Saltar al contenido

Jabra Speak 710 Vs 750 – Jämförelse och analys av två innovativa bärbara högtalare

Jabra Speak 710 vs 750

En av de konsekvenser som har normaliserats efter de senaste årens sociala distansering är distansarbete, distansarbete och därmed virtuell kommunikation. I detta scenario, som ser ut att fortsätta, är det viktigt att ha rätt utrustning för att underlätta kommunikationen. Därför ska vi jämföra prestandan hos två mycket innovativa bärbara högtalare: Jabra Speak 710 och 750. Vill du veta vilken som är mest komplett och vilken som kommer att förbättra din professionella utveckling? Då sätter vi igång!

Jabra Speak 710 Vs 750: Vilka är de största skillnaderna?

När vi tvekar mellan flera alternativ är det skillnaderna som hjälper oss mest att välja eller förkasta ett av alternativen. Därför börjar vi med att beskriva de mest uppenbara:

Jabra Speak 710 vs 750

1) Full duplex-ljud: förbättrad ljudteknik

Jabra Speak 750 har s.k. full duplex-ljudteknik, vilket gör samtalen mer naturliga och närmare vad du fysiskt skulle höra.

För att ge dig en uppfattning om systemet kan ljudet överföras samtidigt i båda riktningarna, så att personen på andra sidan högtalaren kan prata precis som om ni var fysiskt tillsammans utan några ljudfördröjningar eller ljudproblem.

Med andra ord förbättrar den kommunikationen jämfört med Jabra Speak 710. Den simulerar mer realistiskt en konversation som om den ägde rum ansikte mot ansikte.

2) Stöd för Microsoft Teams: endast på 750

Idag använder vi en mängd olika samarbetsprogram för att hålla kontakten med våra kunder och kollegor. Du vill därför veta vilka miljöer och program som högtalartelefonen du väljer är kompatibel med.

Båda högtalarna kan synkroniseras med många plattformar för enhetlig kommunikation, t.ex. Skype for Business, Cisco, Avaya, Mitel, Alcatel och Unify. Jabra Speak 750 lägger dock till ytterligare en till denna lista, Microsoft Teams, för vilken den har en extra knapp. Se dock till att du väljer den Team-optimerade versionen när du köper den.

3) Batteritid: Lätt fördel för 710

Kom ihåg att vi har att göra med två bärbara högtalare, så batteritiden är begränsad. En av de saker som du bör tänka på är hur länge de kan köras innan batteriet tar slut.

Jabra Speak 710 håller i ungefär 15 timmar, jämfört med 11 timmar för Jabra Speak 750. I denna aspekt ser vi alltså ett steg bakåt i den mest uppdaterade versionen.

4) Pris: minimal variation

Som du har sett stöder Jabra Speak 750 ett program mer än 710, och har full duplex-ljud, vilket förbättrar rivalens ljudteknik.

Därför är det inte förvånande att detaljhandelspriset är lite högre. Skillnaden är dock inte stor: 710 kostar cirka 220 euro, medan 750 kostar cirka 250 euro.

Jabra Speak 710 och 750: Hur liknar de varandra?

Efter att ha påpekat de viktigaste skillnaderna mellan de två Jabra Speaks är det dags att titta på likheterna.

1) Geografisk täckning

De trådlösa Jabra Speak-högtalarna drivs av mobil uppkoppling. De har en räckvidd på cirka 30 meter från den plats där de är placerade. Så du kan hålla kontakten med dem från var som helst på kontoret som befinner sig inom det avståndet.

De kan också spela upp musik, så om du ansluter din smartphone till högtalaren är en räckvidd på 30 meter inte dålig.Jabra Speak 710 vs 750

2) Design och estetik

Vid en första anblick har båda högtalarna samma cirkulära form, med en svart yttre omkrets fylld med touchknappar och en större inre omkrets med högtalarnas rutmönster, som ändras något. Men när det gäller mått och vikt finns det inga större variationer.

Den yttre ringen, som innehåller touchknapparna, har en liten skillnad, nämligen att Jabra Speak 750 har en knapp för att ansluta direkt till Microsoft Teams, medan 710-modellen inte har det.

Resten av touchknapparna är identiska i båda fallen: på/av, Bluetooth, parning med andra enheter, volym, svara på eller lägga på ett samtal. Dessutom har de en LED-signal som informerar om batteriets status.

3) Mikrofontyp: 360

Det bör noteras att de två högtalarna har en omnidirektionell mikrofon som tar upp och sänder ut ljud i 360 grader för bättre kvalitet på samtalen. Dessutom har den ekoundertryckning, vilket innebär att ljudet överförs klart och tydligt.

4) Anslutning mellan enheter

För att öka fördelarna med den här enheten är det intressant att veta att varje enhet kan kopplas ihop med en identisk enhet. Med andra ord kan du ansluta en Jabra Speak 710 till en annan 710 och en 750 till en annan 750.

Denna sammankoppling gör det bland annat möjligt att fördubbla antalet personer som kan delta i varje samtal, från 6 till 12. Både Jabra Speak 710 och 750 stöder högst 6 personer per samtal och högtalartelefon. Det är dock inte möjligt att ansluta en 710 till 750-modellen.

