Saltar al contenido

Fossil Gen 5 Vs 5e – Vilken smartklocka är rätt för dig?

Fossil Gen 5 Vs 5e

Är du en klockentusiast? Då har du säkert hört talas om varumärket Fossil, en av de mest kända klocktillverkarna och vars långa historia har gjort det till en av de mest välrenommerade. Företaget har i sin strävan att anpassa sig till den nya tiden valt att ta med smartklockor i sin katalog. I den här artikeln jämför vi två av dem så att du kan se vilken som bäst passar dina behov: Fossil Gen 5 Vs 5e. Missa inte det!

Vilka är de gemensamma punkterna mellan smartklockorna Fossil Gen 5 och 5e?

Nedan kommer vi att förklara de likheter som de två huvudpersonerna i vår granskning har, och det är inte få:

1) Batteri: samma batteritid och tillgängliga lägen

Låt oss börja med att titta på batteriet, där det är viktigt att lyfta fram tre aspekter. För det första har båda en batteritid på ungefär en dag, utan några större skillnader.

Båda har dessutom snabbladdning, så att du på en timme kan ladda batteriet tillräckligt mycket för att fortsätta använda det.

Den tredje gemensamma faktorn med avseende på batteriet är att du kan optimera det genom att välja ett av de fyra tillgängliga batterilägena, som är desamma i båda smartklockorna. Du kan alltså välja mellan:

 • Dagligt läge, så att du bär den normalt under dagen och laddar den på natten.
 • Klockan: Om du bara använder smartklockan som en traditionell klocka, utan att utnyttja någon av de extra funktionerna, räcker batteriet i flera dagar.
 • Utökat läge, som består av att endast använda vissa funktioner under dagen, utan kontinuerlig användning, och att ladda den med några dagars mellanrum.
 • Anpassat läge: Du kan välja vilka funktioner som är viktiga för dig, så att smartklockan bara aktiverar de funktioner du väljer.

2) Tolerans för vatten

Om du inte visste det är ett av sätten att mäta vattentoleransen hos klockor och andra elektroniska apparater i atmosfärer (ATM), vilket avser hur mycket tryck klockan tål. I det här fallet når både Fossil Gen 5 och 5e 3 ATM. För att ge dig en uppfattning motsvarar det en nedsänkning på cirka 30 meter.

3) Inbyggd NFC för kontaktlösa betalningar

Om du inte har några kontanter och är van vid kontaktlösa betalningar bör du veta att båda har NFC (Near Field Communication), den teknik som möjliggör denna typ av betalning. Du kan alltså betala med Google Pay på båda.

4) Skärm: samma teknik

Som du ser nedan är storleken på urtavlan inte densamma på de båda smartklockorna, men det finns en sak som de har gemensamt. Både Fossil Gen 5 och 5e har en AMOLED-skärm, så du kommer inte att märka någon skillnad i bildkvalitet.

5) Övervakning av hälsoparametrar

Om du vill övervaka dina sömnfaser eller kontrollera din hjärtfrekvens kan du göra det med båda smartklockorna. Om du har Google Assistant kan du synkronisera den med både Fossil Gen 5 och 5e.

Fossil Gen 5 Vs 5e

Vilka är skillnaderna mellan Fossil Gen 5 och 5e smartklockorna?

Vi har redan tittat på likheterna och nu är det dags att ta reda på vilka aspekter som skiljer de två smartklockorna åt och som du förmodligen kommer att finna mest användbara när du ska välja:

1) Design: knappar och roterande krona

Det är lätt att se att det finns tydliga skillnader mellan de två smartklockorna rent estetiskt. I båda fallen är det möjligt att byta band och växla mellan silikon- och läderband. Fossil Gen 5 är dock något mer sportig än sin mindre bror, även om de inte är lika sportiga som Garmin-klockorna.

En annan viktig skillnad är att Fossil Gen 5e är omgiven av ett kugghjul, vilket Gen 5 saknar. Gen 5 har tre knappar på vänster slinga, två fler än Gen 5e som bara har en knapp. På Gen 5 kan du ändra och justera inställningarna med den roterande kronan på Gen 5.

2) GPS ingår

Vi har redan sett den viktigaste estetiska skillnaden mellan de två huvudpersonerna i vår recension, och nu är det dags att titta på den viktigaste variationen på funktionell nivå.

Fossil Gen 5 har en inbyggd GPS och gör att du kan hålla koll på de rutter du tar varje dag, en funktion som ofta tilltalar sportentusiaster.

Fossil Gen 5e har däremot ingen inbyggd GPS, så du måste ha din smartphone med dig om du vill följa din rutt.

3) Storlek: 5e är en miniversion

Vi kan sammanfatta jämförelsen genom att säga att Fossil Gen 5e är den mindre brodern till Gen 5, miniversionen. Skärmen på Fossil Gen 5 har alltså en diameter på 1,28 tum, jämfört med 1,19 tum på 5e.

En skillnad i storlek som kan vara avgörande för vissa användare, beroende på om de föredrar den större eller mindre ratten.

Det är också viktigt att notera att medan Fossil Gen 5e finns i två olika storlekar (44 och 42 mm) finns Fossil Gen 5 endast i 44 mm.

