Saltar al contenido

Jashen V16 Vs V18 – Hur förbättrar Jashen sina egna sladdlösa dammsugare?

Jashen V16 Vs V18

Det är vanligt att företag släpper nya versioner av sina produkter med förbättringar. Sanningen är dock att det inte alltid är nya funktioner som är synliga för blotta ögat eller som märks i den dagliga driften. I den här artikeln analyserar vi Jashen V16 Vs V18 dammsugare för att se hur den nya Jashen-modellen har förändrats och om den verkligen är värd det. Är du redo att ta reda på det? Läs vidare!

Till att börja med… Varför välja en Jashen dammsugare?

Vi är medvetna om att Jashen inte är det mest kända varumärket på marknaden, men det betyder inte att det inte är ett konkurrenskraftigt alternativ. Varumärkets begränsade exponering i många länder gör det svårare för användarna att lita på det, även om sanningen är att den allmänna inställningen hos många blir mer och mer öppen.

Om vi tittar på åsikterna från användare som redan har provat Jashen dammsugare är den allmänna känslan mycket positiv. Kanske hjälper det att förväntningarna på billigare märken är lägre, och i det här fallet är dammsugarnas prestanda mycket tillfredsställande.

Å andra sidan är färgerna på Jashen V16 och V18 mer attraktiva än vanligt, och svart, vitt och grått har fått ge vika för mer glada färger som lila och blått.

Jashen V16 Vs V18

Jashen V16 Vs V18: nycklarna för att jämföra prestanda

I det här avsnittet kommer vi att analysera prestandan hos de två huvudpersonerna i vår recension så att du själv kan se vilken som har flest fördelar.

Batteri: upp till 40 minuters batteritid

Du vet redan att batteriets livslängd varierar beroende på vilken effektnivå som valts. Båda dammsugarna har dock ett 7-cells litiumjonbatteri som ger dig en batteritid på mellan 15 och 40 minuter.

Digital motor: utmärkt effekt

Vi går nu över till kraften, som ni vet är tvåfaldig: nominell styrka och sugkraft. Båda har en borstlös digital motor som ger dem en nominell effekt på 350 watt och en sugkapacitet på 22 000 Pascals.

För att ge dig en allmän uppfattning, från 20 000 Pascals anser vi vanligtvis att en dammsugare har god sugkraft.

När det gäller effekt är detta inte dåligt jämfört med andra liknande modeller från konkurrenterna.

Tank: genomsnittlig kapacitet

Om du inte visste det så har sladdlösa dammsugare vanligtvis en genomsnittlig tankvolym på mellan 400-500 ml. I det här fallet har båda dammsugarna en 500 ml-tank för att rymma det uppsugna avfallet. Denna volym, som ligger inom det vanliga branschgenomsnittet, är vanligtvis tillräcklig för ett standardhus.

Automatisering: effekt justerbar beroende på ytan

Vi analyserar vad som är den största skillnaden mellan de två huvudpersonerna i vår granskning. Båda har tre effektnivåer så att du kan välja den mest lämpliga, men de är inte likadana.

Med Jashen V16 kan du välja mellan Min, Med och Max hastigheter (minimum, medium och maximum). Jashen V18 har däremot lägena Min, Auto och Max. Skillnaden är att den här dammsugaren har en sensor som känner av damm och ytor och som gör att du automatiskt kan justera sugkraften när du arbetar i mer komplexa utrymmen, som mattor, eller där det finns mer smuts.

Partikelhållning: 4 nivåer av filtrering

Om du är allergiker eller lever med en allergiker behöver du inte oroa dig. Både Jashen V16 och V18 har ett 4-stegs filtersystem, inklusive ett tvättbart och återanvändbart HEPA-filter. På så sätt kan de hålla tillbaka mer än 99 % av mikropartiklarna.

LED-display: en fördel för V18

Förekomsten av en LED-display är något som vi tycker är mycket tilltalande, eftersom det ger dammsugarna ett mer modernt och tekniskt utseende.

På båda dammsugarna kan du se hur mycket batteri som återstår, underhållsvarningar och den valda hastigheten.

På Jashen V18 kan du dock också se hur mycket sug dammsugaren har i realtid, vilket är information som V16:s display inte ger.

Mångsidighet: 2-i-1 dammsugare

Förutom pris och effekt är mångsidighet en av de faktorer som värderas högst av användare av sladdlösa dammsugare, som letar efter modeller som kan användas på en mängd olika ytor.

Det är värt att notera att båda modellerna kan omvandlas till handdammsugare och levereras med ett stort tillbehörskit, inklusive en liten elektrisk borste för rengöring av bilen, ett smalt munstycke och en mjuk borste.

