Saltar al contenido

Google Pixel 7 vs 7 Pro: Vilken Google-smartphone ska jag välja?

Google Pixel 7 vs 7 Pro

När ett av de stora teknikföretagen lanserar en ny produkt känner jag alltid ett behov av att testa den och jämföra den med föregående version. Jätten Google har nyligen börjat marknadsföra en ny smartphone inom Google Pixel-sortimentet och, hur kan det vara annorlunda, jag har redan testat den. I den här artikeln berättar jag mina slutsatser när jag jämförde Google Pixel 7 vs 7 Pro-modellerna, för att hjälpa dig att bestämma dig om du tvekar och inte vet vilken smartphone du ska köpa. Läs det!

Det här är skillnaderna mellan de två smartphones från Google

Jag börjar med att berätta den skillnad som du kan se vid första anblicken, vilket är att Pixel 7 Pro har en större skärm. I den här typen av smartphone gör några millimeter stor skillnad för skärmens diameter. I det här fallet går vi från 6,3 tum på Pixel 7 till 6,7 tum på Pro-modellen. Personligen är jag mer ett fan av mindre skärmar, eftersom jag tycker att de alltför stora skärmarna är mer obekväma och mindre bärbara (särskilt när jag bär med mig mina miniväskor på natten). Jag erkänner dock att för att visualisera saker är det bekvämare.

Trots detta har den skillnad som har fångat min uppmärksamhet mest mellan dessa två smartphones att göra med kamerorna. Google Pixel 7 har två bakre kameror: en 50 MP-vidvinkelkamera och en 12 MP ultravidvinkelkamera. Plus naturligtvis selfiekameran på 10,8 MP. Google Pixel 7 Pro å andra sidan lägger till ytterligare en bakre kamera, en 48 MP-telelelins. Resten är samma, så den har en extra kamera som är mycket användbar för att skapa visuellt innehåll. Den innehåller också en ny makromodell för att ta bilder.

Batteriet är en annan aspekt som är klart förbättrad i Pixel 7 Pro, även om vi måste erkänna att jag inte har märkt det särskilt mycket när det gäller batteritid, eftersom det i båda fallen varade lika länge. Naturligtvis har batteriet i Pro-modellen mer kapacitet. Bortsett från dessa skillnader är resten av specifikationerna desamma, både när det gäller processor, högtalare och lagringskapacitet, samt de funktioner och sensorer de har.

Google Pixel 7 vs 7 Pro 2

Vilka är funktionerna i Google Pixel 7?

Med fokus på Google Pixel 7 ska vi redogöra för de för- och nackdelar som jag tycker att du bör känna till.

Vad gillar vi mest?

 • Skärmen är mer hanterbar och har samma vatten- och dammtålighet som Pro-modellen, IP68-klassning. Den har också stöd för HDR och har en ljusstyrka som är ungefär lika stor som den andra smartphonen.
 • Upplåsning med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning.
 • Operativsystem Android 13.
 • Den har snabbladdning och batteritiden är lika lång som för Pixel 7 Pro trots att den har mindre kapacitet.
 • Jag älskar den vattengröna färgen som den kommer i.
 • Priset är mer överkomligt.

Och vad skulle vi ändra på Google Pixel 7?

 • Kamerorna är lite bristfälliga, eftersom de flesta nya smartphones numera har 3 bakre kameror, och det märks om du som jag tenderar att göra mycket audiovisuellt innehåll.
 • Den har färre lagringsalternativ med olika kapacitet än Pro-versionen.

Google Pixel 7 Pro: fördelar och nackdelar

Nu kommer jag att göra samma sak med Google Pixel 7 Pro, lyfta fram för- och nackdelar och alltid jämföra den med den tidigare versionen.

Höjdpunkter

 • Den tredubbla bakre kamerauppsättningen är av hög kvalitet, eftersom upplösningen för alla kameror är mycket hög och alternativen och lägena för att förbättra bilderna ger perfekta foton och videor.
 • Lägg till ett makrofokus som Pixel 7 inte har.
 • Skärmstorleken för synskadade är perfekt.
 • Förbättrad batterikapacitet.
 • Skärmupplösningen är högre och den maximala toppljusstyrkan som den kan nå är också något högre.

Nackdelar att notera

 • Jag tycker att färgerna som den finns tillgänglig i är mindre attraktiva, de är mer sobra än hos dess mindre bror.
 • Priset är högre än vad jag hade förväntat mig med tanke på att linjen, trots att det finns förbättringar, är ganska lik Pixel 7.

Google Pixel 7 vs 7 Pro: Vilka slutsatser drar jag?

Efter att ha analyserat de båda smarttelefonerna är min slutsats att Google har följt en mycket kontinuistisk trend i Pixel 7 Pro, kanske för mycket. Jag förväntade mig fler innovationer i den nya modellen, men egentligen, förutom den bakre kameran, som faktiskt gör en viktig skillnad, är resten inte så viktiga. Skärmen är större, ja, men jag tycker att skärmen på 6,3 tum är bekvämare. Kanske är den lägre upplösningen lite märkbar, men uppfattningen är ganska minimal. Säkerligen inte tillräckligt för att motivera en så hög prisökning mellan de två modellerna.

Även om, för att vara rättvis, nyligen släppta smartphones alltid har en högre prisnivå som tenderar att sjunka, så vi får vänta och se om Google Pixel 7 Pro minskar gapet till Pixel 7. Om det gör det ska jag överväga att rekommendera den. Men för tillfället tycker jag att Google Pixel 7 ger bättre valuta för pengarna, och de nya funktionerna i Pixel 7 Pro är inte så många att priset måste stiga så där.

Det här är förstås min åsikt, men det betyder inte att du inte ska satsa på Pixel 7 Pro om de tre bakre kamerorna till exempel är viktiga för dig. Kort sagt, fundera på vad dina prioriteringar och skillnader är innan du fattar ett beslut. Båda smarttelefonerna kommer med samma varumärkesgaranti, så oroa dig inte för prestandan, för den är bra i båda fallen.