Saltar al contenido

GHD Gold Vs Platinum+ – Två förstklassiga plattänger med några skillnader

GHD Gold Vs Platinum+

Den tid på dagen då du måste reda ut ditt hår kan vara en tortyr om du inte har rätt plattång för din hårtyp. Och tro det eller ej, men det är ett vanligare problem än du kanske tror. Därför vill vi diskutera skillnaderna mellan två plattänger från ett av de ledande hårvårdsmärkena, GHD. Vi jämför särskilt GHD Gold vs Platinum+ modellerna, så att du kan se vilken som passar bäst för ditt hår. Är du redo? Då sätter vi igång!

GHD Gold Vs Platinum+ – Vad de har gemensamt

Eftersom de båda tillhör GHD är det logiskt att de har vissa likheter, vilket vi påpekar nedan:

Förlängningskabel

Båda plattängerna har en sladd på 2,7 meter, en längd som vanligtvis är mer än tillräckligt lång för att användas i alla rum där du vill använda dem.

Skyddskåpa för plattorna

Både GHD Gold vs Platinum+ är utrustade med ett värmebeständigt, mjukt silikonskydd för att förhindra skador på plattorna vid stötar och fall.

Universell spänning

Om du ofta reser och tillbringar dagar hemifrån har både GHD Gold vs Platinum+ universell spänning, så du kan använda dem i stort sett var som helst i världen. GHD Platinum+ är dock betydligt lättare, vilket är en viktig fördel för personer som måste resa ofta.

Vilken temperatur håller de sig vid?

I båda fallen vid en temperatur som anses vara optimal. Det är vetenskapligt bevisat att 185 grader är rätt temperatur för att plattången ska vara effektiv utan att skada håret för mycket. Därför arbetar båda plattängerna som standard för att uppnå denna temperatur.

Automatisk avstängning

Båda plattängerna har ett viloläge när de upptäcker en inaktivitetsperiod på mer än 30 minuter.

Detta, som vid första anblicken kan verka obetydligt, är mycket användbart om du låter strykjärnet svalna och glömmer att stänga av det, eftersom det garanterar att det stänger av sig självt och slutar förbruka energi.

GHD Gold vs Platinum+

GHD Gold Vs Platinum+ – Vad är skillnaden?

Du kanske undrar vilka de viktigaste skillnaderna är mellan de två plattängerna, eftersom det oftast är denna information som hjälper oss mest när vi bestämmer oss för om vi ska välja den ena eller den andra:

Rekommenderade hårtyper

Som vi sa tidigare är inte alla plattänger lika lämpliga för alla hårtyper.

Enligt GHD är båda perfekt för alla hårtyper och för daglig användning. Platinum+ är dock särskilt lämplig för hår som är svårare att forma eftersom det är grövre, samt för färgat hår, eftersom den skyddar färgen mer än Gold.

Pris

En av de första faktorerna vi tittar på är priset. I det här fallet ger skillnaden oss redan en ledtråd om vilken av de två plattängerna som är mest avancerad. GHD Gold finns för drygt 210 euro, medan Platinum+-versionen kostar cirka 290 euro.

Vi rekommenderar i alla fall att du håller ett öga på Amazons erbjudanden, eftersom det är möjligt att hitta dem till ett betydligt lägre pris.

Estetik: design, färger och form

Trots att det rör sig om två hårplattor från samma produktsortiment har GHD infört förändringar i deras design. GHD Gold har ett svart utseende och en smalare kropp. Gångjärnet är symmetriskt och plattorna är lutande och mörkgrå. När det gäller färgerna finns den här modellen endast i svart, medan GHD Platinum+ finns i vitt och svart.

När vi går vidare till GHD Premium+, ändras designen mot rundare kanter och en bredare kropp. Gångjärnet har en mer oval form som ger det ett lyxigare utseende. GHD hävdar att detta är en konstruktionsaxel som gör det möjligt att kontrollera strykjärnet mer exakt.

Slutligen är det intressant att notera att GHD Gold väger 1,1 kilo, nästan tre gånger mer än de 400 gram som GHD Platinum+ väger, en mycket märkbar skillnad trots att den senare har en bredare kropp. Om du reser ofta är det troligare att du tar med dig det lättare Platinum+-kortet.

Maximal uppvärmningstid

En annan skillnad, även om den är mycket liten, är den tid det tar för strykjärnen att nå optimal temperatur. Företaget har minskat med 5 sekunder mellan de två modellerna.

GHD Gold behöver 25 sekunder för att värmas upp, jämfört med 20 sekunder för GHD Platinum+.

