Saltar al contenido

Incapto vs Smeg: Hur väljer man den mest intressanta kaffemaskinen?

Incapto vs Smeg

Om du är en av dem som, precis som jag, inte kan börja dagen utan att njuta av en kopp nybryggt kaffe, kommer du säkert att finna denna recension fascinerande. Som du vet är mitt jobb att grundligt undersöka de mest enastående kaffemaskinerna från de stora varumärkena för att avgöra vilken som erbjuder överlägsen prestanda i varje enskilt fall. Vid detta tillfälle presenterar jag en jämförelse som har fängslat mig: Incapto vs Smeg.

Rent visuellt kunde dessa två kaffemaskiner inte vara mer olika, och ärligt talat, vid första anblicken imponerade Smeg mer på mig med sin retrocharm. Men som jag har lärt mig genom många jämförelser är det alltid viktigt att utföra grundliga tester. Vill du veta resultaten och mina slutsatser?

No products found.

De vanligaste typerna av kaffemaskiner

Låt mig först och främst berätta att de kaffemaskiner jag kommer att fokusera på är superautomatiska, men de är inte de enda på marknaden. Här är en sammanfattning av de typer av kaffemaskiner du kan hitta:

 • Droppkaffemaskiner: Dessa är de traditionella kaffemaskinerna som använder ett pappersfilter eller permanent filter för att brygga kaffe. Varmt vatten droppar långsamt över det malda kaffet och passerar sedan genom filtret till en karaff.
 • Espressobryggare: Dessa bryggare använder högt tryck för att pressa hett vatten genom finmalet kaffe, vilket ger ett koncentrerat, aromatiskt kaffe som kallas espresso. De kan vara manuella, halvautomatiska eller automatiska maskiner.
 • Kapselmaskiner: Dessa använder färdigförpackade kaffekapslar och eliminerar behovet av att mala och dosera kaffet. Du sätter helt enkelt in en kapsel i maskinen och får en kopp kaffe.
 • Franska pressbryggare: Även känd som franska pressbryggare, använder denna bryggare en blandning av kaffe och varmt vatten som blandas och sedan separeras av en kolv med ett filter.
 • Enkolvsbryggare: Dessa liknar franska pressar, men är utformade för att brygga en enda kopp kaffe. De är bärbara och praktiska.
 • Moka eller perkolator: Dessa italienska kaffebryggare fungerar med hjälp av ånga som passerar genom det malda kaffet i en nedre kammare till toppen där kaffet samlas upp.

smeg vs incapto

Incapto vs Smeg: Var kommer de olika varumärkena ifrån?

Att veta varifrån de olika varumärkena kommer hjälper oss alltid att bättre förstå de kaffemaskiner de designar. Smeg är ett italienskt företag som specialiserat sig på tillverkning av hushållsapparater och designprodukter för hemmet. Varumärket är känt för sitt fokus på produkternas estetiska design och funktionalitet, vilket har lett till skapandet av produkter med en distinkt retro- och vintagestil.

Smeg grundades 1948 i Italien och fokuserade ursprungligen på tillverkning av hushållsapparater, såsom kylskåp och tvättmaskiner. Med tiden diversifierades varumärket och började tillverka ett brett utbud av köks- och hushållsprodukter, inklusive spisar, ugnar, köksfläktar, diskmaskiner och mycket mer.

Incapto är däremot ett mycket ungt varumärke som uppstod 2020 med ett tydligt mål: att vara ett verkligt alternativ till kapselkaffe och att förändra konsumtionsvanorna hos 2000-talets konsumenter. En av de egenskaper som mest definierar Incapto är hållbarhet och förmågan att ta hand om miljön på ett mycket försiktigt sätt och undvika att generera avfall som förstör den.

Rekommendationer för att välja en kaffemaskin

Nu skulle jag vilja ge dig några tips som jag av erfarenhet tror kan hjälpa dig att välja den bästa superautomatiska kaffebryggaren. Här kommer de:

 • Inställningar för malning och dosering: Leta efter en superautomatisk kaffemaskin som låter dig justera malningsgraden och mängden kaffe för att passa dina preferenser. Möjligheten att justera dessa faktorer kommer att påverka smaken och styrkan på ditt kaffe.
 • Bönbehållarens kapacitet: Välj en kaffebryggare med en tillräckligt stor bönbehållare för att undvika att ständigt behöva fylla på den. En större kapacitet gör att du kan njuta av flera koppar kaffe utan att behöva fylla på bönorna ofta.
 • Enkelt underhåll: Välj en superautomatisk kaffebryggare med automatisk rengöring och avkalkning. Dessa funktioner gör regelbundet underhåll enkelt och säkerställer att maskinen fungerar som den ska och producerar kaffe av hög kvalitet.
 • Mjölk- och skumningsfunktioner: Om du gillar drycker med mjölk ska du se till att kaffemaskinen har en effektiv mjölkskummare eller ett ångsystem. Vissa superautomatiska maskiner erbjuder också alternativ för att justera skumstrukturen, vilket är viktigt för drycker som latte och cappuccino.
 • Personalisering och användarprofiler: Leta efter en maskin som erbjuder möjligheten att spara användarprofiler med olika kaffeinställningar. Detta är användbart om fler än en person i hushållet har olika preferenser när det gäller kaffetillagning.

