Saltar al contenido

JBL Go 3 vs Ortizan X10P: Vilken bärbar högtalare rekommenderar vi?

JBL Go 3 vs Ortizan X10P

Poolpartyn eller picknicken skulle inte vara samma sak utan en kraftfull, effektiv bärbar högtalare med bra ljudkvalitet. Nu finns det en mängd olika alternativ på marknaden att välja mellan, och idag vill vi lyfta fram två mycket intressanta alternativ. Det här är JBL Go 3 och Ortizan X10P, två högtalare som skiljer sig åt mer än du kanske tror. Vi berättar vilka det är i den här recensionen!

JBL Go 3 vs Ortizan X10P: Så här väljer du den bästa högtalaren

Det är inte svårt att hitta bärbara högtalare på marknaden, men det är svårt att veta vilken av alla tillgängliga modeller som passar bäst för dina behov. Därför vill vi hjälpa dig genom att visa dig en jämförelse mellan två modeller som är olika även om de kostar lika mycket. Vi talar om JBL Go 3 vs Ortizan X10P, två högtalare med olika estetik, men med bra ljudkvalitet. Upptäck dem!

Estetik: form och färger

Det första som sticker ut är hur olika designen är mellan våra två huvudpersoner. För att vara helt rättvis är vi faktiskt överraskade av JBL:s design, som skiljer sig från vad vi är vana vid att se. Denna högtalare har en fyrkantig form och en krok på ena sidan som simulerar kroken på en nyckelring.

Ortizan X10P har däremot en mer klassisk design, med en cylindrisk form och två gummiband på sidorna för att skydda dem. Och om vi tittar på färgen är det intressant att se att vi i båda fallen kan välja mellan flera färger, beroende på hur mycket som finns i lager vid en viss tidpunkt.

Graden av robusthet

En annan aspekt där de två modellerna skiljer sig åt är deras skyddsnivå. Om du inte känner till det här, mäts det med IP-klassificeringen följt av två siffror, som var och en mäter graden av motståndskraft mot damm och vatten.

I det här fallet har JBL en IP67-klassning, men Ortizan har en IPX7-klassning. Det betyder att båda har samma vattentålighet, men att det bara är JBL som har hög dammtålighet. Detta kan vara viktigt om du till exempel ofta ska ta med högtalaren till stranden.

Batteriets livslängd

Batteritiden är också en annan särskiljande faktor, även om Ortizan i det här fallet har fördelen. Enligt varumärket kan den här högtalaren fungera i 30 timmar med enbart musikuppspelning. JBL har däremot en batteritid på cirka 5 timmar.

JBL vs Ortizan_4

Ljudkvalitet för bas

Båda högtalarna ger ett bra resultat när det gäller ljudkvalitet, var och en med sin egen teknik.

Ortizan har ett basmembran tillsammans med en dubbelfrekvensdrivning, vilket ger en högkvalitativ enhet. Den har också en effekt på 24 watt, vilket inte är dåligt för en bärbar högtalare.

JBL Go 3 har JBL:s egen ljudteknik, vilket i sig är en kvalitetsgaranti. Den utmärker sig särskilt i basåtergivning, vilket är oväntat med tanke på dess lilla storlek.

LED-lampor

En av de mest intressanta estetiska egenskaperna hos Ortizan är att den har LED-lampor på sidorna som förändras i takt med musiken, vilket vi tycker är väldigt roligt. JBL saknar däremot denna funktion.

Funktionalitet för Party Boost

Men tro inte att det bara är Ortizan som införlivar sina egna specifikationer, JBL gör det också. I det här fallet hittar vi funktionen Party Boost, med vilken du kan synkronisera högtalaren med en annan högtalare som den är kompatibel med för att förstärka musiken du spelar.

Bluetooth

Med båda dessa är det möjligt att synkronisera andra enheter, t.ex. din mobiltelefon för att spela upp musik, via Bluetooth.

Pris

Om vi bortser från eventuella fynd kan vi konstatera att båda modellerna säljs för samma pris, omkring 40 euro. Ett bra bevis på att de är lika bra i prestanda.

JBL vs Ortizan_2

De här är de mest populära bärbara högtalarna på Amazon

Om du vill veta vilka som är de mest populära bärbara högtalarna på Amazon visar vi dig rankningen av de mest sålda högtalarna:

Yctze Nattljus Högtalare Skrivbord LED Färgglada Ljus Högtalare ABS Bärbara trådar Ljus musikspelare, födelsedagspresenter för girfriend, vänner, familj
  • Högkvalitetshögtalardrivrutinen för nattlampa Bluetooth-högtalare har valts speciellt för att ge den mest lugnande ljudupplevelsen.
  • I omgivande läge trycker du på tre nivåer av ljusstyrka. I färgläge trycker du på 7 färgbyten.
  • Skapa en utmärkt ljudkvalitetshögtalare som gör varje lyssningsupplevelse.
  • Högtalaren stöder Bluetooth-anslutning, automatisk FM-sökning, MP3-låtar lagrade på minneskortet och alla ljudingångar från den externa 3,5 mm-terminalen.
  • Byt enkelt färger, tryck och håll ned högtalarnätet för att växla mellan lägen för omgivande färg.

JBL Go 3 vs Ortizan X10P: Vilken bärbar högtalare är bäst?

Slutligen måste vi bestämma oss för vilken modell vi ska välja, ett beslut som inte är lätt, men som vi ska ge dig vår åsikt om.

Vi blev mycket positivt överraskade av Ortizan-högtalarens prestanda. Eftersom det är ett mindre känt märke förväntade vi oss inte att hitta en så hög prestanda och framför allt inte en så hög prestanda när det gäller ljudkvalitet och kraft.

Vi älskar också LED-lamporna som ger den en rolig touch. I det här fallet väljer vi dock JBL Go 3. För det första på grund av dess högre dammtålighet, eftersom vi ofta använder den på stranden. Och även för att vi älskar Party Boost-funktionen och den originella designen. Den här designen är i sin tur perfekt för att ta med högtalaren på en resa, eftersom den tar mindre plats.

Ljudkvaliteten är JBL, som är ett av de ledande märkena i detta avseende, och den är exceptionell. Och med tanke på att priset är detsamma, till och med kan JBL vara billigare med ett bra erbjudande, verkar det vara ett bättre beslut.

Men oavsett vilken bärbar högtalare du väljer kommer du att fatta rätt beslut, eftersom de ligger mycket nära varandra när det gäller ljudkvalitet och effekt, de viktigaste aspekterna när det gäller val av högtalare.