Saltar al contenido

Huawei och Xiaomi – två liknande företag med några viktiga skillnader

Huawei vs Xiaomi

I den här recensionen ska vi försöka besvara en av de vanligaste frågorna bland användare som letar efter en smartphone: vilket är det mest pålitliga märket om du letar efter en billig och praktisk smartphone? Både Huawei och Xiaomi började på marknaden genom att erbjuda mycket billiga smartphones med relativt avancerade funktioner. Det är därför intressant att analysera deras skillnader för att se hur de har anpassat sig till den nuvarande efterfrågan. Vi får se i den här granskningen!

Vilka olika typer av smartphones finns det?

Både Huawei och Xiaomi har olika telefoner med olika funktioner och priser.

 • För närvarande har Huawei tre huvudgrupper av smarttelefoner: P-serien, Mate-serien och Nova-serien. Den första är den mest störande av dem alla.
 • Xiaomi marknadsför däremot smartphones i Mi (Xiaomi), Redmi och Poco-serien, där Mi-serien är den mest avancerade.

Huawei vs Xiaomi: inledande överväganden

Låt oss sedan kontrollera de båda märkenas prestanda på de områden som sannolikt kommer att påverka ditt beslut.

Men låt oss först klargöra en viktig sak. För att kunna jämföra dem mer objektivt är det viktigt att fokusera på de specifika modellerna, eftersom utbudet är så stort att det är svårt att generalisera.

Kamerans upplösning

Du vet redan att kameror har blivit ett oumbärligt tillbehör i dagens smarttelefoner, på grund av den stora betydelsen av bilder i vår omvärld.

Även om det är svårt att generalisera är kvaliteten på Huaweis kameror bättre än Xiaomis. Men som vi sa tidigare är det bättre att titta på det modell för modell.

Processoregenskaper

En av de största skillnaderna mellan de två märkena är att medan Huawei tillverkar sina egna processorer använder Xiaomi andra som Snapdragon eller Mediatek som tillhör andra företag.

Det är värt att notera att de processorer som Huawei traditionellt har tillverkat är Kirin-processorer, även om de nyligen har tvingats byta dem och nu tillverkar andra, även om de också utvecklas internt.

Gemensamt för dem är att de har liknande prestanda när det gäller RAM-minne och internt lagringsutrymme, något som i hög grad påverkas av typen av processor.

Det faktum att man utvecklar egen teknik kan vara en fördel, eftersom det går snabbare och smidigare att lösa ett fel om det uppstår. Beroendet av tredje part minskar också.

Batteriets livslängd

Detta är kanske en av de aspekter där de två märkena är mest jämnt matchade. Både Huawei och Xiaomi har batterier på mellan 4 000 och 5 000 mAh, vilket ger liknande prestanda. Dessutom är det sällsynt att hitta en smartphone som inte har ett alternativ för snabbladdning.

Utveckling av varumärket

Ursprungligen kom Huawei in på marknaden som ett företag som tillverkade ganska billiga och funktionella smarttelefoner, om än utan super avancerade funktioner. Under de senaste åren har de dock utvecklats uppåt och har nu avancerade smartphones i sin katalog som inte har något att avundas Samsung eller Apple, även om priset är högre.

Å andra sidan håller Xiaomi fast vid sin strategi som bygger på värde för pengarna. Långt ifrån att ta det som något negativt har man lyckats göra det klart för Xiaomi-användarna att de inte kommer att köpa en iPhone, utan en mobiltelefon med ganska avancerade funktioner för det pris den kostar.

huawei vs xiaomi_3

Huawei vs Xiaomi: vilka är de bästa smarttelefonerna?

Nu när vi har en allmän uppfattning om vad som kännetecknar de olika företagen är det dags att se hur de fungerar i praktiken. För att göra det har vi valt ut några av de mest representativa modellerna av båda:

1) Xiaomi Mi 11 Lite: avancerade tekniska sensorer

Vi börjar vårt urval med Xiaomi Mi 11 Lite, en superlätt och kompakt smartphone. Den har en 6,55-tums skärm med DotDisplay AMOLED-teknik. Skärmen med HDR10 har en upplösning på 2400 x 1080 pixlar och skyddas av Corning Gorilla Glass 5.

Som du kan se är kvaliteten bättre än Huaweis, som har hållit sig till OLED-teknik. Estetiskt sett kan du välja mellan tre färger: persikorosa, bubbelgumblått eller svart.

Låt oss tala om de bakre kamerorna, som är tre: en 64 MP huvudkamera, en 8 MP vidvinkelkamera och en 5 MP makroobjektiv. Frontkameran är 16 MP.