4) Internt minne: olika lagringsutrymmen

Låt oss nu tala om den interna lagringskapaciteten för de båda smartklockorna, och vi ser en annan tydlig skillnad. Medan Fossil Gen 5 kan rymma upp till 8 GB har Fossil Gen 5e 4 GB.

Detta kan göra stor skillnad, till exempel när det gäller att lagra musik för automatisk uppspelning.

5) Pris: nästan 400 kronor skillnad

Det är förvånande att Fossil Gen 5 kostar nästan 2200 kronor, jämfört med drygt 1790 kronor för 5e. Glöm dock inte att Fossil Gen 5 har GPS och en större skärm, vilket gör skillnaden i pris.

Fossil Gen 5 Vs 5e_1

Fossil Gen 5 Vs 5e: Vilken ska vi välja?

Vi har nått slutet av denna jämförelse, vilket innebär att det är dags att fatta ett beslut. Efter att ha analyserat båda smartklockorna är det värt att göra en allmän granskning för att utvärdera båda alternativen.

I vilket fall som helst rekommenderar vi alltid att du i förväg identifierar dina huvudsakliga behov eller definierar vad du förväntar dig av varje enhet. Det gör det lättare för dig att veta vilka kriterier du ska titta närmare på.

Om vi fokuserar på de två smartklockorna har Fossil Gen 5 ett större ansikte, GPS och en mer attraktiv touch tack vare den roterande kronan. Fossil Gen 5e är däremot mindre, har ingen GPS men är mycket billigare. Därför beror valet framför allt på hur du vill använda smartklockan.

Om du brukar vara ute och idrotta och vill använda den för att hålla koll på din aktivitet, lyssna på musik medan du springer eller övervaka de rutter du tar, rekommenderar vi att du väljer Fossil Gen 5. Om du inte brukar utöva fysisk aktivitet eller om GPS-integration inte är så viktigt för dig är Fossil Gen 5e ett billigare alternativ som har samma funktioner som resten av klockan, t.ex. sömn- eller pulsmätning.

Kort sagt, fundera på vad du kommer att använda smartklockan till för det mesta, så har du svaret på vilken av de två som är bäst för dig.

Det här är de mest sålda smartklockorna från Fossil på Amazon

Amazon har blivit en viktig referens, inte bara när det gäller att köpa produkter, utan också för att kontrollera vilka produkter som har de bästa recensionerna. För att du ska kunna se om du fortfarande är tveksam visar vi dig listan över de fem mest sålda Fossil smartklockorna på den här plattformen.

20% RABATT
Fossil Reloj para hombre Nate, movimiento cronógrafo de cuarzo, caja de acero negro de 50mm con correa de piel auténtica, JR1354
 • Caja de 50 mm, pulsera de 24 mm de ancho, cristal mineral, movimiento cronógrafo de cuarzo, importado
 • Caja redonda de acero con esfera negra
 • Correa de cuero genuino negro
 • Resistente al agua hasta 100 m: se puede llevar en el baño, nadando o practicando snorkel y buceo poco profundo
50% RABATT
Fossil Reloj para hombre Grant, movimiento cronógrafo de cuarzo, caja de acero inoxidable plateado de 44 mm con correa de piel, FS5210
 • Caja de 44 mm, pulsera de 22 mm de ancho, cristal mineral, movimiento de cuarzo con pantalla analógica de cronógrafo, importado
 • Caja redonda de acero inoxidable con esfera en color azul
 • Correa de piel marrón claro
 • Resistente al agua hasta 50 m: se puede usar para nadar en aguas poco profundas
MTHGH Protector de pantalla de vidrio templado para Fossil Hombre GEN 6 44mm / Mujer GEN 6 42mm [Paquete de 4] [No Para FW7071-DW14f2], Dureza 9H Resistente y al tacto Película sin burbujas ultrafina
 • [Aplicación] - compatible solo con Fossil ✅Hombre GEN 6 44mm/ Mujer GEN 6 42mm✅(lanzado en 2020). No es compatible con Fossil ❌ [FW7071-DW14F2]/ Carlie Gen 6 Hybrid/ Stella Gen 6 Hybrid❌ y otros modelos. El paquete incluye 4 paquetes de vidrio templado con todas las herramientas de limpieza.
 • Instalación sin burbujas: la herramienta de succión de alineación especial hace que aplicar el protector de pantalla sea fácil y preciso, sin burbujas de aire. Después de quitar la cubierta de la pantalla sin dejar nada en ella.
 • Antiexplosión y resistente a los arañazos: hecho de vidrio de alta alúmina y tiempo más templado, dureza 9H que protege tu reloj contra caídas accidentales y arañazos durante todas las actividades.
 • Tacto sensible: no afecta a la pantalla táctil y fácil acceso a todos los controles, sensores. El tacto del protector de pantalla es sensible, al igual que la pantalla original.
 • Ultra alta definición: hecho de material de vidrio templado, cuenta con alta transparencia y reflejo ultra bajo, 99% de transmisión de luz.
20% RABATT
Fossil Pulsera Hombre Vintage Casual, Longitud: 170~250mm Plata Acero Inoxidable Pulsera, JF04092040
 • Material: ónice negro, coco y concha marina
 • Color: negro multicolor
 • Acabado: pulido
 • Tipo de cierre: deslizante