likhet mellan de båda modellerna, liksom de allra flesta alternativ på marknaden, är att de har en 10-årig garantiperiod. Med tanke på att detta är ungefär den rekommenderade livslängden för en madrass garanterar det att reparationer täcks nästan så länge du använder den.

7) Prova det gratis i flera nätter

Om du någonsin har köpt fler madrasser vet du att det är vanligt att märkena erbjuder en viss provperiod för att du ska kunna använda madrassen och kontrollera dess kvalitet. I det här fallet är det Emma som har fördelen och erbjuder upp till 100 testnätter, vilket är långt ifrån de 30 som Naturalex för närvarande erbjuder.

Emma Original Vs Naturalex Perfect Sleep

8) Pris

Det bör noteras att priset på varje madrass varierar inte bara beroende på det ekonomiska utbudet för tillfället, utan också beroende på storlek och höjd. Generellt sett ger båda madrasserna mycket bra värde för pengarna.

Men enligt andra användares åsikter har Emma-madrassen en medelfasthet och är lite mindre hård än Naturalex-madrassen, vilket gör den bekvämare för de flesta.

Emma Original Vs Naturalex Perfect Sleep: vår slutsats är…

Det är dags att välja vilken madrass vi ska välja, och det är inte lätt, eftersom kvaliteten på båda madrasserna är utomordentlig. Dessutom är ingen av dem en av de dyraste madrasserna på marknaden, eftersom deras pris-prestandaförhållande är ganska attraktivt. Å andra sidan har båda två viskoelastiskt skum, något som för oss är en viktig aspekt.

Så vilken ska vi välja? Beslutet är helt personligt och det finns ingen absolut sanning för alla, det beror på varje individs preferenser.

Vi anser att Emma-madrassen är något bekvämare, eftersom den är mindre hård än Naturalex-madrassen. Dessutom tycker vi att den adaptiva tekniken är perfekt, eftersom den anpassar sig till din kroppsform på ett mycket naturligt sätt.

Å andra sidan är det den enda modellen av de två som finns i 2×2 meters storlek, något som vi tycker är viktigt att ta hänsyn till om ni sover som ett par och en av er rör sig mer. Du vet dock redan att något av de två alternativen kommer att tillfredsställa dina behov, eftersom båda är högkvalitativa madrasser till ett mycket intressant pris.