Xiaomi Mi 11 Lite har en lagringskapacitet på 6 GB RAM och 64 eller 128 GB ROM. Detta beror på Qualcomm Snapdragon 732G-processorn med åtta kärnor. Batteriet på 4250 mAh har 33 watt snabbladdning, vilket är standard för den här typen av smarttelefoner.

Slutligen lyfter vi fram möjligheten att låsa upp telefonen både med fingeravtryck och AI-baserad ansiktsigenkänning.

6% RABATT
Xiaomi Mi 11 Lite 5G - Smartphone 128GB, 8GB RAM, Dual Sim, Truffle Black
 • Smartphone OnePlus
 • Marca: Xiaomi
 • Producto que combina tradición e innovación
 • Calidad óptima para los requisitos del cliente
 • Tipo de conector: USB tipo C

2) Redmi Note 11 Pro: få telefoner har så snabb laddningskapacitet

Vi går vidare till Xiaomi, och vi gör det med en av deras smartphones från Redmi-serien. Den är också en av de mest populära, tack vare sitt utmärkta värde för pengarna.

Det första vi lyfter fram är dess snabbladdningskapacitet tack vare HyperCharge-systemet på 120 watt, vilket innebär att batteriet på 4500 mAh laddas på bara några minuter.

Den är utrustad med tre bakre kameror, inklusive en 108 MP huvudkamera och en 16 MP frontkamera. Dessutom är den här smarttelefonen utrustad med LiquidCool 2.0-teknik som förhindrar överhettning vid intensiv användning. Precis som sina konkurrenter är den utrustad med NFC.

Skärmen är AMOLED DotDisplay med FHD-upplösning och storleken är 6,67 tum. Det finns också en annan processor, MediaTek Dimensity 920. Denna processor ger den en lagringskapacitet på 6 GB RAM och 128 eller 256 GB ROM.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G Smartphone 6.67" FHD+ AMOLED DotDisplay, 120Hz FHD+ AMOLED DotDisplay, 67W Carga Turbo 6G+128GB Polar White [Versión Global]
 • [Cámara triple de 108MP de nivel insignia para ofrecer una fotografía excepcional]: con una configuración de cámara triple trasera, Redmi Note 11 Pro 5G ofrece una experiencia fotográfica excepcional sin compromiso. Su cámara principal de 108MP captura imágenes asombrosas en colores vivos; una cámara ultra gran angular de 8 MP amplía tu perspectiva con un ángulo de visión de 118 grados; una lente macro de 2MP que captura detalles finos de cerca.
 • [Rendimiento impulsado por carga turbo de 67 W y Snapdragon 695]: Redmi Note 11 Pro 5G viene con carga turbo insignia de 67 W, lo que le permite cargar más de la mitad de su batería de alta capacidad de 5000 mAh en solo 15 minutos*. Con tecnología Snapdragon 695, Redmi Note 11 Pro 5G también ofrece un rendimiento fluido y confiable con soporte 5G.
 • [ 120Hz FHD+ AMOLED DotDisplay empaquetado en un moderno cuerpo de borde plano ]: Con una gran pantalla FHD+ AMOLED DotDisplay de 6.67" con frecuencia de actualización de pantalla de 120Hz, Redmi Note 11 Pro 5G mejora la experiencia de la pantalla con una respuesta de desplazamiento suave y transiciones sin demoras. La hermosa la pantalla está empaquetada en un cuerpo con un moderno diseño de borde plano.

3) Huawei Nova 9: en mycket välbalanserad smartphone

Vi fortsätter med den tredje modellen i den här jämförelsen, som inte är någon annan än Huawei Nova 9, som du också kan hitta i SE-versionen. I det här fallet är färgalternativen reducerade till två, blått och svart. Det är värt att notera att även om Nova-serien inte är Huaweis mest kända, tycker vi att den är mycket intressant och kanske underskattad.

Skärmen är 6,57 tum stor, OLED och har FHD-upplösning. Och när det gäller processorn, om vi i den tidigare Huawei såg en Kirin, hittar vi i det här fallet en Qualcomm Snapdragon 778G 4G.

Detta batteri har en kapacitet på 4300 mAh och har även ett alternativ för snabbladdning. I det här fallet är laddaren faktiskt 66 watt, vilket ytterligare minskar laddningstiden jämfört med Huaweis andra modell. Precis som sin rival har den också NFC.

Lagringskapaciteten är 8 GB RAM och 128/256 GB ROM. Den har också fyra kameror: 50, 8, 2 och 2 MP. I det här fallet läggs funktioner som bildstabilisering och digital zoom till. Dessutom har frontkameran 32 MP, vilket är en ovanlig upplösning för den här typen av kamera.

