Saltar al contenido

Huawei Watch 4 vs 3: Vilka förändringar i Huaweis smartwatch?

Huawei Watch 4 vs 3

Smartwatch-universumet fortsätter att få fans och entusiaster som jag, som inte kan motstå frestelsen att kontrollera hur mycket framsteg jag har gjort efter varje träningspass. För att kunna göra det måste jag naturligtvis ha en enhet som låter mig övervaka min aktivitet och prestation, och som lagrar informationen i realtid. Därför är jag alltid intresserad av att hålla koll på den senaste utvecklingen på marknaden för smarta klockor, som har blivit en integrerad del av mitt liv.

Idag presenterar jag det senaste från Huawei, något jag har väntat ivrigt på och som äntligen har kommit. Och för att verifiera om det asiatiska varumärket har genomfört verkliga förbättringar, låt oss jämföra det med den tidigare modellen. Resultatet är denna uttömmande jämförelse mellan Huawei Watch 4 vs 3, två smartklockor som delar utmärkt valuta för pengarna. Kolla in det!

Huawei Watch 4 vs 3: Huvudsakliga skillnader

Först och främst kommer jag att berätta vad som är de olika elementen som vi har identifierat. Men först och främst bör du veta att det finns två versioner av Huawei Watch 4, standard och Pro. För denna jämförelse har jag fokuserat på Pro-versionen, som är den mest kompletta.

Skärmen

En av de första skillnaderna som dyker upp är storleken på skärmen. Huawei Watch 3 har en 1,43-tums AMOLED-skärm i färg med en upplösning på 466 x 466 pixlar. Huawei Watch 4, å andra sidan, har samma upplösning, men skärmen är AMOLED LTPO och är 1,5 tum, vilket är något större.

Integrerade sensorer

Den uppsättning sensorer som varje smartklocka har är en av de saker som gör att vi kan gissa vilken noggrannhetsnivå de kommer att ha när det gäller fysisk mätning och övervakning. I det här fallet är skillnaden att Huawei Watch 4 har två fler sensorer än vad 3 har, elektrokardiogramsensorn och djupsensorn.

Batteriets livslängd

Vi fortsätter att prata om skillnaderna och tittar nu på batteritiden för båda smartklockorna. Huawei Watch 4 Pro kan hålla i upp till 4,5 dagar vid standardanvändning, jämfört med den vanliga batteritiden på 3 dagar för Huawei Watch 3. Om vi tittar på batteritiden i ultralångt körtidsläge förlängs den för modell 4 till 12 dagar och den för modell 3 till 14 dagar.

Kompatibilitet med andra enheter

Om vi tittar på vilket operativsystem de tolererar när det gäller kompatibilitet med andra enheter finns det en liten skillnad som återspeglar den tid som har gått mellan de två. Medan båda är kompatibla med enheter som är Android 6.0 eller högre, ändras iOS-versionen. Huawei Watch 4 tolererar iOS 13.0 eller senare enheter, medan modell 3 faller tillbaka till version 9.0.

Huawei Watch 4 vs 3 2
Huawei Watch 4 vs. 3: Viktiga likheter

Som du vet har de omedelbart efterföljande modellerna många likheter med de tidigare, och här väljer vi ut de som vi har hittat mellan de två smartklockorna:

Design och färger

Designen är det som slår oss mest vid första anblicken, så det är alltid det första vi tittar på. Standardversionen av Huawei Watch 4 har ett svart fluoroelastomerarmband, medan Pro-versionen har ett titanarmband som ger den en mer klassisk, mindre sportig look. Huawei Watch 3 finns i svart (silikonarmband), brunt (läderarmband) eller aluminium (titanarmband).

Designen följer dock en ganska konsekvent linje i båda fallen, med en smal ram, en enda sidoknapp och en diameter på cirka 47 mm. Faktum är att båda modellerna är designade för handleder med en diameter på 140 till 210 mm.

Grad av vattentäthet

En annan funktion som båda Huawei smartwatches delar är deras vattentäta klassificering. Båda har en vattentäthetsklassning på 5 ATM, vilket motsvarar cirka 50 meter vatten. Det är naturligtvis så länge den inte används på djupt vatten, utan snarare i simbassänger.

Smarta funktioner

Smarta klockor kallas smarta klockor av en anledning, eftersom de kan göra mer än att bara visa tiden. I båda fallen är de praktiskt taget desamma: ringa och ta emot telefonsamtal, svara på meddelanden och Whatsapps, lyssna på musik eller ladda ner appar. Dessutom fungerar smartklockan i båda fallen som en GPS om du skulle gå vilse, något som är mycket användbart om du utövar sporter som mountainbike.

Prestanda inom sport och hälsa

Möjligheten att övervaka sportprestationer är en annan sak som båda smartklockorna delar. Faktum är att du på båda kan välja ett av de 100 tillgängliga träningslägena, inklusive utomhusträning. De har också SpO2-sensor, som mäter syremättnaden i blodet, för att kontrollera om syrenivån i blodet är tillräcklig.

De har också TruSeen pulsmätningsteknik, vars algoritmer möjliggör mer exakt pulsmätning. Och om din puls ändras på något sätt kommer smartklockan själv att meddela dig.

Utöver de mer avancerade funktionerna har båda smartklockorna grundläggande övervakningsfunktioner, såsom tillryggalagd sträcka, kaloriförbränning och hjärtfrekvens. Båda kan också övervaka sömnen och analysera sömnkvaliteten över flera cykler.

Synkronisering med app

För att hålla koll på dina träningsförlopp finns det inget bättre alternativ än att göra det via en app på din egen telefon. Och i det avseendet kan både Huawei Watch 4 och 3 synkroniseras med Huaweis hälsoapp. Här ser du inte bara data från varje träningspass, utan du får också aviseringar och varningar för att förbättra din kondition.

Huawei Watch 4 vs 3 3
Huawei Watch 4 vs 3: Vilken smartklocka tycker vi är bättre?

Slutligen är allt som återstår att väga upp för- och nackdelarna med var och en för att berätta min slutliga åsikt. Naturligtvis, som jag alltid säger, kan allas beslut variera beroende på deras prioriteringar. Det som är säkert är att prisskillnaden i det här fallet verkar vara högre än den borde vara med tanke på de praktiska funktionerna.

Det är sant att Huawei Watch 4 är en ny smartklocka, och det höjer alltid priset, som tenderar att gå ner. Men det är också sant att skillnaden i funktionalitet är mindre än vi först föreställde oss när vi såg prisvariationen. Huawei Watch 4 är en mycket avancerad och omfattande smartklocka, men vi tycker att Huawei Watch 3 ger bättre valuta för pengarna.

När det gäller design finns det inga större variationer eller brott som motiverar denna skillnad, men Huawei upprätthåller en kontinuerlig linje. Därför tycker vi att Huawei Watch 3 är ett mer ekonomiskt och prisvärt alternativ, samtidigt som vi erkänner att Huawei Watch 4 har mycket intressanta funktioner, till exempel de två extra sensorerna eller den längre batteritiden.

Så fundera på vilka egenskaper som är viktigast för dig och välj den smartklocka som kommer närmast – båda har samma kvalitetsgaranti!