Saltar al contenido

Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 300 Vs 500: Jämförelse och analys

Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 30 Vs 500_2

Varumärket Hoover har en lång historia på marknaden för dammsugare, och idag vill vi fokusera på fyra av dess viktigaste dammsugare: Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 200 Vs 300 Vs 500. Alla hör till samma produktsortiment, även om pris och funktioner skiljer sig åt. Det första vi rekommenderar är att du tänker på dina behov, så att det blir lättare för dig att identifiera de aspekter som är viktigast för dig. Har du förstått det? Då går vi vidare!

Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 300 Vs 500: Vilka är skillnaderna?

Låt oss börja med att titta på hur de fyra modellerna i denna recension skiljer sig åt:

Mobilapp och WiFi

Av de fyra granskade modellerna är det bara Hoover H-Free 500 som kan synkroniseras med mobilappen Hoover Wizard tack vare WiFi-anslutning, så att du kan konfigurera enheten direkt via din smartphone.

Tillgängliga versioner

Varje dammsugare finns i olika versioner med olika funktioner:

 • Hoover H-Free 100: Du kan köpa den i den enklare Home-versionen eller Pet Special-versionen, som är utrustad med ett särskilt tillbehör för att samla in djurhår.
 • Modell H-Free 200: I det här fallet är alternativen All Floors, Pet Special och XXL Home, och detta är den mest kompletta av de tre.
 • Hoover H-Free 300: Home-versionen är ett av alternativen, men du kan också välja Hydro-modellen, som har en skrubbarfunktion.
 • Modell H-Free 500: Detta är den mest avancerade modellen och finns i versionerna WiFi, Pet Special och Hydro.

Skrubbningsfunktion

Som du kanske har märkt har inte alla modeller i Hoover H-Free-serien en skrubbarfunktion. Om detta är en grundläggande funktion för dig måste du välja en av Hydro-modellerna, som levereras med en extra vattentank och en skrubbar mopp.

Sugkraft

En annan aspekt som skiljer sig åt mellan de fyra raka dammsugarna är sugkraften, som ökar i takt med att serien fortskrider. Hoover H-Free 100 har en maximal effekt på 6 500 Pascals, vilket ökar till 9 500 Pascals i H-Free 200. Hoover H-Free 300 har å andra sidan en maximal effekt på 12 500 Pascals, medan 500-modellen har en sugkraft på 15 500 Pascals.

Tankens kapacitet

Det är inte mycket skillnad i detta avseende, och alla fyra modellerna har en stor tankkapacitet. Med tanke på att den genomsnittliga kapaciteten för upprättstående dammsugare av den här typen är mellan 500 och 600 ml, har Hoover H-Free 100 en tankkapacitet på 900 ml, vilket gör den till den största av de fyra modellerna. Därefter följer 200- och 300-modellerna med 700 ml. Hoover H-Free 500 har en tank på 450 ml, så den kan vara lite liten.

Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 300 Vs 500

Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 300 Vs 500: Hur liknar de varandra?

Låt oss ta en titt på likheterna mellan de fyra Hoover- dammsugarna:

Justerbar effekt

Alla fyra raka dammsugare i Hoover H-Free-sortimentet har en sugkraftsregulator, så att du kan välja den kraft du behöver när som helst. Detta bidrar i sin tur till en mer ansvarsfull konsumtion och sparar mer pengar, samtidigt som batteritiden förlängs.

Kan omvandlas till en handhållen dammsugare

En annan fördel med de upprättstående dammsugarna, som i det här fallet delas av alla fyra, är möjligheten att även använda dem som handdammsugare. Denna dualitet ökar deras effektivitet, eftersom den gör att du kan rengöra ett större antal ytor: höga områden, klädsel, bil osv.

LED-lampor

Oavsett vilken modell du väljer är huvudhuvudet försett med LED-lampor som hjälper dig att se hur mycket smuts det finns i de mörkaste hörnen. Hoover H-Free 300 har dessutom ett dubbelt LED-system, så den erbjuder även denna typ av belysning i den handhållna versionen.

Park&Go-läge

Nästa funktion som vi lyfter fram på alla fyra modellerna är «Park&Go»-läget, som gör att de kan stå upprätt om du måste avbryta städningen för en stund. Denna egenskap är också mycket användbar när det gäller förvaring, eftersom de kan stå upprätt och ta mindre plats.

Autonomi

Slutligen är det värt att notera att de fyra Hoover H-Free-modellerna i denna recension har en drifttid på cirka 40-45 minuter. Men som du vet kan detta minskas om du använder dammsugaren i högintensivt läge. Ett alternativ som vissa användare använder är att köpa ett extra batteri så att du alltid har ett batteri till ditt förfogande. Dessutom har modellerna 200, 300 och 500 ett alternativ för snabbladdning.

Vilka är de mest sålda Hoover dammsugarna på Amazon?