HUAWEI Nova 9 Blue
 • Pantalla: 6.57", 1080 x 2340 pixels
 • Procesador: Snapdragon 778G 2.4GHz
 • Cámara: Cuádruple, 50MP+8MP +2MP+2MP
 • Batería: 4300 mAh

4) Huawei P40 Lite 5G: tre färger att välja mellan i en högt rankad smartphone

Slutligen tittar vi på P40 Lite 5G, en smartphone med mycket bra värde för pengarna. Den har en 6,5-tums LCD-skärm med en upplösning på 2400 x 1080 pixlar.

När det gäller operativsystemet är den utrustad med Kirin 820-processorn, med åtta kärnor, med vilken den får en lagringskapacitet på 6 GB RAM och 138 GB ROM-minne.

När det gäller kamerorna har den fyra bakre kameror (64 MP, 8 MP, 2 MP och 2 MP) och en frontkamera på 16 MP. Batteriet är 4200 mAh, vilket är inom det vanliga genomsnittet i den här sektorn. Det är värt att notera att tack vare SuperCharge-funktionen på 40 watt kan den snabbladdas.

När det gäller andra mer avancerade funktioner har den NFC, omgivande ljus- och fingeravtryckssensor, närhetssensor och GPS. Och om du vill välja färg finns det tre olika färger: silver, grönt och svart.

Huawei vs Xiaomi: det bästa företaget är…

Sanningen är att mellan dessa två, någon av dem. Efter att ha analyserat alla smarttelefoner från var och en av dem kom vi fram till att de båda är ett bra märke att lita på om du letar efter en kraftfull och effektiv smartphone till ett bra pris.

Å andra sidan kan du också låta dig styras av estetiska kriterier, eftersom funktionerna inte varierar så mycket. Dessutom är båda märkena tillräckligt erfarna för att vara pålitliga, vilket bekräftats av användarna.

Kort sagt behöver du inte oroa dig, för oavsett vilket märke du väljer kommer du att göra rätt och göra ett bra köp.

Topp 5: de bästa smarttelefonerna enligt Amazon-användare

Som avslutning på artikeln visar vi dig en lista över de smartphones som Amazon-användare köper mest:

