Saltar al contenido

HONOR 90 vs 70: Hur skiljer sig de två HONOR-telefonerna åt?

HONOR 90 vs 70

För några veckor sedan bevittnade vi den spännande premiären av HONOR 90, den nya sofistikerade mobiltelefonen från det prestigefyllda kinesiska företaget. Efter en tids användning och detaljerade tester vill vi dela med oss av de viktigaste skillnaderna vi har funnit när vi jämfört den med dess föregångare, HONOR 70. Syftet med denna jämförelse är att bedöma om det verkligen är värt att uppgradera till den senaste modellen, med hänsyn till skillnaderna i pris, funktioner och övergripande prestanda.

Det är viktigt att notera att båda modellerna finns i olika utföranden, allt från standardversionen till de mindre Pro- och Lite-versionerna. För att säkerställa en opartisk bedömning kommer vi dock att fokusera uteslutande på 5G-versionerna av varje smartphone: HONOR 90 vs 70. Vill du få mer information om denna spännande recension? Läs sedan gärna vidare!

HONOR 90 vs 70: Vilka är skillnaderna?

Först och främst ska jag berätta vad som är de mest relevanta skillnaderna jag hittade mellan de två smartphonesna:

Skärm: storlek och upplösning

Om vi tittar på skärmen, som är det element som sticker ut mest i alla smartphones, ser vi en nyfiken sak. Även om deras skärmar är praktiskt taget lika stora (HONOR 90:s skärm är 6,7 tum och HONOR 70:s är 6,67 tum), är upplösningen annorlunda.

HONOR 90 har en skärm på 2664 × 1200 pixlar, jämfört med HONOR 70:s skärm på 2400 x 1080 pixlar. Dessutom har HONOR 90:s skärm AMOLED-teknik, medan HONOR 70:s är nöjd med att vara OLED. Så i detta avseende ser vi en liten förbättring i HONOR 90.

Kameror: upplösning och typer

Förutom skärmen är kamerorna ett annat viktigt element i en smartphone. Och även här är HONOR 90 ett annat område där HONOR 90 förbättrar HONOR 70. Den äldre modellen har tre bakre kameror: en 54 MP IMX800-huvudlins, en 50 MP ultravidvinkel- och makrolins och en 2 MP djuplins. Den har också en 32 MP frontkamera.

HONOR 90 har också tre bakre kameror, men med olika upplösningar. I det här fallet ser vi en 200 MP ultraskarp kamera som huvudkamera, en 12 MP ultravidvinkel- och makrokamera och en 2 MP skärpedjupskamera. När det gäller den främre kameran är den 50 MP.

Förändring av processorn

Nu när du vet vilka de största estetiska skillnaderna är, låt oss prata om vad som för oss är den viktigaste skillnaden internt. Det är processorn som varje modell har, vilket är en uppdaterad version när det gäller HONOR 90. Faktum är att denna smartphone integrerar Snapdragon 7 Gen 1-processorn, medan HONOR 70 har Snapdragon 778G +. Båda är 8-kärniga, men processorn i HONOR 90 erbjuder en något snabbare prestanda.

Detta resulterar bland annat i något olika alternativ för minne och intern lagring. HONOR 90 finns i varianter med 12 eller 16 GB RAM-minne, medan HONOR 70 klarar sig med 8 och 12 GB. Å andra sidan har denna smartphone operativsystemet Android 13, medan HONOR 70 stannar kvar på Android 12.

Tillgängliga färger

Estetiskt sett är det tydligt att vi tittar på två smartphones i samma serie. Faktum är att det knappt finns några skillnader i storlek, även om HONOR 90 är något tyngre än HONOR 70.

Det som däremot skiljer sig åt är de olika färger som varje smartphone finns tillgänglig i. HONOR 70 finns i svart, smaragdgrönt och silvergrått, medan HONOR 90 finns i samma tre färger, plus en ljusblå.

HONOR 90 VS 70 2

HONOR 90 vs 70: Hur lika är de?

Nu ska jag förklara var de har förblivit desamma:

Maximal batterikapacitet

För att vara helt rättvis har HONOR 90:s batteri något mer kapacitet än HONOR 70:s, 5000 mAh jämfört med 4800 mAh. Men skillnaden, på en praktisk nivå, är inte märkbar. Faktum är att båda har ett snabbladdningssystem på 66 watt, vilket för alla praktiska ändamål innebär att de kan hålla lika länge i drift. Detta beror som bekant på vilka applikationer du har öppna, men möjligheten är densamma i båda fallen.

Integration av NFC-teknik

NFC-teknik (Near Field Communication) är den teknik som möjliggör kontaktlösa betalningar mellan två olika enheter. I det här fallet är den integrerad i båda smartphones, men hur den fungerar beror på region.

Bluetooth: kompatibel version

En av de egenskaper som båda smartphones har gemensamt är kompatibilitet med Bluetooth version 5.2, så det finns inga större skillnader när det gäller möjligheten att synkronisera med andra enheter.

Svit med sensorer

Smartphones innehåller ofta olika sensorer för att ge mer intelligens i användningen. I det här fallet är de desamma i båda smartphones. Både HONOR 90 och 70 har en accelerometer, en närhetssensor, en sensor för omgivningsljus, ett gyroskop och en digital kompass. De har också en fingeravtrycksläsare och en sensor som kan känna igen ditt ansikte tack vare artificiell intelligens för att låsa upp skärmen.

HONOR 90 VS 70 1
HONOR 90 vs 70: Mitt slutgiltiga beslut

Efter att ha jämfört och testat prestandan hos båda smartphones är det dags att bestämma vilken jag ska välja när det gäller valuta för pengarna. Sanningen är att HONOR 90 förbättrar praktiskt taget alla viktiga funktioner jämfört med HONOR 70, trots att det är ett års skillnad mellan de två. Framför allt lyfter vi fram den uppdaterade processorn och operativsystemet, samt skillnaden i kameror.

HONOR 90:s huvudkamera har fyra gånger högre upplösning än HONOR 70:s huvudkamera, vilket gör bilderna mycket skarpare. Vi märkte också en stor förbättring i selfiekameran, från 32 MP till 50 MP. När det gäller skärmen är upplösningen också högre i fallet med HONOR 90.

Så om du redan har HONOR 70 kanske du vill vänta lite, eftersom uppdateringsfrekvensen för nya modeller är mycket snabb. Men om du inte har någon av dem, är HONOR 90 en mer komplett, avancerad smartphone med bättre tekniska funktioner. Med detta sagt är det sista ordet upp till dig.