Huvudborsten består av två borstar som arbetar tillsammans. Den ena är mjukare och avsedd för hårda golv, medan den andra, styvare borsten intensifierar effekten på mattor. Borsthuvudet har också LED-lampor på framsidan för att lysa upp de mörkaste hörnen.

Pris: förändring, men inte mycket

Det bör noteras att Jashen V18 har en sensor som ger den en större kapacitet för automatisering, vilket ger ökad användarvänlighet. Det är därför inte förvånande att Jashen V18 är lite dyrare än V16.

I själva verket är prisskillnaden inte särskilt uttalad. Även om det slutliga priset kan ändras beroende på tillgänglighet i varje land eller ekonomiska erbjudanden, ligger det vanligtvis på 30-40 euro.

För att ge dig en uppfattning kan du se att Jashen V16 finns för cirka 199 euro, jämfört med 219 euro för Jashen V18. Men som vi säger kan detta lätt ändras.

Färger: blå eller lila?

Om estetik är viktigt för dig bör du veta att Jashen V16 finns i lila, medan V18 finns i blått.

Jashen V16 Vs V18

Mest sålda dammsugare från Jashen

Om du fortfarande inte vet vilken dammsugare du ska välja kan det vara bra att veta vilka dammsugare som är de mest sålda på Amazon. Här är en lista över de mest sålda dammsugarna på Amazon.

Jashen V16 Cable, Aspiradora de Mano 4 en 1, 22000 Pa de Potencia Bolsa, hasta 40 min de Aspiración, Batería Extraíble, 350 W, 0.6 litros, 70 Decibeles, 3 Velocidades, Púrpura
 • 22KPA Succión potente: 350W motor digital brushless. La succión puede alcanzar 20-22KPA. 3 modos de Potencia de succión.
 • 2500mAh Batería Extraíble de Ion-Litio: Batería de Ion-Litio de 7 pilas, almacena una gran capacidad de electricidad. Limpieza sin pérdidas de hasta 15-40 minutos.
 • Dos Cepillos distintos: JASHEN ofrece un cuidado profesional para diferentes suelos y alfombras. El brillo del LED se puede ajustar automáticamente según el ambiente de trabajo y ahorrar energía.
 • LED Pantalla inteligente: Con un sensor de filtro incorporado, la pantalla LED muestra el modo de fuerza de succión, el tiempo de uso restante y la alerta de limpiar el filtro HEPA.
 • Sistema de Filtración de 4 Etapas: La filtración completamente sellada de 4 etapas captura el 99.99% del polvo fino, emite aire fresco que no cause alergias. LISM
14% RABATT
JASHEN V18 Aspiradora sin Cable con Sensor de Polvo, sin Cable y sin Bolsa, 22.000 Pa, hasta 40 min, Filtro HEPA 13, 600 ml, Juego de Accesorios, Soporte de Pared, Aspirador para alfombras, Coches
 • Modo automático inteligente: El innovador sensor de polvo de la JASHEN V18 ajusta automáticamente la potencia de succión a las necesidades de limpieza, para obtener resultados óptimos y limpios con la máxima duración de la batería
 • Aspiración muy potente: El motor de 350 W convence con una potencia de aspiración sin concesiones (hasta 22.000 Pa) en 3 niveles ajustables, JASHEN V18 limpia de forma fiable alfombras y suelos duros de todo tipo
 • Gran resistencia: La batería de iones de litio ligera y reemplazable de 2.500 mAh limpia con una potencia de limpieza constante y una gran autonomía de hasta 40 minutos
 • Depósito de polvo XL: El alto volumen del depósito de polvo de 600 ml domina incluso los pisos grandes y las casas con mascotas y no es necesario comprar bolsas adicionales
 • Filtro HEPA 13: La filtración HEPA 13 de 4 etapas limpia el 99,95% del polvo fino, las bacterias, el polen y el pelo de las mascotas del aire, ideal para los alérgicos
JASHEN S16X Aspiradora inalámbrica (80 Minutos de Tiempo de ejecución, Motor Digital sin escobillas de 350 W, batería de Iones de Litio extraíble de 2500 mAh, Pantalla LED, Modos de 3 velocidades)
 • Ideal para toda la limpieza de la casa - Se proporciona hasta 80 minutos de tiempo de ejecución ininterrumpido por dos baterías de extraíbles. La batería adicional está incluida para el tiempo de ejecución extendido.
 • Doble carga y montaje en pared - La batería se puede cargar por separado en el muelle o ser cargado junto con el vacío. Colgar la aspiradora y los accesorios Para facilitar el almacenamiento y la carga de la batería.
 • Impresionante succión extrema - Con un motor digital sin escobillas de 350 W, S16X compite con la aspiradora de varilla tradicional en la limpieza profunda del hogar, ofrece un rendimiento perfecto de limpieza de alfombras.
 • Hazlo bien en varios pisos: Dos opciones de cepillo y un protector en la parte frontal del diseño del cabezal de aspiración, Apto para recoger escombros en pisos duros y alfombras/tapetes de manera efectiva
 • Pantalla LED - Con sensor incorporado, Panel LED muestra el modo de encendido seleccionado, Tiempo de ejecución restante y alerta de limpieza de filtros Lo que garantiza una succión duradera sin obstrucciones.
JASHEN Batería de repuesto para F12 y F16, batería de iones de litio con 2500 mAh y 30 min más tiempo de funcionamiento, piezas de repuesto y accesorios originales JASHEN
 • JASHEN - Batería de repuesto de iones de litio para aspiradora seca húmeda JASHEN F12 y F16
 • Datos técnicos: 2500 mAh, 25,9 V, 64,75 Wh
 • Reemplazo fácil y rápido sin herramientas
 • Contenido del envío: 1 batería original de JASHEN F12 / F16
 • Atención al cliente personal en alemán por correo electrónico o teléfono
10% RABATT
JASHEN S16E Aspirador sin Cable, Potencia de succión Muy Fuerte de 22.000 Pa, hasta 40 min, batería extraíble, sin Bolsa, HEPA 13, Aspirador de Barra para para pelos de Mascotas, Coche, alfombras
 • Motor de 350 W para una potente aspiración en alfombras y suelos.
 • 2 cepillos en 1 cabezal de piso para un rendimiento de limpieza de múltiples superficies. Los cepillos grandes significan menos envoltura de cabello.
 • Las baterías extraíbles de iones de litio de 7 celdas generan hasta 40 minutos de tiempo de ejecución en modo estándar.
 • Fácil de navegar, facilita la limpieza de habitaciones grandes y espacios reducidos.
 • La pantalla inteligente muestra el modo de energía seleccionado, el tiempo de funcionamiento restante y la alerta de limpieza del filtro.