Det råder ingen tvekan om att Amazon har etablerat sig som en av de största marknadsplatserna i världen. Att se vilka modeller som är mest populära kan därför hjälpa dig att välja om du tvekar mellan två alternativ:

Spares2go Contenedor de Suciedad para aspiradora Compatible con Hoover H-Free 500 Cyclonic Broom Dust Container 48029721
 • SPARES2GO Contenedor de suciedad para aspiradora compatible con Hoover H-Free 500 Cyclonic Escoba 48029721
 • Compatible con Hoover los modelos : HF522BEN 001, HF522BH 001, HF522PTE 001, HF522UPT 001
 • Altura del contenedor: 185 mm aprox
 • Diámetro del contenedor: 85 mm aproximadamente
 • Diámetro de la tapa: 75 mm aproximadamente
HOOVER Candy 48029721 - Contenedor de polvo para depósito original, escoba eléctrica, modelo H-FREE 500, cód. HF522
 • Marca: Hoover
 • HOOVER Candy 48029721 - Contenedor de polvo para depósito original, escoba eléctrica, modelo H-FREE 500, cód. HF522.
 • Tipo de producto: KITCHEN
Hoover RABAT22VLI Batería para Escoba
 • Batería de Litio: 22V
 • Compatible con escobas RHAPSODY
 • Autonomía: Hasta 35 minutos
Vicloon Colgador y Organizador,Colgador de Escobas para Fregona y Holder Broom/Titular Magia para Cocinas o Garajes (5 Posiciones 6 Ganchos)
 • 🌂【Diseño único - 5 ranuras 6 ganchos】 - Tiene 5 alicates autoblocantes y 6 ganchos. Las bolas rodantes se adaptan automáticamente al grosor y lo agarran con facilidad y fuerza de cada mango; también es fácil de soltar levantando el mango
 • 🌂【Alta calidad】 - Hecho de plástico ABS ultraduradero, fuerte, práctico, liviano y muy fácil de usar
 • 🌂【Instalación fácil】 - Montaje en la pared con el hardware suministrado. Con todas las piezas necesarias para instalar. Una vez que se fija en la pared y no se preocupe, caerá
 • 🌂【Ahorro de espacio + Comodidad y utilidad】 - Ocupa menos espacio, pero puede almacenar tanto; Optimice su armario de escobas, cocina, garaje o lavandería con esta solución multifuncional y robusta. Perfecto para linternas, fregonas, escobas, herramientas de jardinería, plumeros, etc. Equipo deportivo: raquetas de bádminton, raquetas de tenis, tableros, etc.
 • 🌂【Interiores y exteriores】 - Colgador y organizador pared es adecuado para cuartos de servicio, garajes, lavaderos, despensas, baños, cocinas, jardines o casas pequeñas. Gran herramienta de organización del hogar para mantener el hogar limpio y nuevo, haciendo que ames tu habitación después de ordenarla.
Hoover H-FREE 200 HF222AXL, Aspiradora escoba sin cable, Ciclónica, Hogares XL, Batería litio, 40mins, Potencia 9500Pa, Accesorio Mascotas y tapicería, Luces led, 0,7L, 2 velocidades
 • Aspiradora multifunción: convierte la escoba sin cables en un práctico aspirador de mano con un solo "click"; limpia tu hogar o tu coche sin restricciones de cables con una autonomía de hasta 40mins
 • Escoba recomendada para hogares de grandes dimensiones, apta ara la limpieza de todo tipo de superficies del hogar y del coche: suelos duros, parqué, moqueta, alfombras
 • Gran potencia de succión de 9500Pa, cuenta con 2 modos de potencia: modo continúo y modo turbo para una limpieza en más profundidad
 • Batería extraíble de iones de litio 22V: Recarga la batería sobre el mismo producto o en cualquier toma de corriente de forma independiente. Se pueden adquirir baterías extra y alargar su autonomía
 • Juego de accesorios completo integrado en el aspirador: cepillo principal motorizado con LED, cepillo pelo de mascota, y, accesorio para rincones y muebles, limpieza profunda y soporte de pared

Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 30 Vs 500

Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 300 Vs 500: vår slutsats

Här är det viktigt att notera att det är de individuella egenskaperna som bör avgöra ditt beslut, eftersom alla användare inte har samma behov. Om vi tittar på de tekniska aspekterna och funktionerna är Hoover H-Free 500 den mer avancerade modellen. Den är faktiskt den enda med en WiFi-version och den med den högsta sugkraften. Å andra sidan är det den dyraste, även om prisskillnaden inte är alltför stor.

Om du har en liten budget är både Hoover H-Free 200 och 300 alternativ som kan vara intressanta för dig. Båda har bra sugkraft, en stor tankkapacitet och funktioner som snabbladdning, LED-lampor på huvudet och en extra rulle för känsliga golv.

Som du kan se har de alla bra funktioner som åtföljs av mycket positiva användarrecensioner. Dessutom är den tillförlitlighet som Hoover-varumärket genererar gemensam för alla fyra, så beslutet är helt upp till din egen personliga bedömning.