incapto vs smeg 9
Incapto vs Smeg: De mest intressanta kaffemaskinerna

Jag har redan berättat för dig var varje varumärke kommer ifrån och nu ska vi gå in i detalj för att förklara hur deras kaffemaskiner är. Ärligt talat blev jag positivt överraskad av Incapto eftersom det är ett nyare varumärke och jag inte hade så höga förväntningar som jag hade med Smeg. Och efter att ha provat den kan jag säga att den är en av mina absoluta favoriter.

Incapto superautomatisk kaffemaskin

Jag ska börja med att berätta om de mest intressanta egenskaperna hos denna modell av superautomatisk kaffemaskin. Jag har provat den utan skummare, men det finns också ett alternativ som har en. I det här fallet är effekten 1470 watt och trycket 19 bar, en av hemligheterna bakom att kaffet blir så gott. Och som du kan se finns det flera kaffesorter att välja mellan. Min favorit hittills är Brasil, men jag har inte haft tid att prova alla ännu, eftersom det finns så många.

Den har 3 driftlägen, inklusive ECO (minns du att jag berättade att Incapto är en förespråkare för hållbarhet?) Det finns också 3 varianter av kaffe du kan välja mellan, kort, långt eller varmvatten för infusioner. I modellen med en skummare kan du också göra cappuccino-typ kaffe genom att värma mjölken, men det är inte den jag har provat.

Tanken har en kapacitet på 1,1 liter och bönbehållaren har en kapacitet på 160 gram. Kvarnen ger dig möjlighet att justera malningsgraden, även om jag alltid lämnar den på ungefär medium.

Skärmen är beröringskänslig, men leta inte efter den på framsidan, för den finns inte där. Det är faktiskt en av mina favoritfunktioner, eftersom skärmen är placerad högst upp, så den är mer i ögonhöjd. Och det är också ett särskiljande element som ger den en renare estetisk känsla.

Jura ENA4 Incapto

Jura-serien är en av de mycket intressanta serierna av Incapto-kaffemaskiner, även om priset är högre än för den andra kaffemaskinen. Den har dock fler funktioner. Jag måste dock erkänna att jag är förvånad över att både trycket och effekten är lägre, 1450 watt respektive 15 bar. OK, skillnaden är inte enorm, men den är mer än dubbelt så dyr.

Den främsta anledningen till denna variation är kaffemaskinens 3D-infusionsteknik, där vattnet flödar jämnare in i det malda kaffet och extraherar ännu mer arom och smak. Är det verkligen lätt att kontrollera? Nej, för resultatet med Incapto superautomatic är också spektakulärt.

Dessutom har denna kaffemaskin ett pulsextraktionssystem, vilket innebär att extraktionstiden säkerställer att espressokaffet är i nivå med en professionell kaffemaskin. Den är också smartare genom att den har en WiFi-anslutning och en behållare för förmalet kaffe.

Hur är det med Smegs kaffemaskiner?

Den första av de två Smeg-kaffemaskinerna vi testade har en skummare, till skillnad från den andra. Det är faktiskt den största skillnaden. Annars är det i stort sett samma kaffemaskin, med 1350 watt. De har en 1,4 liters tank för vatten och en 150 grams behållare för kaffebönor.

I det här fallet kan även malningsgraden justeras, och i kaffemaskinen med skummare kompletteras utbudet med cappuccino. Cappuccinon kommer inte direkt ur maskinen, utan vi värmer mjölken och häller sedan i den. Det som är bra är att det är ett väldigt enkelt system att använda, och det minskar komplexiteten; i slutändan använder vi kaffemaskinen varje dag.

incapto vs smeg 4
Incapto vs Smeg: Min slutliga slutsats

Som jag sa i början blev jag mer överraskad av Incapto än av Smeg. När jag tittar på prisskillnaden undrar jag faktiskt om den inte är överdriven, eftersom Incapto-kaffemaskinen har samma eller bättre funktioner (grundläggande, naturligtvis) än Smeg, vars huvudsakliga värde är tekniskt.

Men för daglig kaffebryggning, är det inte bättre att välja den billigare modellen om den kan göra ett kaffe av mycket hög kvalitet. Det sista ordet är naturligtvis upp till dig, och det är sant att Smegs meriter på marknaden ger dem ett rykte och skapar ett förtroende som Incapto för närvarande inte har.

Men om du frågar mig, tycker jag att Incaptos kaffemaskiner är, när det gäller valuta för pengarna, en av de bästa som finns för närvarande.