Saltar al contenido

Jabra Elite 75t Vs Elite Active 75t – Hur väljer man de bästa trådlösa hörlurarna?

Jabra Elite 75t Vs Elite Active 75t

Det är frågan som många användare ställer sig när de ställs inför det stora utbudet på marknaden. Sanningen är att det faktum att det finns så många modeller att välja mellan i många fall är mer förvirrande än upplysande, eftersom många är väldigt lika och det är svårt att bedöma skillnaderna om man inte vet vilka aspekter man ska titta på. Därför föreslår vi en enkel jämförelse där du kan se vilka variationer det finns mellan Jabra Elite 75t vs Elite Active 75t, två mycket likartade headset men med viktiga skillnader som kan ändra ditt val helt och hållet.

Jabra Elite 75t Vs Elite Active 75t: Vilka är deras likheter?

Det första vi tittar på är de gemensamma element som de två huvudpersonerna i vår granskning har gemensamt:

Ljudfrekvens

Den första aspekten vi tittar på är ljudfrekvensen, och vi ser att det inte finns några skillnader mellan de två modellerna.

Båda modellerna återger en frekvens mellan 20 Hz och 20 kHz för musikuppspelning och mellan 100 Hz och 8 kHz för samtal.

Bullerdämpning och bullerreducering

Både Jabra Elite 75t och Elite Active 75t har aktiv brusreducering och passiv brusreduceringsteknik.

Båda har också en vindskyddsmekanism, så att de inte stör negativt när du bär headsetet.

Tre storlekar

Oavsett vilken modell du väljer kan du välja mellan tre olika storlekar på EarGels, öronkuddarna: S, M eller L. På så sätt kan du anpassa öronkudden till formen på ditt öra.

Flera anslutningar

Både Jabra Elite 75t och Elite Active 75t är kompatibla med Bluetooth version 5.0 och med de virtuella assistenterna Alexa, Google Assistant och Siri.

Dessutom är båda enheterna flerkopplade, vilket gör att upp till 8 olika enheter kan kopplas ihop samtidigt.

Batteriets livslängd

Slutligen finns det inga större variationer när det gäller maximal batteritid, som i båda fallen är 7,5 timmar.

Det är värt att notera att denna tid kan förlängas till 28 timmar om vi tar hänsyn till laddningskapaciteten i själva fodralet. Om du aktiverar brusreducering minskar dock batteritiden till 5,5 timmar.

Och för att spara på batteriet stängs båda headseten automatiskt av efter 15 minuter utan anslutning eller 60 minuters inaktivitet.

Jabra Elite 75t vs elite active 75t_4

Jabra Elite 75t Vs Elite Active 75t: Hur skiljer de sig åt?

Egentligen inte mycket. Det finns dock några skillnader som kan påverka ditt beslut:

Vad ska du använda headsetet till?

Anledningen till att vi ställer den här frågan har att göra med den första skillnaden, nämligen vatten- och svettresistensen.

Om du inte visste det, mäts detta med hjälp av skyddsklassningen (IP), följt av två siffror som anger hur motståndskraftig den är mot vatten och damm. Den första siffran mäter motståndskraften mot fasta ämnen, t.ex. damm. Den andra siffran mäter motståndskraften mot vätskor, oavsett om det är vatten, svett eller annat.

Jabra Elite 75t har en IP55-skyddsklass, medan konkurrenten har en IP57-skyddsklass. Med andra ord är Jabra Elite Active 75t mer vatten- och svettresistent.

Avlägsnande av mikrofonbrus

Tidigare nämnde vi att båda modellerna har ett system för brusreducering, men endast Jabra Elite 75t har brusreducering även i mikrofonen. Denna lilla skillnad gör dem dock till ett mer intressant alternativ för samtal.

Pris

Det bör noteras att den ekonomiska variationen kan variera beroende på de erbjudanden som säljplattformarna vid varje given tidpunkt tillämpar. Trots detta har Jabra Elite Active 75t ett något högre pris.

Olika modeller

Vi vet att det inte är någon större skillnad, men i tveksamma fall kan de estetiska kriterierna väga tyngre. Jabra Elite 75t finns i färgerna svart, svart/titan och guld/beige. Å andra sidan, Jabra Elite Active 75t finns endast i marinblått.

Jabra Elite 75t Vs Elite Active 75t_1

Jabra Elite 75t Vs Elite Active 75t: Vilken är bäst?

Det beror på vad du huvudsakligen ska använda den till. Du har redan sett att de i de flesta fall är identiska. Därför beror beslutet framför allt på om du ska använda hörlurarna för sport eller inte.

Eftersom de har en högre tolerans för vatten och svett är det bättre att välja Jabra Elite Active 75t. Om inte kan du spara lite pengar genom att köpa Jabra Elite 75t. Vad händer om du inte tänker utsätta dem för svett eller vatten? I det fallet rekommenderar vi att du väljer Jabra Elite 75t, eftersom dess mikrofon också är utrustad med en mekanism för brusreducering.

Du kan också bestämma vilka färger du tycker bäst om, även om detta inte påverkar headsetets prestanda. Men båda alternativen är ett bra val, eftersom prestandan i fråga om ljudkvalitet, uppspelningsfrekvens och komfort i öronen är identisk. Prisskillnaden är för liten för att vara ett avgörande kriterium.

Amazon: Jabras bäst säljande trådlösa hörlurar

Här är en lista över de mest sålda trådlösa headset från Jabra på Amazon så att du kan se vilka recensioner de får och om det alternativ som passar dig bäst finns bland de fem bästa.

No products found.