Saltar al contenido

GHD Duet Style vs GHD Unplugged vs GHD Platinum – Vilken plattång är bäst?

GHD Duet Style vs GHD Unplugged vs GHD Platinum

Precis när vi trodde att vi hade sett allt när det gäller hårplattor, presenterar GHD en ny teknik som aldrig tidigare skådats. Detta är dubbelteknologi, som kan räta ut och torka håret samtidigt. Men hur står sig den nya GHD-modellen i jämförelse med märkets tidigare flaggskepp? För att ta reda på det jämför vi likheterna och skillnaderna mellan GHD Duet Style vs GHD Unplugged vs GHD Platinum. Vill du veta vilka de är får du inte missa det!

GHD Duet Style vs GHD Unplugged vs GHD Platinum: Hur liknar de varandra?

Vi börjar recensionen och visar dig alla aspekter som de har gemensamt:

Två färger tillgängliga

Vi har redan pratat om designskillnaderna mellan hårplattorna, men det finns en sak som de har gemensamt. Alla de tre GHD-hårrätterna kan köpas i svart eller vitt, en färgdualitet som har blivit ett varumärke för varumärket.

Jämn temperatur

En av de likheter som alla tre hårplattorna har är att de fungerar på ett sådant sätt att de håller en konstant, jämn temperatur på 185°C. Enligt experterna är det vid denna temperatur som GHD-hårplattorna fungerar. Enligt experterna är detta den optimala temperatur vid vilken håret kan rätas ut mest effektivt utan att håret skadas.

Skyddande plåtbeläggning

Värmebeständiga plattskydd finns också på alla tre modellerna för att hålla plattorna skyddade från stötar och repor när plattången inte används.

Automatisk avstängning

Alla de tre plattängerna har ett automatiskt viloläge, vilket innebär att de stängs av om du inte använder dem under en viss tid. I fallet med Unplugged väntar den bara 3 minuter för att optimera batteritiden, medan de två rivalerna väntar 30 minuter.

Mindre energiförbrukning

GHD-hårrätterna når optimal temperatur på cirka 45 sekunder och svalnar helt på 15 minuter. Enligt varumärket självt möjliggör detta en minskning av energiförbrukningen med cirka 45 %.

GHD Duet Style vs GHD Unplugged vs GHD Platinum_2

GHD Duet Style vs GHD Unplugged vs GHD Platinum: Låt oss titta på skillnaderna.

Nu när du vet vilka likheterna är, ska vi fortsätta med att peka ut de viktigaste skillnaderna mellan de tre huvudpersonerna i vår recension:

Torkar och rätar ut i ett svep

Den viktigaste egenskapen hos GHD Duet Style är att den kan torka och räta ut håret samtidigt. Detta är inte bara en milstolpe för Dyson, utan det är också den första plattång med denna dubbla funktionalitet som lanserats på marknaden. Duet Style, med funktionen för båda alternativen, kan användas direkt på fuktigt hår.

Men vi kan också använda GHD Duet Style som en ensam hårplättare, utan torkfunktion, tack vare läget Shine Shot. I det här fallet skulle den inte avge den luft som den gör när den kombinerar båda funktionerna, och kan bara användas på torrt hår.

Utseende och estetik

Estetiskt sett finns det en tydlig skillnad mellan GHD Duet Style och dess två rivaler, eftersom denna har bredare, rektangulära plattor, till skillnad från de mer traditionella ovala plattorna hos GHD Unplugged och Platinum. Denna designskillnad beror på att Duet Style inte bara fungerar som en plattång utan även torkar håret. Som sådan har den en inbyggd luftkammare som kräver mer utrymme.

Är de sladdlösa?

Platinum- och Duet Style-modellerna fungerar endast med nätström. GHD Unplugged är dock en sladdlös plattång med en drifttid på upp till 20 minuter. Så den är perfekt för resor eller att ha med sig i handväskan om du har en tillställning och behöver göra en touch-up.

Värmeteknik

GHD utvecklar ofta unika värmetekniker, men i det här fallet finns det tre olika. GHD Duet Style har Air Fusion-teknik, som kombinerar smarta plattor med låg temperatur med en torkningskammare för att uppnå den dualitet som är så karakteristisk för denna hårplatta.

GHD Unplugged har Co-Lithium-teknik, där det finns två keramiska plattor med värmare och ett litiumjonbatteri för att upprätthålla värmen. GHD Platinum har å andra sidan Ultra Zone predictive technology, vilket gör att den kan hålla en jämn och konstant temperatur.

Pris

Det är uppenbart, med tanke på de funktionella skillnaderna mellan de tre hårplattorna, att deras priser inte är desamma. Bland våra tre huvudpersoner är GHD Platinum den billigaste, följt av modellerna Unplugged och Duet Style, som har det högsta priset.

GHD Duet Style vs GHD Unplugged vs GHD Platinum: Vår slutsats

Nu när vi har jämfört de viktigaste skillnaderna och likheterna är det dags att bestämma sig för vilken GHD-hårplättare du ska välja. Faktum är att även om det finns tre hårplattor från samma märke är deras sätt att fungera så olika att det är svårt att jämföra dem. GHD Duet Style slår sina två rivaler bara för att det är den första plattången som torkar och plattar samtidigt och därför kan användas på fuktigt hår.

Å andra sidan erbjuder GHD Unplugged mervärdet att vara sladdlös, vilket kan vara en stor fördel för många som går på evenemang eller reser mycket, eftersom det är mer praktiskt vid dessa tillfällen. Och om vi tittar på GHD Platinum så är den mycket prisvärd för en GHD.

Vi älskar särskilt möjligheten att torka och räta håret samtidigt, och prestandan hos GHD Duet Style är spektakulär. Vi måste erkänna att den är bättre än vad vi förväntade oss. Därför går vårt val till den här nya modellen, även om det är sant att vilken som helst av de tre modellerna ger utmärkta resultat.

Allt som allt, tänk på vilka som är de viktigaste kriterierna när du fattar ditt beslut, så blir det lättare för dig att avgöra vilken du ska välja. Det som står klart är att de båda är GHD, vilket i sig är en garanti för kvalitet.