Saltar al contenido

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: Skillnader mellan Googles tre mest innovativa smartphones

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro

Om du inte visste det så designar och marknadsför Google också sina egna smartphones. Det började för några år sedan med Google Pixel-serien och har nyligen presenterat två nya modeller. Det första vi gör är därför att jämföra funktionerna hos de tre mest innovativa telefonerna, som också är de mest efterfrågade av användarna. Vi analyserar skillnaderna och likheterna mellan Google Pixel 6a och 7 och 7 Pro. Är du redo? Läs vidare!

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: De viktigaste likheterna

Därefter analyserar vi de element som våra tre huvudpersoner har gemensamt:

Tolerans mot vatten och damm

För att vara rättvis, de har inte exakt samma skyddsnivå, men skillnaden är praktiskt taget omärklig. Faktum är att Google Pixel 6a har en IP67-klassning, medan modellerna i 7-serien har en IP68-klassning. I praktiken är därför skyddet mot vatten och damm detsamma.

HDR: samma kompatibilitet

En annan likhet mellan de tre smarttelefonerna är att de stöder HDR-formatet, så ljusstyrkan i bilderna är densamma i alla tre fallen. I HDR-format har alla tre dessutom en ljusstyrka på upp till 1000 nits.

Antal mikrofoner

När det gäller brusreducering är det en funktion som finns i alla tre enheterna. Det är dock värt att notera att Google Pixel 6a har två mikrofoner, en mindre än modellerna 7 och 7 Pro. I praktiken är skillnaden dock inte märkbar.

Batteriets livslängd

Även om de tre smarttelefonerna inte har samma batteri, eftersom kapaciteten ökar successivt från 6a till 7 Pro, meddelar företaget att batteritiden i alla tre fallen är mer än 24 timmar.

Den kan till och med nå 72 timmar i extremt batterisparläge. Det är dock bara modellerna 7 och 7 Pro som har trådlös snabbladdning (6a har snabbladdning, men inte i trådlöst format).

Upplåsning med fingeravtryck

Säkerheten är en av de stora styrkorna hos Googles enheter, och Googles egna smartphones är inget undantag. Alla tre modellerna har Titan M2-chipet, så de har samma säkerhetskärna. Dessutom har de ett system för upplåsning av fingeravtryck. Det är bara modellerna 7 och 7 Pro som har ett system för ansiktsigenkänning.

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro_2

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: Vilka är skillnaderna mellan dem?

Nu när du vet hur smarttelefonerna liknar varandra ska vi lyfta fram de viktigaste skillnaderna mellan de tre huvudpersonerna i vår recension:

Kameror: kvantitet och kvalitet

En annan viktig del av smartphones är kameran eller de bakre kamerorna, och i det här fallet ligger skillnaden i Google Pixel 7 Pro. Den här smarttelefonen har en trippelkamera på baksidan, medan dess två mindre syskon har en dubbelkamera. Alla tre modellerna har vidvinkel- och ultravidvinkelobjektiv. 7 Pro har dock ett teleobjektiv.

Dessutom finns det också skillnader mellan de kameror som de delar. Till exempel är vidvinkelkameran 12,2 MP i Google Pixel 6a, medan den når 50 MP i modellerna 7 och 7 Pro. På samma sätt är synfältet större på smartphones i 7-serien.

Den främre kameran ändras också. Pixel 6a har en kamera på 8 MP, som i Google Pixel 7 och 7 Pro ökar till 10,8 MP.

Förbättrad processor

Google Pixel 6a har Google Tensor-processorn, som företaget startade sitt smartphone-sortiment med. Den här processorn kännetecknas av sin kraft, men Google har beslutat att förbättra den i modellerna 7 och 7 Pro, som har Google Tensor 2.

Den största skillnaden ligger i artificiell intelligens och i att de innehåller effektivare kärnor.

När det gäller operativsystemet är 6a utformad utifrån Android 12, medan 7- och 7 Pro-modellerna har Android 13, eftersom de är nyare.

Skärmstorlek

Det första vi tittar på i en smartphone är storleken på skärmen, som är telefonens huvuddel. Och i det här fallet är det en av de mest uppenbara särskiljande aspekterna. Google Pixel 6a har en 6,1-tums skärm med en Full HD+-upplösning på upp till 60 Hz.

Google Pixel 7 ökar storleken något till 6,3 tum, med en Full HD+-skärm med upp till 90 Hz. Slutligen är Pixel 7 Pro den som har den största skärmen, 6,7 tum, OLED QHD+ och LTPO fluid display, upp till 120 Hz.

Kapacitet och internminne

En annan skillnad mellan de tre huvudpersonerna i vår recension är det minne de har för att lagra dokument. Google Pixel 6a har 6 GB RAM-minne, vilket ökar till 8 GB i Google Pixel 7 och upp till 12 GB i 7 Pro.

Pris

Som du har sett är skillnaderna mellan de tre modellerna mer än märkbara. Det är därför inte förvånande att denna variation överförs till priset. Google Pixel 6a kan köpas för mellan 4600 kr. Google Pixel 7 är tillgänglig från 8000 kr, medan Pixel 7 Pro kostar över 11000 kr.

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro_1
Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: Vad är vårt slutliga beslut?

Efter att ha jämfört skillnaderna och likheterna mellan de tre smarttelefonerna är det dags att bestämma vilken du ska välja. Och, som man säger, det finns en dygd i mitten. Valet av din perfekta smartphone beror på dina behov och begränsningar, men vi anser att Google Pixel 7 är ett bra alternativ.

Den har stora likheter med 7 Pro, men priset är betydligt lägre. Å andra sidan förbättrar den viktiga aspekter av 6a, till exempel processorprestanda, lagringskapacitet, skärmstorlek och operativsystem.

Så om du inte vill spendera mycket pengar och letar efter en smartphone som är effektiv, med Googles garanti och hög prestanda, är Pixel 7 ett bra alternativ. Om du vill njuta av de mest kompletta funktionerna, som en större skärmstorlek eller ett trippelkamerasystem, kan du välja Google Pixel 7 Pro, men priset stiger då avsevärt.

Kort sagt, tänk på dina begränsningar och behov så blir det lättare för dig att välja den perfekta modellen för dig.