Teknik för att värma upp järnet

Hårplattor kan tyckas vara enkla apparater, men sanningen är att de har innovativ teknik som gör att de fungerar annorlunda.

Gold-modellen arbetar med dual-zone-teknik, som kännetecknas av två sensorer, en för varje platta, som gör att temperaturen hålls jämnt under hela användningen av plattan, vilket gör att överhettning eller avkylning som kan påverka resultatet och skada ditt hår undviks.

Platinum+ utvecklas i sin tur mot ultrazonell prediktiv teknik. I det här fallet håller den inte bara temperaturen konstant, utan kan anpassa den till den optimala temperatur som ditt hår behöver beroende på tjocklek och längd.

Den övervakar värmen cirka 250 gånger per sekund, så den får feedback i realtid som gör att den kan justera temperaturen vid behov. Detta innebär i sin tur 20 % mer glans, tack vare oändliga sensorer som klarar av en så krävande övervakning, och ultrahårda plattor som förstärker och skyddar färgen mer intensivt än Gold-modellen.

Garantiperiod

Vanligtvis erbjuder märken en tvåårig garanti, vilket är den period du får om du väljer Gold. Men om du köper Platinum+ förlängs garantin till tre år. Vi vet inte om GHD kommer att minska det senare, men för tillfället är det en extra bonus.

Vilka hårplattor är de mest sålda på Amazon?

Marknaden för hårplattor är inte direkt liten, och vi förstår att du fortfarande är osäker på vilken du ska välja. Kanske kan den här listan hjälpa dig, så att du kan se vilka GHD-hårplattor som är mest populära bland Amazon-användare:

No products found.

Nycklar för att jämföra hårplattornas prestanda

Om du behöver köpa en plattång men inte vet hur du ska bedöma skillnaderna och likheterna mellan alla märken och modeller på marknaden behöver du inte oroa dig. En av de aspekter som kan påverka ditt beslut mest är varumärkets tillförlitlighet, och i det här fallet är GHD en av de stora referenserna inom sektorn. Det finns dock ett antal andra viktiga kriterier som kan hjälpa dig att göra rätt val:

  • En plattång för varje typ av hår: Som vi redan har sagt är det viktigt att veta vilken typ av hår du har innan du köper en plattång. Om ditt hår till exempel är färgat, mycket svagt, lockigt eller överdrivet tjockt, räcker det inte med vilken plattång som helst, utan en specifik plattång som behandlar mer komplicerat hår utan att skada det.GHD Gold vs Platinum+
  • Optimal temperatur: Den optimala temperaturen är den temperatur vid vilken det är vetenskapligt bevisat att den inte skadar håret och vid vilken effektiva och långvariga resultat uppnås. I allmänhet ligger den runt 185 grader. Temperaturen kan också vara fast eller variabel.
  • Huvudmaterial: Det material som plattången är tillverkad av har en direkt inverkan på vilken typ av värme den producerar och därmed på slutresultatet. De flesta tillverkare väljer att använda keramik, som leder värme bättre och håller en konstant temperatur. Du kan också hitta strykjärn med joniserare, turmalin eller titan.
  • Vikt, bredd och mått: Om du är van vid att ta med dig strykjärnet när du reser är det viktigt att tänka på hur stort det är och hur mycket det väger. De bredaste plattängerna är alltså inte nödvändigtvis de som väger mest, vilket du kan se i den här recensionen.

 

GHD Gold Vs Platinum+: Vilken hårplatta vinner slaget?

Innan vi går vidare kan vi berätta att båda är bra att köpa. Båda levereras med GHD:s egen garanti och teknik, som är ett av de mest erfarna och välrenommerade företagen inom hårvårdssegmentet. Därför kan du vara säker på att du gör rätt val i båda fallen.

En annan aspekt att ta hänsyn till är ditt hårs beskaffenhet och egenskaper. Alla hårtyper är olika och alla hårtyper är inte lika effektiva med samma plattång.

Om vi tittar på den tekniska prestandan är vår rekommendation GHD Platinum+. Dess ultrazonvärmeteknik är mer avancerad än GHD Gold, även om Gold också är riktigt bra. Men Platinum+ ger mer skydd för skadat eller färgat hår genom att minska antalet gånger som du måste köra plattången för att få det resultat du vill ha.

Den är också lättare än GHD Gold, vilket är en viktig fördel om du reser och tar med dig den ofta. Det är sant att det är en dyrare plattång, men det är värt att spendera lite mer pengar på personliga produkter.