Huawei

8% RABATT
HUAWEI Y5 2019, Smartphone (RAM de 2 GB, Memoria de 16 GB, Dual Nano, 3020 mAh, Cámara de 13 MP) Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, Android, 5.71", Marrón
 • Rendimiento inteligente: el procesador de mediatek mt6761 con 2 gb ram + 16 gb rom
 • Selfies perfectas: la cámara frontal de 5 mp cuenta con un sistema de retoque automático para que tus fotos sean perfectas; no es necesario editar las fotos porque tus selfies ya estarán adaptadas para reflejar lo mejor de ti
 • Desbloquea tu teléfono con sólo una mirada: el desbloqueo facial puede desbloquear tu smartphone desde múltiples ángulos protegiendo tu información de la manera más segura
 • Almacenamiento interno 32 gb: soporta tarjetas micosd de hasta 512 gb (no incluida) para que puedas almacenar toda a información que necesitas
 • Modo simple: la fuente e íconos más grandes y un volumen más alto ofrecen una mejor experiencia para aquellos que lo necesitan.la interfaz simplificada hace que utilizar el teléfono sea más agradable y fácil de entender
15% RABATT
Lamicall Soporte Movil Bicicleta, Soporte Teléfono Moto - Rotación 360° Soporte Manillar para iPhone 15 Pro MAX, 14/13/12/11 Pro MAX Mini XS XR 8 7 Samsung S10 S9 S8, Huawei, 4.7-6.8" Smartphones
 • 【Seguro y Estable】Monte el teléfono en el soporte movil bicicleta con una mano,luego suéltelo y el teléfono se sujetará automáticamente.El diseño de bloqueo de seguridad del soporte movil moto puede fijar firmemente el teléfono y evitar que se caiga mientras se conduce incluso en carreteras con baches.Haga que su teléfono sea más cómodo y seguro durante el viaje.
 • 【Fácil de Instalación】Lamicall soporte teléfono motocicleta es fácil de instalar sin ninguna herramienta.Este soporte movil bicicleta montaña se adapta a manillares de 15-30 mm de diámetro.Se incluyen cuatro almohadillas de silicona y puede agregar o quitar las almohadillas de silicona de acuerdo con el diámetro del manillar.
 • 【Diseño Anti-Vibración】La superficie de contacto de silicona de soporte moto movil evita que su teléfono se raye.También puede reducir las vibraciones de soporte movil bicicleta universal para asegurarse de que disfrutará al máximo de su viaje.
 • 【Rotación 360°】La cabeza de bola del soporte iphone bicicleta montaña se puede girar libremente en 360°,puede ajustar el ángulo del soporte teléfono bici de acuerdo con sus propias necesidades durante el viaje; además,hay espacio en el medio de ambos extremos del soporte movil moto universal,lo que es conveniente para que conecte auriculares o cables de carga durante el uso.
 • 【Amplia compatibilidad】El soporte móvil bicicleta universal es compatible con dispositivos GPS de 4.7-6.8 pulgadas,como iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max, 13,13 pro,13 pro max,12 Mini,12 Pro Max,11 Pro,Pro Max Xs X XR 8 7 7s 6s 6 Plus,Samsung Galaxy S10 + S10 S9 + S9 S8 S8 + S7 S6,Nota 9 8 7 6,Huawei P30 Pro 10 Pro P20 P10,LG,HTC,Sony,Nokia,Nexus,otro smartphone.Nota:asegúrese de que el grosor de su dispositivo sea inferior a 15 mm.
8% RABATT
12% RABATT
HUAWEI P60 Pro Smartphone, 8GB+256GB, Cámara XMAGE con Ultrailuminación, Resistente Cristal Kunlun Glass, Pantalla LTPO de 6.67", 1-120 Hz de frecuencia de actualización Adaptable, Negro
 • Con una cámara de teleobjetivo con ultrailuminación de vanguardia, cargada con varios grupos de lentes y una gran apertura F2.1, que admite un 178% más de luz para resaltar los detalles.
 • La gran apertura F1.4 de la cámara principal y el sensor RYYB aumentan enormemente la entrada de luz, lo que da lugar a imágenes de tal nitidez, riqueza y contraste que apenas creerás lo que ven tus ojos.
 • La firma Rococo Pearl aboga por el romanticismo y la elegancia de estilo. Cada pieza es única.
 • La pantalla LTPO Quad-Curve de 6,67 pulgadas proporciona un agarre suave y una vista inmersiva con una tasa de refresco adaptativa de 1-120 Hz. La pantalla HUAWEI X-TrueTM muestra colores precisos y detalles realistas en áreas brillantes y oscuras.
 • Activa el modo Turbo para cargar la batería al 50 % en tan solo 10 minutos, con HUAWEI SuperCharge de 88 W.
Huawei P20 Lite - Smartphone de 5.84" (Octa-Core 4x2.36 GHz Cortex A73 Memoria Interna de 64 GB, 4 GB de RAM, cámara de 16 MP, Android) Negro
 • Sistema operativo: Android 8.0 (Oreo)
 • Cámara: 16MP f2.2 + 2MP f2.4
 • Capacidad de la memoria 64 GB ampliable hasta MicroSD de 256 GB

Xiaomi

29% RABATT
Xiaomi Smartphone Redmi Note 13, Version Global, 8+256GB, Pantalla Amoled de 6,67 Pulgadas, 120Hz, Dimensity 6080, 100MP, 5000mAh, Cargador de 33W, Negro
 • Cellular technology : 4G
 • Memory storage capacity : 256.0 GB
 • Operating system : Android 13.0
 • Wireless provider : all carriers
 • Transportation restrictions : {modes:["AIR","GROUND"],eval attrs:{{4AEA6u6jgYPen4a+nN6ahI6RaGF6bWF0U3ltYm9sVGFibGWFIQGIIV7ekrvdskg/7Cj1wo9cKbNxXaNxXw==}}}
21% RABATT
Xiaomi Smartphone Redmi Note 12 Pro 8GB/ 256GB/ 6.67"/ Negro Medianoche
 • Smartphone Xiaomi Redmi Note 12 Pro 8Gb/ 256Gb/ 6.67 / Negro Medianoche
 • Tipo de producto: Teléfono celular
 • Marca: Xiaomi
 • Color: 45537 Negro
26% RABATT
SMARTPHONE XIAOMI REDMI 13C NFC 6,74" 4G HD+ DUALSIM A13.0 6GB/128GB MIDNIGHT BLACK
 • Producto original de marca.
 • Dos años de garantía ante defectos de fábrica.
29% RABATT
Smartphone Xiaomi Redmi 13C 8GB/ 256GB/ 6.74"/ Azul Marino
 • MOVIL SMARTPHONE XIAOMI REDMI 13C 8/256GB DS NAVY BLUE HELIO G85/6,74 /90Hz/8GB/256GB/50MP 8MP/5000mAh Xiaomi Telefonía MZB0FT4EU