Allt du behöver veta för att välja den bästa sladdlösa dammsugaren

Det första du bör göra innan du jämför flera alternativ är att fundera över dina behov, eftersom det avgör om du lägger mer eller mindre vikt vid varje kriterium. Här är några av de vanligaste kriterierna som påverkar köpbeslutet:

 • Effekthastigheter: Att kunna justera effekthastigheten är viktigt för alla dammsugare, men särskilt för sladdlösa dammsugare. På så sätt använder du bara så mycket ström som du behöver vid varje givet tillfälle, vilket gör att du kan förlänga batteriets livslängd.
 • Mångsidiga dammsugare: De flesta modeller som finns på marknaden har dubbel eller till och med tredubbel mångsidighet. Med andra ord kan de användas som kvastdammsugare, men också som handhållna dammsugare och som dammsugare för tak, gardiner och andra höga områden.Jashen V16 Vs V18
 • Olika tillbehör: Det är just den rörelsefrihet som sladdlösa dammsugare erbjuder som ofta motiverar köpbeslutet. Det är dock tillrådligt att dammsugare utrustas med en bra uppsättning tillbehör för att ytterligare öka deras mångsidighet i användningen.
 • Batteritid: En av de största begränsningarna med sladdlösa dammsugare är att batteritiden är begränsad. I genomsnitt räcker batterierna i den här typen av apparater mellan 35 och 45 minuter i Eco-läge, även om detta är en av de mest varierande aspekterna mellan olika märken.
 • Sugkraft: Som du vet är sugkraft inte samma sak som motoreffekt. När det gäller sladdlösa dammsugare är det vanligare att titta på sugförmågan, som mäts i Pascals eller airWatt. Och som referens kan nämnas att modeller som överstiger 20 000 Pascals är de mest effektiva när det gäller att suga upp skräp.

Jashen V16 Vs V18: vår slutsats

Nu när du vet hur de två huvudpersonerna i vår recension skiljer sig åt är det dags att välja den som bäst passar dina behov. Om du frågar oss skulle vi välja Jashen V18. Prisskillnaden är mycket liten, och det faktum att den automatiskt kan reglera strömmen är en stor fördel, inte bara för att spara energi utan också för att förlänga batteriets livslängd.

Alla andra funktioner är identiska, så prestandan är mycket positiv i båda modellerna. För lite mer pengar kan du dock dra nytta av V18:s automatiseringsgrad.

Men om detta inte är relevant för dig och du tycker bättre om Jashen V16:s design bör du veta att valet också är bra. Kort sagt, väga för- och nackdelar mot varandra för att fatta ditt slutgiltiga beslut, men i vilket fall som helst kan du inte göra fel.