5) Anslutningsmöjligheter: Bluetooth och USB

Vi fortsätter att prata om anslutningsmöjligheter, eftersom en annan likhet mellan de två huvudpersonerna i vår recension är kompatibiliteten med Bluetooth 4.2 och USB 2.0, samt med Bluetooth headset v1.2, handsfree v1.6, A2DP v1.2 och AVRCP v1.5-profiler.

Båda högtalarna har Plug & Play-funktionalitet som gör det möjligt att snabbt synkronisera med andra enheter som bärbara datorer, smartphones och surfplattor via Bluetooth eller USB.

6) Maximal effekt och laddningstid

Både Jabra Speak 710 och 750 har en maximal uteffekt på 10 watt, medan signal-till-brusförhållandet är 70 decibel.

När det gäller laddningstiden tar båda högtalarna cirka 3 timmar att ladda fullt ut, även om Jabra Speak 710:s slutliga batteritid är längre än efterföljarens.

Vilka fördelar erbjuder Jabra?

Först och främst är det erfarenheten och branschkunskapen som de har bakom sig. Detta varumärke har förnyat och förbättrat ljudteknik och ljudteknik i mer än 150 år, en lång historia som gör dem till en referens på området, i nivå med stora teknikföretag som Sony och JBL.

Efter så många år har de lyckats tillverka apparater med egen teknik av en kvalitet som är svår att överträffa. Det är sant att de kan vara något dyrare än andra märken, men de ger ett mycket mer tillfredsställande resultat, särskilt när det gäller ekoförminskningar, anslutningsmöjligheter och enkel synkronisering med andra enheter.

Å andra sidan har deras kapacitet lett till att de har utvecklat en verksamhet som är mer inriktad på slutkonsumenten och en annan som är utformad för den professionella miljön, med ett brett nätverk av försäljningsställen i hela Europa, och deras kundtjänst erbjuder ett snabbt svar på problem, vilket några av användarna på Amazon har konstaterat.

Allt du behöver veta innan du köper en bärbar högtalartelefon

Det är troligt att du håller flera möten och konferenser på distans i din vardag. Därför kan det vara en bra investering att köpa en bärbar högtalartelefon för att förbättra kvaliteten på dessa samtal och öka användarkomforten, så att du slipper ha mobilen i handen eller alltid sitta framför datorskärmen. För att du inte ska begå något misstag när du jämför, följer här några av de viktigaste aspekterna som du bör tänka på:

  • Mikrofon: För att göra det lättare för dig att urskilja ljudet kan högtalare integrera 360-graders rundstrålande mikrofoner, som de två Jabra-mikrofoner som vi har recenserat, eller dubbelriktade mikrofoner med begränsad räckvidd.
  • Synkroniseringskompatibilitet: Alternativen för att synkronisera högtalartelefonen med andra enheter kan också göra skillnad. De flesta mellanklassmodeller har i allmänhet stöd för Bluetooth och USB, men se till att du har det. De kan också ha en jackintag eller en microSD-kortplats. Kontrollera också vilka professionella program som stöds och vilka som inte stöds.
  • Batteri: Glöm inte att batteritiden är begränsad eftersom de är bärbara enheter. Förutom varje högtalares autonomi är det intressant att jämföra tiden det tar att ladda dem.Jabra Speak 710 vs 750
  • Ljudteknik: Som du kan föreställa dig är detta den viktigaste faktorn i alla högtalare, eftersom den anger graden av teknisk kompetens och ljudkvalitet som varje högtalare erbjuder. I detta avseende kan du titta på frekvensområdet, eftersom alla högtalare inte stöder de högsta eller lägsta frekvenserna.
  • Räckvidd: En annan funktion som du kan titta på är den maximala räckvidd som varje högtalare klarar av innan den förlorar kontakten med trådlösa enheter. På så sätt vet du hur långt bort du kan använda högtalaren om du har ett större kontor.
  • Handlighet: Bärbara högtalare kännetecknas av att de är lätta och lätthanterliga så att de kan tas med överallt utan komplikationer. I detta avseende kan dimensionerna och vikten på de olika alternativen ge dig en fingervisning om vilket alternativ som är mest bekvämt att bära med sig.

 

Jabra Speak 710 vs 750: vårt omdöme

Användare som arbetar på distans och som behöver en mer innovativ och bättre fungerande bärbar högtalartelefon hittar en bättre allierad i Jabra Speak 750. Överlag är det en högtalartelefon med bättre ljudkvalitet tack vare full duplex-tekniken, som gör det möjligt att föra mer realistiska och naturliga virtuella samtal, som simulerar ett fysiskt samtal.

Å andra sidan är den kompatibel med Microsoft Teams, vilket är en viktig konkurrensfördel i yrkeslivet. På nackdelen är att batteritiden är kortare än hos rivalen, även om den fortfarande kan köras i 11 timmar, vilket räcker för en hel arbetsdag.

Resten av funktionerna liknar dem i Jabra Speak 710. Och om vi tittar på priset ser vi att skillnaden inte är särskilt stor, bara cirka 30 euro mellan de två. Och i båda fallen får du Jabras garanti.

Så om du ska använda den bärbara högtalartelefonen hemma är en av dem ett utmärkt val, eftersom det är mindre troligt att du behöver de specifika egenskaperna i en professionell miljö.